حزب الله
درباره وبلاگ


ماپیرو این امام شیرین سخنیم....... سیلی به رخ دشمن میهن بزنیم...... از بهر "حمایت از تلاش و تولید"...... رزمنده ی بدرها و خیبرشکنیم........

مطالب اخير
آرشيو وبلاگ
  • آبان 1392
  • فروردین 1391
  • اسفند 1390

    قطب جهان اسلام؛ چالشی جدی برابر جبهه استکبار/16

    گروه سیاسی: دستیابی به اهداف سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در بعد خارجی تکمیل‌کننده حلقه الگوپذیری از نظام جمهوری اسلامی در میان کشورهای اسلامی است و ظرفیت‌های حرکت به سمت قطب جهان اسلام را افزایش خواهد داد.

    مقام معظم رهبری سال 1391 را سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نامگذاری کردند. این نامگذاری از سویی اهمیت مسئله اقتصاد را در دنیای امروز نشان می‌دهد و از طرفی انتخاب این نام در ادامه جهاد اقتصادی نشان‌دهنده یک رویارویی همه‌جانبه با دشمن در عرصه اقتصادی است که سبب می‌شود مسئله تولید ملی در این نبرد از اولویت درجه اول برخوردار باشد.

    اما این یادداشت بنا دارد به تبیین رابطه این نامگذاری با موضوع قطب جهان اسلام، که در سخنرانی سال گذشته مقام معظم رهبری در حضور مسئولان امور حج و زیارت برگزار شد، اشاره کند.

    در طی حدود دو سالی که از عمر بیداری اسلامی می‌گذرد و با پیروزی برخی از انقلاب‌ها، جمهوری اسلامی تلاش کرده است تا الگوی خود هم در فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی و هم در مسئله نظام‌سازی را تبیین کرده و تجربیات خود را در اختیار انقلابیون قرار دهد.


    یکی از مسائلی که به خوبی و به طور مشهود قابلیت الگوگیری در طی فرایند بیداری اسلامی پیدا کرد مسئله استقلال سیاسی، مردمسالاری دینی و دین محور بودن قوانین و رویکردهای نظام جمهوری اسلامی بود.

    به عبارتی 33 سال عمر جمهوری اسلامی به خوبی بیانگر آن است که از ابتدای انقلاب، دوران دفاع مقدس و پس از آن و در اوج تحریم‌ها و توطئه‌های دشمنان نظام جمهوری اسلامی هیچ‌گاه از آرمان خود یعنی استقلال از سلطه و دخالت بیگانگان پاپس نکشیده است و در عین حال سعی کرده تا آنجا که می‌تواند در جهت مردم‌سالاری و حق تعیین سرنوشت مردم به دست خودشان حتی در بحبوحه جنگ تحمیلی از طریق برگزاری انتخابات حرکت کند.

    تحقق شعار سال هم باعث عزت ملی ایرانیان خواهد شد هم کشور را به الگویی مطلوب برای کشورهای اسلامی بدل خواهد ساخت. به عبارتی هر چند استقلال سیاسی امری لازم است اما کافی نیست و استقلال اقتصادی است که اعتبار استقلال سیاسی کشور را در نزد کشورهای اسلامی منطقه افزایش خواهد داد

    این امر مسئله‌ای است که آن‌چنان واضح و روشن است که در پیش چشم ملت‌های منطقه قرار دارد و آنها می‌توانند از تجربیات و داشته‌های نظام جمهوری اسلامی در این زمینه استفاده حداکثری بکنند.

    اما نکته‌ای که در این میان باید گوشزد کرد این است که باید به مسئله استقلال اقتصادی نیز در کنار استقلال سیاسی توجه ویژه کرد. شعارهای چند سال اخیر رهبر معظم انقلاب نیز نشان‌دهنده همین امر است. در واقع مسئله استقلال اقتصادی علاوه بر اینکه دارای بعد داخلی است می تواند در سطح سیاست خارجی و به ویژه کشورهای اسلامی نیز تأثیرگذار باشد.

    اکثر کشورهای اسلامی منطقه به ویژه کشورهایی که در دو سال اخیر تحت تأثیر بیدار اسلامی بوده‌اند کشورهایی به شدت وابسته هم در بعد سیاسی و هم در بعد اقتصادی هستند که با تحولات رخ داده تا حدود زیادی به استقلال سیاسی دست پیدا کرده‌اند اما به دلیل ساختارهای ضعیف اقتصادی و وابستگی شدید در این زمینه به غرب فاقد استقلال در حوزه اقتصاد هستند.

    بر این مبنا می‌توان به شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نگاهی فراملی داشت و آن را در جهت تأثیرگذاری بر کشورهای اسلامی قرار داد. این امر مستلزم آن است که با این شعار در داخل کشور برخورد صوری و تصنعی صورت نگیرد و به صورت عملی در این جهت راهکارهای تقنینی و اجرایی انجام گیرد.

    در واقع باید دانست اگر می‌خواهیم به الگویی اصیل برای کشورهای اسلامی منطقه تبدیل شویم باید در بعد اقتصادی و به ویژه تولید ملی و بومی، خوداتکایی و کاهش وابستگی به نفت قدم‌های بلندتری برداشته و یک اراده ملی را پشتوانه عملیاتی شدن شعار امسال کنیم.

    به واقع تحقق شعار سال هم باعث عزت ملی ایرانیان خواهد شد هم کشور را به الگویی مطلوب برای کشورهای اسلامی بدل خواهد ساخت. به عبارتی هر چند استقلال سیاسی امری لازم است اما کافی نیست و استقلال اقتصادی است که اعتبار استقلال سیاسی کشور را در نزد کشورهای اسلامی منطقه افزایش خواهد داد.

    از این رو اگر در اندیشه تشکیل قطب قدرتی با عنوان قطب جهان اسلام هستیم باید دانست مهم‌ترین ویژگی یک قطب قدرت بعد اقتصادی آن و برخورداری از تولیدات باکیفیت و بومی در کنار سطح مطلوبی از رفاه و خدمات به شهروندان است که این در کنار استقلال سیاسی کشورهای حاضر در این قطب می‌تواند هم تشکیل این قطب را امکان‌پذیر و هم تداوم آن را با افزایش قدرت رقابت با سایر قطب‌های قدرت جهانی میسر سازد.

    در مجموع باید گفت جمهوری اسلامی باید به شعار سال 1391 نگاهی فراتر از مرزهای ملی داشته باشد و تحقق آن را در جهت تبدیل شدن نظام سیاسی ما به الگویی برای کشورهای اسلامی هم در بعد سیاسی و هم در بعد اقتصادی تلقی کند. لذا دستیابی به اهداف سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در بعد خارجی تکمیل‌کننده حلقه الگوپذیری نظام جمهوری اسلامی در میان کشورهای اسلامی است و ظرفیت‌های حرکت به سمت قطب جهان اسلام را افزایش خواهد داد.

     

    http://naemea.persianblog.ir





     







    پيوندها
 
 
بالاي صفحه