علت نماز جماعت

علت نماز جماعت

41669483413105165793.jpg;

 امام رضا علیه السلام فرمود : اگر گفته شود چرا جماعت مقرر شده است؟ گفته می شود برای اینکه اخلاص و توحید و اسلام و عبادت خداوند ، ظاهر و مشکوف و هویداست . زیرا ظاهر کردن آن دلیل و حجتی است بر اهل شرق و غرب و جماعت موجب تشویق بر نیکوکاری و تقوا و دوری از گناهان بسیاری است .(1)
1. علل الشرایع ج 1 ص 249 - عیون الاخبار ج 2 ص 109


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:21 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چه کنیم که لذت عبادت را درک کنیم؟

چه کنیم که لذت عبادت را درک کنیم؟

70284335508080995982.jpeg;

یک سری مقدمات خارج از نماز دارد و یک سری  مقدمات در خود نماز.

آنچه که قبل از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه شود و عمل شود این است که انسان گناه نکند.

معصیت، روح را مکدّر می کند؛ نورانیّت دل را می برد، و اما هنگام خود نماز، انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خداوند متعال داخل نشود.

بایستی فکرش را از غیر خدا منصرف کند و توجهش به غیر خدا مشغول نشود.

البته اگر به صورت غیر اختیاری توجهش به جایی رفت که هیچ، اما به محض التفات پیدا کردن، بایستی قلبش را از غیر خدا منصرف کند.

"برگرفته از کتاب نماز آیت الله بهجت"


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:20 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

هدف از نماز خواندن

هدف از نماز خواندن

25688276147731538467.jpg;

آفریدگارجهان خالقی حکیم دانا و توانا می­ باشد و دستوری بی­دلیل نمی ­دهد بنابراین، امر این خالق حکیم به عبادتی مانند نماز قطعا اهداف عالیه­ای برای شاهکار خلقتش انسان دارد که به گوشه ای از آنها اشاره می­کنیم.

1. یاد خدا

بهترین جلوه یاد خدا، نماز است. یاد خدا وسیله ه­ای است برای خویشتنداری، کنترل غرایز و جلوگیری از روح طغیانگری که لازمه بعد حیوانی انسان است.

2. تشکر از خدا

الف) عقل حکم می­کند از کسی که به انسان خدمتتی می­کند یا هدیه­ای می­بخشد، باید تشکر کرد.

ب) به هر میزان که احسان بیشتر باشد تشکر هم بیشتر لازم است.

ج)انسان درمقام تشکر در پی این است که اولا تشکر او هماهنگ با احسان طرف مقابل باشد وثانیا نوع تشکری که صاحب نعمت می­خواهد انجام دهد.

د) خداوند غنی بالذات است و هیچ نیازی به تشکر بندگانش ندارد اما به حکم عقل باید از او تشکر کرد؛ تشکری کامل و در خور شآن او که نماز برترین و کامل­ترین آن است.

باتوجه به چند نکته فوق و اینکه بهترین وضروری­ترین نعمت­ها را خداوند به انسان داده است و از طرفی عقل هم وجوب تشکر از منعم را واجب می­داند پس، تشکر از خدا واجب عقلی است و از آنجایی که نوع تشکر باید درخور نعمت باشد وراضی کننده منعم، نماز نوعی تشکر از خدا است و همه این خصوصیات را در بر دارد.

3. دوری از گناه

نمازگزار باید برای صحت وقبولی نمازشبسیاری از گناهان را ترک کند، ازضایع کردن حقوق مالی و اجتماعی مردم پرهیزکند، حقوق خانواده را رعایت کند روی همین جهات است که خداوند درقرآن می­فرماید: « ان الصلواه تنهی عن الفحشاء والمنکر» همچنین رسول گرامی اسلام نماز را به نهر آبی تشبیه کردند که اگرکسی پنج نوبت در آن شنا کند هیچ آلودگی وکثافتی در او نمی ماند.

4. ایمنی از عذاب برزخ و قیامت

بدونشک یکی ازسفرهای مهم و حساس انسان سفر آخرت است که مرگ آغاز این سفر سخت است0 بطور طبیعی سختی­ها ومشکلات زیادی در این سفر طولانی فرا روی انسان هست. ناراحتی­ها ورنج­های عالم برزخ از یک سو، ظلمت و تاریکی عالم قبر از سویی دیگر حمله حیوانات و سوال نکیر و منکر همه و همه به انسان هجوم می­آورند و اینجاست که نمازاین باشکوه­ترین عمل عبادی و الهی به یاری انسان می­شتابد و در بحرانی­ترین و طوفانی­ترین لحظات از انسان دستگیری می­نماید چنانکه پیامبر گرامی می­فرمایند: نماز شفیع نماز گزار در نزد ملک الموت، مونس در قبر، بستر نیکو در قبر و پاسخ به سوال نکیر و منکر است.

5. دریافت پاداش الهی

با توجه به قرآن کریم، در پرتو ایمان و عمل صالح و بر پاداشتن نماز، انسان مستحق دو پاداش می­شود:

الف) دریافت پاداش الهی در دنیا و آخرت

ب)بهره­ مندی از آرامش ودوری از ترس: إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ لَهُمْ أَجْرُهُمْعِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُون ‏[1]

"پی نوشت ‏[1] سوره بقرة 277"


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:18 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اهمیت وضو

اهمیت وضو

30672285459573639752.gif;

وضو کلید ورود به نماز است.
نماز بدون وضو، نماز نیست.
وضو جزو ایمان است.
وضو نظافت جسم است.
وضو نشاط روح است.
وضو وسیله نزدیکی به خداست.
وضو اجازه ورود به نماز است.
کسی که وضو دارد در حال عبادت است.
دست زدن به قرآن و نام خدا بدون وضو حرام است.
وضو کفاره گناهان کوچک است.
وضو نور معنوی است.

 

"برگرفته از کتاب اهل نماز"


ادامه مطلب


[ یک شنبه 27 دی 1394  ] [ 9:16 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]