جهاداقتصادی-صلابت سیاسی فرهنگی


نگاشته شده توسط   پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  ساعت 7:19 PM 

 http://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gifhttp://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gif بالاخره ورژن 1 جزوه حقوق مدنی یک تا هشت برای دانشجویان عزیز آماده شد http://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gifhttp://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gif

http://s1.picofile.com/file/6539506036/folderopen.gif با خواندن این جزوه دیگر نیازی به مطالعه کتب حقوق مدنی ندارید. و فقط کافی است جزوه مارا یک بار بخوانید تا بر تمام موضوعات مسلط شوید.

http://s1.picofile.com/file/6539506036/folderopen.gif این جزوه حقوق مدنی علاوه بر اصل موضوعات تمام سوالات چهار گزینه ای در مورد حقوق مدنی یک تا هشت را نیز در خود دارد.

http://s1.picofile.com/file/6575448688/lastpost.gif دانلود این جزوه را به تمام دانشجویان عزیز پیشنهاد میکنیم http://s1.picofile.com/file/6575448688/lastpost.gif

 http://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gif مؤلف: حسين اعظمي

http://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gif فهرست مطالب

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (1) : اشخاص و محجورين

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (2) : اموال و مالكيت

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (3) :قواعد عمومي قراردادها

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (4) : مسوليت مدني

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (5) : خانواده

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (6) : عقود معين

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (7) : عقود معين

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif حقوق مدني (8) : ارث و وصيت

http://s1.picofile.com/file/6575444664/collapse_thead_collapsed.gif مجموعه تست
 

 

 http://s1.picofile.com/file/6597533198/download_button.gif


 

http://s1.picofile.com/file/6539591546/blt_ico.gif توجه: این نرم افزار در کامپیوتر اجرا میشود(با پسوند exe)





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390  ساعت 7:10 PM 

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه اظهار داشت: از ابتداي سال جاري كميسيوني تحت عنوان كميسيون جهاد اقتصادي در قوه قضائيه تشكيل شده است كه در اين كميسيون 28 محور مورد تاكيد قرار گرفته كه قوه قضائيه مي‌تواند در عرصه جهاد اقتصادي به اين 28 محور تكيه كند. 

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه تاكيد كرد كه سال‌ها است كه ما درگير جنگ تمام عيار اقتصادي هستيم و نظام سرمايه‌داري دشمن ما در اين عرصه است.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمد‌‌باقر ذوالقدر معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه امروز ‌(چهارشنبه) طي سخناني در نخستين هم‌انديشي جهاد اقتصادي اظهار داشت: بر اساس فرمايش رهبر معظم انقلاب در عرصه جهاد اقتصادي رويارويي و مقابله با دشمن مفروض است و به همين دليل ايشان به مبارزه اقتصادي تأكيد دارند.

وي افزود: سال‌ها است كه ما درگير جنگ تمام عيار اقتصادي هستيم و نظام سرمايه‌داري دشمن ما در اين عرصه است.

ذوالقدر ادامه داد: جنگ اول خليج فارس با انگيزه تسلط بر نفت اتفاق افتاد و جنگ دوم خليج فارس هم با همين انگيزه كليد خورد. بر اين اساس بايد گفت كه غرب جنگ درست مي‌كند تا موتور كارخانه‌هايش را به حركت در آورد.

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه انتخاب نام سال جاري را به عنوان سال جهاد اقتصادي شروع حركتي بزرگ در كشور دانست و افزود: در عرصه جهاد اقتصادي بايد به يك سري الزامات توجه داشت، چرا‌كه حضور در اين عرصه مي‌طلبد كه الزامات آن را رعايت كنيم.

وي با بيان اينكه در عرصه جهاد نيازمند اطلاعات دقيق هستيم، گفت: متاسفانه در حال حاضر در مورد شاخص‌هاي كلان اقتصادي آمار دقيق و درستي نداريم كه بايد اين مسئله حل شود.

ذوالقدر اظهار داشت: در جريان مبارزه، ما نياز به هدف‌گذاري دقيق و درست، طراحي و برنامه‌ريزي داريم و بايد در همه سطوح به اين مسئله توجه كنيم.

وي بسيج كردن منابع و امكانات را يكي از لازمه‌هاي جهاد اقتصادي برشمرد و گفت: در عرصه جهاد اقتصادي بايد مانند زمان جنگ همه را بسيج كنيم.

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه اظهار داشت: در عرصه جهاد اقتصادي ما به روحيه مبارزه و جهاد نياز داريم، در اين عرصه بايد توجه كرد كه اصراف و تبذير با روحيه مبارزه و جهادي همخواني ندارد.

ذوالقدر گفت: در عرصه جهاد اقتصادي بايد فرماندهي وجود داشته باشد چرا‌كه ناهماهنگي‌، تك‌روي و رفتارهاي جداگانه از سوي دستگاه‌ها به هيچ وجه ما را به سر منزل مقصود نمي‌رساند.

وي با تاكيد بر اين موضوع كه بايد در عرصه جهاد اقتصادي گام به گام حركت كرد، يادآور شد كه براي حركت صحيح در عرصه جهاد اقتصادي بايد تعارضات اين عرصه را حل كرد.

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه در مورد عملكرد اين قوه ‌در عرصه جهاد اقتصادي گفت كه اين قوه يك بنگاه اقتصادي نيست و تنها در 5 محور بايد وظايف خود را به سمت جهاد اقتصادي سوق دهد.

ذوالقدر رسيدگي به تظلمات و شكايات و حل و فصل دعاوي را يكي از وظايف قوه قضائيه برشمرد و اظهار داشت: در سال جاري بايد به رسيدگي به تظلمات مربوط به عرصه اقتصادي در قوه قضائيه اولويت دهيم.

وي نظارت بر اجراي قوانين را يكي ديگر از وظايف قوه دانست و ادامه داد: در اين عرصه هم بايد توجه كنيم كه به مسائل اقتصادي اهتمام بيشتري صورت گيرد.

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه اظهار داشت: از ابتداي سال جاري كميسيوني تحت عنوان كميسيون جهاد اقتصادي در قوه قضائيه تشكيل شده است كه در اين كميسيون 28 محور مورد تاكيد قرار گرفته كه قوه قضائيه مي‌تواند در عرصه جهاد اقتصادي به اين 28 محور تكيه كند.

ذوالقدر گفت: بخشي از اين محورها به مبارزه با مفاسد اقتصادي، صيانت از سرمايه‌هاي ملي و نظارت بر اجراي قوانين اقتصادي معطوف است.

وي ادامه داد: آسيب شناسي و پيگيري و اجراي سياست‌هاي اصل 44 از جمله اقداماتي است كه قوه قضائيه مي‌تواند در عرصه جهاد اقتصادي به آن توجه و اهتمام داشته باشد.

معاون حفاظت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه اجراي هدفمندي يارانه‌ها را اقدامي شجاعانه خواند و گفت كه اين طرح بايد طبق قانون اجرا شود كه متاسفانه خلاء‌هاي در اين زمينه وجود دارد.





نگاشته شده توسط   سه شنبه 27 اردیبهشت 1390  ساعت 7:41 PM 

http://aamlashizade.blogfa.com/post-641.aspx

گویا دیپلماسی عمومی «روباه پیر» در دوران استعمار نو و فرانو، امیدوار است که مخاطب ایرانی با هر ذائقه و نیازی به رسانه، اعم از اطلاع‌یابی و خبر یا سرگرمی و تفریحی، از روبه‌روی شبکه‌های فارسی زبان انگلیسی، جای دیگری نرود.

 

از اواخر تابستان 1389، مسافران ایرانی‌ای که وارد فرودگاه دبی می‌شدند، با بیلبوردی روبه‌رو می‌شدند که تبلیغی بر آن نقش بسته بود و خبر از آمدن یک شبکه تلویزیونی فارسی زبان دیگر می‌داد: من و تو (manoto).
6 آبان 1389 (28 اکتبر 2010) ضمن اینکه سالروز تولد رئیس جمهوری اسلامی ایران (آقای دکتر احمدی‌نژاد) است، روز راه‌اندازی دو شبکه تلویزیونی فارسی زبان نیز هست: یکی خود را شاخه‌ای از رسانه اتحادیه اروپا (یورو نیوز) می‌داند و در لیون فرانسه متولد می‌شود و دیگری اگرچه مستقل می‌نمایاند، در همسایگی تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی و با همکاری چندی از عوامل آن، در لندن انگلستان پا به عرصه وجود می‌گذارد.

«من و تو» یک شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان است که به شرکت «شبکه تلویزیونی مرجان» تعلق دارد. این شبکه تلویزیونی به پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده فرهنگی که محصول شرکت متولی‌اش است و دیگر برنامه‌ها، به زبان فارسی می‌پردازد. شبکه تلویزیونی «من و تو 1» برنامه‌های خود را از شهر لندن واقع در پادشاهی متحده بریتانیا پخش می‌کند. کپیتال استودیوی لندن، محل استقرار این شبکه تلویزیونی است.

 ساختمان کپیتال استودیوی لندن
 گفته می‌شود، برادر و خواهری با نام‌های کیوان و مرجان عباسی مدیران اصلی این گروه تلویزیونی هستند.

 آرم گروه تلویزیونی مرجان
  با وجود آنکه برخی تحقیقات، از جعلی بودن نام این دو نفر خبر می‌دهد، تاکنون همین نام‌ها و گوگوش به عنوان مالکان این گروه مطرح هستند.
بنا بر آنچه از شواهد روند راه‌اندازی این شبکه و تأمل بر مهم‌ترین برنامه این شبکه یا به نوعی فلسفه به وجود آمدن این شبکه یعنی برنامه آکادمی موسیقی گوگوش برمی‌آید، به نظر می‌رسد این خواننده چه در مرحله تأسیس شبکه و چه به عنوان یک سرمایه‌گذاری تجاری و تبلیغی برای آکادمی موسیقی خود، ارتباط مؤثری با این شبکه دارد. هرچند در وب‌سایت رسمی این گروه تلویزیونی از هیچ فردی به عنوان مالک و یا مدیر گروه نام برده نشده است. لکن، برنامه‌ریزی بلند‌مدت برای بهره‌مندی از این خواننده در حوادث پس از انتخابات سال 88، برای بسیاری از کارشناسان فرهنگی عیان است.
* ارتباط شبکه تلویزیونی «من و تو» با «فارسی 1» و «بی‌بی‌سی فارسی»
آنچه در نسبت این شبکه با تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی می‌توان گفت، جدای از همجواری و عوامل انسانی مشترک و به طور عمده برآمده از بی‌بی‌سی و استخدام شده در «من و تو»، نوع ساختار برنامه‌های تولیدی است که به طرز مبرهنی در آنها تلاش شده تا حسن همسایگی را رعایت و آنچه در شبکه بی‌بی‌سی فارسی می‌توان به عنوان کمبود و کاستی آن برشمرد، در «من و تو» جبران شده است. بنابراین، این دو شبکه انگلیسی فارسی زبان، آشکارا مکمل یکدیگر هستند، به گونه‌ای که گویا دیپلماسی عمومی «روباه پیر» در دوران استعمار نو و فرانو، امیدوار است که مخاطب ایرانی با هر ذائقه و نیازی به رسانه، اعم از اطلاع‌یابی و خبر یا سرگرمی و تفریحی، از روبه‌روی شبکه‌های فارسی زبان انگلیسی، جای دیگری نرود.

در کنار شباهت‌های رویکردی این شبکه‌ها، می‌توان به شباهت های ظاهری آنان نیز اشاره کرد. یکی از این شباهت‌ها در قلم نوشتاری (فونت) آنان است. به شباهت قلم‌ها در نوشته‌های شبکه بی‌بی‌سی فارسی و فارسی 1 در تصویر بالا توجه کنید.
 در حوزه هماهنگی‌های شکلی این شبکه‌ها، شباهت لوگوها و قلم نوشتاری آنان نیز تأمل‌برانگیز است که توجه کارشناسان را به این تصویر جلب می‌کنم:

 تبلیغات گسترده شبکه تلویزیونی فارسی 1 برای یک زن خواننده ، چه پشتیبانی و حمایت مالی از بعضی از کنسرت‌هایش و تبلیغات بی‌اندازه برای آنها، و چه قطع سریال‌هایش در هنگام تحویل سال نو و خواندن دعای تحویل سال توسط آن خواننده در این شبکه، همگی نشان‌دهنده نزدیکی این شبکه به این خواننده است.
امروزه هجمه رسانه‌ای غرب علیه کشور اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی ، به‌گونه‌ای هدفمند و استراتژیک هماهنگ شده است؛ این روند با راه‌اندازی شبکه تلویزیونی صدای آمریکا (VOA) در سال 2005، آغاز و پس از دوره‌ای آزمایشی نزدیک به سه سال، با کشف کاستی‌ها و معایب آن، با راه‌اندازی شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی در فاصله چهار ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری 88 به اوج رسیده و در فاصله حدود نزدیک به 2 ماه پس از این انتخابات و حوادث پس از آن با راه‌اندازی شبکه فارسی 1، به تکامل نسبی رسیده است. با افزودن اصلاح ساختار و برنامه‌های شبکه صدای امریکا طی سال‌های 88 و 89 و راه‌اندازی شبکه "من و تو" و "یورو نیوز" فارسی در آبان 89، این پازل روز به روز کامل‌تر و اهداف شوم آنان آشکارتر می‌شود.
آنان دریافته‌اند که تحقق اهداف خود را نه از راه حل نظامی، بلکه تنها با راه حل فرهنگی می‌توانند دنبال کنند؛ چرا که با تغییر در سلول‌ها و اجزای بنیادین جامعه که همانا فرهنگ جامعه است، دستیابی اهداف سیاسی، اقتصادی و... آسان‌تر صورت می‌پذیرد. از این رو، با هدف قرار دادن کوچک‌ترین نهاد جامعه یعنی "خانواده" و ورود به عرصه خصوصی آنان از راه تلویزیون‌ها، می‌کوشند اعضای این نهاد مهم و اساسی را تربیت کنند.
* تلاش برای ایجاد بالاترین میزان تعامل با مخاطب
تولید برنامه‌های تعاملی (Interactive) دغدغه اصلی برنامه‌سازان عرصه رسانه در سال‌های اخیر است؛ زیرا امروزه با گسترش، تداوم و تکرار جریان‌های یک‌سویه ارتباطی، مخاطب دچار خستگی و یکنواختی می‌شود و دیگر تاب و تحمل انفعال در برابر رسانه را ندارد. مخاطبان می‌خواهند فعال باشند و در فرآیند برنامه‌سازی، مؤثر واقع شوند.
پیش‌تر شبکه‌ بی‌بی‌سی فارسی با تولید برنامه «نوبت شما» در بهره‌مندی از ظرفیت غنی مخاطب تلاش و برای پیشبرد اهداف فرهنگی، سیاسی و... خود، از القای حس مالکیت برنامه به مخاطب استفاده کرد.
بزرگترین مشخصه شبکه تلویزیونی «من و تو 1»، بیشترین تلاش ممکن برای حداکثر تعامل با مخاطب است. در کلیه برنامه‌های تولیدی این شبکه؛ این منش آشکار است که مجریان برنامه بیش از اندازه تصمیم‌های گرفته شده در مورد بخش‌های (آیتم) برنامه‌شان را متأثر از نظرات بینندگان برنامه که از راه‌های مختلف با شبکه مرتبط هستند، می‌نمایانند. تلفن، ایمیل و پیامک روش‌های متداول پیشین و اعلان نظر و رأی از راه شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک، توییتر و... روش جدیدتر اعلان نظر مخاطبان است، به گونه‌ای که هر برنامه این شبکه بر روی شبکه‌های اجتماعی، عضویتی دارد که مخاطب ضمن آگاهی از آخرین تصمیم‌های برنامه‌سازان آن، با نظرات دیگر مخاطبان نیز آشنا می‌شود و افزودن بر وجود امکان مباحثه با آنها در مورد نقاط قوّت و ضعف آن برنامه، به اعلان رأی و نظر خود در مورد جزئیات آن برنامه می‌پردازد و تأثیر نظر خود را نیز در فرآیند برنامه‌ریزی می‌بیند.
  * ترویج سبک زندگی غربی و غیراسلامی، در پوشش ایجاد سرگرمی و تفریح
عمده‌ترین فعالیت رسانه‌ای این شبکه، تلاش بی‌وقفه، هماهنگ و برنامه‌ریزی شده برای تغییر سبک و روش زندگی و معاشرت افراد در جامعه است. این جوامع از کوچکترین نهاد آن یعنی خانواده، جمع دوستان، آشنایان و اقوام شروع می‌شود و تا سطح همکاران، همشهریان، هموطنان و هم‌نوعان را در بر می‌گیرد.
مصادیق فراوان ترویج فرهنگ مبتذل غربی، در همه برنامه‌های این شبکه فراوان دیده می‌شود که به چند نمونه بسنده می‌کنیم:
در برنامه «بفرمائید شام»، عمده افراد شرکت‌کننده در ضیافت شام، از گونه‌های مختلفی انتخاب شده‌اند تا مخاطب با هر نوع سبک و روش زندگی، بالاخره با یکی از این افراد احساس همزادپنداری بیشتری کند تا در ادامه، قبح برخی رفتارها با مشاهده تحقق آنها در فرد مشابه، زدوده و انجام آن نوع از معاشرت و زندگی برایش محقق شود. بسیار دیده شده در صورتی که میهمان و میزبان از جنس مخالف باشند، هنگام ورود میهمان، گوینده برنامه تذکر می‌دهد که بوسیدن طرف مقابل فراموش نشود و در صورت انجام ندادن این کار، فرد فراموش‌کار را بی‌فرهنگ خطاب می‌کند و اینگونه هنجار و ضدهنجار، یا ارزش و ضدارزش را برعکس به مخاطب القا می‌کنند.
در بسیاری از موارد، میهمان‌ها برای ورود به خانه میزبان، برای او و دیگر حاضران، مشروبات الکلی، کادو می‌آوردند و در انتخاب مارک و برند آن با یکدیگر به رقابت ضمنی می‌پردازند.
نوع غذاها، پیش‌غذاها و پس‌غذاها (دسرها) نیز گواهی سیر تدریجی تمایل دست‌اندرکاران برنامه به تغییر ذائقه خوردن و آشامیدن مخاطب ایرانی به سوی ذائقه غربی، است. خوردن غذاهای ایرانی و به ویژه سنتی به همراه مشروبات الکلی، رویدادی است که بی‌تردید، قصد قبح‌زدایی و عادی‌سازی آن برای مخاطب ایرانی در دستور کار مسئولان این برنامه است. برای مثال خوردن قرمه‌سبزی و یا دیزی با مشروبات الکلی...
در برنامه «چرا که نه» نیز که بر پایه ایجاد تمایل بانوان به شاغل بودن و آن هم شغل‌های متنوع بنا شده، اصرار برنامه‌ساز به ورود بانوان به عرصه اشتغال مبرهن است و در برنامه «زرشک» نیز تلاش می‌شود تا مشکل خانم‌های شاغل در مورد پخت غذا با وجود گرفتاری‌های شغلی، برطرف شود. هرچند در همین برنامه نیز قبح‌زدایی از رابطه با جنس مخالف، رابطه غیرعادی با همسایه، نوع آشپزی و خوراک و... برخی از موارد هنجارشکن و ضدفرهنگی است.
در برنامه «به زندگی من خوش آمدید»، به گفته گوینده متن تیزر برنامه، به سراغ مجموعه‌ای از چهره‌های موفق، شهر محل زندگی‌شان، شغل‌شان و هنرشان می‌رود تا به طور رسمی الگوهای زندگی موفق، براساس شاخص‌های مورد پسند غرب به مخاطب معرفی شود.
در برنامه «ثروتمندان» نیز معرفی افراد ثروتمند، راه ثروتمند شدن آنها و چگونگی زندگی کردنشان در دستور کار است تا ضمن ترویج سبک زندگی اشرافی، به قبح‌زدایی از منش ثروتمند شدن از هر راه و روشی نیز پرداخته شود.
در تیزر معرفی این برنامه، بعد از اینکه مخاطب با پرسش‌های پی در پی نظیر: اگر (می‌توانستید) هر ماشینی را که می‌خواهید، رانندگی کنید، چه ماشینی را انتخاب می‌کردید؟ اگر می‌توانستید به هر جایی پرواز کنید، کجا را انتخاب می‌کردید؟ اگر ثروت فراوان داشتید، چه چیزی می‌خرید؟ رو به رو می‌شود. آنگاه با پرسش نهایی خود، هدف دست‌اندرکاران برنامه از تولید و پخش این برنامه را آشکارا بیان می‌کند که: «اگر یکی از ثروتمند‌ترین‌های جهان بودید، چه سبک زندگی را انتخاب می‌کردید؟»
در برنامه «سالی تالک» که به صورت جُنگ آماده می‌شود، دختری به نام سالومه که چندی پیش برخی رسانه ها از احتمال بهایی بودن اون خبر داده بودند، مجموعه‌ای از محتواهای جذاب را در قالب بسته‌هایی نظیر ویدئوی هفته، خبر داغ، شبیه‌سازی، پشت صحنه، سؤال هفته، کلمه هفته، زرشک طلایی، توصیه‌های هفته و... به مخاطب عرضه می‌کند، که وجه اشتراک همگی آنها، تمسخر دیگر افراد، برنامه‌ها، فیلم‌ها و سنت‌های بومی جوامع است و این اهداف با تلاش‌های زیر پیگیری می‌شود ارائه نمایش لودگی مفرط و ابتذال فرهنگی حاکم بر فضای کاری این شبکه، ارائه مجموعه توصیه‌ها و آموزش هنجار شکنانه به مخاطب در زمینه‌های مختلف مانند راه‌های جذب و یافتن دوست از جنس مخالف، مواردی که باید رعایت کرد تا دوست (جنس مخالف)تان از شما ناراحت نشود، چگونه با هم برای تفریح و یا کافی‌شاپ/ رستوران بیرون بروید و...
در برنامه من و تو + (پلاس)، ضمن اجرای نامتعارف، دو مجری از جنس مخالف، گزارش‌های فرهنگی از رویدادهای مهم فرهنگی در سطح شهر لندن به نمایش درمی‌آید که عمده آنها بر القای باورها، هنجارها و مؤلفه‌های فرهنگ غربی به مخاطب اصرار می‌ورزد. یکی از بخش‌های این برنامه، نقالی داستان‌های شاهنامه توسط پیرمردی به نام «کربلایی» است که خود، جای بحث مفصل دارد.
* رویکرد سیاسی
اگرچه این شبکه می‌خواهد، رویکرد سیاسی خود را در لابه‌لای برنامه‌های سرگرم‌کننده و مفرح پنهان سازد و در یگانه بخش خبری خود، از سبک و سیاقی استفاده کند که مخاطب به طور مستقیم به سمت و سو و گرایش‌های سیاسی آن پی نبرد، لکن با نگاهی اجمالی به برنامه‌ها می‌توان از خاستگاه سیاسی این شبکه آگاه شد.
در همان برنامه «اتاق خبر»، نوع گزینش اخبار، نوع بیان هر خبر، اولویت انتخاب و منابع خبری گویای گرایش‌های ضدانقلابی بسیار شدید در این شبکه است.
هرچند همچون دیگر شبکه‌های انگلیسی، این شبکه می‌کوشد در لفافه، مواضع سیاسی خود را بیان و آنها را به مخاطب تحمیل کند، لکن در لابه‌لای برنامه‌های مختلف، نمونه‌های متنوعی نیز که بیان‌کننده رویکرد سیاسی این شبکه است، دیده می‌شود.
برای مثال، در برنامه Greatest Hits ضمن انتخاب موسیقی‌دان‌های مشهور و منسوب به موضع سیاسی خاص، در میان تکه مصاحبه‌های انتخابی افراد، مواردی را نیز جای می‌دهد که به شفاف‌سازی موضع سیاسی آنان منجر می‌شود. در برنامه مصاحبه با آقای فرید زلاند، ایشان در بخشی از صحبت‌هایش اشاره نمود: «که بالاخره روزی مردم ایران پیروز خواهند شد و به آزادی مورد نظرشون خواهند رسید» و یا در جای دیگر گفت: «آن زمان‌ها مثل الان نبود که مرا بگذارند کنار دیوار و با مسلسل به رگبار ببندند، ساواک که ما را گرفت، ابتدا سعی می‌کرد با توصیه و نصیحت ما را به حذف بخشی از شعر مجاب نماید»!
بیان این جمله‌ها از زبان کسی که در ذهن مخاطب، شهرتی (به واسطه آهنگسازی بسیاری از کارهای معروف خوانندگان لس آنجلسی) دارد، تأثیری به مراتب بیشتر از گفته یک کارشناس سیاسی یا مدعی سیاستمداری می‌گذارد.
* رویکرد مذهبی
بر خلاف رویکرد سیاسی که معمولاً اینگونه شبکه‌ها تلاش می‌کنند تا آن را پنهان سازند، این شبکه رویکرد مذهبی خود را آشکار و در چارچوب اندیشه انحرافی سکولاریسم می‌داند هرچند که آن را فریاد نمی‌زند، اما در تمام برنامه‌ها آن را به مثابه قانونی رعایت و بدان اشاره نیز می‌کند.
فردی‌سازی اعتقادات دینی، جزو آموزش‌های اصلی این شبکه است که در بسیاری از برنامه‌ها بدان اشاره می‌شود. بسیاری از میهمان‌های برنامه «بفرمائید شام»، بسیاری از سوژه‌های برنامه «به زندگی من خوش آمدید»، بسیاری از آیتم‌های برنامه‌های به ظاهر فرهنگی نظیر «من و تو + (پلاس)» و حتی در لابه‌لای برنامه‌هایی مستند مانند «معروف‌ترین شهرهای جهان» نیز به این تعبیرها اشاره می‌شود: «حالا پس از اجرای مراسم سنتی مذهبی در کلیسای ...شهر، مردم می‌توانند به سراغ زندگی‌شان بروند و به زندگی معمول خود ادامه دهند.»
یا برای مثال در برنامه «من و تو +» در روز عاشورای حسینی، مجری و گزارشگر برنامه (امید خلیلی) بارها تأکید میکرد که وی براساس اعتقادات شخصی، بعضی وقت‌ها در چنین روزهایی برای کمک، به مرکز اسلامی لندن می‌رود و البته بیان می‌کند که من اصلاً این کار را تأیید و رد نمی‌کنم، بلکه فقط یک نظر شخصی است و نظر هرکس هم برای خودش محترم است. برای تهیه گزارش از چگونگی پختن غذا در شب‌های عزاداری ایام محرم، به این محل می‌رود و خود نیز در گزارش مشغول فعالیت و کمک می‌شود که ناگهان اعلان می‌دارد مسئولان مرکز اسلامی، به محض آگاه شدن از اینکه این گزارش برای شبکه ماهواره‌ای و آن هم «من و تو» تهیه می‌شود، گروه تصویربردار و ایشان را از مرکز بیرون می‌رانند. او این مطلب را چند بار تکرار می‌کند و  مجری زن برنامه نیز در استودیو ، این مطلب را دستاویزی برای تمسخر همکارش قرار می‌دهد.
این تمام آن چیزی است که از عاشورای حسینی در این شبکه بدان پرداخته شد...




نگاشته شده توسط   شنبه 24 اردیبهشت 1390  ساعت 8:17 PM 

http://babazm.blogfa.com/post-973.aspx

«چندي قبل با وحيد كه خود را پيمانكار ساختمان معرفي مي‌كرد آشنا شدم. مدتي بعد هم او با خواهرش به خواستگاري‌ام آمد. در حالي كه كم‌كم به او علاقه‌مند شده بودم، وحيد از رابطه دوستي‌اش با مدير يك شركت معتبر ليزينگ خودرو سخن به ميان آورد و مدعي شد مي‌تواند برايم خودروي قسطي گرانقيمت بخرد. بنابراين به بهانه پرداخت پيش قسط 5 ميليون تومان از من گرفت اما ناگهان ناپديد شد» 


ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   جمعه 23 اردیبهشت 1390  ساعت 7:53 PM 

http://abna.ir/data.asp?lang=1&id=240944

پيكر آيت‌الله آقا سيد محمد كاظم قزويني به همراه كتاب روي سينه‌اش «فاطمة الزهراء من المهد الي اللحد؛ فاطمه زهرا از ولادت تا شهادت» پس از 17 سال، سالم از قبر خارج شد.پيكر آيت‌الله قزويني سالم از قبر خارج شد
به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ "آيت‌الله سيد محمد باقر فالي" اظهار داشت: مرحوم آيت الله آقا سيد محمد كاظم قزويني از منبري‌ها و نويسندگان مهم حوزه علميه كربلاي معلي بودند. ايشان فرزند مرحوم آيت‌الله العظمي آقا سيد ابراهيم قزويني هستند كه در سن كودكي پدرشان را از دست داده و يتيم شده و در دامان مرحوم عمويشان آيت الله سيد صادق قزويني ـ پدر آيت آلله سيد مرتضي قزويني كه هم اكنون امام جماعت حرم امام حسين (ع) هستند ـ پرورش يافتند.
 وي خاطرنشان كرد: آن مرحوم در كنار خدمت به منبر اهل بيت (ع)، كتاب‌هاي متعددي تاليف كرده‌اند كه از جمله آن " الامام علي من المهد الي اللحد "، "فاطمه الزهرا من المهد الي اللحد "، "الامام جواد من المهد الي اللحد "، "الامام هادي من المهد الي اللحد "، "الامام العسكري من المهد الي اللحد "و همچنين "الامام المهدي من المهد الي الظهور " است.
 آيت الله فالي در ادامه با يادآوري اينكه "اين عالم رباني با توجه به دست و پنجه نرم كردن با بيماري سرطان حنجره، 17 سال پيش در شهر مقدس قم دار فاني را وداع گفتند تصريح كرد: هفده سال پيش پس از تشييع عظيم و پرشور، پيكر پاك و مطهر آيت الله سيد محمدكاظم قزويني در حسينيه كربلايي‌هاي مقيم قم در محراب حسينيه دقيقاً زير منبري كه سال‌هاي سال عرض ارادت به اهل بيت مي‌كردند، به خاك سپرده شد.
 وي ادامه داد: روي سينه آن مرحوم كتاب «فاطمه الزهرا من المهد الي اللحد؛ فاطمه زهرا از ولادت تا شهادت»را قرار داده بودند. اين كتاب به زبان‌هاي مختلفي از جمله زبان فارسي ترجمه شده است. هم اكنون پس از 17 سال در پي توسعه حرم حضرت فاطمه معصومه (س) از خانواده ايشان مي‌خواهند كه حسينيه مذكور با توجه به همجواري با حرم مطهر تخريب شود، قبر ايشان نبش شد و مشاهده شد بدنشان تازه، كفن دست نخورده و سالم و كتاب فاطمه زهرا(س) از ولادت تا شهادت كماكان بر روي سينه مبارك شان قرار دارد.
 به گفته اين خطيب توانا و برجسته اهل بيت (ع)، هم اكنون پيكر نوراني آيت الله آقا سيد محمد كاظم قزويني موقتاً در يكي از سردخانه هاي شهر مقدس قم است تا ان‌شا ءالله ترتيبات لازم براي انتقال آن به كربلاي معلي فراهم گردد و در كنار حرم حضرت آقا امام حسين (ع) آرام گيرد.
 مرحوم آيت اللّه سيد محمّد كاظم قزويني به سال 1348ه.ق در شهر مقدّس كربلا در خانواده علم و تقوا چشم به جهان گشود. نسب اين مرد بزرگ به حضرت امام موسي بن جعفرعليه السلام مي‌رسد. وي با وجود آن كه در آغاز جواني از نعمت والدين محروم شدند، با اين همه در راه كسب علم و كمال از پاي ننشست، پس از تكميل سطح در حوزه علميه كربلا سال‌ها در دروس خارج فقه و اصول علماي بزرگ آن سامان شركت كرد، آنگاه از راه تأليف و خطابه و منبر و تدريس فقه و اصول و تفسير مشغول خدمت شد.
 ديري نگذشت كه به واسطه امر به معروف و نهي از منكر و موضع‌گيري‌هاي شجاعانه وي در برابر حاكمان مستبدّ عراق، تحت تعقيب قرار گرفت و بارها به زندان افتاد و متحمل سخت‌ترين زحمات و شكنجه‌ها شد، حتي آخرين بار به اعدام محكوم شد كه به دنبال آن پس از ماه‌ها زندگي مخفي از عراق خارج شد و بعد از مسافرت به چند كشور اسلامي در نهايت به ايران آمد، و بعد از عمري تلاش و جهاد و فداكاري و انجام خدمات علمي و ديني در روز سيزدهم جمادي الثاني سال 1415ه’.ق در شهر مقدس قم به ديار باقي شتافت.

 





نگاشته شده توسط   جمعه 23 اردیبهشت 1390  ساعت 7:49 PM 

عرضه کتاب دو جلدی سیره و سرگذشت امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب
کتاب دو جلدی سیره و سرگذشت امام موسی صدر از کتابهای تازه منتشر شده غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.
به گزارشخبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ  «برای زندگی» و «سیره و سرگذشت امام موسی صدر» عناوین دو اثر تازه انتشار یافته انتشارات مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب سال 1390 تهران است.

کتاب «سیره و سرگذشت امام موسی صدر» که در دو جلد منتشر شده است نگاهی تاریخی ـ تحلیلی به جنبه‌های سیاسی و فعالیت‌های اجتماعی زندگی امام موسی صدر در لبنان دارد.

جلد اول این کتاب تاریخ فعالیت‌های امام را از ورود به لبنان تا سال 1974 در بر می‌گیرد و در جلد دوم، فاصله سال‌های 1975 تا 1978 یعنی سال ربودن امام به دست قذافی را پوشش می‌دهد.

کتاب روایتی تاریخی دارد و بیانیه‌های و سخنرانی‌های کلیدی و مهم امام موسی صدر در آن گنجانده شده است.

نسخه عربی این کتاب را با عنوان «السیره و المسیره» هیئت رئیسه جنبش امل تدوین کرده است و مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر آن را با ترجمه مهدی سرحدی به فارسی منتشر کرده است.

این کتاب در غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به آدرس، مصلای تهران، سالن شبستان، راهرو 11، غرفه 14 به علاقه‌مندان عرضه می‌شود.





نگاشته شده توسط   جمعه 23 اردیبهشت 1390  ساعت 6:33 PM 

توزیع متن سخنرانی امام موسی صدر درباره علل عقب ماندگی مسلمانان در نمایشگاه کتاب
«علل عقب ماندگی مسلمانان» عنوان یکی از سخنرانی های منتشر نشده امام موسی صدر است که در نمایشگاه کتاب تهران برای نخستین بار در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ «علل عقب ماندگی مسلمانان»، «ادیان در خدمت انسان» و «در پاسداشت آزادی» عناوین سه سخنرانی از امام موسی صدر است که در غرفه انتشارات مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.«علل عقب ماندگی مسلمانان» خلاصه‌ای است از چهار سخنرانی امام موسی صدر برای گروهی از فرهیختگان که در سال 1349 ایراد شده است. این سخنرانی‌ها در مجموعة «مسیرة الامام السید موسی الصدر»، جلد دوم، به زبان عربی منتشر شده است که مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر اقدام به ترجمة آن کرده است. متن زیر خلاصه‌ای از این سخنرانی‌هاست که برای نخستین بار منتشر می‌شود.

 همچنین «ادیان در خدمت انسان» عنوان سخنرانی امام موسی صدر است که در قالب خطبه موعظه آغاز روزه مسیحیان در کلیسای کبوشیین لبنان ایراد شده است.

 «در پاسداشت آزادی» نیز سخنرانی امام موسی صدر در مراسم بزرگداشت کامل مروه روزنامه‌نگار لبنانی است که در آن امام موسی صدر به توضیح مفهوم آزادی و حقوق روزنامه نگاری پرداخته است.

 غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سالن شبستان راهرو 11، غرفه 14 واقع است. این نمایشگاه از 14 تا 24 اردیبهشت 1390 همه روزه از ساعت 10 تا 20 پذیرای علاقه‌مندان به کتاب است.





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  ساعت 7:51 PM 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و طراح استفساریه افزایش حقوق کارکنان تأکید کرد: مجلس افزایش حقوق کارکنان در سال گذشته را بر اساس نرخ تورم به دولت ابلاغ کرد، از این رو دولت اکنون به کارکنان خود برای حقوق و دستمزد سال گذشته بدهکار است. 

به گزارش کارمندنیوز ، "محمدرضا خباز" در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت ، با بیان این که در اردیبهشت سال جاری به دولت ابلاغ شده است تا حقوق و دستمزد کارکنان سال گذشته را بر اساس تورم سال 89 افزایش دهد، گفت: دولت ملزم است حقوق کارکنان را متناسب با تورم افزایش دهد و در واقع دولت بدهکار کارکنان است.
نماینده مردم کاشمر  و بردسکن در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دولت در نظر داشت حقوق کارکنان خود را در سال گذشته تنها 6 درصد افزایش دهد، در حالی که طبق ماده 150 قانون برنامه پنج ساله چهارم توسعه و ماده 125 قانون مدیریت خدمات کشوری باید حقوق کارکنان متناسب با تورم افزایش یابد.
بر اساس ماده 125 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 150 قانون برنامه چهارم توسعه، دولت موظف بود ضریب ریالی حقوق کارمندان دولت را دست‌کم 10.8 درصد (معادل نرخ تورم اعلام شده از‌سوی بانک مرکزی در سال 1388) افزایش دهد، اما این افزایش در سال گذشته معادل 6 درصد صورت گرفته است.
این در ‌حالی است که اعتبار فصل اول (جبران خدمات کارکنان) در لایحه بودجه سال گذشته حدود 228 هزار میلیارد ریال تعیین شد و نه تنها در قیاس با سال 88 هیچ‌گونه افزایشی نداشت، بلکه اگر اصلاحیه بودجه دو سال گذشته در محاسبات منظور شود، شاهد کاهش اعتبار فصل اول در سال 89 به نسبت اعتبار عملکردی دولت در سال 88 نیز خواهیم بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که متوسط تورم در سال گذشته 12 درصد بود، ادامه داد: طبق آماری که بانک مرکزی منتشر کرده است، متوسط تورم در سال گذشته 12 درصد بود؛ البته در اسفند ماه گذشته با تورم 10.5 درصدی روبه‌رو بودیم، با این وجود دولت باید حقوق کارکنان در سال 89 را با تورم 12 درصدی افزایش دهد.
تورم امسال  13.5 درصد است
عضو کمیسیون اقتصادی توضیح داد: سال گذشته متوجه شدم، نمایندگان درباره افزایش حقوق و دستمزد کارکنان متناسب با تورم که در قانون برنامه توسعه و قانون خدمات کشوری تأکید شده است، غفلت کردند، برای همین طرح استفساریه برای افزایش حقوق مطابق قانون به مجلس ارائه کردم و خوشبختانه بعد از طی مراحل قانونی در اسفند سال گذشته تصویب شد.
با بیان این که بار دیگر حقوق کارکنان بر اساس تورم در نظر گرفته نشد، تأکید کرد: با وجود این که هنوز مرکب ابلاغیه افزایش حقوق کارکنان بر اساس تورم برای سال 89 خشک نشده است، متأسفانه نمایندگان در بودجه سال 90، افزایش حقوق را به علت اعتبار کم دولت، تنها هشت درصد در نظر گرفتند.
طراح استفساریه افزایش حقوق کارکنان بر اساس تورم تأکید کرد: تورم امسال به بیش از 13.5 درصد می‌رسد، اما دولت موظف است حقوق و دستمزد کارکنان خود را تنها تا هشت یا 8.5 درصد افزایش دهد.
خباز، با  ارائه طرح استفساریه جزء الف بند 7 قانون بودجه سال 1389 کل کشور توجه نمایندگان را به افزایش حقوق کارکنان در سال گذشته جلب کرد. بر اساس این جزء به دولت مجوز داده شده بود که  ضرایب ریالی موضوع ماده 64 و تبصره آن و ماده 125 قانون مدیریت خدمات کشوری در‌ باره شاغلان و بازنشستگان و مستمری‌بگیران را تا سقف اعتبار مصوب در هر مورد تعیین و اجرا کند.

 





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  ساعت 6:35 PM 

http://news.bazarekar.net/01/Fa/DynamicPages/Page.aspx?nwsid=2593

در نخستين نمايشگاه متمركز كشوري مشاغل مطرح شد؛
اطلاعات بازاركار بايد در اختيار مشاوران مدارس قرار گيرد  
 20 ارديبهشت 1390 15:45
در گذشته‌هاي دور، مشاغل اندكي در جامعه وجود داشت و بسياري از افراد را بر اساس شغلي كه داشتند مي‌شناختنند، در آن دوران فرزندان ميراث‌خوار شغل پدرانشان مي‌گرديدند و به راه آن‌ها مي‌رفتند. قلت مشاغل موجود نيز باعث شده بود حجم اطلاعات پيرامون آن‌ها زياد نباشد و شناخت مشاغل به راحتي صورت گيرد،اما امروزه با پيشرفت جوامع و تكنولوژي ماهيت بسياري از مشاغل تغيير كرده است و اين موضوع زمينه ساز دگرگوني‌هايي در فرآيند انتخاب رشته تحصيلي و به دنبال آن شغل آينده شده وعوامل مختلفي نظير وضعيت جسماني ، استعدادي فردي، شرايط بازاركار و ... در اين انتخاب تاثيرگذار است.
در گذشته‌هاي دور، مشاغل اندكي در جامعه وجود داشت و بسياري از افراد را بر اساس شغلي كه داشتند مي‌شناختنند، در آن دوران فرزندان ميراث‌خوار شغل پدرانشان مي‌گرديدند و به راه آن‌ها مي‌رفتند. قلت مشاغل موجود نيز باعث شده بود حجم اطلاعات پيرامون آن‌ها زياد نباشد و شناخت مشاغل به راحتي صورت گيرد،اما امروزه با پيشرفت جوامع و تكنولوژي ماهيت بسياري از مشاغل تغيير كرده است و اين موضوع زمينه ساز دگرگوني‌هايي در فرآيند انتخاب رشته تحصيلي و به دنبال آن شغل آينده شده وعوامل مختلفي نظير وضعيت جسماني ، استعدادي فردي، شرايط بازاركار و ... در اين انتخاب تاثيرگذار است.
براساس سيستم فعلي آموزشي كشورمان دانش‌آموزان مي‌بايست پس از پايان سال اول دبيرستان اقدام به انتخاب رشته تحصيلي كنند. انتخابي كه مي‌تواند به مسير زندگي آن‌ها جهت داده و زمينه‌ساز انتخاب رشته دانشگاهي و در نهايت شغلي آن‌ها شود. به همين منظور در نظام آموزش و پرورش كشورمان پيش‌بيني شده تا مشاوران مدارس وظيفه راهنمايي دانش‌آموزان و حتي خانواده‌هاي آنان با رشته‌ها و مشاغل مختلف را عهده‌دار شوند. اما با وجود فعاليت اين عزيزان در بسياري از موارد مشاهده مي‌شود كه انتخاب دانش‌آموزان با شناخت لازم انجام نمي‌گيرد و فرد بدون آشنايي با مشاغل گوناگون دست به انتخاب مي‌زند.

اهميت اين انتخاب سبب شد تا در كشورمان هفته‌اي تحت عنوان معرفي مشاغل نامگذاري شود تا در اين هفته آموزش و پرورش با برپايي نمايشگاه در مناطق مختلف كشور مشاغل گوناگون را براي دانش‌آموزان معرفي كند. در همين راستا امسال شاهد برپايي نخستين نمايشگاه متمركز كشوري مشاغل در تهران باشيم.

با حضور در اين نمايشگاه كه در هنرستان فني و حرفه‌اي پيام منطقه 5 تهران در جريان است فرآيند انتخاب شغل را از زبان دانش‌آموزان، مربيان و صاحبان مشاغل گوناگون جويا شديم.

شغل براي فرد همچون هوا براي تنفس

" شغل براي فرد همچون هوا براي تنفس"اين اولين جمله‌اي است كه در بدو ورود به نمايشگاه توجه‌ام را خود جلب مي‌كند، نوشته‌اي كه در غرفه دانش‌آموزان رشته آشپزي و هتلداري نصب شده است.

ايمان وجداني دانش‌آموز سال دوم رشته آشپزي در حالي كه با شيريني‌هاي پخت دانش‌آموزان از ما پذيرايي مي‌كند از علاقه‌اش به اين حرفه مي‌گويد.

وي در تشريح اين رشته گفت: دانش‌آموزان در طول تحصيل در اين دوره ضمن شناخت مواد غذايي با پخت انواع غذاها و شريني‌جات آشنا مي‌شوند. ايمان با علاقه و شناخت وارد اين رشته شده است و تصميم دارد در همين حرفه نيز مشغول به كار شود.

هادي وحيد كه در كنار ايمان ايستاده دانش‌آموزش رشته هتلداري است. او در پاسخ به اين سوال ما كه در انتخاب اين رشته به چه ميزان به بازاركار آن توجه نموده‌اي گفت: با توسعه صنعت هتلداري نيازمند نيروي متخصص بسياري هستيم و به اعتقاد من بازاركار خوبي براي فارغ‌التحصيلان اين رشته فراهم شده است.

 وي دروس اين رشته را بسيار كاربردي مي‌داند و ادامه مي‌دهد: ما كارورزي خود را نيز در هتل‌ها انجام مي‌دهيم و به صورت عملي آنچه را كه آموخته‌ايم مي‌بينيم.

انتخاب رشته نبايد براساس معدل باشد

همانطور كه انتظار مي‌رفت رشته‌هاي گروه فني و حرفه‌اي و كار و دانش قسمت عمده‌اي از اين نمايشگاه را تشكيل مي‌دهند.

جاويد افخمي يكي از دانش‌آموزان رشته الكترونيك هنرستان فني آيت‌ا... طالقاني تهران كه تصميم دارد در آينده در يكي از كارخانجات توليدكننده لوازم الكترونيكي مشغول به كار شود در گفت و گو با خبرنگار ما بازاركار اين رشته را مناسب مي‌داند.

وي كه خود با شناخت اين رشته را انتخاب نموده اعتقاد دارد كه در سال اول دبيرستان بسياري از دانش‌آموزان بدون آگاهي اقدام به انتخاب رشته مي‌كنند.

وي با بيان اينكه انتخاب رشته نبايد براساس معدل باشد افزود: دانش‌آموزان بايد بدانند كه رشته‌هاي فني در بسياري مواد از رشته‌هاي نظري هم سخت‌تر است و اما در مقابل آينده شغلي بهتري دارند.

بورسيه دانش آموزان در سازمان هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران

يكي از دانش‌آموزان هنرستان دخترانه هوانوردي آسمان نيز كه با پوشيدن لباس فرم پاسخگوي سوالاتمان است در رابطه با اين رشته مي‌گويد: دانش‌آموزان اين رشته پس از ديپلم مي‌توانند وارد دانشگاه شده و در رشته‌هاي خلباني، مهمانداري، تعمير و نگهداري هواپيما و... ديگر رشته‌هاي مرتبط مشغول به كار شوند.

وي با بيان اينكه هر سال 30 دانش‌آموز در رشته مهمانداري پذيرش مي‌شوند ادامه داد: در پايان تحصيل تعدادي از آن‌ها بورسيه سازمان هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران مي‌شوند و مابقي نيز مي‌توانند در سال ايرلان‌ها و يا آژانس‌هاي هواپيمايي مشغول به كار شوند.

معرفي مشاغل بايد از دوران راهنمايي شروع شود

رشته صنايع چوب از ديگر رشته‌هاي معرفي شده در اين نمايشگاه است.

يكي از دانش‌آموزان اين رشته كه با نشان دادن محصولات همكلاسانش با علاقه خاصي از توانمندي‌هاي آنان سخن مي‌گويد به اين موضوع اشاره مي‌كند كه متاسفانه در بازاركار استقبال خوبي از فارغ‌التحصيلان اين رشته نشده است.

وي ابزار كارش را تمام وسايلي كه يك درودگر بايد داشته باشد ذكر مي‌كند و ادامه مي‌دهد: ما در اين رشته ضمن آشنايي با نحوه ساخت انواع وسايل چوبي با طراحي داخلي منازل نيز آشنا مي‌شويم.

او اعتقاد دارد كه معرفي مشاغل بايد از دوران راهنمايي شروع شود و فرد از اول دبيرستان در رشته تخصصي خود مشغول شود.

دانش‌آموزي با هفته‌اي 200 هزار تومان درآمد

رشته پويانمايي (انيميشن) از جمله رشته‌هاي جديدي است كه امروزه تبديل به يكي از تكنيك‌هاي پركاربرد در سينما و تبليغات شده است. يكي از مدرسان هنرستان پسرانه تخصصي پويانمايي تهران اين رشته را تلفيقي از هنر و دانش رايانه مي‌داند.

وي با بيان اينكه بسياري از معلمان اين مركز خود به صورت عملي در اين حرفه مشغول به كار هستند در رابطه با شرايط كاري اين رشته گفت: بازاركار به توانايي افراد بستگي دارد ما دانش‌آموزي داريم كه خود يك انيميشن پيشرفته ساخته و هم‌اكنون در يك شركت تبليغاتي با هفته‌اي 200 هزار تومان درآمد مشغول به كار است.

وي با بيان اينكه داشتن حداقل معدل 5/14 براي ورود به اين مركز الزاميست ادامه داد: در اين مركز متقاضيان با انجام آزمون و مصاحبه پذيرش مي‌شوند و پس از پايان تحصيل در اولويت پذيرش دانشگاه جامع علمي- كاربردي قرار مي‌گيرند.

تصميم دارم با دريافت تسهيلات خود كارگاهي داير كنم

در حاشيه اين نمايشگاه در كارگاهي محصولات دست‌ساز سراميكي دانش‌آموزان هنرستان پيام‌ به نمايش درآمده است. يكي از دانش‌آموزان اين رشته در گفت و گو با خبرنگار ما از كاربرد سراميك در صنايع مختلف سخن مي‌گويد و ادامه مي‌دهد: دانش‌آموزان اين رشته ضمن آشنايي با كار با لعاب، خاك‌شناسي و... توانايي ساخت انواع ظروف سراميكي را فرا مي‌گيرند.

وي در رابطه با برنامه‌اش براي اشتغال آينده‌اش مي‌گويد: تصميم دارم اگر بتوانم با دريافت تسهيلات خود كارگاهي داير كنم.

استقبال دانش آموزان دختربراي ورود به نيروي انتظامي

در كنار معرفي رشته‌ها برخي سازمان‌ها همچون نيروي انتظامي و بانك تجارت نيز از نزديك شرايط ورود به اين حرفه را براي دانش‌آموزان معرفي مي‌كنند.

يكي از افسران مركز گزينش نيروي انتظامي استقبال دانش‌آموزان را عالي توصيف مي‌كند و ادامه مي‌دهد پذيرش در نيروي انتظامي از طريق كنكور سراسري و ورود به دانشگاه پليس و جذب فراگير است.

وي با اشاره به استقبال خوب دانش آموزان دختر براي ورود به اين نيرو گفت: زنان از طريق كنكور سراسري مي‌توانند وارد دانشگاه پليس شوند.

 وي افزود: در جذب فراگير نيز كه ها اكنون براي مردان است در رشته‌هاي مصوب نيروي انتظامي در مقاطع ديپلم و بالاتر پذيرش انجام مي‌گيرد.

كدام سپرده سود بيشتري دارد!

از ديگر سازمان‌ها بانك تجارت است كه يكي از كاركنان روابط‌عمومي اين بانك از جمله شرايط يك كارمند بانك را داشتن آرامش فكري مي‌داند و ادامه مي‌دهد كه يك كارمند بانك بايد بتواند از كليه حواس خود استفاده كند و به نوعي اين شغل جزء مشاغل سنگين است.

او در پاسخ به اين سوال ما كه دانش‌آموزان بيشتر چه سوالاتي در رابطه با اين حرفه مطرح مي‌كنند، برخلاف تصورمان كه مي‌پنداشتيم نحوه ورود به حرفه بانكداري است گفت: اكثراً اين سوال را مطرح مي‌كنند كه كدام سپرده سود بيشتري دارد!

علاقه كم دانش‌آموزان به رشته‌هاي بومي

در اين نمايشگاه ادارات آموزش و پرورش استان‌ها نيز اقدام به معرفي مشاغل بومي استان خود كرده‌اند، با اين وجود شواهد امر نشان مي‌دهد كه دانش‌آموزان علاقه چنداني به رشته‌هاي سنتي از خود نشان نمي‌دهند.

مسوول غرفه گيلان رشته شيلات را از جمله رشته‌هاي بومي اين استان معرفي مي‌كند، با اين وجود مي‌گويد، دانش‌آموزان علاقه چنداني براي ورود به اين رشته‌ها از خود نشان نمي‌دهند و يا در صورت ورود سرمايه لازم براي راه‌اندازي كسب و كاري را ندارند.

يكي از مسوولان غرفه اصفهان نيز در گفت و گو با ما مي‌گويد: بيشتر صنايع دستي استان به صورت استاد شاگردي يا موروثي منتقل مي‌شود و كمتر در مراكز فني آموزش داده مي‌شوند.

اطلاعات بازاركار بايد در اختيار مشاوران مدارس قرار گيرد

برگزاري آزمون كارآفريني از جمله اقداماتي است كه توسط آموزش و پرورش تهران انجام مي‌گيرد. يكي از مشاوران مدارس تهران در رابطه با اين آزمون به خبرنگار ما گفت: در اين آزمون با 21 سوال ميزان كارآفريني دانش‌آموزان سنجيده مي‌شود.

اين مشاور با بيان به اينكه متاسفانه دانش‌آموزان اطلاعات كمي در زمينه كارآفريني و مشاغل گوناگون دارند در پاسخ به اين سوال ما كه شما بر چه مبنايي دانش‌آموزان را راهنمايي مي‌كنيد گفت: اولين پرسش دانش‌آموزان وضعيت بازاركار است. اما تنها با توجه به بازاركار نمي‌توان فرد را راهنمايي كرد چون اگر دانش‌آموز در زمينه‌اي كه استعداد دارد مشغول شود بسيار موفق‌تر خواهد بود.

وي ادامه داد: در طرف مقابل ما اطلاعاتي از وضعيت بازاركار نيز نداريم كه مي‌بايست دست‌اندركار اطلاعات لازم را در اختيار مشاوران مدارس قرار دهند.

گردآوري اطلاعات 7 هزار شغل در اطلس جامع مشاغل

همانطور كه پيش از اين در خبرها نيز اعلام شد در اين نمايشگاه از نخستين اطلس جامع مشاغل كشور رونمايي شد.

رحماني مسوول برگزاري اين نمايشگاه در رابطه با اين اطلس مشاغل به خبرنگار ما گفت: براي اولين بار با استفاده از نظرات كارشناسان 716 منطقه كشور براساس سبك جهاني onet اين اطلس جامع مشاغل تدوين شده است.

وي با اشاره به اينكه بالغ بر 7 هزار شغل مناطق مختلف كشور در قالب لوح فشرده تجميع شده است افزود: پس از ويرايش نهايي اين لوح در اختيار كليه دانش‌آموزان قرار مي‌گيرد.

وي استقبال از اين نمايشگاه را خوب ارزيابي مي‌كند و افزود: مقرر شده تا در مدت برگزاري اين نمايشگاه كه تا 11 ارديبهشت ماه در هنرستان پيام تهران در جريان است 30 هزار دانش‌آموز از آن بازديد كنند.

گزارش: امين بلندهمت
 

 





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  ساعت 6:17 PM 

◊  مسئولیتهای اجتماعی مدیران و بنگاههای کسب و کار
◊  اسرار هفتگانه راهبری کسب و کار درعصر جدید
◊  بهره وری یعنی مفید کار کنیم نه زیاد
◊  بررسی‌ مدیریت‌ جامع‌ فرایندهای‌ کسب‌ و کار
◊  نوآوری یک کار درونی است
◊  سیزده فرصت برای موفقیت در تمام کسب و کارها!
◊  کیفیت؛ مفهومی که باید دوباره تعریف شود
◊  پنج استراتژی برای هوشمندانه کار کردن به جای زیاد کار کردن
◊  یک کارآفرین موفق به راستی کیست؟
◊  برخورد با منفی گرایی در محل کار





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  ساعت 6:11 PM 

 

◊  اعتماد، کلید ثروت های نامرئی در کامیابی شغلی
◊  کارآفرینی کودک آخرین راه نجات
◊  انگیزه کار کردن
◊  قانون‌های جهانی موفقیت
◊  ۱۰ قانون برای موفقیت در شرکتها
◊  نقش صداقت در رسیدن به موفقت شغلی و تجاری
◊  رمز موفقیت سیستم تولید تویوتا
◊  ۳۵ نکته در آغاز و تعیین نام یک کسب و کار جدید
◊  انتظارات رئیستان را برآورده کنید
◊  وضعیت کار در قرن ۲۱

 





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  ساعت 9:22 AM 

http://aamlashizade.blogfa.com/post-634.aspx

در روزهای اخیر عروسک هایی در برخی فروشگاه ها و اسباب بازی فروشی های سطح شهر خرید و فروش می شود که به نظر می رسد این عروسک ها با آنچه درتعریف کاربری وسیله بازی عروسک مشخص شده تفاوت چشم گیری دارد.

شاید زمانی که برای اولین بار در جهان وسیله اسباب بازی کودکان «عروسک» به بازارها عرضه شد ، هیچ کس فکرش را هم نمی کرد که با http://files.tabnak.com/pics/201104/201104280524264806.jpgگذشت زمان به تدریج این وسیله بازی قابلیت گذشته خود را از دست دهد و به عنوان یک ابزارتهدید علیه امنیت اخلاقی جوامع به کار گرفته شود. در ماه های گذشته در سطح فروشگاه ها ی سطح شهر به ویژه کلانشهرها عروسک هایی خرید و فروش می شود که در اصطلاح به آنها «عروسک های عشقی» گفته می شود!

به گزارش خبرنگار«مشرق»، در ماه های گذشته عروسک هایی دربرخی فروشگاه ها و اسباب بازی فروشی های سطح شهر خرید و فروش می شود که به نظر می رسد این عروسک ها با آنچه درتعریف کاربری وسیله بازی عروسک مشخص شده تفاوت چشم گیری دارد و سرآغازی برای نوعی هجمه فرهنگی خطرناک علیه سلامت اخلاقی جامعه به ویژه سلامت اخلاقی کودکان است!


ادامه مطلب...





نگاشته شده توسط   سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  ساعت 8:03 PM 

تهران - كارشناسان مسائل مالي اتحاديه اروپا، صندوق بين المللي پول و بانك مركزي اروپا، امروز، سه شنبه، براي بررسي وضع بدهيها و حسابهاي مالي يونان وارد آتن شدند. 
  
 
به گزارش خبرگزاري فرانسه از آتن، ورود اين كارشناسان به آتن در حاليست كه اتحاديه اروپا در حال بررسي اختصاص كمك ديگري به يونان براي جلوگيري از ورشكستگي اين كشور فرورفته در بحران ماليست.
اين كارشناسان قرار است در نشستي سه جانبه موفقيت يا عدم موفقيت طرح رياضت اقتصادي يونان را كه از يك سال پيش تاكنون به اجرا گذاشته شده است، بررسي كنند.
بر اساس شواهد و آمار مالي ارائه شده از سوي دولت يونان، سياست رياضت اقتصادي يك سال گذشته نه تنها بي نتيجه بوده بلكه وضع اقتصادي كشور بدتر شده است.
مامويت گروه مالي سه جانبه اتحاديه اروپا، بانك مركزي اروپا و صندوق بين المللي پول در يونان يك هفته است و قرار است در خلال اين مدت اين كارشناسان با برخي مقامات اين كشور مانند وزيران دارايي، بهداشت و كار و نيز 'جرج پاپاندرئو' نخست وزير اين كشور ديدار و گفت و گو كنند.
ديدار كارشناسان مسائل مالي اتحاديه اروپا، صندوق بين المللي پول و بانك مركزي اروپا از يونان قبل از اختصاص پنجمين مرحله از وام 110 ميليارد يورويي صندوق بين المللي پول و اتحاديه اروپا به اين كشور صورت مي گيرد.
يونان از جمله كشورهايي است كه بيش از ساير كشورهاي اروپايي دستخوش بحران اقتصادي اروپا شد و مردم آن در اعتراض به طرح رياضت اقتصادي دولت،‌ تظاهرات و تجمعهاي زيادي برگزار كردند. 

 
 





نگاشته شده توسط   چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  ساعت 7:44 PM 

شعارهای مدیروبلاگ:
1. ورود سلايق شخصي در حوزه تصميم‌گيري در واقع عدم استفاده بهينه از امكانات موجود است
2.الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، هويت بخش نظام جمهوري اسلامي است
3.جهاد اقتصادي يعني موانع جدي در سر راه كشور بايد مرتفع شوند
4.حركت‌هاي زيگزاگي ما را از هدف اصلي دور مي‌كند
5.تعيين اولويت‌ها و نحوه بهره‌وري از ظرفيت‌ها بر عهده استراتژيست نظام است
6.الگوهاي مطرح جهاني، مقام معظم رهبري را استراتژيستي موفق نشان مي‌دهند
7.عدالت در بحث جهاد اقتصادي بايد مبناي محوري داشته باشد
8.«جهاد اقتصادي»، «رياضت اقتصادي» نیست...
باتشکر
محمدمهرافروز
سردفتراسنادرسمی233املش ومدیرگروه اینترنتی مهراملش
aamlashizade.blogfa.com

 





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 8 اردیبهشت 1390  ساعت 9:04 PM 

http://babazm.blogfa.com/post-932.aspx

http://files.tabnak.com/pics/201103/201103240515541637.jpg http://files.tabnak.com/pics/201103/201103240515542835.jpg http://files.tabnak.com/pics/201103/201103240515544597.jpg

 
تصاویری که آمریکا را مجبور به عذرخواهی کرد (تصاویر دلخراش است)
عكس يادگاری سربازان آمريكایی با اجساد مردم افغانستان

مجله اشپيگل نوشته است: اين عکسها جزئي از هزاران تصوير و نوار ويديوئي هستند که در نتيجه تحقيق، به دست آمده اند. 

 


ادامه مطلب




نگاشته شده توسط   پنج شنبه 8 اردیبهشت 1390  ساعت 8:55 PM 

http://babazm.blogfa.com/post-947.aspx

نيكزاد :

خريد و فروش زمين‎هاي قولنامه‌اي غير قانوني است
جام جم آنلاين: وزير مسکن وشهرسازي بر غير قانوني بودن خريد و فروش زمين‎هاي قولنامه‎اي تاکيد کرد و از مردم خواست از خريد و فروش اين زمين‎ها خودداري کنند.
 

 

ادامه مطلب





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 8 اردیبهشت 1390  ساعت 8:52 PM 

http://babazm.blogfa.com/post-951.aspx

معاون تنقیح و قوانین مقررات ریاست جمهوری از اتمام بارگذاری تمامی قوانین و مقررات صد ساله کشور بر روی اینترنت خبر داد و افزود: این قوانین مربوط به سالهای 1285 تا 1390 هستند و همچنان به روز می شوند.
 


ادامه مطلب




نگاشته شده توسط   پنج شنبه 8 اردیبهشت 1390  ساعت 8:44 PM 

http://babazm.blogfa.com/post-958.aspx

وي افزود: با ايجاد بستر تجارت الكترونيك بسياري از جرايم كه در كشورهاي مختلف وجود داشت وارد ايران شد و هدف اصلي پليس در فضاي اينترنت موضوع پيشگيري به منظور شناسايي جرم و اطلاع‌رساني مناسب در اين رابطه است. 

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا با اعلام راه‌اندازي پليس فتا تا پايان ارديبهشت ‌ماه امسال در كليه استان‌ها، اظهار كرد: بيشترين جرم در فضاي اينترنتي ايران مربوط به جرايم اقتصادي است اين در حالي است كه بيشتر سايت‌ها در ايران از امنيت مناسبي برخوردار نيستند.

سرهنگ سيد محسن ميربهرمسي در گفت و گو با ايسنا، هدف از راه‌اندازي پليس فتا (پليس فضاي تبادل اطلاعات) را ايجاد فضاي امن براي كاربران در دنيا مجازي عنوان كرد و افزود: مردم هنوز با تهديدات فضاي سايبر آشنايي ندارند و بايد به وسيله رسانه‌ها آنان را با جرايم مدرن آشنا كرد.

وي افزود: با ايجاد بستر تجارت الكترونيك بسياري از جرايم كه در كشورهاي مختلف وجود داشت وارد ايران شد و هدف اصلي پليس در فضاي اينترنت موضوع پيشگيري به منظور شناسايي جرم و اطلاع‌رساني مناسب در اين رابطه است.

سرهنگ ميربهرمسي خاطرنشان كرد: معاونت تشخيص و پيشگيري پليس فتا به جرايم اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي همچون كلاهبرداري، سرقت و توهين به مقدسات، اشاعه محتويات غيرفرهنگي و غيره رسيدگي مي‌كند و در نهايت تعدادي از اين سايت‌ها مسدود شده و تعدادي ديگر نيز به مراجع قضايي معرفي مي‌شوند.

80 درصد تخلفات اينترنتي در ايران اقتصادي و مالي است

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا با بيان اينكه بيشترين جرم در فضاي اينترنتي ايران مربوط به جرايم اقتصادي است، اضافه كرد: حدود 80 درصد تخلفات اينترنتي در ايران مربوط به تخلفات اقتصادي و مالي است.

وي اضافه كرد: قانون مبارزه با جرايم رايانه‌اي كامل نيست و بايد اين قانون به شكلي باشد كه بتواند جرايم را پيش‌بيني كند.

سرهنگ ميربهرمسي خاطرنشان كرد: بيشتر سايت‌ها در ايران از امنيت مناسبي برخوردار نيستند كه يكي از دلايل آن اين است كه به صورت جدي مورد آزمون قرار نگرفته‌اند و اگر اقداماتي هم در اين رابطه صورت گرفته است، كافي نيست.

به گفته وي، در ايران به سايت‌هايي كه هك مي‌شوند خسارت چنداني وارد نمي‌شود به طوري كه قصد عمده هكرها آن است كه توانايي‌هاي خود را به نمايش بگذارند و انگيزه اصلي آنان اعلام وجود است.

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا اضافه كرد: بيشتر سايت‌هايي كه مورد هك قرار مي‌گيرند، هزينه‌اي را براي امنيت خود پرداخت نكرده‌اند و به همين دليل به امنيت آن نيز توجهي نمي‌كنند.

وي افزود: با توجه به اينكه اكثر هكرها در ايران نوجوان هستند مي‌توان همچون ساير كشورها مسابقه‌هايي را برگزار كرد تا نيروهاي مستعد در زمينه «آي تي» نيز شناسايي شوند و از پتانسيل آنان استفاده كرد.

سرهنگ ميربهرمسي با تاكيد بر اينكه مردم جرايم ملموس مانند جيب‌بري را بيشتر مورد توجه قرار مي‌دهند، ‌افزود: اين در حالي است كه به طور مثال در يك پرونده فردي كه در يك شركت هرمي فعاليت داشته در يك سال يك و نيم ميليارد تومان كلاهبرداري كرده است اما در يك پرونده اينترنتي، فردي با راه‌اندازي سايت شرط‌ بندي يك مسابقه‌ روزانه 200ميليون تومان درآمد داشته است.

يكي از شگردهاي كلاهبرداران در فضاي مجازي «فيشينگ‌» است

وي به يكي از جرايم اينترنتي اشاره كرد و گفت:‌ يكي از جرايمي كه در فضاي اينترنت وجود دارد موضوع فيشينگ به معناي ماهي‌گيري است كه بر اين اساس كلاهبرداران صفحاتي را مانند صفحات بانك ايجاد كرده و با ارائه كالايي با قيمت مناسب زماني كه مردم اين صفحات را انتخاب مي‌كنند و شماره حساب و رمز خود را وارد مي‌كنند، ديگر عملياتي صورت نمي‌گيرد و تا اين مرحله نيز مشتري ضرري نمي‌بيند اما كلاهبرداران با سرقت كلمه عبور و رمز عابربانك پس از گذشت مدتي كه گاهي تا 6 ماه هم به طول مي ‌انجامد زماني كه حساب اين فرد بيشترين موجودي را داشته باشد، كلاهبرداران اقدام به برداشت از آن مي‌كنند.

وي به خريد و فروش كالاهاي همچون دارو و كالاهاي غيرمجاز كه امنيت خصوصي افراد را به مخاطره مي‌اندازد مانند سيستم‌هاي شنود و دوربين‌ها اشاره كرد و افزود: اينترنت از جغرافياي خاصي برخوردار نيست به طوري كه بسياري از اين سايت‌هاي از خارج از كشور مديريت مي‌شوند كه در اين راستا بسياري از پرونده‌ها با همكاري متقابل بين‌المللي رسيدگي مي‌شود.

سرهنگ ميربهرمسي به پرونده فروش داروهاي تقلبي اشاره كرد و گفت: اين پرونده از سوي اينترپل ايران مورد رسيدگي قرار گرفت و به پليس فتا ارجاع داده شد تا افرادي كه به صورت بين‌المللي اقدام به توزيع و پخش داروهاي غيرمجاز و تقلبي بدون پروانه ساخت از طريق اينترنت كرده بودند، شناسايي شوند و مسدودسازي اين سايت‌ها نيز در دستور كار قرار گرفته است.

وي تصريح كرد: يكي از ايرادات در اينترنت ايران اين است كه هويت واقعي افراد با هويت آنان در فضاي مجازي يكي نيست و اين موضوع باعث مي‌شود افراد بتوانند مرتكب خلاف شده و احساس كنند كه مي‌توانند از دست قانون فرار كنند.

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا گفت: يكي از تهديدهاي فضاي مجازي ارائه آموزش‌هاي ساخت موادمخدر صنعتي است به طوري كه برخي چگونگي ساخت موادمخدر صنعتي را آموزش مي‌دهند كه در اين رابطه مواردي كشف شده و به پليس موادمخدر هم اعلام شده است. البته معمولا افرادي كه اقدام به اين كار مي‌كنند در داخل ايران نيستند.

ارائه نرم ‌افزار مسدود كردن سايت‌ها به خانواده‌ها

وي درباره فيلترينگ سايت‌ها با بيان اينكه كار پليس فيلتركردن نيست و پليس بخشي از شوراي فيلترينگ است، اضافه كرد: يكي از برنامه‌هاي پليس اين است كه نرم‌افزاري را براي بستن سايت‌ها در اختيار خانواده‌ها قرار دهد تا كودكان به سايت‌هايي كه در رده سني آنان نيست دسترسي نداشته باشند و موضوع مسدودسازي سايت‌ها از سوي خانواده‌ها انجام شود.

ميربهرمسي به فعاليت فروشگاه‌هاي اينترنتي اشاره كرد و گفت: اين فروشگاه‌ها بدون آنكه مجوزي داشته باشند در فضاي مجازي فعاليت مي‌كنند و احتمال دارد كالاهايي كه از سوي آن‌ها به فروش مي‌رسد وجود خارجي نداشته باشد.

وي خاطرنشان كرد: براي سامان‌دهي فروشگاه‌هاي اينترنتي بناست در وهله اول نشان اعتماد به اين فروشگاه‌ها از سوي مركز تجارت الكترونيك وزارت بازرگاني واگذار شود تا مردم با ديدن اين نشان مطمئن شوند كه اين فروشگاه‌ها وجود دارند. البته داشتن نشان اعتماد به معني تاييد كالا و خدمات اين فروشگاه‌ها نيست و تنها در صورت وقوع جرم مي‌توان اين افراد را تحت تعقيب قرار داد.

صدور جواز كسب براي فروشگاه‌هاي اينترنتي

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا افزود: در حال حاضر متقاضيان مي‌توانند براي دريافت اين نشان به مركز تجارت الكترونيك وزارت بازرگاني مراجعه كرده و با ارائه مدارك مورد نظر، نشان ياد شده را دريافت و در سايت خود نصب كنند.

ميربهرمسي از صدور جواز كسب براي فروشگاه‌هاي اينترنتي در آينده نزديك خبر داد و افزود: پليس تقاضا دارد كه روند رسيدگي به وضعيت فروشگاه‌هاي اينترنتي تسريع پيدا كند و اميدواريم تا پايان امسال اتحاديه‌ها در اين زمينه كار خود را آغاز كرده و اين تقاضاها را دريافت كنند.

وي به موضوع اسپم‌ها در اينترنت اشاره كرد و افزود: ‌روزانه در دنيا 55 ميليارد اسپم (هرزنامه) ارسال مي‌شود كه بسياري از آنها موجب گمراه سازي افراد مي‌شود به طور مثال برخي افراد با گذاشتن كلمه كليدي در سايت‌ها، زماني كه جستجويي انجام مي‌شود افراد را ناخواسته وارد اين سايت‌ها مي‌كنند.

ميربهرمسي خاطرنشان كرد: از 8 ميليون سايت رصد شده در ايران، يك ميليون و 260 هزار سايت غيراخلاقي مشاهده شده است كه اين موضوع نشان مي‌دهد فضاي اينترنت در ايران فضاي بدي نيست و بسياري از افراد هم به صورت ناآگاهانه وارد اين سايت‌ها مي‌شوند.

كاربران ايميلشان را در معرض ديد نگذارند

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا از مردم خواست در استفاده از فضاي مجازي به نكات امنيتي توجه كنند و از پاسخگويي به ايميل‌هاي ناشناس خودداري كنند.

وي اضافه كرد: كاربران از در معرض ديد گذاشتن آدرس ايميل خود در سايت‌ها خودداري كنند چون نه تنها احتمال هك شدن ايميل آنان وجود دارد بلكه افرادي با برداشتن آدرس ايميل‌ آنان اقدام به ارسال اسپم خواهند كرد حتي در برخي از موارد آنان آدرس ايميل‌ها را به برخي از سايت‌ها مي‌فروشند.

سرهنگ ميربهرمسي افزود: مردم از سايت‌هايي كه كالا يا خدماتي را با تخفيف ارائه مي‌دهند، خريد نكنند چون اين يك نوع شگرد براي به دام انداختن طعمه از سوي كلاهبرداران است.

معاون تشخيص و پيشگيري پليس فتا در خاتمه تاكيد كرد: در فضاي اينترنت بايد از هويت واقعي افراد اطمينان يافت.





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  ساعت 8:15 PM 

رييس کانون سردفتران و دفترياران در پايان تصريح کرد: درواقع، اصل44 قانون اریيس کانون سردفتران و دفترياران:
شکوفايي اقتصادي جامعه اهميتي درخور واژه «جهاد» دارد
تنها بخش اندکي از ظرفيت‌هاي دفاتر اسناد مورد بهره‌برداري قرار گرفته است سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي
 
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي

رييس کانون سردفتران و دفترياران گفت: شکوفايي اقتصادي و معنوي جامعه ايران، اهميتي درخور واژه «جهاد» دارد.

به گزارش ايسنا، رييس کانون سردفتران و دفترياران که به عنوان سخنران ميهمان در نخستين نشست جبهه حاميان ولايت در تهران سخن مي‌گفت با اشاره به نام گذاري امسال به نام «سال جهاد اقتصادي» از سوي رهبر معظم انقلاب گفت: نگاهي به تاکيدات مقام معظم رهبري در تصويب سند چشم‌انداز 20 ساله و تأکيد مستمر ايشان به اينکه در سال 1404 ايران بايد کشور اول در ميان کشورهاي منطقه باشد و زمينه‌سازي براي تحقق اين هدف ازجمله ابلاغ سياست‌هاي اصل44 با تاکيدبر توسعه بيشتر حضور بخش خصوصي در فعاليتهاي توليدي، اقتصادي نشان مي دهد که معظم له نقشه راه پيشرفت اقتصادي، سالها قبل طراحي و ترسيم کرده‌اند.

محمدرضا دشتي‌اردکاني افزود: با وجود اين برنامه ها و اهداف و رهنمودها، دولت بايد با به کارگيري نخبگان اقتصادي، شايسته سالاري، قانون گرايي، انضباط مالي، تلاش براي خصوصي سازي، لغو انحصارات و کوچک سازي اندازه دولت تلاش كند.

وي ادامه داد: بنده از تعبير«جهاد» براي اقتصاد چنين برداشت مي‌کنم که ريشه کن کردن فقر و بيکاري و گراني و شکوفايي اقتصادي و معنوي جامعه ايران و ساختن يک زندگي آرماني براي مردم امروزه اهميتي درخور واژه «جهاد» دارد.

دشتي اردکاني تصريح کرد: كلمه‌ي جهاد يك تعبير استعاره‌گونه است و معمولاً به نوعي تلاش مقدس اطلاق مي‌شود كما اين‌كه در طول تاريخ معاصرمان هم مي‌بينيم كه حضرت امام(ره) در مورد سازندگي از اين استعاره استفاده و جهاد را وارد صحنه‌هاي سازندگي مي‌كنند.

وي افزود: نكته‌ي مهمي كه ما بايد دقيقاً در راستاي اين جهاد رصد كنيم اين است كه تحولات جهاني به چه مسيري سوق پيدا مي‌كند؟ ما بايد مزيت‌هاي نسبي كشور خودمان را رصد كنيم و بشناسيم و به مسايلي كه از طريق علم توليد ثروت مي‌كنند، بيشتر توجه كنيم. تأكيداتي كه رهبر معظم انقلاب درطول اين چند سال نيز داشتند، همه و همه ناظر به اين مسئله بوده است.

دشتي اردکاني خاطرنشان کرد: خوشبختانه اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها و درآمدهاي ناشي از افزايش نرخ فرآورده هاي نفتي اين امکان را براي دولت فراهم مي کند که جهادگران بخش خصوصي را بيش از پيش موردتوجه قراردهد تا بهبود و اصلاح فضاي کسب و کار و مؤلفه هاي آن به وقوع بپيوندد.

وي همچنين از دفاتراسنادرسمي به عنوان نهادي حاکميتي، غيردولتي، وابسته به قوه قضاييه و زيرمجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشورکه به منظورتنظيم وثبت اسنادرسمي، طبق قوانين و مقررات مربوط تشكيل مي شوند و نقش حساس تثبيت مالکيت مردم و ايجاد امينت اجتماعي و اقتصادي جامعه را درحوزه معاملات و قراردادها برعهده دارند، يادکرد.

رييس کانون سردفتران و دفترياران گفت: اين دفاتر به مثابه شبکه اي گسترده درسطح کشور، قابليت نگاهي جامع تر و فراگيرتر را باتوجه به سابقه قريب به يک قرن داشته و مي توان با برنامه ريزي و تعيين راهبردهايي مدبّرانه، سطح تاثيرگذاري آنها را به نفع مردم و نظام، بيش از پيش ارتقاء داد.

دشتي اردکاني همچنين با اشاره به آيه282 سوره بقره که بلندترين آيه قران نيز هست و درباره اهميت تنظيم سند و مسايل مرتبط با تنظيم سند با تاکيد ويژه سخن به ميان رفته و توصيه به «کاتب بالعدل» شده است، از دفاتر اسنادرسمي به عنوان الگويي ايراني- اسلامي که بايد مورد مُداقه باشند يادکرد.

رييس کانون سردفتران و دفترياران اظهارداشت: اگر از زاويه اصل 44 و نيز به عنوان الگويي اسلامي- ايراني و بارويکردي آينده پژوهانه به مقوله سردفتري بنگريم به اين نکته خواهيم رسيدکه درحال حاضر تنها بخش اندکي از ظرفيتهاي گسترده دفاتر اسنادرسمي مورد بهره برداري قرارگرفته است.

وي افزود: شايد کمتر کسي بداند که دفاتر اسنادرسمي تنها نهادحاکميتي هستندکه با بودجه بخش خصوصي اداره شده و هيچ گونه وابستگي مالي به دولت حتي در تامين بيمه و حقوق بازنشستگي سردفتران و دفترياران هم نداشته و ازسوي ديگر گستردگي بالايي درسطح کشور دارند بطوريکه درحال حاضر حدود 7350 دفتر اسنادرسمي در سراسر کشور، شبکه وسيعي را براي ارايه خدمات به مردم بدون تحميل هيچ هزينه اضافه اي به بيت المال پديدآورده اند.

رييس کانون سردفتران و دفترياران در پايان تصريح کرد: درواقع، اصل44 قانون اساسي که رهبرمعظم انقلاب همواره و به خصوص طي ساليان اخير تاکيد ويژه اي به اين امرداشته ودارند ازمصاديق فعاليت هاي تازه اي است که مي توان دفاتر اسنادرسمي را به عنوان يک الگوي موفق خصوصي سازي آن هم باحدود يك قرن سابقه براي ساير بخش ها موردنظر قرار داد و به عنوان دفاتر پيشخوان خدمات قضايي موجبات خدمت رساني بيشتر به مردم را از اين راه فراهم کرد. 
 
اساسي که رهبرمعظم انقلاب همواره و به خصوص طي ساليان اخير تاکيد ويژه اي به اين امرداشته ودارند ازمصاديق فعاليت هاي تازه اي است که مي توان دفاتر اسنادرسمي را به عنوان يک الگوي موفق خصوصي سازي آن هم باحدود يك قرن سابقه براي ساير بخش ها موردنظر قرار داد و به عنوان دفاتر پيشخوان خدمات قضايي موجبات خدمت رساني بيشتر به مردم را از اين راه فراهم کرد.

 
 





نگاشته شده توسط   پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  ساعت 8:06 PM 

خوش چهره:
«جهاد اقتصادي»، «رياضت اقتصادي» نیست

خوش‌چهره با اشاره به واژه جهاد اقتصادي و ابلاغيه‌ مقام معظم رهبري در اين زمينه، تأكيد كرد: با وجود بدسليقه‌گي از سوي گروهي، كج فهمي در برخي از محيط‌ها و يا ارایه تعريف ناقصي از واژه جهاد اقتصادي در رسانه ملي به طوري كه در يكي از برنامه‌هاي صدا و سيما بحث جهاد اقتصادي، مترادف با رياضت اقتصادي عنوان شده كه اين جفايي به تبيين مبحث جهاد اقتصادي است. 

استاد اقتصاد دانشگاه تهران، با انتقاد از برخي كج‌فهمي‌ها و بدسليقگي‌ها در تببين بعضي مفاهيم گفت: متأسفانه در رسانه ملي، واژه «جهاد اقتصادي» مرادف با «رياضت اقتصادي» عنوان مي‌شود كه اين جفا به مبحث جهاد اقتصادي است.

محمد خوش‌چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگوي مشروح با خبرنگار فارس در خصوص جهاد اقتصادي ابراز داشت: وقتي بحث جهاد اقتصادي از سوي مقام معظم رهبري مطرح مي‌شود، همه جوانب كار مد نظر ايشان است و چنانچه ما بخواهيم براي هر فرمايش و يا ابلاغيه‌اي از جانب مقام معطم رهبري به دنبال يك پسوند مانند «عدالت» باشيم جاي بسي تأمل دارد.

وي با اشاره به سخن حضرت امام (ره) در سال 58 اظهار داشت: برخي از دوستان و خواص براي جلب بعضي از افكار، جناح‌ها و جريانات سياسي تأكيد داشتند كه لفظ «دمكراتيك» را درباره جمهوري اسلامي ايران به كار برند كه با فرمايش قاطع و تاريخي امام راحل مبني بر «جمهوري اسلامي نه يك كلمه كمتر و نه يك كلمه بيشتر» روبه رو شدند.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد: امام خميني (ره) بعدها در صحبت‌هاي حكيمانه خويش به تشريح اين مطلب پرداخته و فرمودند: وقتي ما مي‌گوييم جمهوري اسلامي، نمي‌توان مفهوم ديگري مانند «دمكراتيك» را به اسلام اضافه كرد، زيرا افزون بر توهين به اسلام، يك بدسليقگي نيز وجود دارد، چرا كه عدالت و تمام مفاهيم ارزشي در متن اسلام نهفته است كه در غير اين صورت افراد با كج‌فهمي و يا عدم درك صحيح نسبت به اسلام برخورد مي‌كنند.

* عدالت در بحث جهاد اقتصادي بايد مبناي محوري داشته باشد

وي گفت: منظور از ارسال پيامبران، همان استقرار قسط و عدل در جامعه است و ماهيت اديان الهي نيز حول اين محور مي‌گردد، بنابراين اطلاق پيوند عدالت، زماني براي تاكيد مخاطب و در برخي از مواقع نيز براي معرفي اين مكتب مطرح مي‌شود از اين‌رو وقتي الگوي پيشرفت اسلامي يا اسلامي ايراني مطرح مي‌شود، در مفهوم اسلامي آن عدالت مستقر بوده و اگر قيد اسلامي را در مورد آن به كار نبريم، در واقع بيان كننده الگوي پيشرفت با تأكيد بر عدالت است.

خوش‌چهره اضافه كرد: زماني كه جهاد اقتصادي با مفهومي كه مقام معظم رهبري نسبت به كاربرد اين واژه دارند، مطرح مي‌شود، واژه عدالت در آن نهفته است؛ بدين معنا كه اگر جهاد، كه تلاش، كوشش و ارزشي الهي است، نمي‌تواند فاقد محوريت عدالت باشد منتها اگر اين بحث گاه با تأكيد بر ارزش و عدالت لحاظ شود قابل ترميم و تا حدودي قابل اغماض خواهد بود كه لفظ عدالت را درباره آن به كار مي‌بريم.

وي در پاسخ به شبهه‌اي مبني بر اينكه برخي معتقدند كه با ارایه الگوي ايراني ـ اسلامي، عدالت ناديده گرفته مي‌شود كه با اصل اسلاميت اين الگو نيز مغايرت دارد، ابراز داشت: قطعاً عدالت در بحث جهاد اقتصادي، بايد مبناي محوري داشته باشد؛ تأكيد بر اين مسأله به خاطر اين است كه گروهي از افراد با عدم درك نادرست، الگوها، كاركردها و يا تاكتيك‌هاي عملياتي در ذهن دارند كه يا عدالت در آن كمرنگ است و يا عدالت به عنوان عنصر حاشيه‌اي و درجه دو محسوب مي‌شود كه اين انحراف هم از تئوري، ‌الگو و مدل‌هاي غربي بيرون مي‌آيد.

اين استاد دانشگاه تهران تصريح كرد: انحرافي كه در تقابل با نظرات سوسياليستي در خلال جنگ جهاني دوم به دست مي‌آيد؛ بعضاً به واژه عدالت به عنوان يك چيز عارضي و يا به اصطلاح بزك كردن تئوري، الگو و يا استراتژي نگريسته مي‌شود.

وي مقام معظم رهبري را استراتژيست نظام خواند و افزود: قطعاً زماني كه مقام معظم رهبري درباره جهاد اقتصادي صحبت مي‌كنند، ماهيت چنين جهادي با معيارهاي ارزشي، عدالت در رأس آن قرار دارد و تأكيد بر چنين موضوعي در رسانه‌‌ها به دليل آن است كه نظام تصميم‌گيري، سياستگذاري، قانون‌گذاري، اجرا، برنامه‌ريزي و كليه اموري كه متكفل مقررات اجتماعي و اقتصادي مردم هستند، نسبت به وظايف محوله با تأكيد بر موضوع عدالت توجه بيشتري داشته و به دنبال آن، فعالان اقتصادي و آحاد مردم نيز با تأكيدي دوباره نسبت به نوع كاركرد و تلقي صحيحي از جهاد، سطح آگاهي‌شان بالاتر رود كه محوريت عدالت بايد در آن وجود داشته باشد.

خوش‌چهره خاطرنشان كرد: باور و تصور بنده اين است كه قطعاً در الگوهاي اسلامي و مباحثي مانند جهاد اقتصادي كه تجربه آن را از ابتداي انقلاب در قلمروهاي گوناگون داشته‌ايم ـ خصوصاً پس از استقرار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران ـ حضرت امام (ره) براي مقولاتي مانند جهاد سازندگي، جهاد و دفاع مقدس كه جهاد در عرصه‌هاي دفاعي، الهي بودن اين جهاد به آن هويت بخشيدند.

* الگوهاي مطرح جهاني، مقام معظم رهبري را استراتژيستي موفق نشان مي‌دهند

وي گفت: انگيزه‌هايي كه در جنگ وجود داشت، ضمن مقاوم شدن افراد، كاهش نارسايي، تحمل و توان را در رزمندگان بالا مي‌برد كه در نتيجه منجر به الهي شدن انگيزه آنها مي‌شد و در واقع اين انگيزه الهي بود كه سختي‌ها را براي مردم قابل تحمل كرده، نوآوري‌هايي را نيز به دنبال داشت لذا بسياري از موانع و مشكلات، در عمل ساده و قابل حل بودند.

نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي در ادامه به بيان وجه الهي جهاد پرداخت و افزود: وجه الهي بودن جهاد از بديهي‌ترين مواردي است كه ما بايد علاوه بر جست‌وجو در محتواي كلامي و لغوي، آن را به لحاظ معنوي نيز مورد ارزيابي قرار دهيم.

وي گفت: تجربه به ما نشان داده كه جهاد به تمام معنا حتي جهاد سازندگي كه در آن بسياري از جهاد‌گران در فضاي شيطنت، توطئه و بغض سلطه جهاني با مظاهري مانند سر بريدن جهادگران در نقاط مختلف كشور مواجه بودند، نه تنها رعب و وحشتي را در دل مجاهدان ايجاد نكرد، بلكه به خاطر وجود انگيزه الهي، از آنها استقبال كرده به طوري كه با شهادت عده‌اي، گروهي ديگر مشتاقانه به فعاليت خويش ادامه مي‌دادند.

وي عنوان كرد: قطعاً در ماهيت الهي و ارزشي، بحث عدالت مزين كننده و زينت‌بخش چنين حركاتي است و اگر انحرافي در عمل و يا تلقي غلطي نسبت به آن انجام شود به باور و عدم درك صحيح افراد از مفهوم جهاد اقتصادي بازمي‌گردد، لذا هويت و ماهيت بحث جهاد كه در بردارنده تلاش الهي است، بايد مزين به عدالت شود كه عدالت چه در نظام تصميم‌گيري، تخصيص امكانات و منابع، مسئوليت و مديريت و چه در نحوه حركت و تلاش براي بهره‌وري از جمله موارد قابل تأمل است.

خوش‌چهره با اشاره به واژه جهاد اقتصادي و ابلاغيه‌ مقام معظم رهبري در اين زمينه، تأكيد كرد: ضمن وجود بدسليقه‌گي از سوي گروهي، كج فهمي در برخي از محيط‌ها و يا ارائه تعريف ناقصي از واژه جهاد اقتصادي در رسانه ملي به طوري كه در يكي از برنامه‌هاي صدا و سيما بحث جهاد اقتصادي مترادف با رياضت اقتصادي عنوان شده كه اين جفايي به تبيين مبحث جهاد اقتصادي است.

وي تصريح كرد: مقام معظم رهبري به عنوان استراتژيست نظام و كسي كه اولويت اهداف و تبيين جهت‌گيري‌ها را برعهده دارند؛ فردي هستند كه الگوهاي موفق جهاني نيز ايشان را به عنوان يك استراتژيست و رهبر موفق معرفي مي‌كنند، استراتژيست نظام در مجموع، هدف‌هايي كه فراروي نظام تصميم‌گيري، سياستگذاري، قانون‌گذاري و اجرا قرار دارد را اولويت بندي كرده كه اين اولويت‌ها مي‌تواند اولويت‌هاي استراتژيك نظام در برنامه‌هاي بلند‌مدت و يا اولويت‌هاي تاكتيكي در برنامه‌هاي عملياتي باشد.

* تعيين اولويت‌ها و نحوه بهره‌وري از ظرفيت‌ها بر عهده استراتژيست نظام است

استاد اقتصاد دانشگاه تهران در ادامه گفت: در چند سال اخير، حوزه‌هايي كه مسائل و منافع ملي را تأمين مي‌كنند مانند حوزه‌هاي امنيت، حوزه اقتصاد و رفاه، حوزه‌هاي ارزشي هستند كه هر كدام از آنها اهداف خاصي را در بر دارند به طور مثال حفظ نظام، حاكميت و سرحدات از جمله مقولاتي است كه استراتژي نظام را براساس ظرفيت‌ و امكانات در مواقعي كه دچار تعارض و تهديد مي‌شود، متوجه آن قلمرو مي‌كند و در اينجا ديگر اولويت، رفاه نيست بلكه حفظ سرحدات، بقا و دوام يك نظام به عنوان يك اولويت مطرح مي‌شود.

وي با بيان اينكه در دوران هشت سال دفاع مقدس اولويت منابع و امكانات در حوزه دفاع بود، ابراز داشت: در آن دوران، كسي انتظار رفاه بالا را نداشت از اين‌ روی، بنا بر فرمايش حضرت امام (ره) پيروزي در جنگ بارها به عنوان يك اولويت مطرح مي‌شد و تجربه جهان نيز اين مسأله را به روشنی نشان مي‌دهد.

نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي، با اشاره به اولويت‌هاي جنگ جهاني اول، تصريح كرد: در جنگ جهاني اول، اولويت مسائل جنگ بيشتر به حوزه امنيت عمومي و حفظ حاكميت معطوف مي‌شد، حال آنكه كدام قلمرو در چه مقطعي از زمان و نوع اقدامات تاكتيكي در هر سال به استراتژيست نظام بستگي دارد و در واقع جزو وظايف استراتژيست نظام به شمار مي‌رود و اين نكته قابل درك، هم تجربه منطقي و علمي آن را تأييد مي‌كند و هم به لحاظ عملي بروز داده مي‌شود.

وي ابراز داشت: وقتي مقام معظم رهبري بحث انسجام، اتحاد اسلامي و ملي را در برهه‌اي از زمان مطرح مي‌كنند مشخص مي‌شود، اين مسأله در عرصه‌هاي اجتماعي و سياسي كشور اهميت ويژه‌ داشت و انتخابات مهم آن زمان نيازمند چنين بسترسازي بود لذا مواردي مطرح مي‌شد كه با مصالح ملي گره استراتژيك خورده باشد به طوري كه در چند سال اخير نيز شاهد گرايش به سمت حوزه‌هاي اجتماعي و اقتصادي كه عمدتاً ناظر بر قلمرو اقتصادي است، هستيم.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به مفهوم نامگذاري سال‌ها توسط مقام معظم رهبري اظهار داشت: اين نوع نامگذاري، دو سطح از مردم را مخاطب خود قرار مي‌دهد؛ نخست نظام تصميم‌گيري، قانون‌گذاري و اجرا اعم از قوه مقننه، مجريه، نهادهاي انقلابي و سطح دوم را فعالان آن قلمرو تشكيل مي‌دهد و در سال هاي اخير اقتصاد، تعاليم اقتصادي و آحاد مردم، بيشتر مد نظر بوده‌اند كه در درجه نخست، شامل نظام اجرا و تصميم‌گيري مي‌شود كه في‌الواقع مديريت كلان اقتصاد را نيز به عهده دارند؛ بنابراين، بايد شعار هر سال ظرفيت‌ها، امكانات و فرصت‌ها را با اولويت در بخش اقتصاد دنبال كنند و اين به مفهوم غفلت از قلمروهاي ديگر نيست، بلكه آنها نيز بايد با ضريب آهنگ حاشيه‌‌اي كه مي‌‌تواند تكميل كنند بحث اقتصاد باشد، در دستور كار قرار گيرند.

*حركت‌هاي زيگزاگي ما را از هدف اصلي دور مي‌كند

وي گفت: اگر در چنين فضايي، تفكراتي حاكم شود كه بحث‌هاي جنبي و حاشيه‌اي بتواند، در مباحث اجتماعي، سياسي و فرهنگي ورود پيدا كند در واقع يك نوع انحراف به شمار مي‌رود لذا بايد با تأكيد بر اولويت، فرصت‌ها، امكانات منابع، ظرفيت‌ها و سياست‌هاي نظام تصميم‌گيري به اولويت اقتصادي نگريسته شود.

خوش‌چهره در ادامه با بيان اينكه ممكن است برخي عنوان كنند كه چرا تأكيدات شديد براي اقتصاد صورت مي‌گيرد كه در اين ديدگاه دو نگرش مثبت و منفي بروز مي‌كند، ابراز داشت: ابتدا بايد توجه داشت كه تأكيد بر مباحث اقتصادي چرا با لفظ جهاد مزين شده، متأسفانه در نگاه منفي، انحرافي و محدودي كه نسبت به اين بحث صورت گرفته، برخي جهاد اقتصادي را با رياضت اقتصادي مترادف دانسته‌اند، در حالي كه اين يك نوع جفا به بحث جهاد اقتصادي است.

وي افزود: در پاسخ به اين نگرش محدود و منفي بايد براي اقتصاد سه بخش «توليد»، «توزيع» و «مصرف» را لحاظ كنيم؛ لذا زماني كه رياضت اقتصادي مطرح مي‌شود يعني نظام كشور را صرفاً نسبت به حوزه مصرف ديده و معتقد باشيم كه هر لحظه اقتصاد ما در حال ورشكستگي و وضعيت نگران كننده قرار دارد، در نتيجه با رياضت اقتصادي مي‌توان مسائل را پيش برد.

نماينده مردم تهران در مجلس هفتم در ادامه تأكيد كرد: اگر با نگاهي خوش‌بينانه و روشي منطقي به اين مسئله نگريسته شود بايد حوزه توليد را در نظر گرفت، ما اقتصادي داريم كه ظرفيت‌هاي اقتصادي آن مشغول كار و فعاليت است، اما نسبت به جايگاه مطلوب، فاصله دارد به اين معنا كه قطاري روي ريل در حال حركت است، دستاوردهاي اقتصادي داريم اما سرعت آن در حال حاضر مناسب نبوده و زواياي حركت آن به صورت حركتي زيگزاگي است.

وي با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري، مبني بر اينكه حركت‌هاي زيگزالي بعضاً ما را از هدف دور كرده و يا منجر به وضعيت مطلوب براي ما نخواهد شد، عنوان كرد: با اين اعتقاد كه ما از ظرفيت‌هاي موجود به نحو مطلوب بهره نمي‌بريم، بايد به اين مطلب پرداخته شود چرا كه انتظارات و جهت‌گيري‌هايي كه در چشم‌انداز 20 ساله و يا سياست‌هاي ابلاغي مربوط به برنامه پنجم وجود دارد، نشان دهنده اين است كه در سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري نرخ رشد اقتصادي كه عامل تعيين كننده توليد ناخالص ملي براي قضاوت است اين نرخ بايد به 8 درصد برسد.

نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي ادامه داد: مجموعه توليد كالا، خدمات، بخش‌هاي صنعت و كشاورزي بايد پويا، مستمر و با يك ضريب رشد مطلوبي تحت عنوان 8 درصد باشد كه نسبت به سال گذشته، بايد به رشد 8 درصد برسيم و اگر امروز توجه كنيم كه نرخ رشدي كه براي كاركردهاي جاري اقتصاد حاصل مي‌شود و آن هم برگرفته از دو عامل برون‌زا از جمله شيطنت دنياي سلطه در قالب انواع تحريم‌ها و متعاقباً برخي از تصميم‌گيري‌هاي غير اولي، غفلت در نظام قانون‌گذاري و اجرا باعث شده تا ما طبق آمارهاي بيان شده نرخ رشد نيم درصدي را تجربه كنيم.

* جهاد اقتصادي يعني موانع جدي در سر راه كشور بايد مرتفع شوند

وي اضافه كرد: بين هدف‌گذاري و چيزي كه در حال وقوع است، شكاف معنا داري رخ داده كه پر شدن اين شكاف با تلاش‌هاي آهنگين و جاري قابل جبران نيست. از اين روی، بايد فضايي تحت عنوان جهاد اقتصادي ايجاد شود؛ بنابراين، وقتي نرخ رشد اقتصادي ما پايين مي‌آيد تأثيرات جدي را بر روي متغيرهاي كلان اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دارد كه برجسته‌ترين آن اين است كه هر چه توليد ناخالص ملي پايين‌ رود سطح بيكاري افزايش، جذب اشتغال كاهش يافته و تورم، توزيع عادلانه ثروت و كليه متغيرهاي كلان اقتصادي نيز متأثر از نرخ رشد اقتصادي است.

خوش‌چهره تصريح كرد: منظور از جهاد اقتصادي اين است كه نرخ رشد اقتصادي ما پايين بوده و موانع جدي بر سر راه كشور وجود دارد، علاوه بر آنكه دستاوردهايي در اين زمينه موجود بوده و تلاش‌هايي هم در حال انجام است، اما با نقطه مطلوبي كه در بحث چشم‌انداز مبني بر قدرت اول اقتصاد منطقه شدن وجود دارد و فرمايش مقام معظم رهبري مبتني بر واقعيت‌هاي ناشي از ظرفيت و قابليت‌هاي اقتصاد ملي نه تنها شعار نبوده بلكه كساني كه اهل فن هستند، مي‌دانند اگر تلاش، عقلانيت و منطق، استمرار داشته باشد دست يافتن به قدرت اول كاري دور از ذهن نيست.

وي گفت: اگر در چشم‌انداز 20 ساله، به دست آوردن قدرت اول اقتصاد منطقه و قدرت اول علم و فناوري را مدنظر قرار دهيم به اعتقاد بنده كه در زمينه توسعه و برنامه‌ريزي تخصص دارم تعيين چنين هدف‌گذاري‌هايي كاملآ قابل دفاع بوده، ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي ايران امكان دست‌يابي به چنين اهدافي را فراهم مي‌كند، كما اينكه دستاوردهاي علمي سالهاي گذشته نشان دهنده اين ظرفيت‌هاست اما در حوزه اقتصاد هنوز بين هدف گذاري و عمل، شكاف معناداري را شاهديم كه از رژيم سلطه و تحريم‌ها كه بر رشد اقتصاد جهاني تاثيرگذار است، مصون نيستيم.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص علل بروز شكاف‌ در نظام اقتصادي ما بيان داشت: علاوه بر تحريم‌هاي جهاني، بيشتر اوقات اين شكاف به نوع نگاه، اجرا، تصميم‌گيري و قانون‌گذاري كه در داخل كشور وجود دارد باز مي‌گردد، لذا ما در شرايط رقابت با تركيه و عربستان قرار داريم.

هرچند عربستان با برداشت‌هاي بي‌رويه از منابع طبيعي و خدادادي و وابستگي، اقتصادي را طراحي كرده كه شايد زياد قابل دفاع نباشد اما به هر حال در اين هدف گذاري‌ها ما به نسبت 6 سال گذشته كه اين مسابقه را شروع كرده‌ايم توانسته‌ايم فاصله را نسبت به 6 سال پيش حفظ كنيم.

وي تصريح كرد: براي پر كردن اين خلأ حتماً بايد شتاب را افزايش داده و خصوصاً نوع حركت بايد در قالب حركت جهاد گونه باشد. متأسفانه در ده سال اخير با وجود آنكه اختلاف‌هاي سليقه‌اي در نظام اقتصادي و دولت‌هاي مختلف وجود داشته اما شاهد خروجي مشتركي از آنها مبني بر سير صعودي واردات هستيم كه واردات قابل تأمل 70 ميليارد دلاري رسمي و واردات 20 ميلياردي غير مجاز كه نه تنها يك تهديدي براي نظام شمرده مي‌شود، بلكه با اين اقدام، ظرفيت‌هاي بسياري از اقتصاد ملي ما به رقباي خارجي اختصاص يافته است.

نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي محور اصلي بحث اقتصادي را بررسي موانع سر راه توليد خواند و افزود: بايد موانع درون زا و برون زا در بخش‌هاي مختلف از جمله صنعت، كشاورزي و خدمات را برطرف كرده و از ظرفيت‌هاي موجودي كه شايسته نظام و تاكيد استراتژيست نظام و فعالان ارزشي است بهره برد.

* ورود سلايق شخصي در حوزه تصميم‌گيري در واقع عدم استفاده بهينه از امكانات موجود است

وي با اشاره به موانع موجود در سر راه توليد اظهار داشت: تناقضاتي در نظام قانون‌گذاري، سياست‌گذاري و اجرا وجود دارد كه ضمن درك آنها بايد با حركتي جهاد گونه براي رفع شكاف‌ها اقدام شود تا علاوه بر كم شدن فاصله‌اي را كه براي قدرت اول اقتصادي شدن مدنظر است را كم كرده و سپس از رقباي خود پيشي بگيريم همان طور كه در حوزه‌هاي علم و فناوري بعضي از اين دستاوردها نشان داد كه اراده، عزم و نوع نگرش كساني كه به صورت جهاد گرانه در اين حوزه مشغول فعاليت هستند تا حدود زيادي منجر به پر شدن اين خلاء ها شده است.

خوش‌چهره در خصوص بسترسازي براي تحقق جهاد اقتصادي در جامعه عنوان كرد: درك صحيح نسبت به موضع جهاد اقتصادي ميان سطوح تصميم‌گيري، سياسيت‌گذاري و قانون‌گذاري بسيار مهم است و اگر قائل به اين نباشيم كه بايد شكاف‌ها را با يك عزم جدي، آهنگ صحيح ونگاه منطقي‌تر نسبت به مباحثي كه در راستاي اولويت‌هاي استراتژيك نظام مي‌گذارد، قرار دهيم شايد دچار اختلاف روش و سليقه شويم كه باورها و سلايق شخصي در نظام تصميم‌گيري را حاكم خواهد كرد.

وي گفت: ورود سلايق شخصي در حوزه‌هاي قانون‌گذاري، تصميم‌گيري باعث مي‌شود تا نه تنها نتوان از ظرفيت‌ها به نحو احسن استفاده شود بلكه نوعي عدم استفاده از فرصت‌ها را نيز در پي‌ خواهد داشت؛ بنابراين، فضاسازي براي چنين موضوعي در نظام تصميم‌گيري، سياست‌گذاري، اجرا و قانون‌گذاري بسيار مهم است و متعاقباً ميان فعالان اقتصادي و آحاد مردم كه مشاركت آنها زينت‌بخش اين حركت بوده به عنوان يك مطالبه مي‌تواند نظام را در مسير مصالح و منافع ملي بيشتري قرار دهد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران تصريح كرد: آگاه‌سازي و تنوير افكار عمومي نسبت به ضرورت چنين بحثي فوق‌العاده مهم است و اين آگاه‌سازي مستلزم درك صحيح بوده و نبايد به اشتباه با ايجاد و يك فضاي منفي، يأس و نااميدي كه انتهاي آن رياضيت اقتصادي مي‌انجامد ايجاد نگراني كرد، بلكه برعكس بايد اين گونه تبيين شود كه مسابقه دويي‌ است كه در اين مسابقه همه در حال دويدن هستند و در حال دويدن نبايد نگاه ما از نقطه هدف و خط پايان به سمت چپ و راست و اقدامات حاشيه‌اي در حوزه‌هاي تاريخي، سياسي و اجتماعي غير ضروري صرف شود كه در اين صورت منجر به كاهش توان فرد دونده خواهد شد و لذا بايد با نگاهي بصير به هدف نگريسته شود.

وي در ادامه افزود: اين نوع آگاه‌سازي از الزاماتي است كه در بردارنده نكات مهمي بوده و در واقع همان واژه‌هايي كه ساليان پيش نيز بر آنها تأكيد شده نوعي انسجام وحدت مخصوصاً در ميان فعالان سياسي، تصميم‌گيري و قانون‌گذاري است كه متعاقباً به افزايش باور و اعتماد در ميان آحاد مردم مي‌شود كه در اين صورت مي‌توان از مشاركت حداكثري آنها بهره‌مند شد.

* الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، هويت بخش نظام جمهوري اسلامي است

خوش‌چهره رمز موفقيت نظام جمهوري اسلامي در مقابله با شرايط، توطئه‌ها و موانع در 30سی سال گذشته را استفاده از ظرفيت‌هاي مردمي و انساني حامي انقلاب دانست كه مردم با مشاركت‌هاي استراتژيك چه در عرصه سياسي با سقوط شاه و عرصه‌هاي امنيتي و دفاعي نشان داده و ما نيازمند اين ظرفيت و مشاركت كماكان براي ادامه راه هستيم كه محور هويت‌بخشي آن عقلانيت، شفافيت و صداقتي است كه بايد روز به روز مسئولان ما به خصوص در حوزه‌هايي كه مديريت كلان را بر عهده دارند تجلي كند.

نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي، با بيان اينكه نام‌گذاري سال‌ها توسط مقام معظم رهبري در تبيين، يك اقدامات تاكتيكي در آن سال محسوب مي‌شود، ابراز داشت: هر كدام از عناوين، منطق ماهوي خويش را در بر دارد كه تمام اينها در يك بستر مشترك مفهوم پيدا مي‌كند. به ديگر معنا الگوي اسلامي ايران پيشرفت، الگوي مصرف‌، همت مضاعف همگي تأمين‌كننده هدف اصلي كه اعتلاي كشور، دستيابي به اهداف مادي و معنوي آن است را در بردارد.

وي عنوان كرد: ‌الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، يك نگاه استراتژيك و بلندمدتي است كه هويت بخشي نظام بوده و در واقع حركت بلند مدت را اين الگو طراحي مي‌كند كه دستيابي به چنين الگويي نيازمن بسترسازي‌هاي لازم است و جهاد اقتصادي مي‌تواند علاوه بر بسترسازي در اين زمينه جريان مستمر و پايداري در الگو باشد.

خوش‌چهره اظهار داشت: الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، مبين يك تلاش مستمر، آگاهانه، الهي و ارزشي در نظام بوده و ايراني بودن الگو نشان‌دهنده ظرفيت و قابليت‌هاي بومي ما در عرصه‌هاي گوناگون است بنابراين هم‌خواني، تجانس و ارتباط منطقي‌ آنها مشخص بوده و قطعاً بحث اصلاح الگوي مصرف، مفهوم مصرف كالا، خدمات، منابع ملي و بيت‌المال است كه در فضاي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت قرار مي‌گيرند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت يك جريان مسلط و قطعي بر اين مقولات است كه در بردارنده جهاد، صحيح بودن مصرف، نوع تلاش كه همت مضاعفي را مي‌طلبد و اين همخواني و تجانس قابل دفاع و تبيين است.


 







تبليغات شما در موب بوک