وقت نماز ظهر و عصر
وقت نماز ظهر و عصر
علامت ظهر شرعی وقت نماز ظهر و عصر
اگر چوب، میله و مانند آن را(که شاخص نام دارد) بهصورت عمودی و راست، در زمین هموار فرو برند، سایۀ آن در صبح که آفتاب طلوعمی کند، به طرف مغرب است و هر چه آفتاب بالا می آید، سایۀ آن کم می شود؛ ودر شهرهای ما، در اول ظهر شرعی به آخرین درجۀ کمی خود می رسد و ظهر که گذشت، سایۀ آن به طرف مشرق برمی گردد، و هر چه آفتاب رو به مغرب می رود، سایه زیادتر می شود. بنابر این وقتی که سایه به آخرین درجۀ کمی خود رسید و دو مرتبه رو به زیاد شدن گذاشت، معلوم می شود ظهر شرعی شده است. در برخی ازشهرها، مثل مکۀ مکرّمه، گاهی در وقت ظهر، سایۀ شاخص به کلّی از بین می رودو سپس دوباره سایه پیدا می شود و بدین ترتیب معلوم می شود ظهر شده است.
منبع: پایگاه حوزه،
ادامه مطلب
وقت نماز صبح
وقت نماز صبح
فجر اول، فجر دوم، وقت نماز صبح
1- فجر اول: سفیدی فجر که در نزدیکی اذان صبح، از طرف مشرق رو به بالا می رود.
2- فجر دوم: وقتی است که سفیدی فجر اول در طرف مشرق و افق، پهن و گسترده می شود.
3- اول وقت نماز صبح همان آشکار شدن فجر دوم است و آخر آن وقتی است که آفتاب طلوع کند.[1]
[1] توضیح المسائل، ص 167-163.
ادامه مطلب
نماز، مظهر نیایش
نماز، مظهر نیایش
نماز، مظهر پرستش و نیایش و رازگویی و نیازجویی و عشق و ایمان به معبود حقیقی و یگانه، یعنی خداوند بی نیاز و آفریننده است. نماز تجسم پرستش اندیشمندانه است؛ اندیشه در مورد هستی و هستی بخش. رابطه انسان نمازگزار با خدا، که بر اثر نماز و نیایش به دست می آید، او را به ستایش رب العالمین فرا می خواند. تفکر در مورد واپسین منزل این راه، ما را به خضوع در برابر مالک هستی می کشاند تا او را بستاییم و بر آستانش پیشانی خضوع و تقاضا نهیم. آری، پرواز از ژرفای خاک تا قرب افلاک را یک نماز توأم با خضوع و خشوع فاصله است و بس.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی حوزه
ادامه مطلب
رسم بندگی
رسم بندگی
نماز، زنده کننده جان، راز و نیاز دردمندان، روشنی راه رهروان، نور دیده بیداران، سرمایه مستمندان، دوای درد فقیران، امید امیدواران، سرّ حقیقی سحرخیزان، حرارت روح افسردگان، مایه بقای جان، و دستگیره نجات انسان از تمام مهالک است. نماز، اقیانوس بی کرانی است که گوهرهای پربهایی را می توان در آن یافت. نماز، اوج بندگی انسان، سرّ سعادت فرد و اجتماع و کلید گنجینه آرامش است. نماز، قوت قلب است و دیواره درون را در برابر تهدید حوادث، مستحکم می کند. پس بیایید تا عاشقانه نماز بخوانیم و آن را همچون گلی خوشبو ببوییم. بیایید بسان نهری زلال در آن فرو رویم و در اقیانوس بی کرانش خویشتن را غوطه ور سازیم. بیایید رسم بندگی به جا آوریم و سجده سپاس، بر خاک بساییم. بیایید با نماز، به وحدت و هماهنگی درون و برون بیندیشیم و با یک قنوت، دوگانگی را به یگانگی تبدیل کنیم. بیایید نماز را بچشیم و جرعه جرعه بنوشیم؛ چرا که تا آن را بسان جرعه ای گوارا ننوشیم، در اقیانوس بی کران رضا و رحمت، قربت و وصل و معرفت و مغفرت، غوطه ور نخواهیم شد.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی حوزه
ادامه مطلب