چهارشنبه آخرسال...


گفته میشود چهارشنبه سوری، سنتی از آتش پرستان قدیم که به آتش احترام میگذاشتند (و در اصل آن را می پرستیدند!!!)
اما در اصل چهارشنبه سوری نه آیینی است ملی و نه مذهبی و با توجه به نام آن می توان نسبت دادن اش را به آیینی باستانی باطل دانست. به دلیل اینکه با مراجعه به تاریخ درمی یابیم در گاهشمار ایران باستان ما روزشمار هفتگی نداریم یعنی چیزی به عنوان شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه و ... وجود نداشته است...

متاسفانه این مراسم که همه ساله باعث هدر رفتن سرمایه های انسانی و اقتصادی زیادی شده، نظم و امنیت عمومی را برای شهروندان مختل و خانواده های بی شماری را در آغاز سال نو اندوهگین و داغدار می نماید؛ سنتی کاملا غلط و خرافی است که از هیچ گونه پشتوانه منطقی و عقلی صحیحی برخوردار نمی باشد. متاسفانه برخی آگاهانه یا آگاهانه به اسم ترویج و پاسداشت میراث ها و سنت های باستانی، فرهنگ های جاهلی که هیچ گونه جنبه مثبتی در آن وجود ندارد را در بین جوانان گسترش داده و در پشت این موضوع در صدد ضربه زدن به هویت اسلامی جامعه می باشند.

با وجود اقدامات تبلیغی که در رسانه ها و توسط نیروهای انتظامی برای کاهش خسارات ناشی از این سنت جاهلی در نظر گرفته شده است اما ریشه کنی این قبیل ناهنجاری ها با کار عمیق فرهنگی امکان پذیر است.


نظر مراجع عظام:

سوال: خرید و فروش ترقه و انجام چهارشنبه سوری و سیزده بدر به اعتقاد نحسی 13 و احیای مظاهرشان چگونه است؟ متأسفانه این اعمال مورد تشویق قرار گرفته است؟

•حضرت آیت الله العظمی خامنه ای: چهارشنبه سوری و سیزده به در مبنای عقلایی ندارد. (مجموعه استفتائات)
(در جای دیگری از ایشان سوال شد: نظر جنابعالی درباره چهارشنبه سوری چیست؟
جواب: علاوه بر آنکه هیچ مبنای شرعی ندارد، مستلزم ضرر و فساد زیادی است که مناسب است از آنها اجتناب شود.)

•حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی: در فرض مزبور که دارای خطرات جانی و مالی است و موجب اذیت و آزار دیگران است و مخالف مقررات و قانون و نظم جامعه است جایز نیست.

•حضرت آیت الله العظمی بهجت: این کارها مشروعیت ندارد.

•حضرت آیت الله العظمی تبریزی: هیچ یک از این امور رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد تشویق به دنیا و غافل کردن از آخرت است و این که تصور می کنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وامی دارد تصوری باطل است، آنچه مردم را به عزت می رساند و به حفظ وطن وامی دارد ایمان است و بس.

•حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: اشکال دارد.

•حضرت آیت الله العظمی سیستانی: اموری که به جامعه ضرر می زند و موجب ایذاء مردم است مانند استعمال ترقه و خرید و فروش آن جایز نیست.

•حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی: این کارها شایسته مسلمان نیست.


پ ن:اصلا همه این حرفها درست، اما بماند...
ما دل خوشی از "آتش" نداریم.....


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 28 اسفند 1393  ساعت 5:27 AM | نظرات (0)