نماز ریائی
ابن طاووس از یکی از پارسایان نقل کرده نمازهای سی ساله خود را کهدر صف اول جماعت به جای میآوردم اعاده کردم و سبب اعاده آنها آن بود ، روزی به خاطر عذری دیر به مسجد آمده و محل خالی در صف اول نیافته که به ایستم ناچار در صف دوم اقتدا کردم در خاطرم احساس شرمندگی نموده که مردم پساز سی سال مرا در صف دوم مشاهده میکنند ، دانستم همه نمازهای سی ساله من توام با ریاکاری بوده و از اینکه مردم مرا در صف اول می دیده و مصداق سابقان در خیرات میدانسته لذت می بردم.
کشکول شیخ بهایی جلد 1 صفحه 13
ادامه مطلب
شیفته خدا
پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله و سلم در پاسخ به کسانى که نزد ایشان از تندى هاى على (علیه السلام) اظهار ابودردا مى گوید: روزى در یکى از نخلستانهاى اطراف مدینه جسد على (علیه السلام) را دیدم که مانند چوب خشک بر زمین افتاده است. او به خیال اینکه حضرت على (علیه السلام) از دنیا رفته است براى خبر دادن واقعه به خانه آن حضرت آمد و به حضرت فاطمه زهرا (علیه السلام) درگذشت همسرش را تسلیت گفت: فاطمه زهرا (علیه السلام) فرمود: پسر عموى من نمرده است.
بلکه در حال عبادت از خوف خدا غش کرده است و این حال براى او بسیار اتفاق مى افتد. (1)
1001 داستان از زندگانى امام على (علیه السلام)
نام نویسنده: محمد رضا رمزى اوحدى
1- لطایف الابرار، ص 17
ادامه مطلب
نماز, معراج على علیه السلام

جنگاحد که بنام کوهى است نزدیک مدینه، در سال سوم هجرى روى داد و هفتاد تناز مسلمانان نیز در آن به شهادت رسیدند، این جنگ بنابر ضبط مورخین روز شنبه هفتم شوال رخ داده در این جنگ تیرى بر پاى حضرت امیر على (علیه السلام) خورد. (1) بعد از جنگ هر چه مى کردند به علت ناراحتى شدید امام نمى توانستند تیر را از پاى حضرت خارج نمایند تا اینکه منتظر شدند حضرت وارد نماز شود، در حین اقامه نماز تیر را از پاى حضرت خارج کردند بعد از نماز حضرت دید درد زخم کمتر شده است و محل نماز خون آلوده شده است بعد متوجه شد که تیر از پاى او خارج شده است. سپس حضرت فرمود: بخالق الاکبر من متوجه خارج شدن تیر نشدم.
1001 داستان از زندگانى امام على (علیه السلام)
نام نویسنده: محمد رضا رمزى اوحدى
1- حدیقة الحقیقة، ص 140، ارشاد القلوب، ج 2، ص 217.
ادامه مطلب
گفتارى از ملاّ حسینقلى همدانى (ره )
این عارف بزرگ ، در نامه اى مى نویسد: ((... خلاصه بعد از سعى در مراقبت ، البته طالب قُرب ، بیدارى و قیام سحر را لااقل یک دو ساعت به طلوع فجر مانده الى مطلع الشّمس از دست ندهد. و نماز شب را با آداب و حضور قلب به جا بیاورد.
و اگر وقتش زیادتر باشد به ذکر یا فکر یا مناجات مشغول بشود؛ لیکن قدر معیّنى از شب باید مشغولِ ذکر با حضور بشود. در تمام حالاتش خالى از حزن نبوده باشد، اگر ندارد تحصیل نماید به اسبابش . و بعد از فراغ ، تسبیح سیده نساء علیه السلام و دوازده مرتبه سوره توحید و ده مرتبه ، ((لا إِله إِلاّ اللّهُ، وَحْدَهُ لا شَریْکَ لَهْ لَهُ المُلکِ)) إ لى آخر و صد مرتبه لا إِلهَ إِلاّ اللّهُ و هفتاد مرتبه استغفار بخواند. و قدرى از قرآن شریف تلاوت نماید. و دعاى معروفِ صبح [که در ((مفاتیح )) محدّث قمى ، قبل از دعاى کمیل مسطور است ،] یعنى یا مَنْ دَلَعَ لِسانَ الصّباح إِلى آخر، البته خوانده شود. و دائماً با وضو باشد و اگر بعد از هر وضو دو رکعت نماز بکند بسیار خوب است . ملتفت باشد که به هیچ وجه اذیتش به غیر نرسد و در قضاء حوائج مسلمین لاسیّما عُلَما وَ لا سیّما أَتْقِیائِهِمْ سعى بلیغ نماید ... و در شب جمعه صد مرتبه و در عصر روز جمعه صد مرتبه ، سوره قدر بخواند.))(1)
رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود:
بر شما باد به خواندن نماز شب اگر چه یک رکعت باشد.(2)
1-تذکرة المتّقین : 211 - 213.
2-کنز العمال : ج 7، ص 786، ش 21408.
ادامه مطلب