تبیین نظام سیاسى اسلام در غدیر خم

 

تعیین جانشینى براى رهبرى امت اسلامى از مهمترین و عمده ‏ترین مسایلى بود كه پیامبر اكرم در آخرین سال حیات، هنگام بازگشت از حجة‏الوداع، به همراهان خویش ابلاغ كرد.

اگر چه این اعلام عمومى، به فرمان خداوند صورت گرفت، ولى صرف نظر از جنبه آن، مى‏توانست ‏حاكى از دغدغه طبیعى معمار و بنیانگذار مكتب نسبت ‏به آینده امت ‏باشد، این اقدام یك ضرورت اجتماعى اجتناب ‏ناپذیر بود، و از انتظارات عقلاى عالم به شمار مى‏آمد و آن حضرت حتى در زمان حیات خویش از آن مهم غفلت نمى‏ورزید. او مى‏دانست كه جامعه بى سرپرست مانند رمه  بى ‏چوپان كه هر لحظه در معرض اختلاف، گسستگى و هجوم فرصت‏ طلبان است. لذا هر وقت‏ براى جنگ یا غزوه‏اى از مدینه خارج مى‏شد، شهر را بدون امیر و خلیفه وا نمى‏گذاشت؛ پس هنگامى كه سفرى ابدى در پیش رو داشت، چگونه ممكن بود امت را به حال خود واگذارد. (1)

 

 


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 28 آبان 1394  ] [ 11:22 AM ] [ فاطمه رحمانی ]
نظرات

دانستنی های غدیر ،جایگاه غدیر در منابع اهل سنت

جایگاه غدیر در منابع اهل سنت  کتب اهل سنت؛ آکنده از حقانیت امامت حضرت علی علیه‌السلام

 13 ) آیا می دانید جایگاه غدیر در منابع اهل سنت  کتب اهل سنت چیست ؟

 

فرهنگ رایج در طول تاریخ اسلام، شیعه‌گی را جرم می‌شمرده و از شیعیان به رافضیان تعبیر می‌شده است اما عجب اینجاست که در همین فضا، فضائل علی(ع) و حتی حقانیت امامت آن حضرت، کتب اهل سنت را آکنده کرده است.

 

نخستین عنوان که از موضوع «غدیر در منابع اهل سنت» به ذهن متبادر می‌شود، «الغدیر»؛ یعنی اثر بی‌بدیل دانشمند مجاهد مرحوم علامه عبدالحسین امینی است. کتابی که نتیجه نیم قرن تلاش اسطوره‌ای ایشان در تحکیم «واقعه غدیر خم» و واقعیت پیام آن، مبتنی بر منابع اهل سنت است. مجموعه‌ای که مورد تقدیر بسیاری از علمای اهل سنت قرار گرفت از جمله آنان که در قالب تقریظ‌های متعدد، به تجلیل از این کتاب پرداختند. (و برخی از آن‌ها در ابتدای مجلد اول «الغدیر» چاپ شده است.)

 

Image result for ‫ادامه‬‎


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 21 آبان 1394  ] [ 9:30 AM ] [ فاطمه رحمانی ]
نظرات

غدیر - منزل اول سفر کربلا

 

 

یا لطیف

 

    اجتماع غدیر به پایان رسیده بود . مردم آرام آرام به سوی شهر و دیار خود می رفتند . می رفتند و با هر گام انگاری از آن آبگیر کوچک و درختان پیرامونش فاصله می گرفتند . هر قدمشان آنها را دورتر می کرد . شاید گاهی بعضی هایشان بر می گشتند و به آن دورها کنار آن درختان نگاهی می انداختند .


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 13 آبان 1394  ] [ 7:00 PM ] [ فاطمه رحمانی ]
نظرات

از غدیر تا کربلا

 

غدیر گذشت و اینک کربلا...

 در غدير از علی (ع) گفتیم و اينك از حسین (ع) مي گوييم از آنان که آمده بودند تا ما را با دنیای بهتر ديگري آشنا کنند. آنان که جز سعادت دنیا و آخرت چیز دیگری برای ما نمی خواستند. آری حسین (ع) آمده بود تا پنجره ای را به روی آسمان آبی عشق بگشاید تا بلکه نسیمی الهی بر ما بوزد ، حسین (ع) آمده بود تا پلی بر روی کرانه های رودخانه خروشان زندگی ما بزند، اوآمده بود تا مرهمی تسکین بخش  بر زخم های چرکین شده ما در طول تاریخ باشد ، آری حسین (ع) هم آمده بود و هم آماده بود تا همه هستی خود را برای زنده ماندن انسانیت بدهد، تا تاریخ درس آزادی و آزادگی و ایثار و از خودگذشتگی را فراموش نکند.

کربلا از غدیر شروع شد و جوهره حرکت عاشورا، حرکتی کاملا سیاسی، اجتماعي وفرهنگي بود. عاشورا حرکتی انقلابی برضد انحراف سیاسی و دینی زمان بود و قیام عاشورا جلوه ای از حق خواهی و باطل ستیزی که والاترین رکن در یک جامعه اسلامی است می باشد. بنابراين قیام عاشورا یک نهضت حساب شده و با برنامه بود، نه یک شورش کور و بی هدف.

حادثه جانگداز کربلا یکی از حوادث الهام بخش و عبرت آموز در تاريخ جهان اسلام است ، اما این واقعه در عین حال که برای همه  حق جویان و عدالتخواهان و مبارزان راه حق و آزادی یکی از غنی ترین منابع الهام بخش است اما از نگاه و زاويه دیگر یکی از تلخ ترین حوادث و دردناک ترین فجایعی است که در تاریخ اسلام به وجود آمده و از همین رو حادثه ای  است که نیازمند ریشه یابی دقیق نيز می باشد. این حادثه درس ها ، پیام ها و عبرت های بسیاری دارد، پیام ها و درسهایی که حتي با گذشت زمان برای امروز ما هم مي تواند تازه باشد.


ادامه مطلب
[ چهارشنبه 6 آبان 1394  ] [ 8:00 PM ] [ فاطمه رحمانی ]
نظرات

ترنم غدیر

 

برفراز مجلس ما، ماهی امشب سر زند

خنده بر خورشید و ماه از تابش منظر زند

ساقی گل چهره امشب جلوه دیگر کند

مطرب خوش نغمه امشب پرده دیگر زند

آسمان پوشیده بر تن، پرنیان نیلگون

چون عروسان، خویشتن را زینت و زیور زند

آسمان را گفتم این بزم و نشاط از چیست؟ گفت:

چون که فردا آفتاب از برج خاور سر زند

من در آن بزم  کنم خدمت که شاه انبیاء

مصطفی تاج ولایت بر سر حیدر زند

در غدیر خم چو دریا خلق خیز و موج و موج

کشتی لولاک چون آن جا رسد، لنگر زند

کاین علی باشد ولی الله، باید بعد من

بر سریر دین نشیند بر سرش افسر زند

آسمان بر خاک افتاده است خواهد چون زمین

بوسه بر پای، علی داماد پیغمبر زند

نیست مردان خدا را رهبری غیر از علی

مرد حق باید قدم در راه این رهبر زند

آسمان بر گردن افکنده است طوق بندگی

تا به سر تاج ولای خواجه قنبر زند

پرچم شاه ولایت بین که در هر بامداد

خنده بر پرچم دار و اسکندر زند

دست گیر از کرم افتاده ای گر چون "رسا"

دست بر دامان او در عرصه محشر زند "دکتر قاسم رسا خراسانی"


ادامه مطلب
[ سه شنبه 5 آبان 1394  ] [ 7:57 PM ] [ فاطمه رحمانی ]
نظرات ...