امانت و امانت داری در کلام بزرگان 13

حدیث (3) امام صادق عليه السلام :

 

اِتَّقُوا اللّه، وَ عَلَيكُم بِأَداءِ الامانَةِ إِلى مَنِ ائتَمَنَكُم فَلَو أَنَّ قاتِلَ أَميرِالمُؤمِنينَ عليه السلام ائتَمَنَنى عَلى أَمانَةٍ لأَدَّيتُها إِلَيهِ؛

 

 

 

 

تقواى الهى پيشه كنيد و امانت را به كسى كه شما را امين دانسته است، باز گردانيد، زيرا حتّى اگر قاتل اميرالمؤمنين عليه السلام امانتى را به من بسپرد هر آينه آن را به او بر مى گردانم.

 

امالى(صدوق) ص 245 {شبیه این حدیث در کافی(ط-الاسلامیه)ج5 ،ص133 ،ح4}

 

حدیث (4) امام على عليه السلام :

 

اَلامانَةُ تَجُرُّ الرِّزقَ، و َالخيانَةُ تَجُرُّ الفَقرَ؛

 

 

 

امانتدارى روزى مى آورد و خيانت در امانت فقر.

 

تحف العقول ص221 - بحارالأنوار(ط-بیروت) ج78، ص60، ح138


ادامه مطلب


[ سه شنبه 15 فروردین 1396  ] [ 1:53 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 12

حدیث (1) رسول اكرم صلى الله عليه و آله :

 

لا تَزالُ اُمَّتى بِخَيرٍ ما تَحابّوا وَ تَهادَوا وَ أَدَّوُا الامانَةَ؛

 

امّت من تا هنگامى كه يكديگر را دوست بدارند، به يكديگر هديه دهند و امانتدارى كنند، در خير و خوبى خواهند بود.

عيون اخبار الرضا ج2، ص29، ح25

حدیث (2) امام صادق عليه السلام :

 

اُنظُر ما بَلَغَ بِهِ عَلىٌّ عليه السلام عِندَ رَسولِ اللّه  صلى الله عليه و آله فَالزَمهُ فَإِنَّ عَليّا عليه السلام إِنَّما بَلَغَ ما بَلَغَ بِهِ عِندَ رَسولِ اللّه  صلى الله عليه و آله بِصِدقِ الحَديثِ و َأَداءِ الامانَةِ؛

 

 

 

بنگر على عليه السلام با چه چيز آن مَقام را نزد پيامبر خدا صلى الله عليه و آله پيدا كرد همان را پيروى كن. همانا على عليه السلام آن مقام را نزد پيامبر خدا صلى الله عليه و آله با راستگويى و امانتدارى بدست آورد.

 

كافى(ط-الاسلامیه) ج2، ص104، ح5


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:19 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 10

مؤمن كسي است كه مردم، او را نسبت به جان و مال و خون‌شان، امين مي‌دانند.((حضرت محمد (ص)))

هركس كتاب را به امانت (عاريه) داد، يك دستش را بايد بريد و هركس پس بدهد، هر دو دستش را.((مثل فارسي)) 

هرگز کتابی به کسی امانت ندهید، چون به شما برگردانده نمی شود. من تمام کتابهای کتابخانه ام امانتی است که از دیگران گرفته ام. آناتول فرانس

‌هيچ قومي جز‌، با امانت (با قوم ديگر) همنشيني نمي‌كند. (يعني تا اعتماد متقابلانه نباشد، ارتباطي هم نيست.)((حضرت محمد (ص))) 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 11

مردانِ کارآزموده‌ی اجتماعی و سیاسی با حالات تصنّعی می‌توانند خود را بر فراستِ زمامداران عرضه کنند، و خوش خدمتی خود را به رخ آنان بکشند، در صورتی که پشت این نقاب ساختگی، نه خیرخواهی و خیراندیشی دارند و نه امانت‌داری برای انجام وظایف خود.((امام علی (ع)))

مسير تقوا روشن است و رونده‌ي آن راه، بَرنده‌ي سود و امانتدار آن، حافظ آن از نابودي است.((امام علي (ع))) 

من با دو نفر جنگ خواهم كرد: مردي كه چيزي را ادعا كند كه شايسته‌ي آن نيست و مردي كه از اداي حقّي (امانتي) كه به عهده دارد، امتناع بورزد.((امام علي (ع))) 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 9

كسي كه امانت ندارد، (در امانت خيانت مي‌كند) ‌ايماني براي او نيست.((حضرت محمد (ص))) 

كسي كه امين نباشد و امانت را برنگرداند، خسارت خواهد ديد.((امام علي (ع))) 

كسي كه با او مشورت مي‌كنند، امانت‌دار است، اگر خواست، (با او) مشورت كرده و اگر (هم) خواست، مشورت نمي‌كنيم.((حضرت محمد (ص))) 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 8

کسی که امین نباشد و امانت را برنگرداند، خسارت خواهد دید.((امام علی (ع)))

كسي كه امانت در او نباشد،‌ ايمان ندارد و كسي كه وفا به عهد ندارد، دين ندارد.((حضرت محمد (ص))) 

كسي كه امانت را ناچيز شمارد و به آن خيانت كند و نفس و دين خود را از خيانت پاك نگرداند، قطعاً ذلّت و رسوايي را در دنيا به خود وارد ساخته و او در آخرت ذليل‌تر و رسواتر خواهد بود.((امام علي (ع))) 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 7

کسی که امانت در او نباشد،‌ ایمان ندارد و کسی که وفا به عهد ندارد، دین ندارد.((حضرت محمد (ص)))

کسی که امانت را ناچیز شمارد و به آن خیانت کند و نفس و دین خود را از خیانت پاک نگرداند، قطعاً ذلّت و رسوایی را در دنیا به خود وارد ساخته و او در آخرت ذلیل‌تر و رسواتر خواهد بود.((امام علی (ع)))

کسی که امانت ندارد، (در امانت خیانت می‌کند) ‌ایمانی برای او نیست.((حضرت محمد (ص)))


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 6

علماء، افراد اميني هستند كه حجّت خدا بر خلق او مي‌باشند. (با بيان و شرح دستورات الهي، مردم را نسبت به تكاليف خود، آشنا مي‌كنند.)((حضرت محمد (ص))) 

فقر، امانت (خداوند به انسان) است پس كسي كه او را بپوشاند، عبادت كرده است.((حضرت محمد (ص))) 

قطعي است كه امر ما (اهل بيت) سخت است و بس دشوار. آن را تحمل نمي‌كند، جز مؤمني كه خداوند قلب او را براي ايمان آزمايش نموده است و حديث ما را جز دل‌هاي امين و عقول و خِردهاي متين نگاه نمي‌دارد.((امام علي (ع))) 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 5

زماني كه مردي سخني گفت سپس متوجّه (اطراف) خود شد، پس، (بدان كه با اين كاري كه انجام داده است) ‌آن سخن، امانت است. (و او نمي‌خواهد كسي بفهمد.)((حضرت محمد (ص))) 

سه چيز است كه خدا به هيچ وجه در آن رخصتي نداده است: اول پس دادن امانت از هر كه باشد خواه نيكوكار و خواه بدكار، دوم وفا به عهد و پيمان كردن خواه با نيكوكار و خواه با بدكار، سوم نيكي با پدر و مادر خواه نيكوكار باشند و خواه بدكردار.((امام محمد باقر (ع))) 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]

امانت و امانت داری در کلام بزرگان 4

چيزهاي كوچك به راستي كوچك هستند، اما امين بودن در چيزهاي كوچك، كار بزرگي است.((مادر ترزا)) 

حتی پزشکان در کمال راستی، امانت و پایبندی خود، اشتباه کرده‌اند و می‌کنند. آنتونی رابینز

دو طرف صراط، امانت و صله‌ی رحم است. پس کسی که در امانت مردم خیانت نکرده است و با خویشان خود نیکی کرده از صراط به آسانی می‌گذرد زود به بهشت می‌رود و کسی که خیانت در امانت‌ها کرده و قطع صله‌ی رحم کرده است عمل دیگر او را نفع نمی‌دهد و صراط او را در آتش می‌افکند.((حضرت محمد (ص)))


ادامه مطلب


[ دوشنبه 14 فروردین 1396  ] [ 1:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات (0) ]