گدای نیمه شب باش

گدای نیمه شب باش

02291872780411534046.jpg

در حالات مرحوم شیخ جعفر کبیر کاشف الغطاء که از بزرگانِ علما در قرن سیزدهم و ساکن نجف اشرف بوده، آمده است:

در یکی از شب ها برای «تهجّد» برخاست، فرزند جوانش را از خواب بیدار کردو فرمود: برخیز به حرم مطهّر مشرّف شده و در آن جا نماز بخوانیم. فرزند جوان که برخاستن از خواب در آن ساعتِ شب برایش دشوار بود، در مقام اعتذار برآمد و گفت: من فعلاً مهیّا نیستم شما منتظر من نشوید؛ بعداً مشرّف می شوم.

فرمود: نه، من این جا ایستاده ام؛ مهیّا شو که با هم برویم. آقازاده، بناچار از جا برخاست و وضو ساخت و با هم راه افتادند. کنار درِ صحنِ مطهّر که رسیدند آنجا مرد فقیری را دیدند که نشسته و دست نیاز به طرف مردم دراز کرده است. آن عالم بزرگوار ایستاد و به فرزندش فرمود: این شخص در این وقتِ شب برای چه این جا نسته است؟ گفته: برای تکدّی از مردم.

فرمود: آیا چه مقدار ممکن است از رهگذاران، عاید او گردد؟ گفت: احتمالاًیک تومان (به پول آن زمان). مرحوم کاشف الغطاء فرمود: فرزندم! درست فکر کنو ببین این آدم برای مبلغ بسیار اندک و کم ارزش دنیا (آن هم محتمل)، در این وقت شب از خواب و آسایش خود دست برداشت و آمد در این گوشه نشست و دست تذلّل به سوی مردم  دراز کرده است. آیا تو، به اندازه ی این شخص، به وعده های خدا درباره ی شب خیزان و متهجّدان اعتماد نداری که فرموده است: «فَلا تَعلَمُ نَفسٌ مَّا أُخفِیَ لَهُم مِّن قُرَّةِ أَعیُنٍ»- هیچ کس نمی داند چه پاداش های مهمّی که مایه ی روشنی چشم هاست برای آنها نهفته شده –(سجده/17).

گفته اند آن فرزند جوان از شنیدن این گفتار پدرِ زنده دل خود چنان تکان خورد و تنبّه یافت که تا آخر عمر از شرف و سعادت بیداری آخر شب برخوردار بود و نماز شبش ترک نشد.

 منبع: شب مردان خدا، ص 44


ادامه مطلب


[ جمعه 25 دی 1394  ] [ 8:12 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

ای فاطمه ! نخواب ، مگر چهار عمل را بجا آوری

 ای فاطمه ! نخواب ، مگر چهار عمل را بجا آوری

66455352823612288493.jpg

حضرت زهرا سلام (عَلَیْهاالسَّلام) فرمودند:

یک شب رختخوابم را پهن کرده بودم و می خواستم بخوابم ، حضرت رسول (صَلَّی‌اللّهُ‌عَلَیْهِ‌وَ‌الِه) بر من وارد شد و فرمودند: ای فاطمه ! نخواب ، مگر چهار عمل را بجا آوری . گفتم : آن چهار عمل چیست ؟! فرمود:

اول : ختم قرآن کن . دوم : پیغبران را شفیع خود گردان . سوم : مؤ منین را از خود خوشنود گردان . چهارم : حج و عمره را بجا آور.

سپس مشغول نماز شدند، من منتظر ماندم تا نماز حضرت تمام شد، گفتم : یا رسول اللّه ، مرا امر فرمودید: به چهار چیز که قدرت انجام آن را دراین وقت ندارم . آن حضرت تبسمی کردند و فرمودند:
[1] هر وقت خواستی بخوابی «قل هو اللّه احد» را سه مرتبه خوان ، مثل این است که قرآن را ختم کردی یعنی ثواب ختم قرآن را برایت می نویسند.

[2] وقتی که بر من و پیغبران قبل از من صلوات بفرستی ، ما در روز قیامت شفیعان تو خواهیم بود. یعنی بگویی : «سَلامٌ عَلَی جَمیعِ الاْ نْبیاء و المُرسَلین»

[3] وقتی برای مؤ منین استغفار بگویی ، یعنی بگویی : «اَللّهُمَّ اغْفِرالمُؤ منینَ و المُؤ منات» . پس تمام آنها از تو خوشنود می شوند.

[4] و وقتی بگویی : «سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُالِلّهِ وَلا اِلهَ اِلا اللّهُ وَاللّهُ اَکْبَرُ». پس حج و عمره بجا آوردی .

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 داستانهایی از اذکار ختوم و ادعیه مجرب / علی میر خلف زاده

 


ادامه مطلب


[ جمعه 25 دی 1394  ] [ 8:09 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

محو در عبادت

محو در عبادت

56730603782484028158.jpeg


اخلاص و حضور قلب، مغز عبادت و روح نماز است. بندگان وارستۀ خدا عاشقانه عبادت می‌کنند و پرستش خدا و نجوا با محبوب در نظرشان ارجمندتر و عزیزتر از هر چیز دیگر است. در احوالات پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) نقل شده که چون به نماز می‌ایستاد از خوف خداوند رنگ از چهره‌‌ی مبارکش می‌پرید.[1] با فرا رسیده زمان نماز، تمام توجهش به خداوند متعال معطوف می‌شد و هیچ چیزی در این هنگام مورد توجه حضرت قرار نمی‌گرفت. در این باره «عایشه» همسر پیامبر می‌گوید: «رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) در برخی ایامبا ما مشغول صحبت و گفتگو بود، چون وقت نماز می‌رسید چنان حالش دگرگون می‌شد که گویا نه او ما را می‌شناخته و نه ما او را می‌شناسیم».[2]

پی نوشت ها:

[1]. سنن النبى، علامه طباطبایى، کتاب فروشى اسلامیه، تهران، ص٢۵١.
[2].«کانَ رسولُ اللّه صلى الله علیه و آله یُحدِّثنا و نُحَدِّثُهُ فَاِذا حَضَرَتِ الصّلاةُ فکأنَّهُ لَمْ یَعرِفْنا و لم نَعرِفهُ»، همان.


ادامه مطلب


[ جمعه 25 دی 1394  ] [ 8:08 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تأثیر نماز وحشت در گشایش کار اموات

تأثیر نماز وحشت در گشایش کار اموات

37311757106178971695.jpg

« روزی آیت الله بهجت پیرامون تأثیر عمل نیک و قبول شدن عمل خالص فرمودند: مرحوم آیت الله حاج شیخ فتحعلی کاظمینی ( از آیات عظام و جامع فقه و اصول و عرفان) که در حرم کاظمین علیهم االسلام تدریسمی کرد، خیلی از اوقات در اثنای درس ایشان میت می آوردند و دفن می کردند ورسم آقا هم این بود شبها نماز وحشت برای آنان می خواند یکی از بزرگان کاظمین شبی یکی از بستگان خود را در خواب می بیند و از حال او می پرسد وی می گوید: وضعم خراب بود، نماز آقا به دادم رسید و موجب گشایش کار من شد. »

منبع شبکه خبری البرز


ادامه مطلب


[ جمعه 25 دی 1394  ] [ 8:07 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]