جهاداقتصادی-صلابت سیاسی فرهنگی


نگاشته شده توسط   پنج شنبه 12 خرداد 1390  ساعت 5:54 PM 

صنعت زنبورداري يك شغل زودبازده است

رييس اتحاديه زنبورداران كشور:
صنعت زنبورداري يك شغل زودبازده است
تالش ـ رييس اتحاديه زنبورداران كشور گفت: صنعت زنبورداري يك شغل زودبازده ، مفيد و سودآور است.  
   
 ' عفت رئيسي ' عصر روز چهارشنبه در جشنواره زنبور عسل گيلان افزود: براي ايجاد شغل در زنبورداري نياز به هيچ گونه واردات فناوري و تجهيزات نيست و با كمترين سرمايه، يك شغل در اين صنعت ايجاد مي شود.
وي اظهار داشت: زنبورداري يكي از شاه كليدهاي حراست و صيانت از مواهب طبيعي و محيط زيست محسوب مي شود و شايسته توجه و برنامه ريزي بيش از پيش متوليان و مسوولان امر است.
وي بيان كرد: برخي از مسائل و مشكلات حرفه زنبورداري در استان گيلان در صورت همكاري و مساعدت مسوولان محلي براحتي قابل حل است چرا كه اين استان يكي از مستعدترين استان هاي كشور در امر زنبورداري است.
وي توان و ظرفيت توليد عسل و گرده افشاني توسط زنبورداران استان گيلان را بالاتر از حد كنوني دانست و افزود: چرا بايد تسهيلات 21 درصدي آن هم به صورت يك ساله به زنبورداران پرداخت شود.
وي خواستار توجه و حمايت مسوولان از زنبورداري در كشور شد و گفت: زنبورداري مي تواند با بالا بردن ظرفيت صادرات ، استعدادهاي كشور را در عرصه جهاني نيز به نمايش بگذارد.
يك استاد برجسته علوم كشاورزي نيز در اين جشنواره گفت: زنبور عسل عامل مهم افزايش محصولات باغي است و نقش اساسي در مراحل تكثير و گرده افشاني گياهان دارد.
دكتر 'حسين شهرستاني' پيشكسوت زنبورداري و استاد برجسته دانشگاه كشاورزي گيلان در سخنراني خود در اولين جشنواره زنبور عسل استان گيلان با ذكر تاريخچه كوتاهي از زنبورداري در ايران افزود: زنبورداري از زمان پادشاهي كوروش و داريوش در ايران رواج داشته و تا همين 50 سال پيش ، پرورش زنبور عسل به صورت سنتي در داخل پوسته اي از تنه درختان انجام مي شد ولي هم اكنون تبديل به يك صنعت شده است.
وي اظهار داشت: زنبورداري امروز حرفه نيست بلكه تبديل به يك علم پيشرفته شده و از هيچ يك از علوم طبيعي نيز عقب نمانده است.
اين پيشكسوت زنبورداري كشور همچنين گفت: 50 سال پيش ايران داراي 400 هزار كلني زنبور عسل بود در حالي كه تعداد كلني هاي زنبور عسل كشور در سال 88 به چهار ميليون و 300 هزار كلني و ميزان توليد عسل به يك هزار و 200 تن رسيده است.
وي افزود: همه اين آمار نشان دهنده توسعه حرفه زنبورداري در كشور است و اين پيشرفتها و موفقيت ها همه توسط زنبورداران به دست آمده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، معاون امور دام جهاد كشاورزي گيلان نيز در اين جشنواره گفت :
استان گيلان بهترين قابليت را براي گسترش صنعت زنبورداري دارد .
وي افزود: گيلان با آب و هواي مساعد و شرايط جغرافيايي مطلوب ، بهترين قابليت را براي گسترش صنعت زنبورداري دارد.
'مجيد غلامي' با اشاره به ويژگي هاي منحصر به فرد استان گيلان براي زنبورداري افزود: گيلان تنها استان كشور است كه مستعدترين طبيعت و اقليم را براي گسترش صنعت زنبورداري دارد.
وي بيان كرد: گيلان تنها استان كشور است كه با دارا بودن سه منطقه جدا از هم يعني ساحل ، دشت و جلگه و كوهستان و با پوشش گياهي متنوع و متفاوت و با فاصله مكاني كم از يكديگر بهترين شرايط اقليمي و طبيعي را براي زنبورداري دارد در حالي كه در ساير استانهاي كشور فاصله اين شرايط اقليمي بيش از شش ساعت مسافت راه و حتي يك شبانه روز است.
وي اضافه كرد: ميانگين توليد عسل در گيلان بالاتر از ميانگين كشور است و اين استان در توليد عسل در رده سوم و از نظر جمعيت كلني زنبور عسل نيز در رده ششم در كشور قرار دارد.
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان در ادامه با مثبت خواندن برگزاري نخستين جشنواره زنبور عسل استان گيلان در تالش گفت: اين جشنواره با محوريت توجه به نقش زنبور عسل در گرده افشاني كه مهمترين و اساسي ترين وظيفه زنبورهاست ، برگزار شده است .
دبير اولين جشنواره زنبور عسل گيلان نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت : جشنواره زنبور عسل زمينه معرفي توانمندي هاي اقتصادي استان را بيشتر فراهم مي كند
'علي اكبر داداش پور' افزود: اين جشنواره براي اولين بار در سطح استان گيلان با رويكرد ارتقاي اهميت و جايگاه زنبور عسل و فرآورده هاي جانبي آن و توجه به اهميت آن در توليد محصولات باغي و با محوريت پرداختن به اهميت گرده افشاني برگزار شد.
وي اظهار داشت: با طرح چالش هاي فرارو و ارائه راهكارهاي علمي و فني در اين جشنواره ، مي خواهيم زمينه هاي معرفي قابليت هاي استان گيلان را در زمينه توليد عسل و محصولات زنبورداري به نمايش بگذاريم.
وي بيان كرد: از زمان ابلاغ تا برگزاري اين جشنواره مدت 40 روز كار جمعي توسط كارشناسان مربوطه در سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان انجام شد تا اين رويداد تخصصي به بهترين وجه برگزار شود.
دبير برگزاري اولين جشنواره زنبور عسل استان گيلان همچنين گفت: استان گيلان رتبه سوم كشور در توليد عسل و رتبه ششم كشور را در تعداد كلني هاي زنبور دارد.
وي متوسط توليد عسل در هر كلني استان گيلان را 6/16 كيلوگرم عسل اعلام كرد و افزود: اين ميانگين رقمي بالا و قابل توجه در كشور است.
وي در ادامه افزود: يكي ديگر از اهداف ما از برگزاري اين جشنواره ايجاد وفاق و تعامل گسترده بين باغداران و زنبورداران است به طوريكه اگر توليدات زنبور عسل در باغات انجام شود و كندوها در باغات استقرار يابند ، ضمن كاهش مصرف سموم ، شاهد افزايش توليدات باغي نيز خواهيم بود و اين امر باعث بهبود وضعيت معيشتي بهره برداران خواهند شد.
به گزارش ايرنا ، نخستين جشنواره زنبور عسل استان گيلان با حضور متخصصان ، پرورش دهندگان ، استادان دانشگاه ، مديركل جهاد كشاورزي استان گيلان و جمعي از مسوولان محلي 'روز چهار شنبه ' در شهرستان تالش برگزار شد.
اين جشنواره براي اولين بار در استان گيلان ، به ميزباني اداره كل جهاد كشاورزي استان گيلان و مديريت جهاد كشاورزي شهرستان تالش و با همكاري فرمانداري تالش برگزار شد.
 







تبليغات شما در موب بوک