ثارالله ؛خط قرمز حزب الله ... شکسته نمیشود

با گریه توی مجلس امام حسین بزرگ شدیم
با گریه تو مجلس امام حسین توبه کردیم ...
با گریه تو مجلس امام حسین آدم شدم ... حسینی که اوج تمام آرمان های فرازمینی من است ...حسینی که زندگیش یعنی تعالی ... یعنی خدا ..
حالا یه از خدا بیخبر اومده همه تراوشات (سیاسی) ذهن معیوبشو با بودجه هنگفت از دوتا شرکت بین المللی انگلیسی در مورد پسر علی ابن ابی طالب ..
خط قرمز ما را میخواهند بشکنند
گذشته سرخ مارا میخواهند بگیرند ....
و همانا که خدا غیرت محض است و خود حافظ این گنجینه خواهد بود
ولی از لشکر بیدار حزب الله خواستاریم اعتراض خود را با خالی گذاشتن صندلی های سینما اعلام کنند
و از نوشتن نقد علیه فیلم تا پایان اکران خودداری کنند تا توجه عوام را بسمت این فیلم جلب نکند
حجت الاسلام و المسلمین علی ثمری صاحب کتاب «شرح شمع» که روزنگار و تاریخ تحلیلی عاشورا با نگاهی بر یکصدو پنجاه مقتل متقدم و متاخر است، طی بیانیه ای به فیلم «رستاخیز» اعتراض کرد.

متن کامل این بیانیه/ به ادامه مطلب بروید...


متن کامل این بیانیه عبارت است از:

بسم الله الرحمن الرحیم

حادثه عاشورا صرفا یک حادثه و واقعه تاریخی نیست بلکه فرهنگ زندگی و سیره ی عملی دین مداری است.

در فیلم «رستاخیز» با نگاهی تک بعدی به عاشورا صرفاً به صورت شکلی و نه محتوایی پرداخته شده است. متاسفانه در بعد شکلی هم اشکالات مهمی وجود دارد که از آن جمله می توان به نمایش تصاویر امام زادگان واجب التعظیمی همچون حضرت قمر منیر بنی هاشم، حضرت علی اکبر، حضرت قاسم و حضرت علی اصغر علیهم السلام اشاره کرد.

مگر نه این که حضرت علی اکبر اشبه الناس خلقا و خلقا و منطقا به رسول الله است؟ پس چهره رسول الله را به تصویر کشیده اند؟!!!

به نظر می رسد دشمنان اسلام که متوجه اثرپذیری مردم ما از نهضت عاشورا و حادثه کربلا شده اند، خواسته یا ناخواسته عده ای را اجیر کرده اند تا این فیلم ساخته شود و بعد هم به عنوان فیلم برتر در سال روز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و دهه فجر انتخاب شود.

لذا بر خود فرض دانستم تا در حوزه محتوایی به برخی از اشکالات عدیده فیلم مورد نظر اشاره کنم:

1) عاشورا پیام های بسیاری در حوزه های اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، دینی، جوانان، نوجوانان، زنان و پیران دارد که اصلا در این فیلم به هیچ یک از این پیام ها توجه نشده است.

2 ) انگیزه قیام اباعبدالله علیه السلام مغفول واقع شده است. برای مثال اتفاقات عبرت آموز مدینه، سخنان امام کنار قبر پیامبر با عوام و خواص، وصیت امام، هیهات من الذله امام و... اصلا مورد توجه قرار نگرفته است.

3 ) نقش خواص که در اطراف امام به طمع حکومت جمع شده بودند دیده نمی شود.

4) اتفاقات عبرت آموز مکه از قبیل طواف امام و سخنان ایشان مورد تحریف واقع شده است.

5) به جانفشانی کوفیان غیرتمند و فداییان حضرت حسین علیه السلام به صورت خلاف واقع نگاه شده است و اثری از رشادت های آنان نیست. مردانی همچون محمدبن کثیر ، هانی بن عروه، عبدالله بن یقطر و طوعه؛ آن شیرزن شیعی وفادار.

6) جناب مسلم فردی در زنجیر و سیاه چال با چهره ای کریه به تصویر کشیده شده است.

7) به خیانت خواص تاثیرگذاری مثل شریح قاضی، عمر سعد، شمربن ذی الجوشن و... هیچ اشاره ای ندارد.

8) حادثه تنبه حضرت حر کاملا تحریف شده و به شکلی مبهم و گنگ مطرح می شود.

9) وقایع اتقاقیه کربلا مانند؛ خطبه های امام، چگونگی حال و هوای اصحاب، وقایع عصر، نیمه و شب عاشورا همگی تحریف شده و نامفهوم ارایه می شود.

10) حوادث روز عاشورا نیز در این فیلم خلاف آنچه در مقاتل گفته شده به تصویر کشیده و تحریف شده است.

11) نکته عجیب که در این فیلم نشان داده می شود، هنگام معرفی یاران امام حسین علیه السلام توسط قمر بنی هاشم ، عبدالله بن عمر ( فرزند خلیفه دوم ) درمیان اصحاب امام است!!!

12) دلبری خواهر سلیمان بن سرد خزاعی از بصره تا کربلا و عاشورا از عبدالله بن حر، بخش قابل اعتنایی از این فیلم را به صحنه عشق بازی زمینی تبدیل می کند.

13) نحوه شهادت حضرت علی اصغر علیه السلام کاملاً تحریف شده است و هیچ انطباقی با تاریخ ندارد.

14) نقش بی بدیل زنان به ویژه زنان اصحاب و اهل بیت پیامبر امحاء شده و هیچ اثری از اقدامات و نقش آفرینی شکوهمندانه آنان نیست.

خلاصه اینکه آن چه در این فیلم به عنوان حادثه عاشورا مطرح می شود با مفاهیم بلند و فرهنگ انسان ساز عاشورا هیچ گونه انطباقی ندارد وصرفا با بهره گیری از تکنیک های هنری جنگ و کارزاری به نمایش گذاشته می شود که هدف آن فقط خشونت است و کشتار.

علی ثمری _ بهمن ماه 1392 شمسی ، ربیع الثانی 1435 قمری

بهترین فیلم جشنواره سی و دوم فیلم فجر، برنده سیمرغ بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی متن و چند سیمرغ دیگر برای فیلمی که کارگردانش برای نمایش قیام عاشورا ساخته است؛ فیلمی که در جشنواره فیلم فجر اکران شد و بعد از حدود سه ساعت بیننده را به این فکر فرو برد که آیا باید همه باور‌های قدیمی‌اش از قیام حسینی را به فراموشی بسپارد و روایت جدیدی را باور کند یا ایرادات فراوان ساختاری و مفهومی فیلم را کنار هم بگذارد و با ضرب و تقسیم آن در بودجه چندین میلیاردی فیلم به این نتیجه برسد که همه این تلاش‌ها برای آن بوده که در تنهاترین کشور شیعه جهان، قداست مقدس‌ترین واقعه تاریخ اسلام و مظلومیت مظلوم‌ترین آزاده جهان را تحریف کنند.
یک روز قرآن سر نی زدند یک روزمسجدساختند ؛آیه نازل شد که مسجد را خراب کنید ....


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 6 اسفند 1392  ساعت 6:16 AM | نظرات (0)