متاسفانه تفکری وجود داره که بعضی گناهان رو مهم تر و بعضی رو کم اهمیت تر نشون میده. به عنوان مثال در فیلم اخراجی ها گفتگویی وجود داشت که می گفت: «به ریش نیست که به ریشه است». این مطلب که در ظاهر خوب به نظر می رسه در باطن به شدت خطرناکه. این جمله ترویج دهنده این تفکره که انجام برخی گناهان به شرط داشتن بعضی محاسن، کم اشکال و یا بی اشکال هست! نباید فراموش کرد که درسته که به ریشه هست ولی به ریش هم هست. ما برای اثباتی اهمیت یک موضوع، نباید امر مهم دیگری رو کم اهمیت جلوه بدیم. ریشه داشتن مهم هست ولی داشتن ریش هم مهمه. تراشیدن ریش جز گناهان هست و هر گناهی مهمه و کم اهمیت از دیگر گناهان نیست برای شاهد عرضم احادیثی رو تقدیم می کنم که به شدت تامل برانگیز هستن:
أَبِی بَصِیرٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ الْبَاقِرِ عَنْ أَبِیهِ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ عَنْ أَبِیهِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ أَبِیهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی أَخْفَی أَرْبَعَةً فِی أَرْبَعَةٍ أَخْفَی:
1- رِضَاهُ فِی طَاعَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ طَاعَتِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ رِضَاهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ
2- وَ أَخْفَی سَخَطَهُ فِی مَعْصِیَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ مَعْصِیَتِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ سَخَطُهُ مَعْصِیَتَهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ
3- وَ أَخْفَی إِجَابَتَهُ فِی دَعْوَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَشَیْئاً مِنْ دُعَائِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ إِجَابَتَهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ
4- وَ أَخْفَی وَلِیَّهُ فِی عِبَادِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ عَبْداً مِنْ عَبِیدِ اللَّهِ فَرُبَّمَا یَکُونُ وَلِیَّهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ.
امیر المؤمنین (ع) فرمود: راستی که خدای تبارک و تعالی چهار چیز را در چهار چیز پنهان نموده:
1- خوشنودی خود را در میان طاعتها. پس هیچ طاعتی را کوچک مشمار که بسا خوشنودی خداوند در همان باشد و تو ندانی. (همه ی کارهای نیک را انجام بده)
2- و خشم خود را در میان گناهان پنهان کرده. پس هیچ گناهی را کوچک مپندارد که شاید خشم خدا در همان باشد و تو ندانی. (از همه ی کارهای بد پرهیز کن)
3- و اجابت خویش را در میان دعاهایش پنهان نموده. پس هیچ دعائی را کوچک مدار که بسا همان دعای مستجاب باشد و تو ندانی. (جایی این قسمت حدیث رو اینگونه شنیدم که : و شب قدر را در بین همه ی شب های سال، پس همه ی شب های سال را قدر بدانید)
4- و ولی خود را در میان بندگان خود پنهان داشته پس به هیچ بندهای از بندگان خدا با چشم حقارت منگر که شاید همان ولی خدا باشد و تو ندانی. (به همه ی خلق احترام بگذار تا حرمت اولیا را رعایت کرده باشی)( الخصال ، ج1، ص: 231)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
لاتحقرن ذنبا ولاتصغرنه واجتنب الکبائر فان العبد اذا نظر الی ذنوبه دمعت عیناه دما وقیحا یقول اللّه تعالی «یوم تجد کل نفس ما عملت من خیر محضرا وما عملت من سوء تود لو ان بینها وبینه امدا بعیدا»؛ هیچ گناهی را خوار و کوچک مشمار و از گناهان کبیره بپرهیز، چون در روز قیامت بنده به گناهان خود می نگرد، از دو چشمش خون و چرک می ریزد، خدای متعال می فرماید: «روزی که هرکس کارهای نیک و بد خویش را حاضر شده می یابد و آرزو می کند کاش میان او و آن (کارهای بد) فاصله ای دور بود». (اصول کافی، ج ۲، باب الکبیره).
امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) فرمودند: «أشد الذنوب ما استخف به صاحب؛ شدیدترین گناه آن است که صاحبش آن را کوچک بشمارد.»(نهج البلاغه صبحی صالح، حکمت 477)
امام علی (علیه السلام) فرمودند: « الذنوب کلها شدیدة و أشدها ما نبت علیه اللحم و الدم لأنه إما مرحوم و إما معذب و الجنة لا یدخلها إلا طیب؛ همه گناهان شدید و سخت است و سخت تر از همه آن گناهی است که بر آن گوشت و خون روییده شود، زیرا گناهکار یا عذاب می شود یا مورد رحمت واقع می گردد و تنها پاکان وارد بهشت می شوند.» (اصول کافی، ج 2، صفحه 270)
فراموش نکنیم که هر عدم تطبیق ظاهری با شریعت اسلام نشون از یک عدم تطبیق درونی با تفکرات، عقاید و احکام اسلامیه. در پناه حق التماس دعا
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 8 اسفند 1392 ساعت 5:55 AM | نظرات (0)