درباره ما
دوستان
آخرين مطالب
آمار وبلاگ
 
پيغام مدير :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمديد به سايت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سايت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنيد.

بيانات مقام معظم رهبري

آخرين اخبار سياسي کشور
منبع:www.yjc.ir

فید خوان rss reader


دولت اسلامی و هدایت ارزشی جامعه؛ پاسخ به معضلات تئوریک

گزاره‌های قطعی آنچنان شفاف و آشکار هستند که بیش از یک معنای واضح را نمی‌توان به آن‌ها نسبت داد. بخش در خور توجهی از تعالیم آیین اسلام از این دسته‌اند. بنابراین، چنین نیست که معرفت‌یابی ما نسبت به ذات و حقیقت دین ممکن نباشد و همه‌ی معرفت‌ها و برداشت‌های ما از دین همواره نسبی و مشکوک باشند.

گروه فرهنگی- اجتماعی برهان/ مهدی جمشیدی؛ در یادداشت پیشین، گفته شد که بر اساس استنتاج و استنباط از پاره‌ای از آیات قرآن کریم، دولت اسلامی نباید نسبت به اصلاح فرهنگی جامعه در راستای گسترش یافتن باورها و ارزش‌های اسلامی، «بی‌طرف» و «بی‌تفاوت» باشد و این قبیل فعالیت‌ها را جزء وظایف خود نشمارد، بلکه می‌باید در کنار حوزه‌های علمیه و علمای دین، به «تعلیم» و «تزکیه»‌ی جامعه همت گمارد. در یادداشت پیش‌رو، به برخی «اشکالات» و «معضلات» نظری می‌پردازیم که در مقابل این ایده مطرح گردیده است.

 

 

منبع: سایت برهان






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : دوشنبه 13 خرداد 1392 

انتخابات؛ خونی تازه در رگ‌های انقلاب

در مدل انقلاب اسلامی ایران، مردم‌سالاری گامی فراتر از دمکراسی نمایندگی غربی به عنوان تاکتیکی برای رضایت و سکوت شهروندان بوده و بازگشت به خواست جامعه‌ی بشری برای در دست گرفتن سرنوشت کشور توسط شهروندان است. در این چارچوب، مطلب حاضر به تبیین بیانات مقام معظم رهبری در این خصوص می‌پردازد.

گروه تاریخ برهان/ مصطفی انتظاری هروی؛ در قرن شانزدهم و به دنبال انعقاد قرارداد وستفالیا و تشکیل دولت‌های ملی، هر یک از کشورهای تازه استقلال‌یافته برای اداره‌ی سرزمینی که قرار بود ملتی در آن استقرار یابد، راهکاری در نظر گرفتند و تلاش کردند تا بر اساس سنت‌های جاری در جغرافیای مورد نظر و نیز با تکیه بر فرهنگ بومی و نیز در چارچوب منطق سیاسی دوره‌ی خویش، سرنوشت کشور خود را در دست گیرند.

 






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : دوشنبه 13 خرداد 1392 

صبر در برابر تحریم‌ها راه کمال و رشد کشور

اگر مسلمانان دو وظیفه‌ی خود در خصوص تقدیر معیشت مقاومتی در کنار صبر در تحریم به معنای مصیبت اقتصادی را به درستی انجام دهند، این حرکت انقلابی فهمی عظیم و کمالی صحیح در میان مردم ایجاد خواهد کرد و موجب به رشد و کمال رسیدن مسئولین و آحاد جامعه خواهد شد.

گروه اقتصادی برهان/ مرتضی غضنفرنژاد؛ یکی از مسائلی که در باب تحریم باید به آن پاسخ داد آن است که وظیفه‌ی مردم در قبال تحریم‌ها چیست و این تحریم‌ها چه اثراتی در زندگی فردی و اجتماعی مردم دارد؟ آیا تحریم تنها یک مرحله و یک فشار است که مردم و انقلاب اسلامی باید آن‌ها را تحمل کنند یا آنکه گامی در جهت تحقق اهداف انقلاب اسلامی است. به عبارت دیگر، ثمرات حقیقی تحریم‌ها و تحمل آن‌ها برای کشور چیست؟

 

 

منبع: سایت برهان






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : دوشنبه 13 خرداد 1392 

حلقه‌ی وصل یا عامل فصل؟

ساختار حزبى در نظام ولایی با موانع نظرى بسیارى مواجه است که بررسى نحوه‌ی ارتباط آن‌ها با هم نیازمند مطالعه‌ی وسیعی است؛ این مقاله به تحلیل واژه‌ی ولایت و نسبت آن با حزب می‌پردازد. فرضیه‌ی این مطلب آن است که حزب در معنای امروزین آن، در نظام ولایی جایگاهی ندارد و تنها بر مبنای آموزه‌های اسلامی می‌توان آن را بازسازی کرد و به کار گرفت

گروه سیاسی برهان/ دکتر «محمدجواد نوروزی»؛ حکومت در جامعه‌ امری ضروری است و هدف حکومت‌ها ایجاد نظم، امنیت و رشد فکری به تبع نظام فکری و ایدئولوژیکی حاکم بر جامعه است. از منظر متفکران اسلامی، منشأ حکومت آموزه‌های وحیانی است و بر این اساس، ساختار حکومتی برآمده از آموزه‌ها و تعالیم پیامبران الهی است. در یک رویکرد کلان و طبق آموزه‌های قرآنی، حاکمیت سیاسی را می‌توان در حکومت الهی یا غیرالهی طبقه‌بندی کرد. در اندیشه‌ی اسلامی الگوی امام‌ـ‌امت ساختاری از حاکمیت است که بر پایه‌ی آن، امام جامعه و در مقابل امت از حقوق و وظایف متقابلی برخوردارند و در راستای نیل به کمال راه می‌سپارند.

 

 

منبع: سایت برهان






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : دوشنبه 13 خرداد 1392 

رسالت جهانی نهضت امام خمینی (ره)

سلاح ما امروز فکر و قلم ما است. چه در مبارزه فرهنگی از نوع تهاجمی که بهترین نوع مبارزه همین است، و چه در مبارزه فرهنگی از نوع تدافعی، می‌بایست از فکر و قلم خودمان به عنوان سلاح استفاده کنیم. البته مراد از قلم، شامل هر ابزاری است که بتواند در انتشار افکار به ما کمک کند.

گروه فرهنگی- اجتماعی برهان؛  متن حاضر، سخنرانی حجت‌الاسلام رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانیِ اسلامی صدرا در نشست انقلاب اسلامی و فضای مجازی، در دانشگاه تهران، مورخ 11/3/92 است که به مناسبت پنجاهمین سالگرد نهضت امام خمینی (ره) در جمع شماری از فعالان فضای مجازی ایراد شده است. گفتنی  است، این نشست به همت مجمع فعالان فضای مجازی (فرا) وکانون اندیشه جوان برگزار شد. نظر به اهمیت این سخنان، برهان متن کامل آن را منتشر می کند:

 

منبع: سایت برهان






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : دوشنبه 13 خرداد 1392 

وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي ايران با صدور اطلاعيه‌اي از كشف شبكه خرابكاري وابسته به دشمنان خبر داد.

 

"بسم الله الرحمن الرحیم
 

به استحضار ملت شریف ایران می‌رساند که سربازان گمنام امام زمان‌(عج) در پی سرنخ یابی از یک شبکه‌ی خرابکاری وابسته به دشمنان ایران و اسلام و پس از جمع آوری‌های دقیق و همه جانبه‌ی اطلاعاتی و گستردن تورهای ضد جاسوسی و ضد تروریستی، موفق به شناسایی و بازداشت کلیّه‌ی اعضای آن شبکۀ خیانت پیشه شدند.

ادامه دارد.....

 






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : یک شنبه 12 خرداد 1392 

Eshraf.ir-fp-nuclear-iran-elections

 

 یک مجله آمریکایی در گزارشی به بررسی تأثیر و پیامدهای انتخابات بر روند برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات این کشور با کشورهای غربی پرداخت.

 

به گزارش اشراف، مجله «فارن پالیسی» در گزارشی تحت عنوان «موضوع هسته‌ای در انتخابات ریاست جمهوری ایران» به قلم «لیسی هیلی» مدیر برنامه خاورمیانه و سیاست‌های دفاعی در اندیشکده «کنترل و منع گسترش تسلیحات» نوشت: در ماه ژوئن سال جاری میلادی دو دوره ریاست جمهوری «احمدی نژاد» به پایان می‌رسد و فرد جدیدی به عرشه سیاسی ایران پا خواهد گذاشت. در عین حال کشور هم چنان درگیر همکاری با آمریکا و متحدانش، یعنی 5 عضو دائم سازمان ملل به علاوه آلمان («1+5») است و از دیگر سو مذاکرات جاری را با «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» در مرحله انجام دارد. لیکن سرعت پیشرفت کار پایین آمده است.

 

 

منبع: سایت اشراف






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : یک شنبه 12 خرداد 1392 

Eshraf.ir-washington-inst-iran-elections-survival

 

 

 یک اندیشکده امریکایی در نظر دارد با برگزاری نشستی به بحث و گفتگو پیرامون انتخابات پیش رو در ایران و دستور کار آیت‌الله خامنه‌ای بپردازد.

 

 

به گزارش اشراف، اندیشکده واشنگتن با اعلام این خبر نوشت: انتخابات ریاست جمهوری آتی ایران بدون شک توانایی آیت‌الله خامنه‌ای در مدیریت سیاست‌های داخلی را تقویت خواهد کرد و پایگاه قدرت وی را مستحکم‌تر خواهد ساخت.

 


سایت خبری تحلیلی اشراف بدون تایید محتوا و ادعاهای مطرح شده در این گزارش، ترجمه آن را صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر می‌کند.


 

 

 

 

 

 

با این حال موقعیت اقتصادی کشور احتمالاً همچنان مشکلاتی عمده را در بر خواهد داشت، مشکلاتی نظیر چالش‌های سیاست خارجی در سوریه و برنامه هسته‌ای. آیا آیت‌الله خامنه‌ای با فشار داخلی برای دستیابی به شیوه‌هایی جدید برای حل این مسائل روبه‌رو خواهد شد؟ وی تا چه حد نسبت به پیشبرد دستور کار خود احساس اطمینان خواهد داشت و این دستور کار چگونه خواهد بود؟

 

 

موسسه واشنگتن، از نویسندگان مطالعاتی که به زودی به انتشار خواهند رسید، تحت عنوان «هنر جمهوری اسلامی در بقا: خنثی سازی تهدیدات داخلی و خارجی» ، به قلم سعید گلکار، و «چگونگی تصمیم‌گیری آیت‌الله خامنه‌ای»، به قلم مهدی خلجی، دعوت به عمل آورده تا روز جمعه، 7 ژوئن 2013، در انجمن سیاسی در واشنگتن دی‌سی حضور یافته و پیرامون موضوعات نوشته‌های خود و پرسش‌های دیگر به بحث و گفتگو بپردازند.

 

 

«سعید گلکار» از اعضای مرکز «روبرتا بافِت برای مطالعات بین‌المللی و تطبیقی» در دانشگاه نورث وسترن می‌باشد. او سابقاً به عنوان یکی از اعضای مرکز دموکراسی، توسعه و حاکمیت قانون در دانشگاه استنفورد به فعالیت مشغول بوده است.

 

 

مهدی خلجی از اعضای ارشد اندیشکده واشنگتن می‌باشد. او در هیئت‌های تحریریه نشریات مهم ایران فعالیت داشته و با سرویس‌های خبری فارسی بی‌بی‌سی و امریکا همکاری دارد.

 

منبع : سایت اشراف






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : یک شنبه 12 خرداد 1392 

 

 رییس جمهور بعدی بایستی شیوه جدیدی را برای هدفمندی یارانه‌ها در پیش بگیرد، تأثیر منفی فساد و سوءمدیریت را کاهش دهد و تنش‌های خارجی را کمتر کند با این هدف که تحریم‌ها سبک تر شود.

 

 

به گزارش اشراف، «المانیتور» در گزارشی به قلم «بیژن خواجه پور» به بررسی نگاه نمایندگان کسب و کار به انتخابات و تأثیر آن بر آینده اقتصاد ایران پرداخت و نوشت: بر کسی پوشیده نیست که بخش خصوصی در ایران از بی ثباتی سیاسی، تحریم‌ها و سومدیریت اقتصادی صدمه دیده است. شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی، صنفی و حرفه‌ای ایران در اوایل ماه اردیبهشت بیانیه‌ای صادر کرد و از اینکه «فضا برای فعالیت بخش خصوصی تنگ‌تر و بسته‌تر شده» انتقاد کرد و از سیاست‌گذاران خواست که فضای سیاسی را برای مشارکت بیشتر بخش خصوصی در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی و تجاری باز کنند. در پایان این بیانیه آمده: «ما در جهت همکاری نهادهای اجتماعی و حضور فعال در جریان تصمیم سازی، سیاست‌گذاری‌های ملی تلاش خواهیم کرد و بر این باوریم که سیاستمداران، دولتمردان و تمام علاقه‌مندان به سرنوشت ملی و اعتلای ایران بستر را برای فعالیت‌ها و گروه‌هایی چون ما فراهم خواهد آورد.» این شورا متشکل از ۱۶ انجمن بزرگ فعال در عرصه‌های مختلف عمرانی و ساختمانی است و بیش از ۴۰ هزار شرکت عضو آن هستند.

 

 

 

منبع: سایت اشراف






نويسنده : وحید کریمی درقیلان
>تاريخ : یک شنبه 12 خرداد 1392 
 

 


 
موضوعات
نويسندگان
آرشيو مطالب
امكانات جانبي