ـ امـام باقر(ع ) : هيچ انسانى نيست كه پيش روى مؤمنى از او بد گويد و طعنه زند, مگر اين كه به بدترين شكل بميرد و سزاوار است كه روى خير و سعادت را نبيند. در نقلى ديگر از همين حديث آمده است : و آرزو كند كه به خير و خوبى باز گردد. ـ پـيامبر خدا(ص ) : خداوند عزوجل , مؤمن را از عظمت جلال و قدرت خويش بيافريد پس ,هر كه بر او طعنه زند يا سخنش را رد كند و نپذيرد, سخن خداى عزوجل را رد كرده است .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 1:02 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
نكوهش سرزنش كردن .
ـ خـضر(ع ), در سفارش خود به موسى (ع ), فرمود : اى پسر عمران ! هيچ كس را به واسطه گناهى سرزنش مكن و بر گناه خويش گريه كن .
ـ پـيـامـبـر خـدا(ص ) : هـر كـس بـرادر خـود را براى گناهى كه از آن توبه كرده است سرزنش كند,نميرد تا خود آن گناه را مرتكب شود. ـ امـام صادق (ع ) : هر كس مؤمنى را به گناهى سرزنش كند, نميرد تا خودش آن گناه رامرتكب شود. ـ امام على (ع ) : هر كس به چيزى سرزنش كند, خودش به آن گرفتار شود. ـ پيامبر خدا(ص ) : هر كس زشتكارى و گناهى را فاش كند, مانند كسى است كه آن را انجام داده است و هر كه مؤمنى را به چيزى سرزنش كند, نميرد تا خود مرتكب آن شود. ـ امام صادق (ع ) : هر كس مؤمنى را سرزنش كند, خداوند او را در دنيا و آخرت سرزنش كند. ـ از گـرفـتـارى بـرادرت اظـهار شادى مكن كه خداوند به او رحم مى كند و آن گرفتارى را به تومى رساند همچنين فرمود هر كس از گرفتارى و مصيبتى كه به برادرش رسيده است شاد شود, ازدنيا نرود تا خود گرفتار آن شود. ـ پـيـامـبـر خدا(ص ) : از گرفتارى برادرت اظهار شادى مكن , كه خداوند به او رحم مى كند و تو راگرفتار مى سازد. ـ امام صادق (ع ) : خداى تبارك و تعالى , ايوب (ع ) را بى هيچ گناهى گرفتار ساخت و او صبركرد, تا زمانى كه سرزنش شد, و البته پيامبران سرزنش را تحمل نمى كنند. ـ پيامبر خدا(ص ) : هر گاه خدمتكار يكى از شما زنا داد, بايد او را حد بزند اما سرزنشش نكند. ـ هـر گـاه كـنـيـز يـكـى از شـمـا سـه بـار زنـا داد, بايد او را حد بزند و سرزنشش نكند چنانچه براى چهارمين بار زنا داد بايد او را حد بزند و سپس بفروشد. ـ عربى بيابانگرد از پيامبر خدا(ص ) خواهش كرد او را اندرزى دهد حضرت فرمود : از خدابترس و اگـر كسى عيبى در تو دانست و به واسطه آن سرزنشت كرد, تو به واسطه عيبى كه از اومى دانى سرزنشش مكن تا در نتيجه , گناه اين كار به گردن او باشد و پاداشش از آن تو. ـ اگر برادر مسلمانت عيبى از تو بداند و به آن تو را سرزنش كند, تو به واسطه عيب و گناهى كه از او مى دانى سرزنشش مكن تا براى تو پاداش باشد و بر او گناه .
ـ ابـو جـرى جـابـر بـن سليم : مردى را ديدم كه مردم از سرچشمه انديشه اش سيراب مى شوند و هـرسخنى كه از دهانش خارج مى شود, مردم آن را مى قاپند پرسيدم : اين مرد كيست ؟ گفتند : او پـيـامـبـرخدا(ص ) است گفتم : مرا سفارشى مى فرماييد فرمود : به هيچ كس ناسزا مگو ابو جرى مى گويد :از آن پس , نه آزاده اى را دشنام دادم نه برده اى را, نه شترى را و نه گوسفندى را فرمود : هـيچ كارخوبى را كوچك مشمار و دست كم مگير اگر كسى به تو ناسزا گفت و به عيبى كه در تـو مـى داندسرزنشت كرد, تو به واسطه عيبى كه در او سراغ دارى سرزنشش مكن در اين صورت گناهش به گردن او خواهد بود. ـ مـعرور بن سويد : در ربذه بر ابوذر گذشتيم , ديديم يك برد خودش پوشيده و برد ديگرى مانند آن به تن غلام اوست گفتيم : اى ابوذر! اگر هر دو برد را خودت پوشيده بودى حله
((9))
بود؟ . ابـوذر گفت : ميان من و مردى از برادرانم حرفى شد مادر او غير عرب بود و من مادرش رابه رخ او كـشـيـدم آن مـرد نـزد پيامبر(ص ) از من شكايت كرد وقتى پيامبر(ص ) را ملاقات كردم به من فـرمـود : اى ابـوذر! در تو خصلتى جاهلى وجود دارد! عرض كردم : اى پيامبر خدا! هر كه به مردم نـاسـزا گـويـد مـردم بـه پـدر و مـادر او نـاسـزا گـويـنـد! پيامبر(ص ) فرمود : اى ابوذر! در تو خـصـلـتـى جـاهلى وجود دارد, آنها برادران تو هستند و خداوند ايشان را زيردست شما قرار داده اسـت بنابراين , آنچه خود مى خوريد به آنها نيز بخورانيد و آنچه خود مى پوشيد به آنها هم بپوشانيد وبيش از توانشان آنها را تكليف مكنيد و اگر تكليف كرديد, كمكشان كنيد.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 1:01 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
قرآن .
((چيزى را دروغ شمردند كه به آن علم نداشتند و هنوز از تاويل آن بى خبر بودند كسانى كه پيش از آنان بودند نيزاينچنين تكذيب مى كردند, پس بنگر كه عاقبت ستمگران چه شد)). ـ امام على (ع ) : هر كه از شناخت چيزى درماند, بر آن خرده گيرد. ـ هر كه چيزى را نداند, آن را عيب شمارد.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:58 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ امام على (ع ) : از به زمين خوردن ديگران شاد مشو, زيرا تو نمى دانى كه زمانه با تو نيز چه خواهد كرد. ـ از خطاى ديگران هرگز شادمان مشو, زيرا تو نيز براى هميشه از خطا كردن مصون نيستى .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:58 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ امام صادق (ع ) : دورترين بنده از خدا, آن مردى است كه با مردى طرح دوستى افكند ولغزشهاى او را نگه دارد تا روزى به واسطه آنها او را سرزنش كند. ـ از امام صادق (ع ), درباره اين سخن مردم كه عورت مؤمن بر مؤمن حرام است , سؤال شدحضرت فـرمـود : معنايش آن نيست كه تو فكر مى كنى , بلكه مراد از عورت مؤمن اين است كه ببيند برادر مؤمنش جمله اى مى گويد كه جاى سرزنش و نكوهش دارد و او آن را پيش خودنگه دارد, تا روزى كه از دست او عصبانى شد, به واسطه آن جمله او را سرزنش كند. ـ امام على (ع ) : در سالم بودن مرد, همين بس كه عيوب ديگران را كمتر پيش خود نگه دارد.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:57 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
قرآن .
((واى بر هر غيبت كننده
((7))
عيبجويى )). ((اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از بسيارى گمانها بپرهيزيد, زيرا پاره اى از گمانها گناه است و در كـارهاى پنهانى يكديگر جستجو مكنيد و از همديگر غيبت ننماييد آيا كسى از شما دوست دارد كـه گـوشت برادر مرده خود را بخورد؟ اين كار را خوش نداريد از خدا بترسيد, همانا خداوند توبه پذير و مهربان است )). ـ امام على (ع ) : آدم عيبگو و غيبت كننده نكوهيده و بى اعتبار است .
ـ عيبجويى , از زشت ترين عيبها و بدترين گناهان است .
ـ كاوش كردن در عيب (ديگران ), خود عيبى است .
ـ هر كه عيبى را بجويد, آن را مى يابد. ـ بايد منفورترين مردم نزد تو و دورترين آنها از تو كسى باشد, كه بيش از همه عيبجوى مردم است .
ـ هر كه از عيبهاى پنهانى (مردم ) جستجو كند, خداوند او را از دوستى دلها محروم گرداند. ـ كسى كه در جستجوى عيبهاى مردم است , بايد از خودش شروع كند. ـ هر كه رازهاى ديگران را جستجو كند, خداوند رازهاى او را فاش سازد. ـ پيامبر خدا(ص ) : هر كه عيب و زشتى برادر مسلمان خود را برملا كند, خداوند زشتى او راآشكار سازد تا جايى كه او را در درون خانه اش هم رسوا سازد. ـ امام على (ع ) : هر كه دنبال عيبهاى مردم بگردد,خداوند عيب و زشتيهاى او رابرملا سازد. ـ پـيـامـبـر خـدا(ص ) : عـيـبـهـاى مـؤمنان را جستجو نكنيد, زيرا هر كه دنبال عيبهاى مؤمنان بـگـرددخداوند عيبهاى او را دنبال كند و هر كه خداوند تعالى عيوبش را جستجو كند, او را رسوا سازدگرچه درون خانه اش باشد. ـ امـام عـلـى (ع ) : از آمـيـزش بـا كـسـانى كه دنبال عيبهاى مردم مى گردند, دورى كنيد, زيرا همنشين آنها نيز از ايشان در امان نيست .
ـ مـسـيـح (ع ) : آيا اگر يكى از شما بر برادر خويش بگذرد و ببيند كه جامه اش از روى شرمگاهش كـنـار رفـته آن را بيشتر كنار مى زند يا به حالت اول بر مى گرداند و عورتش رامى پوشاند؟ عرض كردند : به حالت اول بر مى گرداند و مى پوشاند فرمود: چنين نيست , بلكه اورا عريانتر مى كنيد!. ـ پيامبر خدا(ص ) : زمامدار هر گاه خواهان تهمت و بد گمانى در ميان مردم باشد آنها را به تباهى كشاند
((8))
.
ـ امام على (ع ) در فرمان استاندارى مصر به مالك اشتر, مى فرمايد : بايد دورترين افراد ملت از تو و دشـمـن تـرين آنها نزد تو, عيبجوترين آنها از مردم باشد, زيرا مردم (خواه ناخواه )عيبهايى دارند و زمـامـدار سزاوارترين كس به پوشاندن آنهاست بنابراين , درباره آن دسته ازعيبهاى مردم كه بر تو پـوشيده است , پى جويى و كنجكاوى مكن , زيرا آنچه بر عهده توست پاك كردن عيبها و زشتيهايى است كه بر تو آشكار مى باشد و قضاوت درباره عيبها و گناهانى كه بر تو پوشيده مى باشد, به عهده خـداسـت پـس , تا مى توانى جرم پوش باش تا خداوند نيز عيب وجرمهاى تو را كه دوست دارى از ملتت پوشيده بماند, بپوشاند. ـ پـيـامـبـر خـدا(ص ), در وصف بدترين مردمان , فرمود : كسانى كه سخن چينى مى كنند و آنان كه ميان دوستان جدايى مى افكنند و كسانى كه براى بيگناه عيب و گناه مى تراشند.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:56 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ امام صادق (ع ) : محبوبترين برادرانم نزد من , كسى است كه عيبهايم را به من هديه كند. ـ امـام عـلـى (ع ) : بـايـد برگزيده ترين مردم نزد تو آن كسى باشد, كه عيبت را به تو هديه كند و درپيكار با نفست تو را يارى رساند. ـ بـايـد مـحـبـوبـتـريـن مـردم نـزد تـو آن كسى باشد, كه تو را به آنچه مايه اصلاح و سازندگى توست راهنمايى كند و عيبها و كاستيهايت را به تو نشان دهد. ـ آن كه عيبت را بر تو بنمايد, تو را نصيحت كرده است .
ـ هر كه عيبت را به تو نشان دهد, او دوست صميمى توست هر كه عيبت را از تو مخفى نگه دارد, او دشمن توست .
ـ هر كه عيب تو را از تو مخفى سازد و پشت سرت عيبگويى كند, او دشمن توست , از او برحذر باش .
ـ هر كه عيبت را به تو اظهار كند, پشت سرت آبروى تو را حفظ نمايد هر كه در گفتن عيبت به تو ملاحظه كارى كند, پشت سرت عيب تو را بگويد. ـ كـسـى كه عيبت را به تو نشان دهد و پشت سر آبرويت را حفظ كند, در خير خواهى ويكرنگى از هيچ كوششى فرو گذار نكرده است .
ـ آنچه مانع هر يك از شما مى شود كه عيب برادرش را پيش روى او بگويد, اين است كه مى ترسد او نيز عيبش را رو به رويش بگويد شما در راه دور افكندن آخرت و دوستى دنيا با هم رفيق شده ايد.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:55 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ پيامبر خدا(ص ) : هر كس زشتكارى مؤمنى را بپوشاند, چنان است كه دختر زنده به گورشده اى را نجات دهد. ـ هر كس رسوايى مؤمنى را بپوشاند, چنان است كه دختر زنده به گورى را از گورش نجات دهد. ـ هـر كـس گـنـاه و كـردار بـد مـؤمـنـى را بپوشاند, اين كار بهتر (و ارزشمندتر) از آن است كه دخترزنده به گور شده اى را نجات دهد. ـ هر كه از برادر خود گناهى بداند و آن را بپوشاند, خداوند در روز قيامت گناهان او رابپوشاند. ـ هر كه در دنيا عيب برادر مسلمان خود را بپوشاند, خداوند در روز قيامت بر او عيب پوشى كند. ـ هـر كـه از بـرادر خود كار زشتى مشاهده كند و آن را پوشيده نگه دارد, خداوند در دنيا وآخرت عيب پوش او باشد. ـ مـردى بـه پـيامبر خدا(ص ) عرض كرد دوست دارم خداوند عيبهايم را بپوشاند حضرت فرمود : عيبهاى برادرانت را بپوشان , تا خداوند عيبهاى تو را بپوشاند. ـ در مـدينه مردمانى بودند كه عيبهايى داشتند اما زبان از عيبجويى مردم فرو بستند پس خداوند زبـان مـردم را از عـيبجويى آنان فرو بست در نتيجه , آن عده مردند و مردم از عيبهاى آنان آگاه نـشـدنـد در هـمـيـن شهر مردمانى هم بودند كه عيبى نداشتند, اما درباره عيبهاى مردم سخن مـى گـفـتـنـد پس خداوند در آنان عيبهايى آشكار ساخت كه تا وقتى مردند به آن عيبهاشناخته مى شدند. ـ امام على (ع ) : گناه و لغزش برادرت را بپوشان , چون آن را در خودت نيز سراغ دارى .
ـ امام باقر(ع ) : مؤمن در برابر مؤمن وظيفه دارد كه هفتاد گناه بزرگ او را بپوشاند.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:54 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ امـام عـلـى (ع ) : هـر كـس نفس خود را براى عيبهايى كه دارد سرزنش كند, نفسش از بسيارى ازگناهان به لرزه درآيد. ـ هـر كـه نفس خود را حسابرسى كند, به عيبها و گناهان خويش آگاه شود و گناهان را جبران وعيبها را برطرف سازد. ـ پيامبر خدا(ص ) : هر كس به جاى خشم گرفتن بر مردم بر نفس خويش خشم گيرد, خداونداو را از وحشت روز قيامت در امان دارد. ـ امام على (ع ) : پرداختن تو به عيبهاى خودت ننگ و عار را از تو دور مى سازد.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:54 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ امـام على (ع ) : اگر قصد اصلاح مردم را دارى , از خودت آغاز كن , زيرا پرداختن تو به كاراصلاح ديگران , در حالى كه خودت فاسد هستى , بزرگترين عيب است .
ـ بـزرگـترين (بيشترين ) عيب اين است كه از چيزى خرده گيرى , كه مانند آن در خودت وجود دارد. ـ يكى از بدترين عيبهاى آدمى , اين است كه عيبهايش بر او پوشيده باشد. ـ بى خبرى انسان از عيبهايش , از بزرگترين گناهان است .
ـ بدى و شرارت , مجمع همه عيبهاى زشت است .
ـ بـخـل , گـرد آورنـده هـمـه عـيـبـهـاى زشـت است و مهارى است كه انسان را به سوى همه بديهامى كشاند.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 19 بهمن 1388 ساعت 12:53 AM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
|