در این میان، برخی افراد هم اصلا نباید ترشی بخورند؛ مثلا كسانی که اسید معدهشان زیاد است و افراد مبتلا به التهاب مری كه معمولا در اثر برگشت اسید معده به مری ایجاد میشود. بیماران دچار ریفلاكس معده كه معمولا احساس ترشكردن و سوزش سر دل دارند، به غیر از ترشی، باید از مصرف هرگونه موادترش مانند مركبات، لواشك و... هم پرهیز كنند زیرا مصرف این خوراكیها باعث تشدید علایم بیماریشان میشود.
گروه دیگری كه بهتر است ترشی نخورند، افراد مبتلا به زخممعده و اثنیعشر هستند. معمولا این بیماران در اثر زخممعده و زخم اثنیعشر دردهای شدیدی دارند. در مبتلایان به زخممعده، مصرف غذا باعث شدت بیماری میشود درحالی كه در بیماران دچار زخم اثنیعشر، غذاخوردن از شدت ناراحتی میكاهد. داروهای تجویزشده برای این بیماران، میزان ترشح اسید را كم میكند تا زخم ترمیم شود و بهبود یابد اما مصرف خوراکیهای اسیدی و ترش مانند انواع ترشی، نهتنها بهبود زخم را به تاخیر میاندازد بلكه بر شدت و علایم بیماری میافزاید. بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریكپذیر نیز باید از ترشی خوردن اجتناب کنند به این دلیل که بر شدت مشکل آنها میافزاید. در مبتلایان به سوءهاضمه هم اگرچه زخمی در معده وجود ندارد، اما در معده احساس ناراحتی میكنند باید برای تشدید نشدن مشكلات گوارشی از مصرف ترشی پرهیز كنند.
در ضمن، مصرف فلفل هم كه در تهیه ترشی به كار میرود، برای بیماران مبتلا به ناراحتیهای گوارشی میتواند تحریككننده و تشدیدكننده علایم بیماری باشد بنابراین افراد مبتلا به هیچوجه نباید ترشی تند مصرف كنند. از سوی دیگر، نتایج تحقیقها نشان میدهد اگر ترشی، مانده و كهنه باشد، وجود قارچهای درون آن نهتنها برای سلامت مضر است، بلكه میتواند سرطانزا هم باشد بنابراین باید از خوردن ترشیهای چند ساله پرهیز کرد زیرا هرچه از زمان تولید آنها بگذرد، میزان نیتراتشان افزایش پیدا میکند. لازم است یادآور شوم که بررسیها نشان دادهاند در مناطقی که میزان مصرف ترشی بالاست، ابتلا به سرطان مری و معده بیشتر گزارش شده است.
ادامه مطلب
گروهی از این بیماریها مانند سوزاک و سیفلیس و تبخالهای تناسلی که معمولا عوارض و درمانهای بیشتری دارند، صرفا از طریق تماسهای جنسی منتقل میشوند اما آنچه مدنظر ماست گروهی از بیماریهای عفونی هستند که اکثر خانمها در طی زندگی، حداقل یک بار به یکی از آنها دچار شده و عوارض و درمانهای سادهتری دارند. به التهاب و عفونت مجرای تناسلی، واژینیت میگویند.
قارچها عامل مهم عفونت
منشأ عفونتهای قارچی اندام تناسلی عمدتا نوعی قارچ به نام کاندیدا آلبیکنس است. این قارچ معمولا به طور طبیعی در محیط واژن وجود دارد و تنها زمانی که بیش از حد معمول گسترش و رشد کند میتواند بیماریزا شود.
البته به روشنی نمیتوان علت عفونت قارچی را توضیح داد اما آنچه مسلم است مخمرها و قارچها در بدن ما حیات داشته و با ما همزیستاند. مخمرها در محل زیست ما، در غذاها و خوراکیها وجود دارند و به نوعی میتوان گفت ما را احاطه کردهاند ولی اکثر ما گرفتار عفونت ناشی از قارچها نمیشویم.
شرایط زمینهساز
• استفاده بیش از حد از داروهای آنتیبیوتیکی
• قرصهای ضد بارداری خوراکی
• اختلال عملکرد دورههای ماهانه
• بارداری و زایمان
• انتقال بیماریهای آمیزشی
• سایش و خراشیدگی و التهاب سطح اندام تناسلی
• ضعف سیستم ایمنی بدن
باکتریها نیز عفونتزایند
عفونتهای باکتریایی دستگاه تناسلی بیشتر توسط باکتری به نام گاردنلا واژینالیس ایجاد میشود. این میکروب بهطور طبیعی در محیط دستگاه تناسلی موجود است ولی در شرایط خاص ممکن است رشد کرده و باعث بروز بیماری شود.
انگلها، میهمان ناخوانده
عفونتهای انگلی مجاری تناسلی در بیشتر اوقات به واسطه نوعی انگل تکسلولی ایجاد میشود. این انگل به طور طبیعی در مجاری تناسلی زندگی نمیکند و ابتلا به آن ممکن است از طریق استخر یا حوله آلوده و نیز تماس با فرد آلوده حاصل گردد. از آنجا که محیط مجاری تناسلی بهطور طبیعی دارای شرایطی خاص میباشد، عوامل عفونی فوق قادر به رشد و تکثیر در این محیط نیستند.
نشانهها، چراغ راه تشخیص درست
علایم اصلی واژینیت قارچی عبارت از خارش و ترشحات واژینال میباشد. خارش معمولا شدید است و ممکن است باعث التهاب نواحی مربوطه گردد. ترشحات به صورت سفید رنگ و غلیظ است که در عین حال دارای چسبندگی کمی بوده و سست میباشد. این ترشحات معمولا فاقد بو و یا دارای بوی کپک بوده ولی به هیچوجه متعفن نیست مگر آنکه سایر عوامل عفونتزا همراه قارچ باعث بروز واژینیت شده باشند.
واژینیت باکتریایی: این بیماری میتواند از طریق تماس جنسی نیز منتقل شود. در واژینیت میکروبی، ترشحات واژینال موجود است ولی خارش و التهاب یا اصلا موجود نیست و یا بسیار خفیفتر از عفونت قارچی میباشد. ترشح ایجاد شده در این بیماری به رنگ سفید مایل به خاکستری و یا زرد رنگ بوده و حالت آبکی دارد. خصوصیت بارز این ترشح بوی مخصوص آن است که شبیه بوی ماهی و ناخوشایند میباشد. تشخیص این بیماری ممکن است با توجه به علایم حاصل از آن و یا انجام نمونهبرداری از ترشحات اندام تناسلی توسط پزشک و انجام آزمایش روی نمونه به دست آمده صورت گیرد.
19 توصیه بهداشتی زنانه
1. پس از ادرار کردن و اجابت مزاج همیشه از سمت جلو به طرف عقب، خود را بشویید. این کار از رانده شدن باکتریهای انتهای دستگاه گوارش به ناحیه تناسلی جلوگیری میکند.
2. در طی روز لباسهای زیر با جنس الیاف نخی به تن کنید. از پوشیدن لباسهای بدون تهویه مانند لباسهای نایلونی و ساخته شده از سایر الیاف مصنوعی خودداری کنید و از پوشیدن لباسهای تنگ مانند شلوار جین، جوراب شلواری و مایو به مدت طولانی اجتناب کنید. لباسهای گشاد و راحت به تن کنید و برای شستشوی لباسهای زیر خود از شویندههای غیرمعطر و ملایم استفاده کنید.
3. کاندومها و دیافراگمهای از جنس لاتکس و ژلهای اسپرمکش در برخی از زنان ایجاد تحریک میکنند که باید از سایر روشهای جلوگیری از بارداری استفاده گردد همچنین حین مقاربت از لغزندهکنندههای محلول در آب و غیرمعطر استفاده کنید. از وازلین و لغزندهکنندههای حاوی سیلیکون استفاده نکنید.
4. لباسهای زیر خود را حداقل هر دو روز در میان عوض کنید.
5. از پودر تالک در اطراف ناحیه تناسلی استفاده نکنید زیرا پودر تالک رطوبت را در خود نگه میدارد.
6. در صورتی که از تامپون در دوران قاعدگی استفاده میکنید حداکثر آن را هر سه تا چهار ساعت یک بار عوض کنید. پیش از گذاشتن تامپون دستهای خود را کاملا بشویید. در طی خواب شبانه هیچگاه از تامپون استفاده نکنید و به جای آن از پدهای بهداشتی استفاده کنید.
7. نوار بهداشتی (پد) را باید هر چهار تا شش ساعت یکبار (حداکثر 8 ساعت) عوضکرد. پیش از گذاشتن پد نیز دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
8. از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت معطر استفاده نکنید.
9. حین استحمام از صابون و شامپوهای غیرمعطر و ملایم استفاده کنید. از وان کف صابون نیز استفاده نکنید.
10. همیشه نواحی تناسلی و اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید. رطوبت رشد میکروبها را سرعت میبخشد.
11. به طور منظم سطح خارجی نواحی تناسلی را با آب ولرم شستشو دهید. برای شستن نواحی تناسلی نیازی به استفاده از صابون نمیباشد.
12. هیچگاه لباسهای خیس و مرطوب را به تن نکنید. چنانچه لباسهایتان خیس شد فورا آن را عوض کنید.
13. هنگام شامپو کردن و آب کشیدن موها حین استحمام سر خود را به سمت جلو خم کنید تا شامپو با ناحیه تناسلی تماس نیابد.
14. پس از استحمام با یک حوله نرم ناحیه تناسلی را به ملایمت خشک کنید. برای این کار میتوانید از سشوار (با درجه باد سرد) نیز استفاده کنید.
15. پس از استحمام ادرار کنید.
16. هیچگاه ادرار خود را نگه ندارید.
17. از دوش مخصوص دستگاه تناسلی استفاده نکنید چرا که این عمل ترشحات و باکتریهای طبیعی و محافظ این ناحیه را میشوید.
18. مصرف بیرویه و سرخود آنتیبیوتیکها میکروبهای مفید و طبیعی را از میان برده و زمینه ابتلا به عفونتهای قارچی را افزایش میدهد.
19. خانمهایی که در دوران بارداری، شیردهی و یائسگیاند و همچنین خانمهایی که از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنند از آنجایی که سطوح هورمونهای بدن آنها دستخوش تغییر میشود، باید بیشتر بهداشت فردی خود را رعایت کنند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
هر چیزی كه امكان ابتلای فرد به یك بیماری را افزایش دهد عامل خطر (Risk Factor) و هر چیزی كه امكان ابتلای فرد به یك بیماری را كاهش دهد عامل حفاظت كننده نامیده می شود بعضی از عوامل خطر مربوط به سرطان قابل اجتناب اند، اما بسیاری از آنها این گونه نیستند. برای مثال، اگر چه شما برای ترك سیگار حق انتخاب دارید، اما هیچ گونه انتخابی برای ژن هایی كه از والدین خود به ارث برده اید، ندارید هم كشیدن سیگار و هم ژن های خاص می توانند به عنوان عوامل خطر برای انواع خاصی از سرطان محسوب شوند، اما از بین این دو، تنها سیگار قابل اجتناب است.
پیشگیری به معنای اجتناب از عوامل خطر و افزایش عوامل محافظت كننده ی تحت كنترل است، به گونه ای كه امكان ابتلای به سرطان كاهش یابد. اگر چه از عوامل خطر زیادی می توان اجتناب كرد، اما مهم است به خاطر داشته باشیم كه اجتناب از عوامل خطر تضمین بر عدم ابتلا فرد به سرطان نیست. هم چنین، بسیاری از مردم با داشتن عامل خطر مشخصی برای سرطان، در واقعیت نسبت به عواملی كه می توانند باعث سرطان شوند، از دیگران حساس ترند. با پزشك خود در مورد روش های پیشگیری از سرطان كه ممكن است برای شما موثر باشد، مشورت كنید.
سرطان تخمدان را بشناسیم
تخمدان ها اعضای تولید مثل زنانه هستند كه در حفره ی لگن واقع شده اند. وظیفه آنها تولید هورمون های زنانه و نیز نگهداری تخمك هایی است كه در صورت لقاح با اسپرم (سلول تولید مثل مردانه) می توانند منجر به تشكیل جنین شوند. هر زن دو تخمدان دارد، یك عدد در هر طرف رحم. تومورهایی كمه در تخمدان ها یافت می شوند ممكن است ناشی از رشد غیر سلولی (كیست تخمدانی) یا از نوع سرطانی باشند كه امكان دارد به سایر نقاط بدن هم گسترش یابد.
در كشور آمریكا، تعداد زنانی كه در سال به علت سرطان تخمدان فوت می كنند، بیشتر از مجموع زنانی است كه به علت سرطان های دهانه ی رحم به رحم فوت می كنند. میزان امید به زندگی در این افراد پیشرفت زیادی نداشته است و نقش روش های غربالگری (شناسایی بیماران) در كاهش میزان مرگ اثبات نشده است.
پیشگیری از سرطان تخمدان
سرطان تخمدان در بعضی موارد می تواند با عوامل خطر شناخته شده ای مربوط باشد بسیاری از عوامل خطر قابل تغییرند اگر چه همگی آنها قابل اجتناب نیستند.
سن: خطر ابتلا به سرطان تخمدان با بالا رفتن سن بیشتر می شود.
قرص های جلوگیری از بارداری: مطالعات نشان می دهند كه استفاده از قرص های ضد بارداری ممكن است سبب كاهش ابتلا به سرطان تخمدان شود. هر چه یك فرد به مدت بیشتری از این قرص ها استفاده كند امكان ابتلا كمتر خواهد بود. این كاهش ابتلا ممكن است برای مدتی طولانی پس از قطع این قرص ها ادامه یابد.
حاملگی و شیردهی: امكان ابتلا به سرطان تخمدان در زنانی كه حداقل یك فرزند دارند نسبت به زنانی كه فرزندی ندارند كمتر است. همچنین تحقیقات نشان داده است كه زنانی كه به نوزاد خود شیر می دهند كمتر در معرض خطر ابتلا هستند .
بستن لوله ها یا خارج كردن رحم: مطالعات نشان می دهد كه زنانی كه تحت عمل جراحی بستن لوله ها (عقیم سازی) یا خارج كردن رحم قرار گرفته اند، كمتر در معرض خطر سرطان تخمدان قرار دارند.
سابقه خانوادگی سرطان تخمدان: زنی كه مادر یا خواهر وی به سرطان تخمدان مبتلا شده اند، نسبت به سایرین بیشتر در معرض سرطان تخمدان است.
خارج كردن تخمدان ها به صورت احتیاطی و پیشگیری كننده
بعضی اوقات، زن هایی كه سابقه خانوادگی قابل توجهی از سرطان تخمدان دارند تصمیم می گیرند تا تخمدان های خود را به صورت احتیاطی خارج كنند. با این وجود هنوز ثابت نشده كه این عمل سبب گریز از خطر ابتلا به سرطان تخمدان شود و خارج كردن تخمدان ها خود می تواند منجر به اثرات ناخواسته شود. بحث دقیق در مورد سود و زیان های این روش، قبل از تصمیم گیری به انجام آن مهم است.
هورمون درمانی جایگزینی
هورمون درمانی جایگزینی ممكن است با افزایش احتمال خطر سرطان تخمدان در زنان یائسه همراه باشد. استفاده از داروهای القاء باروری با افزایش احتمال سرطان تخمدان همراه است. از سایر عوامل خطر برای این نوع سرطان می توان به رژیم پرچربی اشاره كرد.
توجه: این مطالب جنبه اطلاع رسانی دارد توصیه می شود با پزشك معالج خود مشورت نمایید.
ادامه مطلب
هنگام تهیه سیرترشیهای خانگی، باید حواستان باشد سیرهای بوتهای را خوب بشویید تا گلولای یا آلودگیهای احتمالی میانبافتی در آنها به داخل بافتشان که در اثر تماس با سرکه، نرم و نفوذپذیر میشوند، نفوذ نكند. افزودن سرکه جوشیده و داغ به سیر خام، باعث رسیدن و نرم شدن زودتر بافت آن میشود اما آنهایی که طرفدار سیرترشیهای کهنه و اصیل هستند، ترجیح میدهند سیر خشک را با آب و سرکه سرد مخلوط کنند و اجازه بدهند تا گذر زمان، این سیرهای سفت و سفید را به سیرهایی نرم و قهوهای تبدیل کند. با دکتر محمدحسین عزیزی درباره روند تولید سیرترشیهای صنعتی صحبت کردهایم که در ادامه می خوانید.
روند تولید سیرترشی در صنعت چگونه است؟
سیرترشی، جزو خوراکیهای پرطرفداری است که از زمانهای گذشته در ایران بهصورت سنتی تهیه میشده و در طول سالهای اخیر هم بازار تولید صنعتی این محصول، رونق خوبی داشته است. برای تهیه سیرترشی در کارخانهها، سیرها را با سرکه حرارت میدهند تا آماده عرضه به بازار شوند.
دلیل این حرارتدهی چیست؟
در روند تولید سیرترشیهای سنتی، مقداری سیر، سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط میکنند و این مخلوط را بهمدت طولانی نگه میدارند تا کمکم رنگ آن قهوهای و بافت سیر در اثر تماس طولانیمدت با سرکه، کمی نرمتر شود. از آنجا که معمولا در صنعت، فرصت چندانی برای نگه داشتن سیر برای تبدیل آن به سیرترشیهای مورد قبول مردم وجود ندارد، سیرها را حرارت میدهند تا هم بافت نرمتری پیدا کنند و هم رنگشان متمایل به قهوهای شود.
یعنی تمام سیرترشیهای صنعتی حرارت میبینند؟
نه، الزامی به این کار وجود ندارد. یعنی میتوان سیرترشیهای صنعتی را اصلا حرارت نداد یا آنها را فقط در حد پاستوریزه شدن در معرض حرارت کمی قرار داد. اگر دقت کرده باشید، برخی از سیرترشیهای صنعتی، کمی سفتتر و خامتر از سیرترشیهای دیگر هستند. اینها، همان محصولاتی هستند که یا حرارت نمیبینند یا کمتر حرارت دیدهاند تا فقط میکروارگانیسمهای احتمالی داخلشان از بین بروند. معمولا این نوع سیرترشیها، طعمی شبیه به شور دارند و کمتر مزه ترشی میدهند.
آیا میتوان سیرترشیهای خانگی را هم با کمک همین روش، زودتر از حد معمول، آماده مصرف کرد؟
بله، شما میتوانید سیرهای پوستکنده را با مقداری سرکه قرمز (مانند سرکه سیب یا خرما) و نمک مخلوط کنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی رنگ و بافت سیر تغییر کند. سپس سیرترشی را درون ظرفهای مناسب شیشهای بریزید و بعد از مدت کوتاهی مصرف كنید.
آیا نگهداری از سیرترشیها شرایط خاصی دارد؟
سیرترشی، جزو محصولاتی است که بهدلیل وجود سرکه فراوان، امکان رشد میکروارگانیسمها در آن وجود ندارد. بههمین دلیل میتوان آن را در فضای خارج از یخچال و البته در مکانی دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار داد. برای پیشگیری از فساد احتمالی این محصول نباید از قاشقهای آلوده برای خارج کردن سیرترشی از ظرف استفاده كرد و در ظرف را هم بعد از هربار استفاده، ببندید تا هوای محیط با ترکیبهای داخل ظرف كمتر تماس داشته باشد. از آنجا که امکان رشد میکروارگانیسمها داخل سیرترشی تقریبا در حد صفر است، مدت زمان ماندگاری این محصول هم بسیار بالا خواهد بود.
دلیل تفاوت رنگ سیرترشیها
چرا برخی از سیرترشیهای صنعتی، سفید و برخی دیگر قهوهای هستند؟
تفاوت رنگ سیرترشیها به تفاوت در روند تولید و نوع سرکه مصرفیشان برمیگردد. بسیاری از تولیدکنندگان سیرترشیهای صنعتی برای جلب رضایت و تامین ذائقه مشتریهای خود، از دو نوع سرکه سفید یا سرکه رنگی مانند سرکه قرمز استفاده میکنند. زمانی که سیرها با سرکههای رنگی حرارت میبینند، بافتشان نرمتر میشود و با نفوذ سرکه به این بافت نرم، رنگ تیرهتری پیدا میكنند. این تیرگی رنگ سیرترشیهای صنعتی، ربط چندانی به طولانی بودن یا طولانی شدن روند تولید آنها ندارد.
ادامه مطلب
مهمترین مشکل غذاهای رستورانی
یکی از بزرگترین مشکلات غذاهای رستورانی کیفیت مواد غذایی آنهاست. در تهیه بیشتر غذاهای سنتی و مدرن رستورانی از روغن نباتیهای جامد استفاده میشود چون برخی از رستورانداران، معتقدند این روغنها طعم غذا را بهتر میکنند. از طرف دیگر، قیمت پایینتر روغنهای جامدی که در حجمهای بالا به فروش میرسند هم باعث جایگزین شدن آنها با روغنهای مایع مخصوص پختوپز یا سرخکردنی در رستورانهاست.نمک فستفود هم به مرور زمان، باعث ابتلا به پرفشاری خون و ناراحتیهای قلبی میشود.
روغنهای جامد، برعکس روغنهای مایع گیاهی، دارای اسیدهای چرب ترانس بالای 5 درصد هستند. بههمین دلیل مصرف مداوم آنها میتواند مشکلات فراوانی مانند ابتلا به بیماریهای قلبی، گرفتگیهای عروقی، اضافهوزن، چربیخون بالا و حتی انواع سرطان را در پی داشته باشد.
مشکل اینجاست که مصرف کننده واقعا نمی داند در آشپزخانه رستوران چه خبر است؟ از چه مواد اولیه ای استفاده می شود و روغن مصرفی جامد است یا مایع؟ حتی امکان استفاده از روغنهای جامد در رستورانهای خیلی خوب هم وجود دارد.
استفاده از روغن به دفعات
ممکن است برخی مراکز تهیه غذا از یک روغن، چندبار برای سرخ کردن موادغذایی مختلف استفاده کنند و بهجای دور ریختن آن، در روزهای بعد هم موادغذایی را در این روغنهای حرارتدیده، سرخ کنند. این اتفاق بیشتر در فستفود فروشیها میافتد. معمولا این رستورانها زمانی که دیگر روغن مصرفیشان کاملا تیرهرنگ میشود و تغییر طعم و بو پیدا میکند، آن را دور میریزند. روغنها نقطه دود مشخصی دارند. زمانی که روغن در اثر حرارت دیدن زیاد و مکرر، بیش از اندازه میسوزد، ترکیبهای سرطانزایی در آن آزاد میشود. این ترکیبهای سرطانزا میتوانند بهسادگی وارد موادغذاییای که در آن روغن سرخ میشوند، بشوند و خطر بروز انواع سرطانها، بهخصوص سرطانهای گوارشی را در مصرفکنندگان این غذاها بالا ببرند.
تکلیف مصرف کنندگان چیست؟
افرادی که میخواهند غذای سالمتر در بیرون منزل میل کنند، تاحد امکان باید دور سفارش غذاهای سرخکردنی و چرب را خط بکشند، بیشتر غذاهای تنوری، کبابی، بخارپز یا آب پز انتخاب كنند، نمک اضافی به غذای خود نزنند و در کنار غذایشان، مقداری سالاد، سبزی یا ماست سفارش دهند. علاوه بر این، سالاد خود را بهجای سسهای مایونز چرب، با چاشنیهای سالمتری مانند آبلیمو، سرکه، آب نارنج یا روغن زیتون طعمدار کنند. غذاهای نانی را هم در صورت امکان، میتوان با نانهای سبوسدار، بهجای نانهای سفید میل کرد و برنج را با کره اضافی چرب و طعمدار نکرد. بهتر است این افراد کبابهای چربی مانند کباب کوبیده را کمتر سفارش داده و نوشابههای قندی و دوغهای گازدار انتخاب نکنید و به جای آن یک بطری آب ساده، دوغ بدون گاز و کمنمک یا حتی آبمیوه طبیعی بگیرند.
آیا نظارتی بر این مراکز می شود؟
البته بازرسی هم صورت می گیرد، با این حال متخلفین همیشه بدنبال راه فرار هستند. بازرسان بهداشت محیط باید هنگام مراجعه و نظارت بر رستورانها، حتما به نوع روغن مصرفی و مواد اولیه آنها هم توجه داشته باشند. این بازرسان باید علاوه بر کنترل روغنهای جامد یا مایع، میزان اسیدهای چرب ترانس آنها را هم بررسی كنند. با وجود این، امکان تخلف و تقلب در تمام رستورانها از نظر به کار بردن مواد اولیه وجود دارد.
رستوران های دوست دار محیط زیست
ما نمیخواهیم شما را از غذاهای بیرون بترسانیم و بگوییم که رفتن به رستوران و خرید غذا از آشپزخانهها مطلقا ممنوع است ولی میخواهیم در مورد انتخابهای سالمتر و رستورانهای مناسبتری آگاه پیدا كنید.
همچنین برنامهای بهنام رستوران های حامی یا دوست دار سلامت در حال طراحی است که براساس این برنامه، رستورانها در تهیه، طبخ و عرضه غذا به مشتری، علاوه بر رعایت بهداشت و ایمنی غذایی، باید کیفیت تغذیهای و سلامت غذاهای خود را هم بالاتر ببرند. این رستورانها، باید تنوع غذایی بیشتری هم نسبت به رستورانهای معمولی داشته باشند. متاسفانه تنوع غذای ایرانی حتی در رستورانهای خیلی بزرگ هم چندان به چشم نمیخورد و معمولا با منویی شامل انواع غذاهای بر پایه گوشت قرمز و مرغ مانند انواع کبابها مواجه میشویم. این در حالی است که در فرهنگ غذای ایرانی، غذاهای بسیار متنوع و مغذی مختلفی داریم که میتوانند فهرست غذای رستورانها جای بگیرند، غذاهایی مانند کوفته، دلمه، کشک بادمجان، انواع خورش، آش، آبگوشت و سوپهای ایرانی، بهدلیل مواد اولیه متنوعی که در آنها به کار رفته، ارزش تغذیهای زیادی دارند و میتوانند گزینه مناسبی برای افرادی که مجبور به صرف غذا خارج از منزل هستند، باشند.
ادامه مطلب
وی ادامه داد:« نوشیدنی های سالم به دو دسته نوشیدنی های سرد و نوشیدنی های گرم تقسیم می شوند که نوشیدنی های خنک انواع دوغ های کم نمک خصوصا دوغ کفیر را توصیه می کنیم.»
ادامه مطلب
مهندس نعمتالله معروفی افزود: بستنی سرشار از مواد معدنی کلسیم، فسفر و حاوی ویتامینهای E ،D ،A و K است.
وی بیان کرد: ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی شیر است و در صورتی که شیر پاستوریزه و بهداشتی نباشد، میتواند ناقل بیماریهایی مثل تبمالت شود.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور عنوان کرد: زرده تخممرغ که از مواد تشکیلدهنده بستنی است بهعنوان یکی از اصلیترین منابع آلودهکننده بستنی می باشد که میتواند انتقال سالمونلا را به شدت افزایش دهد و در مدت 12 تا 72 ساعت بعد از مصرف، علائمی مانند تب، دل پیچه، اسهال بهوجود آورد.
معروفی ادامه داد: هر چند افراد ممکن است بعد از چند روز حتی بدون درمان بهبود یابند اما کودکان، سالمندان، زنان باردار و بهطور کلی کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید تحت درمان قرار گیرند.
وی گفت: بستنیهای سنتی اغلب بهدلیل نگهداری نامناسب شیر و عدم بررسی دقیق تخم مرغ به کار رفته در آن غیر بهداشتی هستند و توصیه میشود اینگونه بستنیها را از مکانهایی که دارای مجوز هستند و در محل کارگاه تولید، خریداری کنند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب