درباره ی من


مدیر وبلاگ: رضا عبدالملکی

صفحه نخست

پست الکترونیک

لينك آر اس اس

جعبه ابزار وبلاگ نويسي


موضوعات

همت مضاعف در آموزشگاه ها

كار و همت مضاعف چگونه ؟؟؟

كار و تلاش از ديدگاه بزرگان

تاثير كار و هت مضاعف در ...

كار و همت مضاعف از ديدگاه ولي فقيه

مقالات سال كار و همت مضاعف

استفاده بهينه از منابع كشور

همت و كار مضاعف در عرصه هنر

همت و كار مضاعف در امور خيريه و اسلام

كار مضاعف و اشتغـال



دیگر امکانات

نويسندگان :

رضا عبدالملکی


آمار بازديد :
:: کل بازديد : 40904
:: تعداد نويسندگان : 1 نـفـر
:: تعداد مطالب : 90
:: ديدگاه ها : 7
:: بروز شده : پنج شنبه 16 اردیبهشت 1389 
:: ايجاد شده : دوشنبه 16 فروردین 1389 



کار، اشتغال و تولید از دیدگاه امام علی(ع)

باور و شناخت اعضای جامعه در هر زمان نسبت به گفتار و رفتار امام علی(ع)در مورد اصل کار مفید، انواع کار، بهره‏وری کار، نظم کاری و دیگر چالش‏های فرهنگ کاری که جامعه با آن دست به گریبان است، بهترین زمینه‏ای است که این گفتار و رفتار تبدیل به هنجار و ارزش گردد؛ به‏شرط این‏که روح زمان در این سنن کارساز دمیده شود.
● مقدمه
هر نظام اقتصادی که یکی از وظایف مهم خود را ایجاد زمینه کار، اشتغال و افزایش تولید بداند، به‏طور طبیعی نخست شرایط مناسب بینشی، رفتاری، ارزشی و فرهنگی کار، اشتغال و تولید را فراهم می‏کند. آن‏گاه مکانیزم‏های اقتصادی را هماهنگ و سازگار با عناصر فرهنگی به‏کار می‏گیرد. بی‏شک کاستی باور و بینش در مورد کار مثبت و ضعف ارزشی تلاش و پشتکار در سطح جامعه، رفتارهای متناسب با شکوفایی تولید و اشتغال را به‏شدت تحت‏تأثیر قرار می‏دهد و درنهایت مکانیزم عرضه و تقاضای کار را بی‏کشش می‏سازد. در چنین وضعیتی نه متغیر دستمزد در جانب عرضه کارساز است و نه متغیر سود و درآمد در جانب تقاضا می‏تواند نقش چشمگیری داشته باشد.
از این رو ابتدا، جایگاه نیروی انسانی عامل کار را از جهت بینشی و فلسفی در تدبیر جهان، و آن‏گاه بعد جامعه‏شناختی این عامل و در نهایت اصول و شرایط اقتصادی کار، اشتغال و تولید را از دیدگاه امام علی ـ علیه‏السلام ـ برمی‏رسیم.
ـ گفتار اول:

ادامه مطلب

نوشته شده توسط رضا عبدالملکی در جمعه 10 اردیبهشت 1389 

نظرات (0)


كار و تلاش در كلام اميرالمؤمنين (علیه السلام) در نهج‌البلاغه

 در نهج‌البلاغه امام علي (ع) موضع روشني نسبت به كار و تلاش وجود دارد و اين امام همام، همواره انسان را به كار و تلاش تشويق كرده است.
وي با بيان اينكه مباني همت، كار و تلاش از نهج البلاغه قابل استخراج است، افزود: امام علي (ع) نه تنها براي دنيا بلكه براي آخرت نيز به فعاليت و كار تأكيد مي‌فرمودند و در جمله معروفي از وي، عبارت «العمل العمل» بيان شده است.
جعفري در تبيين معناي عبارت «العمل العمل» گفت: اين عبارت در اصطلاح علوم بلاغي به معناي «اغراء» يعني «تشويق كردن» است. اميرالمؤمنين انسان را به استفاده از فرصت‌ها تشويق مي‌كند و او را به مسير «عمل» سوق مي‌دهد، چون اين دنيا محل عمل و جهان آخرت، محل حسابرسي است.
مدير گروه نهج‌البلاغه دانشكده علوم حديث با تأكيد بر اينكه امام علي (ع) عمل اخروي و دنيوي را جدا از يكديگر نمي‌دانست، اظهار داشت: اميرالمؤمنين مي‌فرمود: انسان نبايد چنان به دنيا بچسبد كه گويي هيچ هدفي جز پرداختن به دنيا ندارد و همچنين نبايد آنچنان تارك دنيا شود كه تنها براي آخرت بكوشد و زندگي‌اش دچار اختلال شود.
وي با اشاره به خطبه 208 نهج‌البلاغه اظهار داشت: پس از جنگ جمل، ‌هنگامي كه اميرالمؤمنين وارد بصره شد، به عيادت يكي از دوستان خويش به نام «ربيع بن زياد حارثي» رفت كه از ناحيه چشم مجروح شده بود. امام هنگامي كه به منزل وي مراجعه كرد، با خانه‌اي بسيار فراخ مواجه شد و پس از جويا شدن احوال ربيع، در پاسخ وي مبني بر آرزو كردن مرگ فرمود: پس اين خانه فراخ و وسيع را براي چه مي‌خواهي؟ جعفري ادامه داد: ربيع در پاسخ به امام فرمود: من چه بايد بكنم؟ امام پاسخ داد: البته اگر در اين خانه حقوق الهي پرداخت شود، به نياز مستمندان رسيدگي شود و آنها را ميهمان اين خانه كني، اشكالي ندارد و مي‌تواني در همين خانه به وظايف انساني خود عمل كني.

ادامه مطلب

نوشته شده توسط رضا عبدالملکی در جمعه 10 اردیبهشت 1389 

نظرات (0)


رابطه انسان با تلاش و توفیق

انجام عمل صالح هم به تلاش انسان بستگی دارد و هم به توفیق . توفیق به معنای فراهم شدن اسباب و شرائط برای انجام عمل صالح است . برخی از توفیقات هم با سعی و کوشش به دست می آید هم برخی توفیقات نیز به دست انسان نیست اراده و مشیت الهی در آن دخیل است ، هر چند سعی و کوشش نماید ، لکن مصداق الاعمال بالنیات خداوند متعال ثواب آن عمل صالح را به بنده اش عطا می فرماید .
دسته بندی انسانها در رابطه با مسئله تلاش و توفیق :
1 – انسان تلاش می کند مصداق لیس للانسان الا ما سعی اما توفیق نیست ( شرائط و اسباب مهیا نمی شود ) . چنین شخصی در نزد خداوند مأجور است .
2 – انسان تلاش دارد توفیق انجام عمل صالح را هم دارد ، چنین فردی نیز مأجور و مثوب است .
3 – تلاش ندارد و توفیق هم ندارد . نه کمال و نه ثوابی عاید چنین کسی نمی گردد .
4 – تلاش نیست اما توفیق هست ، این چنین شخصی به کسی ماند که شرائط انجام عمل صالح را دارد اما کوششی برای انجام نمی دهد مانند ثروتمندی که امکان انجام انفاق و احسان را دارد لکن در این زمینه حرکتی نمی کند و انفاقی نمی کند .
اما اینکه آیا گناهان ما در از بین بردن اسباب انجام عمل خیر دخیل هست یا نه ؟
قطعا اینگونه هست . گناه هم انسان را از تلاش برای انجام عمل صالح باز میدارد و هم موجب سلب توفیق است و بنا برمضمون برخی احادیث نورانی اهل بیت علیهم السلام برخی گناهان نه تنها بر اعمال و حیات خود شخص اثرمنفی میگذارد بلکه تا هفت نسل بعدی از اولاد و احفاد او تأثیر منفی دارد . تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل .
 
askdin.com

ادامه مطلب

نوشته شده توسط رضا عبدالملکی در جمعه 10 اردیبهشت 1389 

نظرات (0)


مطالب پیشین
:: نیمه ی پر لیوان
  :: اشتغال زن در اسلام
  :: ۱۲ گام برای ترقی در کار و گرفتن ترفیع
  :: تعادل بین کار و زندگی
  :: نظرى بر ”مفهوم کار“ و سير تقسيم کار در اجتماعات
  :: کـار و وجدان کـار
  :: همت مضاعف و كار مضاعف چه چيزي نيست ؟
  :: فرهنگ «كار» و شاكله هويت ايراني
  :: استفاده بهينه از زمان، توليد فكر، افزايش آگاهي....
  :: شبكه هاي بازاريابي، ضرورت جامعه يا معضل اجتماع
 


( تعداد کل صفحات: 10 )

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

-

جستجو در وبلاگ

آرشیو ماهانه

فروردین 1389

اردیبهشت 1389



دوستان من

همت مضاعف ايراني

آموزش وبلاگ نويسي

آموزش برنامه نويسي

راسخون



صفحه نخست | پست الکترونیک| لينك آر اس اس |

.:: Weblog Theme By : Webloger.Rasekhblog.Com ::.

قالب وبلاگ

Free Template Blog

قالب بلاگفا

قالب پرشین بلاگ

قالب میهن بلاگ

قالب جوان بلاگ

قالب ایران بلاگ

قالب رویا بلاگ

قالب پرشین بلاگ

حرفه ای ترین قالب های وبلاگ

وبلاگر