بِسمِ اللّه ‏ِالرَّحمنِ الرَّحيمِ اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا ‏وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
درباره ما
هزاران درود بر مهدی، هزاران درود بر امام المتقین، هزاران درود بر جاری کننده عدل در جهان، هزاران درود بر آبادگر بزرگ عالم، هزاران درود بر فرزند رسول خدا، هزاران درود بر فرزند امیر المومنین، هزاران درود بر فرزند زهرای مرضیه، هزاران درود بر دوای درد شیعیان، درود الهی بر وجود پاک و مقدس بقیه الله العظم مهـــــــــــــدی فاطمه
نویسنده
آماروبلاگ
» کل بازدید : 764017
» تعداد کل پست ها : 2815
» آخرین بروز رسانی : یک شنبه 4 شهریور 1397 
تعداد نظرات : 109 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 21 مرداد 1392  عدد
دیگر امکانات
صلوات شمار مهدوی


لوگوی دوستان

کجایید ای شهیدان خدایی

معبر شهدا2

نظرسنجی
وبلاگ مهـــــــــــــدی فاطمه را چطور ارزیابی میکنید؟

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
نوای مهدوی

امارگیر وبلاگ
مترجم وبلاگ

فراق یار



میراث اصحاب کهف برای منتظران
+ نویسنده مهـــــــــــــدی فاطمه در یک شنبه 11 شهریور 1397  3:03 PM | نظرات(0)
هنر اصحاب کهف این بود که در جامعه فاسد، هضم نشدند و وقتی دیدند که همه مردم شهر منحرف هستند و امکان یا امید اصلاح آن ها وجود ندارد، گفتند: ما از رفاه و لذت جامعه فاسد می گذریم و غارنشینی را ترجیح می دهیم تا دینمان را حفظ کنیم.
 

 قرآن کریم در آیه 13 از سوره مبارکه کهف می فرماید: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ ۚ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى؛ ما قصه آنان را بر تو به درستی حکایت خواهیم کرد. آنها جوانمردانی بودند که به خدای خود ایمان آوردند و ما بر مقام (ایمان و) هدایتشان بیفزودیم.» 

 

داستان اصحاب کهف، مهم و مفید است. «فِتْيَةٌ» جمع «فتی» به معنای جوانمرد است. امام صادق علیه السلام فرمودند: «فتی به انسان باایمان گفته می شود؛ زیرا خداوند اصحاب کهف را با آن که سالمند بودند به سبب ایمانشان «فتی» معرفی کرده است.(1)  

 

در داستان اصحاب کهف مسایلی چون قدرت و اراده الهی، شجاعت، دل کندن از دنیا، هجرت، تقیه، امدادهای الهی و تغذیه حلال مطرح است و در روایات آمده که اصحاب کهف جزو اصحاب و یاران حضرت مهدی علیه السلام خواهند بود.(2) از سوی دیگر اصحاب کهف به دلیل ویژگی های برجسته و متمایزشان می توانند الگوی رفتاری بسیار خوبی برای منتظران باشند.    

 

آنها افرادی انقلابی، مهاجر و مومن بودند؛ چرا که به خدا اعتقاد داشتند. زیر بار شرک نرفتند و هجرت کردند. وابسته به هیچ کس نبودند و در بندگی خدا اخلاص داشتند.

 

هنر اصحاب کهف این بود که در جامعه فاسد، هضم نشدند و وقتی دیدند که همه مردم شهر منحرف هستند و امکان یا امید اصلاح آن ها وجود ندارد، گفتند: ما از رفاه و لذت جامعه فاسد می گذریم و غارنشینی را ترجیح می دهیم تا دینمان را حفظ کنیم.

 

مردم نسبت به فساد و جامعه فاسد سه دسته اند:

 

1.گروهی در فساد جامعه هضم می شوند. این دسته ایمان کامل ندارند و نمی توانند دین خود را حفظ کنند؛ ولی هجرت هم نمی کنند و زبان حالشان این است: «وَكُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَائِضِينَ؛ و ما با اهل باطل به بطالت می‌پرداختیم.» (3)  

 

2.گروهی در جامعه فاسد، خود را حفظ می کنند؛ مثل اصحاب کهف:

 

3.گروهی جامعه فاسد را تغییر می دهند و اصلاح می کنند؛ مثل انبیا و اولیا. وقتی حضرت ابراهیم علیه السلام بت ها را شکست و پرسیدند: چه کسی بت ها را شکسته است؟ پاسخ دادند: «یُقالُ لَهُ ابراهیم؛ جوانی است که به او ابراهیم می گویند» (4)

 

 

 

پی نوشت ها :

1.الکافی،ج8 ، ص 398  

2.منتخب الاثر، ص 485

3.سوره مدثر، آیه 45

4.سوره انبیاء، آیه 60

 

* برگرفته از «پرتوی از آیه های مهدوی» نوشته حجت الاسلام قرائتی