آستان
و هو عیدالله الاکبر  
قالب وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

پست ویژه و متفاوت : معرفی کتاب

عنوان و نام پدیدآورنده کتاب : حضور بانوان در نقل حدیث غدیر/ ضیاء مرتضوی

سیمای کلی کتاب:

"آنچه در این مقاله (کتاب ) آمده اشاره ای است به یکی از زوایای گزارش حدیث غدیر، و آن حضور زنان در نقل این واقعه مبارک است. اگر تعداد بانوانی که نام آنان به عنوان «راوی» داستان غدیر در تاریخ و کتب حدیث مانده است با آنچه در موارد دیگر که توسط آنان گزارش شده مقایسه گردد، خواهیم دید که حضور زنان در نقل ماجرای غدیرخم و یا استدلال به آن، حضوری چشمگیر است و حتی بیش از موضوعات دیگری است که آنان در طریق نقل آن قرار گرفته اند."

10766.jpg

از نکات قابل توجه در همین زمینه، که شرح آن در کتاب آمده، سلسله سندی است که در میان بانوان اهل بیت(ع) در خصوص حدیث غدیر وجود دارد: بترتیب پنج «فاطمه» که هر یک عمّه دیگری است در طریق روایت قرار گرفته اند، آغاز آنان ظاهراً فاطمه معصومه(س) و در نهایت فاطمه زهرا(س) است که ششمین «فاطمه» در طریق روایت است.

در مقام احتجاج به حدیث غدیر نیز به عنوان نمونه از بانوی «دارمیّه حجونیه» نام می برد که شرح آن در کتاب آمده است. اینان زنانی هستند که در کتب اهل سنّت نیز به عنوان راوی حدیث غدیر به شمار رفته اند.با توجه به عنایت ویژه پیامبر(ص) به حضور مسلمانان در این رخداد، به همراه آوردن همه همسران خود و اهل بیت خویش و نیز شیوه ای که آن حضرت(ص) در ابلاغ مأموریت الهی معرّفی مجدّد علی(ع) در روز غدیر، اتخاذ کرد، طبیعی بود که زنان بسیاری نیز مستقیماً شاهد ماجرا باشند.

در برشماری بانوانی که حدیث غدیر را روایت کرده اند، نخست به معرّفی کسانی می پردازد که جزء صحابه پیامبر(ص) به شمار می روند؛ آنگاه نام چند نفر از تابعین را بازگو می کند و سپس از دو تن از زنانی که در مقام احتجاج و استدلال به این حدیث شریف استناد جسته اند یاد می کند

 



[ یک شنبه 12 مهر 1394  ] [ 1:02 PM ] [ سامان ] [ نظرات 0 ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

بر آستان جانان گر سر توان نهادن *** گلبانگ سربلندی بر آسمان توان زد / + عضو باشگاه وبلاگ نویسان
لینک دوستان
آرشيو مطالب
آمار سایت
كل بازديدها : 14072 نفر
كل نظرات : 0 عدد
كل مطالب : 34 عدد
آخرین بروز رسانی : سه شنبه 21 مهر 1394 
تاریخ ایجاد بلاگ :شنبه 28 شهریور 1394 
امکانات وب