براي بررسي وضعيت استعمال دخانيات، ترك دخانيات و ميزان بروز سرطان ريه در انگلستان مطالعه اي انجام شده است كه دو پژوهش را يكي در سال 1950 و ديگري در سال 1990 با هم مقايسه كرده است . بر اساس نتايج اين مطالعه مشخص شده است كه ميزان شيوع استعمال دخانيات   در مردان ميانسال بين سالهاي 1950 و 1990 تقريباً نصف شده است و اين همراه با كاهش چشمگيري در ميزان مرگ و مير ناشي از سرطان ريه بوده است . در ضمن آنهايي كه سيگار را ترك كرده اند كمتر از آنهايي كه هنوز سيگار مي كشيده اند دچار سرطان ريه شده اند و هر چه مدت اين ترك بيشتر بوده فايده آن نيز بيشتر شده است . ترك سيگار موجب كاهش 50 درصدي در تعداد افرادي بوده است كه در صورت عدم ترك به سرطان ريه مبتلا ميشده اند .           بر اساس اين مطالعه اگر يك فرد سيگاري ، آنرا در 30 سالگي ترك كند سه برابر كمتر از فردي كه در 50 سالگي و 5 برابر كمتر از كسي كه در 60 سالگي سيگار را ترك مي كند از سرطان ريه مي ميرد   و ترك سيگار قبل از ميانسالي 90 درصد از خطرات ناشي از سيگار را پيشگيري مي كند .

 

 

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 21 دی 1388  ساعت 12:20 AM نظرات 0 | لينک مطلب

هنگامي كه شما رايانه جديدي خريداري مي‌كنيد يا اينكه ويندوز آن را مجددا نصب مي‌كنيد، به خاطر نو بودن رايانه و يا پس از نصب مجدد ويندوز، كارايي رايانه‌تان بسيار بالاتر از گذشته شده است. حالا با انجام چند ترفند شما مي‌توانيد سرعت و كارايي رايانه‌تان را باز هم بيشتر كنيد. 
    اولين كار،تميز كردن سيستم رايانه است. (مخصوص رايانه‌هايي كه چندين ماه از خريد آن گذشته است) ابتدا رايانه را خاموش و سپس برق آن را قطع كنيد. حال با احتياط قاب كيس رايانه خود را باز كنيد. خيلي دقت كنيد و مراقب باشيد، مخصوصا اگر براي اولين بار اين كار را تجربه مي‌كنيد. هيچ جسم فلزي را داخل كيس و نزديك بردهاي رايانه نبريد چون امكان دارد به قطعات الكترونيكي آن صدمه بزند. از لمس كردن قطعات الكترونيكي روي بردهاي(مدارهاي الكترونيكي) رايانه‌تان پرهيز كنيد، زيرا احتمال دارد الكتريسته ساكن حاصل از اصطكاك لباس شما و... باعث صدمه زدن و سوختن آن قطعه شود. حالا با احتياط گرد و غبار جمع شده در كف كيس را تميز كنيد. مطمئن شويد كه فن‌هاي سيستم‌تان به نرمي مي‌چرخند و گرد و غباري هم روي آنها نيست.
    
    
      
    بعد از اتمام اين كار قاب كيس را ببنديد، برق را وصل و رايانه‌تان را روشن كنيد. حالا نوبت حذف برنامه‌هاي غيرضروري روي سيستم است، براي اين منظور به منوي Start
رفته و بعد


     Control panel را انتخاب كنيد تا پنجره آن باز شود. سپس Add or Remove Programs را انتخاب كرده و روي آن كليك كنيد. پنجره‌اي باز مي‌شود و ليست برنامه‌هاي نصب شده بر روي رايانه‌تان را نشان مي‌دهد. نرم‌افزارهايي را كه نصب كرديد و نيازي به آنها نداريد انتخاب كرده و حذف كنيد. با ساير برنامه‌هاي نصب شده كاري نداشته باشيد چون در صورتي كه يك راه‌انداز سخت‌افزار و يا يك برنامه ضروري سيستم خود را حذف كنيد، سيستم شما با مشكل روبه‌رو مي‌شود. 
    

    پس از اتمام اين كار فرصت خوبي است كه هارد‌ديسك خود را مرتب كنيد. براي اين منظور درايو C «هر درايوي كه ويندوز در آن نصب شده است» را انتخاب و سپس كليك راست كنيد و گزينه آخر يعني Properties را انتخاب كنيد، پنجره جديدي باز مي‌شود، روي
     Disk Cleanup
كليك كنيد تا اجرا شود سپس قسمت‌هايي كه حجم زيادي اشغال كردند، در صورتي كه نيازي به آنها نداشتيد انتخاب كرده و سپس روي OK كليك كنيد.
    
    پس از اتمام اين مرحله، نوبت مرتب كردن فايل‌ها در هارد ديسك‌تان است، با چيده شدن فايل‌ها به طور مرتب و منظم در كنار هم سرعت و كارايي‌ هارد ديسك و مسلما رايانه‌تان بيشتر مي‌شود. اين كار به Defrag
كردن معروف است. بايد Tools را از همان پنجره Properties درايوتان انتخاب كنيد. در اين قسمت سه بخش وجود دارد كه ما بخش Defragmentation را انتخاب مي‌كنيم تا پنجره آن باز شود. حالا درايو C را انتخاب و سپس روي دكمه Defragment كليك مي‌كنيم تا كار Defrag آغاز شود ممكن است انجام اين كار زمان زيادي ببرد، البته اين بستگي به ظرفيت‌ هارد ديسك‌تان و اين‌كه چقدر از آن اشغال شده است دارد. اين كار را براي ساير درايوهايتان نيز انجام دهيد.


    پس از انجام اين كارها حالا وقت آن رسيده تا از شر يكسري برنامه‌هاي غيرضروري كه در هنگام بالا آمدن ويندوز اجرا مي‌شوند و با اشغال فضايي از حافظه و گهگاه استفاده از Cpu ، سرعت و كارايي رايانه‌تان را كاهش مي‌دهند، خلاص شويد. براي اين منظور به منوي Start ، برويد و Run را انتخاب كنيد. (در شماره قبل راه ساده‌تر را ياد گرفتيم و آن استفاده
    از كليد ويندوز + كليد R
است) حالا در پنجره باز شده عبارت msconfig را تايپ و سپس ok را كليك كنيد.
    
    پنجره جديدي باز مي‌شود. گزينه آخر يعني


     Start up را انتخاب كنيد. حالا ليست تمامي برنامه‌هايي كه در هنگام شروع به كار ويندوز، آنها نيز اجرا مي‌شوند ظاهر مي‌شود. بايد برنامه‌هاي غيرضروري را انتخاب كنيد و تيك جلوي آنها را برداريد. به طور مثال دنبال برنامه‌هايي مانند Nero ، winamp ، iTunes Helper و... بگرديد و دقت كنيد كه فقط تيك آنها را برداريد و Disable نكنيد و به ساير بخش‌ها نيز اكيدا دست نزنيد كه امكان دارد ويندوزتان صدمه جدي ‌ببيند و احتمال اين‌كه ويندوزتان بالا نيايد بسيار زياد است. پس از اتمام اين مراحل يك‌بار رايانه خود را خاموش و سپس دوباره آن را راه‌اندازي كنيد.
    
    
    

 

    ترفندي در گوگل
    اگر نياز فوري به ماشين حساب داشتيد مي‌توانيد از اين امكان گوگل استفاده كنيد. داخل كادري كه كلمات را براي جستجو مي‌نويسيد، حالا بايد عبارتي را كه مي‌خواهيد محاسبه كنيد بنويسيد و از كليدهاي +،– ،?/، براي چهار عمل اصلي و پرانتز براي محاسبات ساده استفاده كنيد. سپس دكمهEnter  را بزنيد تا جواب را مشاهده كنيد.


 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 21 دی 1388  ساعت 12:18 AM نظرات 0 | لينک مطلب




تاریخچه وبلاگ

اینترنت امکانات و ابزارهای متعددی را به منظور ارائه خدمات وسرویس ها در اختیار علاقه مندان قرار می دهد . یکی از ویژگی های بسیار جذاب اینترنت ارائه سرویس ها و خدماتی است که شما را قادر می سازد با مخاطبان خود ارتباطی پویا و متقابل برقرار نموده و از نقطه نظرات آنان در رابطه با یک مطلب ، آگاه شوید . در این راستا هر یک از کاربران می توانند دانش و تجارب خود را در اختیار دیگران قرار داده و خود نیز به عنوان عضوی از یک جامعه شبکه ای مطرح گردند ( اشتراک دانش ) . فرض کنید ابزاری ارزان قیمت برای انتشار مطلب در اختیار هر نویسنده و یا صاحب قلمی باشد که بتواند با استفاده از آن عقاید، اخبار ، دیدگاهها و نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوعات مورد علاقه ، بدون محدودیت های مرسوم بیان نماید.آیا شما علاقه مند به استفاده از چنین ابزاری می باشید ؟ آیا تمایل به داشتن یک روزنامه شخصی دارید که در آن بتوانید مطالب خود را در ارتباط با موضوعات مورد علاقه ، بیان نمائید؟ بشریت درطی چند سال گذشته قدم در دنیای جدیدی گذاشته است که بدون شک یکی از مهمترین دستاوردهای آن تحول و دگرگونی اساسی در ارتباط با نحوه نشر اطلاعات است . وبلاگ ( Weblog ) و یا بلاگ ( Blog ) نمونه ای در این زمنیه بوده که با توجه به ماهیت اینترنت ، ویژگی دو طرفه بودن وب و تنوع خواسته استفاده کنندگان، در کانون توجه علاقه مندان قرار گرفته و ما امروزه شاهد رشد و گسترش چشمگیر آن می باشیم . وازه " بلاگ " ، از جمله واژه های جدیدی است که قدم در عرصه ادبیات جهانی اینترنت گذاشته است .
در این مقاله قصد داریم به بررسی این پدیده جدید! اینترنت پرداخته و با ابعاد متفاوت آن بیشتر آشنا شویم .

تاریخچه وبلاگ و وبلاگ نویسی

برخی بر این عقیده هستند که اولین وبلاگ توسط " تیم . برنرزلی " ( مخترع وب ) ایجاد که در آن وی به سایت های جدیدی که در آن زمان ایجاد و بر روی اینترنت فعال می شدند ، اشاره می نمود ( http://info.cern.ch ) . دومین وبلاگ توسط "Marc Andreessen"s " در NCSA ایجاد که وی نیز در آن عملیاتی مشابه وبلاگ "برنرزلی " را انجام می داد( تا اواسط 1996 ) . ( منبع ) . در فاصله بین سال های 1996 تا 1997 که از آن به عنوان " انفجار وب " ، نام برده می شود ، چندین وبلاگ جدید دیگر نیز ایجاد گردید . از وبلاگ های اولیه می توان به وبلاگ متعلق به Dave Winer ( اخبار مربوط Scripting ) ، وبلاگ Barger و Cameron Barrett ، اشاره نمود . محتویات وبلاگ های اولیه اغلب شامل مجموعه ای از لینک ها و توضیحاتی بود که متناسب با علاقه نویسنده ، ایجاد می گردید. در ادامه وبلاگ نویسان ، علاقه مند به ایجاد وبلاگ هائی شدند که در آن مطالبی را درج می نمودند که خود تمایل به خواندن آن را در آینده داشتند ( نظیر دفترچه خاطرات شخصی ) . بدین ترتیب ، وبلاگ ها دارای شخصیتی خاص برای خود شدند که این شخصیت را مستقیما" از مولف خود به ارث می بردند . ( شما با مطالعه دفترچه خاطرات شخصی هر فرد می توانید با ابعاد متفاوت شخصیتی وی نیز تا اندازه ای که امکان دارد ، آشنا شوید ) .
گسترش و عمومی شدن وبلاگ ها : اکثر وبلاگ های اولیه توسط طراحان وب و نرم افزار و به عنوان یک فعالیت جانبی که در منزل دنبال می نمودند ، ایجاد و محتوی و ماهیت اطلاعاتی آنان در رابطه با توانمندی و پتانسیل های فن آوری هائی بود که در آن زمان یکی پس از دیگری مطرح می شدند . تعداد وبلاگ ها در ابتدا بسیار اندک و محدود بود تا این که در سال 1999 با راه اندازی چندین سرویس رایگان و یا ارزان قیمت دررابطه با وبلاگ و وبلاگ نویسی ، تعداد آنان رو به افزایش نهاد . سرویس هائی نظیر : Pitas, Livejournal ، Blogger و EditThisPage.com ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . استفاده از سرویس های فوق،مستلزم دانش فنی بالائی نبود و علاقه مندان به ایجاد وبلاگ می توانستند به سرعت اقدام به ایجاد وبلاگ مورد نظر خود نمایند . ( رشد چشمگیر وبلاگ و وبلاگ نویسی ) .
تا اواسط سال 2000 ، بیش از یکهزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا اواسط سال 2002 به بیش از نیم میلیون رسید. بر اساس آمار موجود، تعداد وبلاگ های ایجا د شده توسط سیستم های وبلاگ نویسی به بیش از چندصدهزار رسیده و هر چهل ثانیه یک وبلاگ جدید ، ایجاد می گردد ( بیش از شصت هزار وبلاگ در هر ماه ) .
یکی از مهمترین تحولات مهم در ارتباط با وبلاگ ها ، تبدیل آن به یک رسانه محاوره ای بود. تعداد زیادی از مولفین و نویسندگان وبلاگ ها از وبلاگ خود برای بحث در ارتباط با موضوعات مورد علاقه و یا موضوعات گفته شده توسط سایر نویسندگان در وبلاگ های دیگر استفاده و با بکارگیری لینک های متعدد،امکان دنبال نمودن مباحث مورد نظر را در اختیار خوانند گان قرار می دهند. بدین ترتیت ، خوانند گان علاقه مند ، می توانستند در مباحثه مورد نظر شرکت و علاوه بر آگاهی از سایر دیدگاههای موجود ، نقطه نظرات خود را بیان و یا شخصا" اقدام به ایجاد وبلاگ و دنبال نمودن مباحث مورد نظر در وبلاگ خود نمایند .
از لحاظ ظاهری ، شاید وضعیت فوق را بتوان مشابه ارتباطات "چندین نفربا چندین نفر" در نظر گرفت که تاکنون به اشکال متفاوتی نظیر newsgroups ( گروه های خبری ) و یا mailing lists ( لیست های نامه ) ، پیاده سازی شده است . در این رابطه یک تفاوت اساسی وجود دارد : با توجه به اینکه نطرات ارائه شده بر روی فصای متعلق به مولف وبلاگ ارسال می گردد ، پاسخ به سایر افراد ضروری نبوده و آنان پاسخ خود را با مراجعه به وبلاگ ، مشاهده خواهند کرد. یکی دیگر از تحولاتی که همزمان با رشد و گسترش وبلاگ ها محقق گردید ، مطالعه وبلاگ ها توسط سایر وبلاگ نویسان بود که باعث ایجاد پدیده ای با نام blogrolling ، گردید . ( بخشی از یک وبلاگ که لیست سایت هائی را که مولف وبلاگ - بلاگر - ، آنان را بطور منظم و همیشه مطالعه و اصطلاحا" به آنان سر می زند را مشخص می نماید. این بخش معمولا" در بخش سمت راست و یا چپ صفحه بلاگر ویا در یک صفحه مجزاء قرار می گیرد ) . یکی از خصایص جالب این لینک ها ، ایجاد یک جامعه ارتباطی ( شبکه ای ) بین وبلاگ نویسان می باشد .
وضعیت اخیر وبلاگ و وبلاگ نویسی : وبلاگ و وبلاگ نویسی همچنان روند توسعه و گسترش خود را ادامه داده و هر روز بر تعداد وبلاگ نویسان افزوده می گردد .جامعه وبلاگ نویسان را اقشار متفاوت جامعه تشکیل می دهند .( پیاده کنندگان نرم افزار ، طراحان وب ، متخصصین و کارشناسان فن آوری های اطلاعات و ارتباطات ، معماران اطلاعاتی ، روزنامه نگاران ، وکلاء ، متخصصین آموزشی ، مشاوران و محققین فن آوری اطلاعات ، سیاستمداران و ... ) . با توجه به جایگاه بسیار مهم وبلاگ نویسی برای روزنامه نگاران ، دانشگاه MIT در پائیز سال 2002 ، اقدام به ارائه یک واحد خاص برای دانشجویان نموده است .

وبلاگ چیست ؟

وبلاگ ، یک صفحه وب ( مشابه یک روزنامه شخصی ) و با قابلیت دستیابی عموم کاربران به آن است . وبلاگ ها ، بر اساس یک نظم خاص بهنگام و محتوی بلاگ نشاندهنده شخصیت مولف و یا مولفان آن می باشد . اولویت استقرار و یا نشر مطلب بر اساس یک ساختار زمانی شکل می گیرد. در این حالت خوانندگان بلاگ ها همواره در ابتدا جدیدترین مطلب و یا مطالب منتشر شده را مشاهده و در صورت تمایل آن را مطالعه می نمایند .
اکثر وبلاگ ها دارای یک خط فکری خاص بوده و به نوعی آن را دنبال می نمایند . مثلا" در صورتی که یک بلاگر علاقه مند به فن آوری باشد ، با جمع آوری مطلب از منابع متفاوتی نظیر : نمایشگاه ها ، سمینارها و یا سایت های دیگر ، آنان را با فرمت مورد نظر در بلاگ خود ثبت و در اختیار مخاطبان خود قرار دهد . درصورتی که یک بلاگر علاقه مند به یک بیماری خاص بوده و مسائل علمی آن را به نوعی دنبال می نماید ، می تواند مقالات و موضوعات جدید منتشر شده در رابطه با بیماری مورد نظر را بر روی بلاگ خود منتشر نماید . در صورتی که یک بلاگر , علاقه مند به مسائل اقتصادی می باشد ، می تواند با جستجو و یافتن مقالات جدید در رابطه با اقتصاد، آنان را بر روی بلاگ خود منتشر نماید .
برخی از وبلاگ نویسان از بلاگ خود به منزله یک آلبوم عکس و یا بریده روزنامه ها ( شکل خاصی از یک حافظه online ) استفاده می نمایند. زمانی که بلاگر یک لینک مناسب را در این خصوص پیدا نماید و یا اطلاعاتی خاصی را که قصد دارد آنان را بخاطر بسپارد ، آنان را بر روی بلاگ خود قرار می دهد .بلاگ یک محیط الکترونیکی قابل جستجو را فراهم که علاقه مندان می توانند با استفاده از یک مرورگر وب و در هر نقطه ای از جهان به محتویات آنان دستیابی داشته باشند. یکی از ویژگی هائی که در تمامی بلاگ ها به نوعی رعایت می شود ، ماهیت انتشار و استقرار اطلاعات بر روی بلاگ بر اساس یک نظم زمانی خاص است ( تقویم اطلاعاتی ) . وبلاگ مشابه یک مجله و یا روزنامه online می باشد که مولف آن می تواند در ارتباط با موضوعات متفاوت در زمان دلخواه ، در آن اطلاعاتی را درج و منتشر نماید. تعداد زیادی از بلاگ ها دارای مجموعه ای جالب و ارزشمند از لینک ها به سایر بلاگ ها ویا سایت هائی می باشند که مولف بلاگ آنان را مثبت و مفید ارزیابی می نماید .

برخی از ویژگی های وبلاگ ها عبارتند از :

سبک و شیوه بلاگ ها عموما" شخصی ، غیررسمی و یا خودمانی است . با استفاده از ابزارهای رایگان موجود بر روی وب می توان به سادگی اقدام به ایجاد و نشر اطلاعات بر روی وبلاگ ، نمود .
وبلاگ ها از لحاظ کیفیت ، محتوی و اهداف دارای گونه های متعددی بوده و هر یک می توانند مخاطبان خاص خود را دارا باشند ( نظیر تیراژ روزنامه ) .
وبلاگ ها در اواسط دهه 90 مطرح و به سرعت و همزمان با ارائه ابزارهای ساده نشر و ایجاد وبلاگ ،نظیر Blogger.com رشد و مورد استقبال قرار گرفتند. در این راستا وبلاگ ها ی متعددی ، ایجاد گردیده است (از بلاگ هائی که شامل دفترچه خاطرات online بوده که منعکس کننده فعالیت ها و تجارب روزانه نویسنده بوده تا بلاگ هائی خصوصی و یا کوچک که صرفا" شامل توضیحاتی اندک و لینک به سایر موضوعات است ) .اکثر وبلاگ ها مبتنی بر متن می باشند .در این رابطه وبلاگ هائی نیز وجود دارد که علاوه بر استفاده متن از سایر اقلام اطلاعاتی نظیر صوت ، تصاویر و کلیپ های ویدئوئی نیز استفاده می نمایند ( بلاگ تصویری ( Photoblog ) ، بلاگ ویدئوئی ( Videoblogs ) ، بلاگ های صوتی ( Audioblog ) ) .
هر موجودیت در یک وبلاگ بنوعی به سایر اطلاعات ، اشاره می نماید. مولفین وبلاگ ها به سایر وبلاگ ها لینک و بگونه ای آنان را بر اساس موضوعات متفاوتی تقسیم بندی نموده تا امکان استفاده مناسب و سریع از سایر وبلاگ ها باتوجه به موضوعات مربوطه در اختیار کاربران قرار گیرد. خوانندگان یک وبلاگ می توانند از هر نقطه ای در وبلاگ که تمایل دارند ، مطالعه خود را شروع نمایند :در ابتدا مطالب و نوشته های جدید منتشر شده بر روی بلاگ را مشاهده نمایند و یا با استفاده از امکان جستجو و یا لینک به سایر بلاگ ها ، اطلاعات قدیمی منتشر شده را مطالعه نمایند . در زمان مطالعه یک بلاگ ، خوانندگان می تواند آن را با اولویت های متفاوتی مطالعه نمایند : زمانی ( مطالعه بر اساس زمان و تاریخ انتشار مطلب ) ، موضوعی و یا جستجو بر اساس کلید واژه های خاصی . وبلاگ ها ، اغلب شامل یک Blogroll بوده که شامل لیستی از لینک ها به سایر وبلاگ هائی است که مولف وبلاگ آنان را پیشنهاد ، می نماید . تعداد زیادی از وبلاگ ها این امکان را برای خوانندگان خود فراهم می نمایند که نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوع منتشر شده بر روی سایت اعلام نمایند .
یکی از نکات جالب در رابطه با بلاگ ها ، سادگی آنان می باشد . وب سایت ها معمولا" دارای یک صفحه اصلی به همراه مجموعه ای از لینک ها به سایر صفحات برای مشاهده اطلاعات تکمیلی ،می باشند. سایت Srco به این سبک ایجاد شده است و ده ها صفحه اطلاعاتی تحت یک صفحه اصلی سازماندهی ، می شوند. اکثر وب سایت ها دارای چنین ساختاری می باشند . یک وبلاگ دارای ساختاری به مراتب ساده تر است :
-
یک وبلاگ شامل صفحه ای مشتمل بر مجموعه ای از Entry ، است. یک وبلاگ ممکن است دارای آرشیو مطالب منتشر شده قدیمی نیز باشد، ولی صفحه اصلی یک بلاگ دارای جایگاهی خاص بوده و توجه تمامی مخاطبان را به خود جلب می نماید .
-
یک وبلاگ معولا" حالت عمومی داشته و امکان مشاهده و مطالعه آن در اختیار عموم خواهد بود .
-
موجودیت ها ی موجود در بلاگ معمولا" متعلق به یک و یا چندین مولف می باشد .
-
موجودیت های منتشر شده در یک بلاگ از تفکری هوشمندانه ، تبعیت می نمایند. مثلا" در صورتی که مولف یک بلاگ، لینک مناسبی را پیدا نماید ، می تواند در صورت تمایل آن را در وبلاگ خود معرفی نماید .
-
ابزارهای استفاده شده توسط مولفین وبلاگ ها ،عموما" ساده بوده و امکان افزودن موجودیت های متفاوت در زمان دلخواه ، وجود خواهد داشت .
-
یک وبلاگ بر اساس اولویت و نظم زمانی خاصی سازماندهی می شود ( از جدید ترین مطالب منتشر شده به سمت قدیمی ترین مطالب منتشر شده )
در حال حاضر وبلاگ های متعدد و در زمینه هائی گوناگون نظیر : سیاسی ، حقوقی ، اجتماعی ، فرهنگی ، علمی و سایر موارد وجود دارد .
ایجاد وبلاگ متعلق به یک قشر خاص از جامعه نبوده و اقشار متفاوت جامعه با موقعیت شغلی متفاوت اقدام به ایجاد وبلاگ می نمایند ( رئیس جمهور برخی کشورها ، دانشجویان ،اساتید دانشگاه، هنرمندان ، روزنامه نگاران )
شاید این سوال مطرح گردد که چرا وبلاگ ها تا این اندازه متدوال شده اند ؟ یکی از تولید کنندگان نرم افزار بلاگر در این رابطه می گوید که " من فکر می کنم علت این موضوع به این مطلب برمی گردد که آنان چیزی برای گفتن دارند. در دنیائی که شاید فرصتی برای گفتن به آنان داده نمی شود و یا امکان بیان عقاید و نقطه نظرات خود را ندارند ولی می دانند که می بایست بگویند. شاید وبلاگ بهترین گزینه در این رابطه باشد ."
وبلاگ ها بسرعت متدوال و برخی از وبلاگ ها دارای صدها هزار خواننده در طی یک روز می باشند. خوانند گان متعددی اخبار مورد نظر خود را قبل از مطالعه روزنامه از طریق وبلاگ ها بدست می آورند . مثلا" می توان با مراجعه به یک وبلاگ از آخرین اخبار مربوط به چاپ کتب جدید و دنبال نمودن آخرین پیشرفت ها و اکتشافات ایجاد شده در زمینه های متفاوت علوم ، آگاه گردید .
برخی وبلاگ ها صرفا" دارای یک مولف می باشند و برخی دیگر به صورت گروهی اداره می شوند . عملکرد برخی از وبلاگ ها نظیر پرتال بوده و خوانندگان را به سایر وبلاگ ها هدایت می نمایند. یک بلاگر خوب می بایست هم دارای مهارت در زمینه نوشتن و هم مهارت های خاصی در زمینه ویرایش باشد .
بلاگرها اغلب مجموعه ای از اطلاعات و مهارت ها را در زمینه های متفاوتی در اختیار علاقه مندان قرار می دهند (باستان شناسی :( http://www.cronaca.com/ ) ، علوم متفاوت ( http://www.futurepundit.com/ ) ، ادبیات معاصر ( http://www.2blowhards.com/ ) .
وبلاگ ها از مجلات و روزنامه ها دارای کارآئی بمراتب بیشتری بوده و و تعداد زیادی از بلاگ ها دارای یک بخش با نام " نقطه نطرات " بوده که خوانند گان می توانند نقطه نظرات ارائه شده توسط سایر خوانند گان را مطالعه و نظر خود در این رابطه بیان نمایند . با توجه به ویژگی فوق ، نویسنده یک وبلاگ علاوه بر ارائه نظر و دیدگاه خود می تواند پس از گذشت چندین ساعت ، بازخورد آن را داشته باشد و در صورت لزوم نقد و بررسی مجدد در ارتباط با یک مطلب را ارائه نماید .
• blogosphere
، محلی غیرمتمرکز ، خودجوش و قدرتمند برای ارائه یک موضوع و تمرکز بر آن را به خوبی ارائه می نماید.وبلاگ ها یک ساختار عقلانی و منطقی برای ارائه نقطه نظرات میلیون ها خواننده را فراهم می نمایند .
یک وبلاگ بندرت اهداف مالی را دنبال می نماید. از جمله اهداف وبلاگ نویسان می توان به تمایل آنان به منظور برقراری ارتباط با دیگران ، معرفی توانمندی ها و سرگرمی ، اشاره نمود (شاید هم ترکیبی از سه مورد ) .
بلاگ ها ، تبعیض ها و محدودیت های موجود در ارتباط با منابع رسانه ای دیگر را از میان بر می دارند . تعداد زیادی از خوانند گان روزنامه ها بر این اعتقاد هستند که روزنامه ها و ایستگاههای سخن پراکنی ، دارای شرایط بهینه و مناسبی برای آزادهای مدنی نمی باشند .این موضوع در رابطه با وبلاگ ها صدق نمی نماید . وبلاگ ها در عرصه های متفاوتی و در ارتباط با مسائل متفاوت سیاسی ، احتماعی و فرهنگی ،اقدام به نشر اطلاعات نموده و مخاطبان با رویکردی کاملا" آزادنه قادر به مطالعه مطالب منتشر شده و در صورت تمایل بیان دیدگاه خود در ارتباط با آن می باشند .
متداولترین وبلاگ ها به منزله بهترین وبلاگ نبوده و این موضوع کاملا" نسبی است .
از امکانات ارائه شده توسط مراکز متعددی می توان به منظور ایجاد یک وبلاگ رایگان استفاده نمود (: http://www.blogger.com )
اولین نرم افزار جامع و سیستمایتک به منظور ایجاد و بلاگ در سال 1999 ارائه و از آن زمان تاکنون ، میلیون ها بلاگ جدید ایجاد شده است .

کاربرد وبلاگ ها

وبلاگ ها دارای مزایا و دستاوردهای متعددی می باشند که به برخی از آنان اشاره می گردد :
انتخاب مطلب ( داده ) : میزان تولید و نشر اطلاعات در سطح جهان به سرعت در حال پیشرفت بوده و روندی کاملا" تصاعدی را طی می نماید . بدیهی است در چنین وضعیتی ، حتی امکان مطالعه بخش اندکی از آنان نیز وجود نداشته و ما مستلزم استفاده از روش ها و مکانیزمهائی به منظور فیلترینگ اطلاعات و یافتن اطلاعات مورد نظر در یک رابطه خاص بدون از دست دادن منبع ارزشمند و محدود زمان می باشیم . وبلاگ ها با تمرکز بر روی یک موضوع خاص می توانند بستری مناسب برای ارائه اطلاعات را فراهم نمایند . با مطالعه و خواندن مطالب منتشر شده بر روی یک وبلاگ که توسط فردی با علایق مشترک با شما تهیه و منشتر شده است ، احتمال یافتن مطالب مورد نظر در زمانی معقول فراهم می گردد. با ترکیب و جمع بندی مطالب منتشر شده در ارتباط با یک موضوع خاص از چندین وبلاگ انتخابی، می توان به مجموعه ای از اطلاعات مورد علاقه، دست یافت . با توجه به اینکه وبلاگ ها خلاصه ای از سایر موضوعات مربوط به دیگران را نیز ارائه می نمایند ، آنان یک دید اطلاعاتی مناسب در ارتباط با یک موضوع را به مخاطب خود منتقل می نمایند. مطالب و موضوعاتی که در چندین وبلاگ مورد توجه قرار می گیرد به خواننده امکان آگاهی از نقطه نظرات چندین وبلاگ نویس را در ارتباط با یک موضوع خاص ، خواهد داد . بدین ترتیب خواننده قبل از مطالعه تمام مطلب ، دید مناسبی نسبت به آن را پیدا نماید . به فرآیند فوق ، triangulation گفته می شود .
مدیریت دانش و تجارب شخصی : محتویات وبلاگ به منزله یک بایگانی از افکار و اندیشه های وبلاگ نویسان آن بوده که در مقاطع زمانی متفاوتی نوشته شده و در صورت نیاز به اطلاعاتی خاص می توان با استفاده از مراکز جستجو و بر اساس یک کلید واژه خاص به آنان مراجعه نمود. وجود لینک ها ی متعدد مرتبط با یک موضوع خاص که توسط مولف یک وبلاگ مشخص می گردد ، امکان دنبال نمودن وضعیت موجود در رابطه با یک موضوع خاص را در اختیآر علاقه مندان قرار می دهد .
ارتباط دو سویه : همانگونه که در بخش قبل اشاره گردید ، وبلاگ ها به محیط و یا رسانه محاوره ای برای مباحث عمومی و تخصصی تبدیل و امکان تعامل اطلاعاتی بین وبلاگ نویسان و خوانندگان از یکطرف و خوانندگان با خوانندگان از طرف دیگر فراهم می گردد . ویژگی فوق از ماهیت دوطرفه بودن وب به نحو احسن استفاده و آن را در جهت اهداف خود بکار می گیرد .
جامعه شبکه ای : پدیده وبلاگ نویسی فرصت ها و پتانسیل های مناسبی را در جامعه شبکه ای ، ایجاد می نماید. نویسندگان وبلاگ ها به مرور زمان توسط خوانندگان خود شناخته خواهند شد. بدین ترتیب آنان در معرض فرصت هائی قرار خواهند گرفت که شاید هرگز تصور آن را نمی کردند. در جامعه شبکه ای هر شخص می تواند دارای سهمی در تولید و ارائه اطلاعات داشته باشد و خود نیز می تواند از دستاوردهای اطلاعاتی دیگران استفاده نماید. شبکه فوق نظیر شبکه های نظیر به نظیر بوده که یک کامپیوتر می تواند در یک لحظه از منابع موجود بر روی سایر کامپیوترها استفاده نماید و هم می تواند منابع مورد نظر بر روی سیستم خود را جهت استفاده در اختیار سایر کامپیوترها قرار دهد . جامعه شبکه ای دارای ایستگاههائی ( انسان ) است که در آن هر یک سهمی در تولید و ارائه اطلاعات و استفاده از اطلاعات دیگران را بر عهده خواهند داشت .
روتینگ اطلاعات : وبلاگ ها دارای تاثیری مثبت در خصوص چرخش آزادنه اطلاعات در یک جامعه اطلاعاتی می باشند . خواننده و نویسنده یک وبلاگ اغلب به یک جامعه و یا سازمان یکسان تعلق نداشته و برای ارتباط بین آنان مرز خاصی وجود نخواهد داشت . بدین ترتیب ما شاهد تقابل افکار ، اندیشه ها در یک مقیاس گسترده و جهانی بوده که زمنیه یک جامعه اطلاعاتی را ایجاد می نماید . ایجاد چنین روابطی در دنیای خارج از وبلاگ امری مشکل و گاها" غیر ممکن است .

فن آوری و وبلاگ

فن آوری ها و مهارت های لازم در خصوص وبلاگ ها به سرعت در حال تغییر و تحول می باشد.علت این همه سرعت را می توان در عوامل زیر جستجو نمود :
عدم وجود انحصار :عملیات یک وبلاگ به یک نرم افزار خاص و انحصاری و یا امکاناتی که صرفا" در اختیار یک سازمان خاص است ، وابسته نمی باشد. وبلاگ نویسان در حوزه عملکرد وبلاگ خود دارای آزادی عمل مناسبی می باشند و در هر زمان می توانند شکل ظاهری ، لی اوت و یا محتویات آن را تغییر داده و یا ویژگی های جدیدی را بدون کسب اجازه یک مقام خاص به آن اضافه نمایند. .وبلاگ ها بستر لازم برای خلاقیت انسان را در تمامی زمنیه ها ارائه نموده و هر یک از ساکنین این کره خاکی قادر به شکوفائی خلاقیت خود و آفرینش محصولات متفاوت اطلاعاتی ، خواهند بود .
تعداد و تنوع گسترده کاربران : تمامی افرادی که در یک جامعه مدرن اطلاعاتی زندگی می کنند ، تمایل به انتشار تجارب خود ، استفاده از تجارب دیگران ، دریافت بازخورد سریع نسبت به موارد منتشر شده ، ارزیابی نتایج و بهبود دانش و تجارب خود را دارند( فردایمان بهتر از امروز و امروزمان بهتر از دیروز ) . وبلاگ ها یک شبکه ارتباطی قدرتمند را ایجاد نموده و پس از طرح یک ایده و یا موضوع جدید در وبلاگ ، شاهد حرکت سریع آن در شبکه ارتباطی خواهیم بود. بدین تریتب درصورت ارائه یک مطلب ارزشمند و صحیح ، امکان استفاده از آن در سریعترین زمان ممکن برای دیگران فراهم شده و در صورتی که مطلب منتشر شده نادرست باشد ، نویسنده آن با دریافت سریع بازخوردهای مورد نظر و بررسی آنان ، می تواند اشتباه خود را در اسرع وقت تصحیح نماید .
ارتباط شغلی وبلاگ نویسان : تعداد زیادی از وبلاگ نویسان خود پیاده کنندگان نرم افزار می باشند . در چینین مواردی آنان به عنوان وبلاگ نویس قادر به تشریح ویژگی های جدید یک محصول با کیفیتی مطلوبتر و با استفاده از فن آورهای متعدد خواهند بود .

چه تعداد بلاگ وجود دارد ؟

Blogcount.com ، از جمله مراکزی است که اطلاعات مناسب و دقیقی در رابطه با وبلاگ ها در سراسر جهان را جمع آوری و گزارشات متعددی را در این خصوص ارائه می نماید. در ژوئن سال 2003 ، تعداد وبلاگ ها بین 4 / 2 تا 9 / 2 میلیون ، برآورد شده است . در صورتی که ظرفیت هر وبلاگ را معادل پنجاه کیلو بایت در نظر بگیریم ، blogosphere ظرفیتی معادل 81 گیگابایت را خواهد داشت .

وبلاگ ها متعلق به چه افرادی هستند ؟

بر اساس بررسی انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی Jupiter ، تقریبا" دو درصد کاربران اینترنت دارای بلاگ می باشند . اکثریب قریب به اتفاق افرادی که دارای وبلاگ می باشند به صورت Dial-up به اینترنت دستیابی نموده و بیش از نیمی از آنان دارای درآمدی پائین تر از شصت هزار دلار در سال! می باشند.هفتاد درصد بلاگ ها متعلق به افرادی است که بیش از پنج سال است که از اینترنت استفاده می نمایند . ( منبع Blogging by the number ) . بیش از پنجاه درصد وبلاگ هائی که توسط موسسه بین المللی تکنولوژی و علوم انسانی ، پیمایش شده است نشاندهنده این واقعیت است که آنان به زبان انگلیسی نوشته شده و ده زبان برتری که وبلاگ ها با آنان نوشته شده اند به ترتیب : پرتقالی ، لهستانی ، فارسی ، فرانسوی ،اسپانیائی ، آلمانی ، ایتالیائی ، هلندی و ایسلندی می باشند .

چه کسانی وبلاگ ها را مطالعه می نمایند ؟

موسسه تحقیقاتی Jupiter در بررسی خود اعلام نموده است که صرفا" چهار درصد از کاربران اینترنت ، اقدام به مطالعه و خواندن وبلاگ ها می نمایند . وبلاگ ها ، عموما" توسط مردان خوانده می شوند ( شصت درصد مردان و چهل درصد زنان ) . کاربران خانگی اینترنت که مجموع درآمد آنان بیش از شصت هزار دلار در سال می باشد ، شصت و یک درصد از خوانند گان وبلاگ ها را تشکیل می دهند . بیش از پنجاه و چهار درصد از گزینه Dial-up و چهل و شش درصد از گزینه Broadband برای دستیابی به اینترنت استفاده می نمایند . هفتاد و سه درصد از خوانند گان وبلاگ ها بیش از پنج سال است که از اینترنت استفاده می نمایند( منبع : Blogging by the Numbers )

نکاتی جالب در رابطه با وبلاگ ها

بیش از ده هزار Domain ثبت شده در ریجستری whois دارای واژه "blog" می باشد .
بلاگ ها بطور متوسط در هر سه روز یک مرتبه بهنگام می گردند . ( بر اساس مطالعه غیررسمی ارائه شده توسط BlogCount )
بر اساس بررسی موسسه تحقیقاتی Nielsen/NetRatings ، در ماه می سال 2003 ، LiveJournal ، شصت و پنجاهمین رتبه را در بین سایت های متداول بر روی اینترنت به خود اختصاص داده بود . ( هر ده روز یکصد د و هشتاد و چهار هزار بازدید کننده )

خلاصه

اشتراک دانش یکی از مهمترین دستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات می باشد . بدین منظور می توان از روش های متفاوتی نظیر شرکت در همایش ها ، مباحث علمی ، کتاب ، روزنامه ها و سایر موارد دیگر ، استفاده نمود. هر یک از روش های فوق دارای مزایا و محدودیت های مختص به خود می باشند . محدودیت زمانی ، مکانی و میزان تعامل اطلاعاتی با مخاطبان از جمله چالش های اساسی در ارتباط با هر یک از روش های فوق می باشد . نشر اطلاعات و دانش شخصی با استفاده از پتانسیل های وب ( نظیر انتشار مقالات ) و وبلاگ ها ، ضمن غلبه بر محدودیت های زمانی و مکانی ، حق انتخاب مخاطب را ارج نهاده و بستری مناسب برای تعاملات اطلاعاتی دوسویه را فراهم نماید. انتشار دانش و تجارب شخصی در قالب وبلاگ ها ، گزینه ای پیشرفته و مناسب در ارتباط با امر تحقیقات و اطلاع رسانی صحیح و به موقع می باشد. توسعه پایدار در هر کشوری مستلزم ارج نهادن به امر تحقیق و پژوهش و اطلاع رسانی سریع و صحیح است . در صورتی که پدیده وبلاگ نویسی را از این زاویه مورد توجه قرار دهیم به جایگاه ارزشمند آنان در ایجاد شبکه های گسترده نشر دانش و ارتباطی بیشتر پی خواهیم برد( دریافت سریع بازخوردها در ارتباط با ایده های ارائه شده ، تسهیل در ارتباط بین محققین ، طبقه بندی محتوی در زمنیه های مختلف ) .

منبع :http://www.noorportal.net/javan/learn-it/ShowArticle.aspx?Group=1&ID=816

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 21 دی 1388  ساعت 12:17 AM نظرات 0 | لينک مطلب

 

 

بر اساس روایات معتبر و ادله عقلی اثبات می‌شود که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و امامان معصوم علیه السلام پیش از خلقت مادی، و وجود در این عالم خاکی، مراحل دیگری را گذرانده‌اند که از آنها در روایات به عالم نور و اشباح یاد می‌شود .

در روایتی از امیر مؤمنان این‌گونه نقل شده است که: « خداوند بود و هیچ چیز با او نبود. پس اول چیزی که خداوند پیش از آفرینش آب و عرش خلق کرد، نور محبوب خودش محمد صلی الله علیه و آله و سلم بود
و در روایتی امام صادق علیه السلام می‌فرماید: « نور محمد و علی، دو هزار سال پیش از آفرینش هر مخلوقی در پیشگاه خداوند جل‌جلاله حاضر بود

و نیز رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرماید: « خداوند مرا و علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام را پیش از آنکه آدم را بیافریند آفرید ــ آن‌گاه که نه آسمانی بنا نهاده بود، نه زمینی گسترده؛ نه ظلمت و نوری وجود داشت، نه خورشید و ماهی و نه بهشت و دوزخی

منابع :

·         بحارالانوار، ج15، ص27، ح48 --- الانوار

·         همان ص11، ح13 --- معانی الاخبار

·         همان ص10، ح11 --- کنزالفوائد

 

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 21 دی 1388  ساعت 12:14 AM نظرات 0 | لينک مطلب

 

 

-  روان ما نيز همچون جسم ما نياز به مراقبت و نگهداري دارد .

-  بهداشت روان ( سلامت روان ) يعني حال خوب ، ‌فکر خوب و رفتار خوب .

-  براي اينکه بدانيم حالمان چطور است ، بايد بدانيم چه احساسي داريم ، با شناخت احساساتمان مي توانيم به بهداشت رواني خود کمک کنيم .

-  انسان ها احساسات مختلفي دارند بعضي از اين احساسات خوشايند و بعضي از آنها ناخوشايند هستند .

-  احساساتي که ما از آنها لذت مي بريم مانند شادي ، موفقيت ، محبت ، اميدواري و ... احساسات خوشايند هستند .

- احساساتي که ما از آنها لذت نمي بريم مانند عصبانيت ، حقارت ، ترس ، شکست و ... احساسات ناخوشايند هستند .

-   براي داشتن روان سالم ( سلامت روان ) بايستي سعي کنيم احساسات خوشايند بيشتري را تجربه کنيم و با احساسات ناخوشايند ، به شيوه اي درست برخورد کنيم .

- انسان ها با يکديگر متفاوت هستند بنابراين چيزهايي که در يک نفر احساس خوشايند  ايجاد مي کند ممکن است در ديگري احساس خوشانيد ايجاد نکند . ولي چيزهايي هست که در بيشتر انسانها احساس خوشايند يا ناخوشايند ايجاد مي کنند .

-  دوستي ، موفقيت ، حل يک مشکل ، بازي ، فيلم جالب ، موسيقي دلپذير و ... چيزهايي هستند که در اکثر انسانها احساس خوشايند ايجاد مي کنند .

-  خشم ، حقارت ، بي حترامي ، شکست و ... چيزهايي هستند که دراکثر انسانها احساس ناخوشانيد ايجاد مي کنند .

 

ارزشمند بودن

 -  يکي از احساسات بسيار خوشانيد « احساس ارزشمند بودن » است .

-  انسان ها گوناگون هستند هيچ فردي کاملاً‌شبيه يک فرد ديگر نيست ،‌خصوصيات ، احساسات ، افکار و توانايي ها و استعدادهاي هر شخصي با ديگران متفاوت است .

- هر يک از ما انسانها مي توانيم عضو مفيد و با ارزشي براي جامعه باشيم ، فقط کافي است خودمان را بهتر بشناسيم ، خودمان را بپذيريم و از توانايي هايمان به خوبي استفاده کنيم درست مثل اعضاي بدن که با هم متفاوتند و وظايف مخصوصي دارند و در عين حال همه آنها مفيد ، با ارزش و لازم هستند .

-   گاهي ممکن است به خود بگوييم « من هيچ ارزشي ندارم » احساس بي ارزشي يکي از احساسات ناخوشايند است که اگر اين احساس مدت طولاني ايجاد شود ، سلامت روان به خطر مي افتد .

-  با شناخت خصوصيات ، تواناييها و استعدادهاي خود به نکات باارزش خود پي مي بريم .

-  همه ما زيبايي ها و نکات ارزشمند و استعدادهايي داريم که بايد آنها را کشف کنيم تا از وجود خودمان راضي باشيم و به وجود خودمان افتخار کنيم ، به این ترتیب  احساسي خوشايند خواهيم داشت .


 

دوستي

 -  انسانهايي که با ديگران دوست مي شوند مي توانند دوستي هاي خوبي داشته باشند و از نظر رواني سالم تر و شاداب تر هستند .

-    براي اينکه دوستي هاي خوبي داشته باشيم ، ابتدا بايد خودمان دوست خوبي باشيم .

دوست خوب براي شادي ما بسيار با اهميت است . وقتي ما ساعات خوبي را با دوستانمان مي گذرانيم احساس بسيار شاد و خوبي داريم .

اگر چه گذراندن ساعات خوب با دوستان بسيار لذت بخش است ،‌ولي هميشه بايد مراقب باشيم که شادي هاي ما باعث ناراحتي ديگران نشود ، يا به انسانهاي ديگر و گاه به حيوانات آسيب نرساند ( مسخره کردن ديگران و يا آزار رساندن به حيوانات ) ، يا حتي گاهي اوقات شادي هاي زودگذري وجود دارند که بعد از آن نارحتي پيش مي آيد يعني عاقبت خوبي ندارد ( ممکن است از قدم زدن در يک روز باراني و سرد لذت ببريم ولي بعد به سرماخوردگي سختي مبتلا شويم ) ، پس عاقلانه نيست آدم هر کار لذت بخشي را انجام دهد و به مشکلات بعدی آن فکر نکند .

دوستي بهترين هديه اي است که ما مي توانيم به خودمان اهدا کنيم .

 

راهنماي دوستيهاي خوب :

۱ – به همديگر احترام بگذاريم .

۲ – حرفها و درددل يکديگر را گوش کنيم .

۳ – نسبت به هم مهربان باشيم .

۴ – نسبت به هم وفادار باشيم .

۵ – در کارهاي خوب همديگر را تشويق کنيم .

۶ – زمان شادي و زمان ناراحتي درکنار يکديگر باشيم .

۷ – براي يکديگر وقت بگذاريم .

۸ - نکات مثبت يکديگر را بشناسيم و يکديگر را تحسين کنيم .

 ۹- راز دار باشيم .

۱۰- به همديگر اعتماد کنيم .

۱۱- به فکر يکديگر باشيم .

۱۲- همديگر را ببخشيم .

۱۳- به يکديگر توجه داشته باشيم .

۱۴- در حل مشکلات به هم کمک کنيم .

۱۵- چيزهاي جديدي به هم ياد دهيم .


فکر کردن

 براي اينکه بتوانيم خوب زندگي کنيم و از جسم و روان خود خوب مراقبت کنيم لازم است « فکر کردن » را به خوبي به ياد داشته باشيم ، بايد بتوانيم از نيروي فکر خود استفاده کنيم و براي خود يک زندگي سالم و شاد بسازيم .

هر فردي در زندگي خود با مسائلي روبرو مي شود که آنها را نمي شناسد و يا با مشکلاتي روبرو مي شود ولي راه حل آنها را نمي داند ، اما اگر از سن کم ياد بگيرد خوب فکر کند مي تواند مشکلات و مسائل خود را خوب حل کند ، تا وقتي بزرگتر شد کمتر اشتباه کند . موضوع مهم اين است که ياد بگيريم چگونه مشکلاتمان را حل کنيم و براي اين که مسأله و مشکل را حل کنيم بايد خوب فکر کنيم .

رمز موفقيت و خوشحالي در فکر کردن است زيرا اگر قبل از گفتن هر حرفي و انجام هر کاري خوب فکر کنيم در کارهايمان کمتر اشتباه مي کنيم و موفق تر و خوشحال تر مي شويم .

در مورد راه حل مسائل و مشکلات راه حلهاي خوب زيادي وجود دارند که ما را به موفقيت مي رساند و همين طور راه حلهاي نادرست زيادي که باعث مي شود مشکلات و ناراحتي ما بيشتر شود ، هر قدر بتوانيم راه حلهاي بيشتري پيدا کنيم موفق تريم ، براي اينکه راه حلهاي زيادي به دست بياوريم بايد خوب فکر کنيم . براي پيدا کردن راه حلهاي يک مشکل مي توانيم با دوستان مشورت کنيم .


احساس خشم

احساس خشم يک احساس طبيعي است در زندگي گاهي اتفاقاتي پيش مي آيد که خشمگين مي شويم ، کسي از خشمگين شدن لذت نمي برد زيرا احساس خوشايندي نيست . هنگام عصبانيت و خشم گاهي اوقات ضربان قلب تند مي شود ، دستها عرق مي کند ، تنفس تندتر مي شود گاهي صورت برافروخته و قرمز مي شود و ماهيچه هاي بدن ( مثل گردن ،‌ قفسه سينه ، ... )‌ منقبض مي شود . در چنين مواقعي آدم ها احساس مي کنند فکرشان کار نمي کند و رفتارشان تحت کنترل خودشان نيست .

اگر چه خشم و عصبانيت احساسهاي طبيعي هستند ولي گاهي خطرناک مي شوند . چون بعضي آدم ها نمي دانند چگونه خشم خود را کنترل کنند . آنها وقتي خشمگين مي شوند به راحتي عصبانيت خود را بيرون مي ريزند و ديگران را بسيار ناراحت مي کنند ، حتي خود اين افراد هم گاهي پس از آرام شدن ، از رفتار خود پيشيمان مي شوند .

کساني که ياد مي گيرند چطور خشم خود را کنترل کنند و رفتار مناسب نشان دهند سلامت رواني بهتري خواهند داشت ولي کساني که بيش از حد عصباني مي شوند يا براي هر چيز کوچکي عصباني مي شوند و عصبانيت خود را سر ديگران خالي مي کنند کم کم سلامت رواني خود را از دست مي دهند . منظور از کنترل عصبانيت اين نيست که عصبانيت خود را فراموش کنيم يا عصبانيت خود را پنهان کنيم . چون اين کار نيز خطراتي دارد . منظور اين است که عصبانيت خود را درک کنيم و با مشکلي که ما را عصباني کرده به شيوه درست برخورد کنيم .

اولين گام براي اينکه بتوانيم خشم خود را کنترل کنيم اين است که خودمان آگاه باشيم که در آن زمان عصباني هستيم ، يعني بتوانيم به خودمان بگوييم که « من الان عصباني هستم » و آن را بيان کنيم .

دومين گام اين است که خودمان را آرام کنيم .

براي آرام کردن خود کارهاي زيادي است که مي توانيم انجام دهيم .

براي مثال :

۱ – نفس عيمقي بکشيم و از ۱ تا ۵ بشماريم .

۲ – با خود صحبت کنيم و خود را به آرامش دعوت کنيم ،‌ بگوييم « آرام باش ، تو الان عصباني هستي »

۳ – يک ليوان آب سرد بخوريم .

۴ – از محلي که اتفاق عصباني کننده در آنجا پيش آمده دور شويم ، يا از فردي که ما را عصباني کرده دوري کنيم .

۵ – ورزش کنيم ( فعاليت بدني ) ، ورزش شديدترين عصبانيت ها را آرام مي کند .

۶ – با دوستي درباره موضوعي که ما را عصباني کرده درددل کنيم .

۷ – کارهايي انجام دهيم که به ما احساس خوبي مي دهند و از انجام آنها لذت مي بريم .

* به ياد داشته باشيم :

هنگام عصبانيت با حرف ها و کارهاي نادرست ، ديگران را ناراحت نکنيم .

قبلاً‌ ذکر شد که يکي از علائم خشم و عصبانيت انقباض ماهيچه هاست ، براي اينکه بتوانيم بهتر درک کنيم که وقتي ماهيچه هاي بدن ما منقبض است چه احساس ناخوشايندي داريم و وقتي ماهيچه هاي بدن ما شل و راحت است چه احساس خوشايندي پيدا مي کنيم ، مي توان فعاليتي انجام داد که به اين فعاليت تمرين آرام سازي هم مي گويند . براي مثال :

شانه هاي خود را تا جايي که مي توانيم بالا ببريم و در همان وضعيت نگه داريم و تا ۵ بشماريم ، سپس شانه هاي خود را رها کنيم ، اين تمرين ، باعث رها شدن ماهيچه هاي سر ،‌شانه و گردن مي شود .

و يا دستهاي خود را صاف نگه داشته و مشت خود را گره کنيم و تا ۵ بشماريم سپس مشت خود را به آرامي رها کنيم وبا حرکت دادن انگشتان دست خود را شل کنيم ، تمرين را دوباره تکرار کنيم و در حين انجام آن به احساس خود در هر دو موقعيت توجه کنيم ، هنگام رها شدن ماهيچه ها مطمئناً احساس بهتري خواهيم داشت .

بنابراين اولين گام به هنگام خشم و عصبانيت آگاه شدن از آن و بيان عصبانيت است ، گام دوم آرام کردن خود و گام سوم فکر کردن است .

پس از آرام شدن بايد فکر کنيم و به سئوالاتي از قبيل سئوالات زير پاسخ دهيم :

-        از چه چيزي عصباني هستم يا چه چيز موجب عصبانيت من شده است ؟

-        آيا عصبانيت من بجاست يا نابجا ؟

-        اگر عصبانيت من بجاست بهترين راه بيان آن چيست ؟

گاهي اوقات انتظارات نابجاي ما باعث عصبانيت نابجا مي شود و در اين مواقع بهتر است ما انتظارات خود را اصلاح کنيم و از ديگران انتظارات بيهوده نداشته باشيم .

يکي از بهترين راههاي برخورد با عصبانيت اين است که پس از آرام کردن خود ، درباره موضوعي که ما را عصباني کرده با فرد مقابل صحبت کنيم ، به ياد داشته باشيم که اين صحبت ها بايد آرام و مؤدبانه باشد ، هيچوقت نبايد فرد مقابل را سرزنش کنيم يا به او حرفهاي نامربوط بزنيم بهتر است سعي کنيم موضوعي که باعث عصبانيت ما شده را با لحن آرام بيان کنيم و منتظر پاسخ او باشيم در نظر داشته باشيم که بعضي مواقع ما با کارهاي اشتباه خود موجب عصبانيت يکديگر مي شويم و اگر رفتارهاي نادرست خود را اصلاح کنيم مي توانيم دوستي هاي بهتري داشته باشيم .

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 21 دی 1388  ساعت 12:12 AM نظرات 0 | لينک مطلب

 

* مشکلات و عوارض ناشي از کار با رايانه

* راه هاي پيشگيري از عوارض و بيماري هاي ناشي از کار با رايانه

 

* مشکلات و عوارض ناشي از کار با رايانه

برخي از مشکلات و عوارض ناشي از کار با رايانه عبارتند از :

۱ - مشکلات بينايي :

مشکلات بينايي يکي از شايعترين مشکلاتي است که در اثر کار زياد با رايانه ايجاد مي شود ؛ مانند درد ،‌سرخي و سوزش چشم و آبريزش آن ، دوبيني ، احساس تاري ديد که به کاهش قدرت بينايي ، خستگي و درد چشم و سردرد منجر مي شود . چشم هاي انسان عادت دارند تا بسيار راحت بر روي اشياي دور و نزديک متمرکز شوند ؛ به همين دليل احتمال خستگي ماهيچه چشمي که بر روي کاغذ و صفحه مانيتور متمرکز شده وجود دارد . همچنين ماهيچه هاي ديگر چشم ، از تغييرات نور يا درخشندگي يا از تغيير مسير ديد بين صفحه مانيتور و نوشته هاي در حال تايپ خسته مي شوند و به دليل جابجايي زياد کلمات ،‌چشم قدرت تطابق خود را به مرور از دست مي دهد . افرادي که داراي اختلالات انکساري اصلاح نشده هستند بيشتر در معرض خطر هستند .

۲ - عوارض مفصلي و عضلاني :

يکي ديگر از شايع ترين عوارض کار با رايانه ، دردهاي عضلاني و درد مچ دست و بازوهاست . درد گردن و کمر و در درازمدت ، خميدگي پشت ، از عوارض ديگر کار زياد و طولاني با رايانه است .

معمولاً کاربران رايانه ، ساعدها ، دست ها ، بازوان ، پشت و گردن خود را در يک حالت ثابت قرار مي دهند و اين عمل باعث وارد شدن فشار زياد ، در زمان طولاني ، بر روي ماهيچه ها و تاندون هاي فرد مي شود و در نهايت مي تواند به مشکلات عضلاني و مفصلي نيز منجر شود . در اين رابطه ، فاکتورهاي ارگونوميکي نظير بارکاري ، حرکت تکراري ، طرز نشستن ، زاويه ديد ، وضعيت ميز و صندلي ، ارتفاع صفحه کليد و مانيتور ، وضعيت نوري ، سرعت تايپ ، عدم آرامش رواني و ... مي تواند از فاکتورهاي عمده خطر باشد .

۳- مشکلات زايماني و بارداري :

برخي پژوهشگران ، بر اين باورند که زايمان ها و بارداري هاي غيرعادي و تولد نارس و ناقص ، با استفاده از صفحه نمايش رايانه و وجود تشعشعات آن مربوط است . انستيتو بهداشت شغلي فنلاند ، امکان ارتباط بين اشعه ناشي از رايانه و سقط جنين را مورد مطالعه قرار داده است . در اين مطالعات مشخص شد که سقط جنين در زناني که در معرض ميدان هاي مغناطيسي حاصل از رايانه با قدرت بيش از ۹/۰  ميکروتسلا ( واحد اندازه گيري شدت ميدان مغناطيسي ) قرار دارند شايع تر است . ( بنابراين توليد کنندگان و وارد کنندگان رايانه بايد اين موضوع را جدي گرفته و استانداردهاي قانوني را رعايت کنند . ) همچنين استرس ها و فشارهاي کاري در امور رايانه اي و وضعيت مناسب بدني در هنگام کار نيز از جمله عوامل ايجاد کننده اين عوارض هستند .

۴- مشکلات پوستي :

ولتاژ زياد لامپ تصوير باعث توليد ميدان الکترواستاتيک و بارهاي الکتريکي مثبت در سطح خارجي صفحه نمايش مي شود . . در ميدان بين بارهاي مثبت و صورت اپراتور ، گرد و خاک و ذرات در تمامي جهات حرکت مي کنند . اگر چه ميزان گرد و خاک و ذرات بسته به نوع تهويه اتاق ،‌کفپوش و عوامل ديگر تغيير مي کند ، هميشه وجود دارند.

جريان بارهاي مثبت حاصل در اين ميدان ،‌ ممکن است در کساني که حساسيت پوستي دارند باعث خشک شدن پوست دست و صورت و ترک خوردن آن شود .

همچنين بررسي هايي صورت گرفته که نشان مي دهد افرادي که از حساسيت هاي پوستي شکايت دارند و هنگام کار بيشتر تحت فشارهاي فکري و عصبي قرار مي گيرند ، اين فشارها و استرس ها مي تواند باعث تغييرات هورموني مانند تيروکسين ( هورمون غده تيروئيد ) و پرولاکتين ( هورمون هيپوفيز قدامي ) و همچنين ضايعات پوستي شود .

در يک مطالعه ديگر نيز که در سوئد صورت گرفته است ارتباط بين ضايعات پوست صورت و کار با رايانه را به فاکتورهاي رواني اجتماعي و مسائل محيط کار نسبت داده اند . البته فاکتورهاي شخصي هم  در بروز اين ضايعات دخالت دارند .

* استرس و مشکلات عصبي - رواني :

حجم کار زياد و دوري از همکاران در محيط کار مي تواند منجر به بروز مشکلات رواني شود . البته لازم به ذکر است که کار با کامپيوتر افسردگي زا نيست بلکه حجم زياد کار است که در ايجاد استرس رواني نقش دارد .

* تنفس گازهاي مضر :

بدنه رايانه و نمايشگرها بر اثر گرم شدن ، بوي مخصوصي از خود متصاعد مي کنند . از جمله اين بوها گاز ديوکسين است که توسط بدنه رايانه ( بر اثر حرارت ) و صفحه نمايشگر توليد مي شود . اين مواد به عنوان مواد ضد حريق در بدنه نمايشگر و بردهاي رايانه به کار مي روند . همچنين گاز ازن به هنگام کار چاپگر ليزري توليد مي شود که به بافت مخاطي بيني ، چشم و گلو آسيب مي رساند . بنابراين ، رعايت استاندارد هاي مربوط در اين خصوص توسط وارد کنندگان يا توليد کنندگان رايانه ضروري است .

 

* راه هاي پيشگيري از عوارض و بيماري هاي ناشي از کار با رايانه

بايد اذعان داشت که کار با رايانه کسي را بيمار نکرده و عوارضي را به وجود نمي آورد ، بلکه رفتارهاي غلط و ناصحيح و غيراصولي ، درجه تأثيرپذيري منفي را در کار با رايانه بالا برده و شخص را دچار عوارض مختلف مي کند رعايت اصول بهداشت کار ، شرط درست و صحيح کار کردن با رايانه است که در زير به برخي از اين اصول اشاره مي شود :

کارکناني که با رايانه کار مي کنند ، در زمان استخدام و شروع به کار و سپس به طور ساليانه ( در قالب معاينات دوره اي ) بايد توسط متخصصان چشم يا بينايي سنجي مورد معاينه و آزمايشات لازم قرار گيرند و به توصيه هاي پزشک ، توجه جدي شود .

در معاينات قبل از استخدام و دوره اي ، به عوارض و بيماريهاي مفصلي و عضلاني توجه شود و کارکناني که به دردهاي مفصلي ، کمردرد ، شانه و ...مبتلا شده اند به سرعت به پزشک طب کار يا ساير متخصصان مراجعه کنند .

در دوران بارداري ،‌ زنان از کار با رايانه معاف شوند .

محدوديت کار با رايانه در نظر گرفته شود و توأم با استراحت هاي کوتاه مدت در بين کار باشد . توصيه مي شود براي هر يک ساعت کار مداوم ،‌۱۵ دقيقه استراحت در نظر گرفته شود . در هنگام استراحت بين کار بايستيد ، قدم بزنيد و فکر خود را به موضوعات ديگر متمرکز کنيد . ماهيچه هاي خود را شل و سپس آنها را بکشيد و وضعيت آنها را تغيير دهيد . نرمش در هنگام استراحت و بين کار سودمند است . ( براي رفع خستگي مي توان از حرکات کششي استفاده نمود ) . براي کاهش خستگي چشم بايد هر چند مدت يک بار به نقطه اي در فواصل دور نگاه کنيد . در هنگام کار با رايانه اگر بدن کشيده باشد و سر بالا نگاه داشته شود و شانه ها آويزان باشد بالا تنه در راحت ترين حالت قرار خواهد گرفت ، چرا که بد نشستن انجام کار را سخت تر کرده و منجر به خستگي ماهيچه ها و ايجاد عوارض مي شود .

روشنايي محل کار بايد مخلوطي از نورسفيد و زرد بوده ( ترجيحاً از لامپ مهتابي استفاده شود ) و شدت آن درحدود ۳۰۰ لوکس باشد .

ميز کار طوري قرار گيرد که روشنايي لامپ هاي سقف در طرفين قرار گيرد و از قرار دادن ميز در محلي که نور لامپ مستقيماً در برابر کاربر باشد خودداري شود . در استفاده از روشنايي طبيعي نيز نبايد صفحه مانيتور در برابر پنجره قرار گيرد .

براي به حداقل رساندن فشار بر روي گردن و کمر ، استفاده از گيره هاي اوراق يا کاغذ گير لازم است .

وقتي با رايانه کار نداريد چاپگر آن را خاموش کنيد و يا آن راخارج از محيط کار قرار دهيد . براي هواي اتاق کار ، دماي ۲۳-۱۹ درجه سانتي گراد و رطوبت حدود ۵۰ درصد مناسب است .

به منظور رفع آثار مخرب و سوء کارهاي توليد شده از رايانه و ضمايم ان ، بهتر است با باز کردن درب و پنجره ها و يا تعبيه دستگاه تهويه ، هواي اتاق به طور مرتب تعويض شود .

صندلي و ميز مورد استفاده در حفظ سلامت و فرم عضلات و اسکلت بدن نقش بسيار مهمي دارند ، بنابراين ، بايد اصول ارگونوميک در انتخاب آنها رعايت شود . در زير به مواردي از آنها اشاره مي شود :

ارتفاع صندلي بايد قابل تنظيم باشد . ارتفاع ۶/۴۰  تا ۵۲ سانتي متر براي صندلي هاي فشرده يعني قرار گرفته در زير باري معادل ۴/۴۵  کيلوگرم توصيه مي شود . ارتفاع صندلي طوري تنظيم شود که مانع وارد شدن فشار اضافي بر ناحيه زير ران ها شود يعني ارتفاع صندلي از فاصله کف اتاق تا ناحيه زير ران ها در حالتي که شخص نشسته است کمتر باشد . طول تشک صندلي  ۳۸ تا ۴۳ سانتي متر و عرض آن ۴۵ سانتي متر باشد . براي افراد چاق صندلي هاي پهن تر توصيه مي شود .

ضخامت تشک در حدود ۴ تا ۵ سانتي متر باشد و رويه ان از جنسي باشد که اصطلاحاً بتواند تنفس کند و لبه جلو صندلي ، گرد و لبه بيروني آن ، نرم باشد .

زاويه پشتي با تشک صندلي ، حداقل ۹۰ تا ۱۰۵ درجه باشد . براي کاهش فشار وارده بر ديسک ها زاويه تا ۱۲۰ درجه ترجيح دارد . عرض پشتي صندلي هم بايد حداقل ۵/۳۰ سانتي متر در ناحيه کمر باشد . بعضي از صاحب نظران ، ارتفاع پشتي صندلي را حداقل ۵۰ سانتي متر توصيه مي کنند . به هر حال ،‌ پشتي صندلي بايد طوري تنظيم شود تا از مهره هاي کمري محافظت کند .

            براي تکيه گاه کمر ، استاندارد ASNI تکيه گاهي را توصيه مي کند که ۹/۲۲-۲/۱۵ ارتفاع و ۵/۳۰  سانتي متر عرض داشته باشد و به فاصله ۲/۱۵ تا ۴/۲۵  سانتي متر از نقطه مرجع صندلي قرار گيرد . تکيه گاه کمر بايد در حدود ۵ سانتي متر نسبت به پشتي صندلي برجستگي داشته باشد .

صندلي هاي مورد استفاده در کار با رايانه بهتر است دسته دار بوده و دسته آن با ارتفاع ميز کار مطابقت داشته باشد . همچنين داراي ۵ چرخ بوده و چرخان باشد . شيب کف صندلي ۵ تا ۱۵ درجه براي تمايل به جلو و ۵ درجه تمايل به عقب را امکان پذير سازد . در صورت نياز استفاده از زيرپايي توصيه ميش ود . بهترين وضعيت براي تغيير حالت پا استفاده از تکيه گاه است .

ميزکار نيز بايد قابل تنظيم باشد و سطح کار بايد در ترازي قرار گيرد که ارتفاع کار کردن را با ارتفاع آرنج هم تراز کند .

سطح صفحه کليد ، هم ارتفاع با دسته صندلي و آرنج باشد و مچ ها به طور عادي روي صفحه کليد ها قرار گيرد ، به طوري که هنگام کار ، ساعدها تقريباً موازي با افق قرار گرفته و زاويه بين مچ دست و ساعد ، ۵ تا ۱۰ درجه باشد .

در برخي از بررسي ها ( ارتفاع سطح کار را حدود ۵۸ تا ۷۱ سانتي متر توصيه مي کنند ) موقعيت   mouse در همان ارتفاع و فاصله نسبت به صفحه کليد است .

صفحه مانيتور نيز بايد طوري تنظيم شود که بالاترين سطح آن در امتداد ديد چشم ها قرار گيرد و زاويه صفحه آن نسبت به خط فرضي عمود بر ميز ، ۱۰ تا ۲۰ درجه در نظر گرفته شود . فاصله مناسب بين چشم و صفحه نمايش ۶۰-۵۰سانتي متر است .

بهترين رنگ براي صفحه مانيتور سبز تيره رنگ کهربايي است . سفيد بر روي سياه نيز تباين خوبي دارد ، اما ممکن است انعکاس درخشندگي را افزايش دهد ولي سياه بر روي سفيد درخشندگي را کاهش مي دهد .

 

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در یک شنبه 20 دی 1388  ساعت 12:34 AM نظرات 0 | لينک مطلب
يكى از مهمترين و لازمترين امور زندگى يك مؤمن ارتباط برقرار كردن با خدا از طريق دعا و نيايش است در زندگى اولياء خدا دعا جايگاه اساسى و ويژه دارد و بخش مهمى از بهترين اوقات آنها اختصاص به دعا و نيايش دارد.
در قسمت دعا، انبوهى از دعاهايى كه از ناحيه مقدس حضرت زهرا عليهاالسلام رسيده فهرست‏وار نقل كرديم. اما يكى از مسائل ديگر در مورد دعا رعايت آداب دعا از جمله زمان دعا است. اولياء خدا مترصد اوقات بودند و بهترين زمانها را براى دعا انتخاب مى‏نمودند در اينجا به روايتى مى‏پردازيم كه يكى از اوقات مناسب براى دعا را فاطمه زهرا عليهاالسلام به ما در قول و عمل معرفى مى‏كنند.
قالت فاطمه الزهرا عليهاالسلام:
سمعت النبى صلى اللَّه عليه و آله، ان فى الجمعة لساعة لا يراقبها رجل مسلم يسال اللَّه عز و جل فيها خيرا الا اعطاه اياه قالت فقلت: يا رسول‏اللَّه اى ساعة هى؟ قال اذا تدلى نصف عين الشمس للغروب قال و كانت فاطمة عليهاالسلام تقول لغلامها: اصعد على الضراب فاذا رايت نصف عين الشمس قد تدلى للغروب فاعلمنى حتى ادعو. (1)
(فاطمه زهرا عليهاالسلام مى‏فرمايد: از پيامبر صلى اللَّه عليه و آله شنيدم، در روز جمعه ساعتى است كه هيچ مسلمانى مراقب آن نبوده كه حاجت خيرى از خداى عزوجل بخواهد مگر آنكه حاجت او را برآورده ساخته است. فاطمه عليهاالسلام مى‏گويد عرض كردم يا رسول‏اللَّه آن چه ساعتى است؟ فرمود: آن هنگامى است كه نصف قرص خورشيد در موقع غروب پنهان شود. پس از آن فاطمه به غلام خود فرمود: بر فراز بام درآى و چون ديدى نصف قرص خورشيد در هنگام غروب پنهان شد به من خبر ده تا دعا كنم


 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در یک شنبه 20 دی 1388  ساعت 12:32 AM نظرات 0 | لينک مطلب

 

 

 

« هو الذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحقّ لیظهره علی الدین کلّه و لوکره المشرکون » (توبه: 33 )او کسی است که رسولش را با هدایت و آیین حق فرستاد، تا آن را بر همه آیین ها غالب گرداند هر چند مشرکان کراهت داشته باشند »

علی بن ابراهیم می گوید: «این آیه درباره { قائم آل محمد صلی الله علیه و آله وسلم } نازل شده است و او امامی است که خداوند بر همه ادیان پیروزش می کند، پس زمین را از قسط و داد پر می کند، همان گونه که از ظلم و ستم پر شده است . »

ابوبصیر از امام صادق (علیه السلام) روایت کرده که در تفسیر این آیه فرمود: «به خداوند سوگند! هنوز تأویل آن نازل نگردیده است. » و در پاسخ پرسش ابوبصیر که تاویل آن کی نازل می شود .

امام (علیه السلام) فرمود: «وقتی قائم (علیه السلام) قیام کند ان شاء الله . »

منابع :

بحار الانوار: ج 51، ص 324 حدیث 36 - ص 346 حدیث 94

بحارالانوار، ج 51 ،ص 50 ،حدیث 22 ---------- تفسیر علی بن ابراهیم

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در یک شنبه 20 دی 1388  ساعت 12:31 AM نظرات 0 | لينک مطلب

 

 

* باور غلط : آثار فيزيکي نيکوتين ۶ ماه به طول مي انجامد .

باور صحيح : اثرات نيکوتين در حدود ۳ تا ۱۰ روز در بدن باقي مي ماند .

* باور غلط : بيشتر سيگاريها بعد از ترک سيگار به طور چشمگيري افزايش وزن پيدا مي کنند .

باور صحيح : يک سوم از سيگاريهاي سابق به طور متوسط ، بين ۵/۱   تا ۵/۳   کيلو   تغيير وزن پيدا مي کنند .

* باور غلط : سرفه کردن ناشي از سيگار از سيستم ايمني بدن براي التيام عوارض سيگار ناشي مي شود .

باور صحيح : سرفه کردن ناشي از سيگار به علت تخريب مخاط محافظ شش هاست که در نتيجه آن ريه در معرض عفونت ها و عوامل سرطان زا قرار مي گيرد .

* باور غلط : سيگاريها بعد از سال ها سيگار کشيدن در معرض عوارض سيگار قرار مي گيرند .

باور صحيح : سيگار در هر زماني آسيب هاي خود را به بدن مي رساند و خطرات عامل ژنتيکي در ميزان و نوع آن دخالت دارد .

* باور غلط : صدمات ناشي از سيگار هميشه تغيير ناپذيرند .

باور صحيح : مقدار سلامتي که بعد از ترک سيگار به بدن بازمي گردد بستگي به ميزان آسيب هاي وارده و همچنين فاکتورهاي شخصي بدن شما براي ابتلا به بيماري ها دارد .

* باور غلط : بيشتر سيگاريها دراولين کوشش خود موفق به ترک سيگار مي شوند .

باور صحيح : بسياري از سيگاريها بارها سيگار را ترک مي کنند تا اينکه بالاخره موفق به ترک سيگار مي شوند .

* باور غلط : اگر در حال حاضر هيچ نوع بيماري نداريد ، سيگار براي شما ضرري در بر نخواهد داشت .

باور صحيح : با هر سيگاري که استنشاق مي کنيد ، هزاران نوع سم وارد سيستم جريان خون شما مي شود که بسياري از آنها سرطان زا هستند . استنشاق اين مواد بانضمام آمادگي ژنتيکي شما براي ابتلا به بيماريها ، ممکن است موجب بيماريهاي گوناگوني شود .

* باور غلط : براي بچه هائي که در معرض سيگار قرار دارند ، در دراز مدت عوارض وجود ندارد .

باور صحيح : تحقيقي که اخيراً انجام گرفته است ، نشان مي دهد ۱۷٪ از مبتلايان به سرطان ريه ، افراد غيرسيگاري هستند که در کودکي در معرض دود سيگار قرار داشته اند .

* باور غلط : زمانيکه از آدامس هاي نيکوتين دار استفاده مي شود ، لزومي به ترک کامل سيگار نيست .

باور صحيح : آدامس نيکوتين دار به ميزاني نيکوتين به بدن شما مي رساند که به مرور زمان ميزان آن را در بدن تقليل مي يابد . هدف از استفاده از اين مواد کمک به استفاده کننده آن در روند ترک آسانتر ترک سيگار است زماني که شما آدامس نيکوتين دار توأمان با سيگار مصرف مي کنيد ، در واقع ميزان نيکوتين بدن خود و زيانهاي آن را افزايش مي دهيد .

* باور غلط : تنها ناراحتي مربوط به دهان و دندان ناشي از سيگار ، داشتن دندانهاي زردرنگ و نفس بدبوست .

باور صحيح : به اضافه موارد فوق ، سيگاريها همچنين در معرض خطر ناشي از سرطان دهان ، زبان ، لب ها و گلو هستند .

هر ساله بيش از ۸۳۵۰ نفر در ايالات متحد از سرطان دهان مي ميرند که ارتباط مستقيمي به استعمال دخانيات دارد .

اثر سيگار بر سلامتي زنان

·         آمار حاکي از اين است که زناني که سيگار مي کشند و از قرص هاي ضدحاملگي استفاده مي کنند ، در معرض خطر لخته هاي خوني ، سکته مغزي ، سکته قلبي قرار دارند بويژه اينکه بالاي ۳۵ سال سن داشته باشد .

·         زنانيکه سيگار مي کشند ، نسبت به زنان غيرسيگاري يائسگي زودرس خواهند داشت .

·         سيگار خطر ابتلا به پوکي استخوان پيشرفته را افزايش مي دهد ، بويژه در زناني که در سنين يائسگي قرار دارند .

·         سيگار باعث کاهش شديد سطح استروژن در خون مي گردد که اين امر خطر پوکي استخوان را افزايش مي دهد .

·         زنان سيگاري که از پوکي استخوان رنج مي برند ، ۳ بار بيشتر در معرض از دست دادن دندانهاي خود در ۵۰ سالگي هستند .

·         زنان حامله اي که سيگار مي کشند فرزندان خود را در معرض گازسمي مونواکسيد کربن قرار مي دهند .

·         ميزان مرگ و مير در نوزاداني که مادرشان در موقع حاملگي سيگار مي کشند به هنگام تولد و يا پيش از  آن ۲۷٪ بيشتر گزارش شده است .

·         مصرف نيکوتين باعث افزايش ضربان قلب جنين مي گردد .

·         خطر آسيب به ساختمان سلسله اعصاب نوزاداني که مادر سيگاري دارند رو به افزايش است .

·         نوزاداني که مادر آنها سيگاري است ، کاهش وزن دارند .

 

فوايد ترک سيگار براي همه

1.       بهبود گردش خون

2.       کاهش حساسيت و آلرژي

3.       برطرف شدن برونشيت مزمن در ظرف چند ماه بعد از ترک سيگار

4.       کاهش خطر پوسيدگي دندان و شانس داشتن دندانهاي طبيعي

5.       کاهش خطر سرطان مري تا ۵۰ درصد

6.       کاهش سرطان کليه تا ۵۰ درصد

7.       کاهش شدت و مقدار سردرد

8.       زنان غيرسيگاري ، دوران يائسگي را با مشکلات و ناراحتي کمتري پشت سر مي گذارند .

9.       کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي استخوان

10.   افزايش ظرفيت شش ها

11.   افزايش توان بارداري تا ۵۰ درصد

12.   کاهش عمده خطر ابتلا به سرطان ريه و آمفيزم

 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در یک شنبه 20 دی 1388  ساعت 12:30 AM نظرات 0 | لينک مطلب

 

كامپیوترها در گروههای مختلفی دسته بندی می شوند ، هر چند مرز این گروهها همیشه كاملا واضح نبوده و می توان آنها را به صورت طیفی یا تغییر تدریجی در نظر گرفت . در یك سوی این طیف ، كامپیوترهای Main Frame قرار دارند .
از خصوصیات این كامپیوترها می توان به موارد زیر اشاره كرد :
1- بزرگ و گران قیمت هستند .
2- مورد استفاده آن در شركتهای بزرگ ، سازمانهای دولتی و موسسه های علمی – تحقیقاتی است .
3- از آنها می توان بصورت پیوسته در 24 ساعت روز و 365 روز سال استفاده كرد .
4- توانایی پردازش تعداد عظیمی كار و محاسبات بسیار پیچیده را دارند .
در انتهای دیگر این طیف ، كامپیوترهایی قرار دارند كه اغلب ما با آنها آشنا هستیم ، این كامپیوترها را كامپیوترهای شخصی یا
PC می نامند كه البته قبلا با عنوان میكرو كامپیوتر شناخته می شدند .
از خصوصیات این كامپیوترها می توان به موارد زیر اشاره كرد :
1- نسبت به كامپیوترهای
Main Frame ارزان هستند .
2- تنوع زیادی در شكل و كاربرد آنها وجود دارد .
یكی از اشكال كامپیوترهای
PC ، كامپیوترهای رومیزی هستند .
كامپیوترهای رومیزی معمولا حاوی اجزای جداگانه ای شامل یك واحد سیستم ، یك صفحه نمایش و یك صفحه كلید هستند . نوع دیگری از كامپیوترهای شخصی ، كامپیوترهای لپ تاپ
Lap-Top Notebook هستند كه امكان جابه جا كردن آنها بیشتر بوده و دارای یك صفحه نمایش تخت از نوع كریستال مایع یا LCD می باشند . در این نوع كامپیوترها ، صفحه كلید و واحد سیستم بوسیله یك لولا به یكدیگر متصل می شوند . در عین حال ، كامپیوترهای لپ تاپ قدری گرانتز از PC ها هستند .
اما بین دو انتهای طیفی كه انواع كامپیوترها را دسته بندی می كند ، مینی كامپیوترها قرار دارند . از خصوصیات این نوع كامپیوترها می توان به موارد زیر اشاره كرد :
1- مورد استفاده در شركتهایی با توانایی متوسط
2- دارای توان پردازشی بالا ، ظرفیت ذخیره سازی و اطمینان بیشتر نسبت به
PC ها .
در انتهای این قسمت لازم است به نوع دیگری از كامپیوترها اشاره كرد :
كامپیوترهای شبكه ( سرورهای شبكه ) كامپیوترهایی هستند كه یك شبكه كامپیوتری را مدیریت ، پشتیبانی و از نظر امنیتی محافظت می كنند . كاربران شبكه می توانند از منابع ( شامل داده ها ، نرم افزارها و سخت افزارها ی ) موجود در سرور شبكه استفاده كنند . در گذشته این كاربران تنها از پایانه های گنگ استفاده می كردند ، پایانه های گنگ وسایلی ( شامل تنها یك صفحه نمایش و یك صفحه كلید ) بودند كه به سادگی ورودی را از كاربر پذیرفته و نتایج را نمایش می دادند . در این حالت ، تمام عملیات پردازش و نگهداری داده ها توسط كامپیوتر سرور انجام می شود .
اما امروزه اكثر كاربران شبكه از پایانه های هوشمند سود می جویند . پایانه های هوشمند كامپیوترهایی از نوع
PC هستند كه خود نیز دارای قابلیت پردازش و نگهداری اطلاعات به صورت محلی هستند .

کامپیوتر ها را به صورت سوپر کامپیوتر ، کامپیوترهای بزرگ ، سوپر مینی کامپیوتر ، مینی کامپیوترها، ایستگاههای کاری و ریز کامپیوترها رده بندی میکنند.

 

سوپر کامپیوتر ، ابر کامپیوتر  سوپر کامپیوتر عبارتست از یک کامپیوتر بزرگ فوق العاده سریع و گران قیمت که برای انجام محاسبات پیچیده و پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال این نوع کامپیوتر میتواند تعداد محاسبات بی شماری را برای رسم و حرکت دادن یک سفینه فضایی در یک تصویر متحرک انجام دهد. ابر کامپیوتر ها در مواردی چون پیش بینی وضع هوا ، مدل سازی و شبیه سازی علمی و کشف منابع نفتی و .... مورد استفاده قرار میگیرد . کامپیوتر شخصی  اغلب مردم زمانیکه با واژه " تکنولوژی " برخورد می نمایند ، بی اختیار "کامپیوتر" برای آنها تداعی می گردد. امروزه کامپیوتر در موارد متعددی بخدمت گرفته می شود. برخی از تجهیزات موجود در منازل ، دارای نوع خاصی از " ریزپردازنده" می باشند. حتی اتومبیل های جدید نیز دارای نوعی کامپیوتر خاص می باشند. کامپیوترهای شخصی ، اولین تصویر از انواع کامپیوترهائی است که در ذهن هر شخص نقش پیدا می کند. بدون شک مطرح شدن این نوع از کامپیوترها در سطح جهان، باعث عمومیت کامپیوتر در عرصه های متفاوت بوده است . کامپیوتر شخصی وسیله ای "همه منظوره " بوده که توان عملیاتی خود را مدیون یک ریزپردازنده است. این نوع از کا مپیوترها دارای بخش های متعددی نظیر : حافظه ، هارد دیسک، مودم و... بوده که حضور آنها در کنار یکدیگر به منظور انجام عملیات مورد نظر است . علت استفاده از واژه " همه منظوره " بدین دلیل است که می توان بکمک این نوع از کامپیوترها عملیات متفاوتی ( تایپ یک نامه ، ارسال یک نامه الکترونیکی، طراحی و نقشه کشی و ...) را انجام داد .

کامپیوتر شخصی (
Personal Computer ) ، با علامت اختصاری PC کامپیوتری است که برای استفاده اشخاص طراحی شده است. کامپیوتر های شخصی نیازی به اشتراک گذاری منابع پردازشی ، دیسک و چاپگر با کامپیوترهای دیگر ندارند. ایده و فکر کامپیوتر شخصی حداقل بطور اولیه آزاد کردن افراد از وابستگی به منافع شدیداً کنترل شونده کامپیوتر های بزرگ و کوچک بوده است. مثلاً در یک سازمان یا شرکت ، مدیران داده پردازی دارای اختیار بلا منازع در انتخاب برنامه ها و قالب داده هایی بودند که افراد باید مورد استفاده قرار میدادند.   کامپیوتر Laptop
 
 یکی از انواع متفاوت کامپیوترهای موجود است . این نوع از کامپیوترها دارای قدرت محاسباتی و عملیاتی نظیر کامپیوترهای شخصی می باشند. با توجه به ویژگی های متعدد این نوع از کامپیوترها خصوصا" : قابلیت حمل، می توان آنها را در موارد متفاوت و بصورت فرامکانی استفاده کرد .

سیر تکاملی کامپیوترهای
Laptop

اولین مرتبه ایده ایجاد یک کامپیوتر
Laptop ، توسط شخصی با نام " Alen key " در سال 1970 مطرح گردید. در سال 1979 اولین کامپیوتر Laptop توسط " William Moggridge " طراحی گردید. کامپیوتر فوق دارای 340 کیلوبایت حافظه بود. در سال 1983 ، توسط " Gavilan compute " یک Laptop با مشخصات زیر تولید گردید :
64 کیلوبایت حافظه
RAM ( امکان ارتقاء آن تا 128 کیلوبایت وجود داشت )
از سیستم عامل اختصاصی شرکت
Gavilan استفاده می کرد( قابلیت استفاده از MS-DOS نیز وجود داشت ).
ریزپردازنده 8080
موس
touchpad
چاپگر قابل حمل
وزن آن 4 کیلوگرم و بهمراه چاپگر 6/4 کیلوگرم
کامپیوتر فوق دارای یک فلاپی درایو بود که با سایر فلاپی درایوهای موجود ، سازگار نبود.
در سال 1984 ، شرکت "اپل " مدل
Apple IIc را معرفی کرد. کامپیوتر فوق از لحاظ اندازه نظیر یک کامپیوتر notebook بود. سیستم فوق دارای یک ریزپردازنده 65 C02 ، یکصد وبیست و هشت کیلوبایت حافظه ، یک فلاپی درایو 5.25 ، دو پورت سریال ، یک پورت موس ، یک کارت مودم و منبع تغذیه خارجی ، بود. وزن کامپیوتربدون در نظر گرفتن مانیتور، 5 کیلوگرم بود. در کامپیوتر فوق از یک مانیتور نه اینچ تک رنگ و یا یک پانل اختیاری LCD استفاده می شد. . در ادامه و در سال 1986 ، شرکت IBM نمونه محصول خود را در این زمینه عرضه کرد. در سیستم فوق از ریزپردازنده 8080 ، 256 کیلوبایت حافظه ، دو عدد فلاپی درایو 3.5 اینچ ، یک LCD ، پورت های سریال و موازی و یک محل خاص برای یک مودم خارجی ، استفاده می گردید. کامپیوتر فوق بهمراه نرم افزارهای اختصاصی نظیر واژه پرداز ، دفترچه تلفن و ... عرضه گردید. وزن سیستم فوق 5.4 کیلوگرم و به قیمت 3500 دلار فروخته می گردید.
در ادامه شرکت های متعدد اقدام به تولید کامپیوترهای
Laptop نمودند. امروزه این نوع از کامپیوترها دارای قابلیت ها ی فراوانی بوده که استفاده کنندگان مربوطه را در تمام سطوح راضی می نماید .

کامپیوتر
Laptop ، کامپیوتری کوچک و قابل حمل میباشد که دارای صفحه تصویر مسطح و صفحه کلیدی است که روی هم تا میشوند . کامپیوتر های Laptop که با باتری کار میکنند اغلب دارای یک صفحه تصویر LCD ( نمایشگر کریستال مایع ) میباشند. بعضی از مدلها میتوانند با یک ایستگاه جفت شوند و به عنوان یک سیستم رومیزی کامل در دفتر عمل کنند. در بعضی از کامپیوتر های Laptop مجموعه ای از برنامه های کاربردی تجاری در ROM تعبیه شده است.  اغلب مردم زمانیکه با واژه " تکنولوژی " برخورد می نمایند ، بی اختیار "کامپیوتر" برای آنها تداعی می گردد. امروزه کامپیوتر در موارد متعددی بخدمت گرفته می شود. برخی از تجهیزات موجود در منازل ، دارای نوع خاصی از " ریزپردازنده" می باشند. حتی اتومبیل های جدید نیز دارای نوعی کامپیوتر خاص می باشند. کامپیوترهای شخصی ، اولین تصویر از انواع کامپیوترهائی است که در ذهن هر شخص نقش پیدا می کند. بدون شک مطرح شدن این نوع از کامپیوترها در سطح جهان، باعث عمومیت کامپیوتر در عرصه های متفاوت بوده است . کامپیوتر شخصی وسیله ای "همه منظوره " بوده که توان عملیاتی خود را مدیون یک ریزپردازنده است. این نوع از کا مپیوترها دارای بخش های متعددی نظیر : حافظه ، هارد دیسک، مودم و... بوده که حضور آنها در کنار یکدیگر به منظور انجام عملیات مورد نظر است . علت استفاده از واژه " همه منظوره " بدین دلیل است که می توان بکمک این نوع از کامپیوترها عملیات متفاوتی ( تایپ یک نامه ، ارسال یک نامه الکترونیکی، طراحی و نقشه کشی و ...) را انجام داد .

کامپیوتر شخصی (
Personal Computer ) ، با علامت اختصاری PC کامپیوتری است که برای استفاده اشخاص طراحی شده است. کامپیوتر های شخصی نیازی به اشتراک گذاری منابع پردازشی ، دیسک و چاپگر با کامپیوترهای دیگر ندارند. ایده و فکر کامپیوتر شخصی حداقل بطور اولیه آزاد کردن افراد از وابستگی به منافع شدیداً کنترل شونده کامپیوتر های بزرگ و کوچک بوده است. مثلاً در یک سازمان یا شرکت ، مدیران داده پردازی دارای اختیار بلا منازع در انتخاب برنامه ها و قالب داده هایی بودند که افراد باید مورد استفاده قرار میدادند.   کامپیوتر آنالوگ  کامپیوتر قیاسی یا آنالوگ کامپیوتری است که بجای اطلاعات کد دهی شده رقمی مانند اعداد در مبنای دو داده های دائمی در حال تغییر و پیوسته مانند تغییرات ولتاژ را مورد پردازش قرار میدهد. کامپیوترهای دیجیتالی ( رقمی ) مقادیر را با سیگنالهای گسسته بیان میکند. ریز پردازنده ، دیجیتالی ( رقمی ) است اما میتواند با کمک یک مبدل قیاسی به رقمی از اطلاعات قیاسی استفاده کند و همچنین با کمک یک مبدل رقمی به قیاسی ،اطلاعات رقمی را به قیاسی تبدیل کند. 



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در یک شنبه 20 دی 1388  ساعت 12:28 AM نظرات 0 | لينک مطلب


  • تعداد صفحات :16
  •    
  •   
  • 7  
  • 8  
  • 9  
  • 10  
  • 11  
  • 12  
  • 13  
  • 14  
  • 15  
  • 16  
Powered By Rasekhoon.net