
اگر با چشم دل به آنچه که از بهشت برای تو وصف کرده اند بنگری، از آنچه در دنیاست دل می کنی، هر چند شگفت آور و زیبا باشد، و از خواهش های نفسانی و خوشی های زندگانی و منظره های آراسته و زیبای آن کناره می گیری، و اگر فکرت را به درختان بهشتی مشغول داری که شاخه هایشان همواره به هم می خورند، و ریشه های آن در توده های مشک پنهان، و در ساحل جویباران بهشت قرار گرفته، آبیاری می گردند، و خوشه هایی از لؤلؤ آبدار به شاخه های کوچک و بزرگ درختان آویخته، و میوه های گوناگونی که از درون غلاف ها و پوشش ها سر بیرون کرده اند، سرگردان و حیرت زده می گردی.
شاخه های پر میوه ی بهشت که بدون زحمتی خم شده در دسترس قرار می گیرند، تا چیننده ی آن هر گاه که خواهد بَرچیند، مهمانداران بهشت که همچون مروارید در صدف اند، گِرد ساکنان آن و پیرامون کاخ هایشان در گردشند و آنان را با عَسَل های پاکیزه و شراب های گوارا پذیرایی کنند.
آن ها کسانی هستند که همواره از کرامت الهی بهره مندند تا آنگاه که در سرای ثابت خویش فرود آیند و از نقل و انتقال سفرها آسوده گردند.
ای شنونده! اگر دل خود را به منظره های زیبایی که در بهشت به آن می رسی مشغول داری، روح تو با اشتیاق فراوان به آن سامان پرواز خواهد کرد، و از این مجلس من، با شتاب به همسایگی اهل قبور خواهی شتافت.
خطبه 165 نهج البلاغه
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 30 دی 1393 ساعت 2:18 PM | نظرات (0)