همیشه نماز خود را اوّل وقت بخوان
همیشه نماز خود را اوّل وقت بخوان.
مرحومطبرسی(ره) درکتاب «احتجاج»، متن مناظره امام هشتم را با علمای یهودی، مسیحی، مجوسی، و جناب صابئی را که فرد بسیار باسوداری بوده، آورده است.[1] آن حضرت به فرد مسیحی –جاثلیق- میفرمایند: «شنیدهام که میگویند حضرت عیسی(علیه السلام) از لحاظ جسمی و قدرت بدنی از انبیای دیگر ضعیفتر بوده ومثل حضرت ابراهیم(علیه السلام) و حضرت موسی(علیه السلام) نبوده است و برایهمین هم در عبادت کردن، طاقت نمیآورد و کمتر عبادت میکرد. آیا این مطلب درست است؟» جاثلیق گفت: «خیر، اینگونه نیست؛ اشتباه گفتهاند». حضرت فرمودند: «واقعاً اینطور نبوده است؟» گفت: «نه، پیامبر ما بسیار هم در عبادت قوی بوده است». آن حضرت فرمودند: «چه کسی را عبادت میکرد؟» مرد مسیحی پاسخ داد: «خدای یگانه را». حضرت فرمود: «پس چرا تو خدا را نمیپرستی؟» جاثلیق متحّیر ماند. امّا عمران صائبی در مناظره مقداری مقاومتکرد و امام(علیه السلام) نیز بحث با او را ادامه دادند. ناگهان در میان یکبحث فلسفی، اذان گفته میشود. امام(علیه السلام) برای نماز برمیخیزد. عمران میگوید: «اگر بمانی و این بحث را تمام کنی، ممکن است مسلمان شوم» امام(علیه السلام) میفرمایند: «نه! وقت نماز است و باید نمازم را بخوانم. میخواهی مسلمان شو، میخواهی نشو».آن حضرت برای وضو گرفتن از جلسه خارج شدند و نماز را خواندند. عمران هنوز نشسته بود. امام آمدند و بحث راتمام کردند، عمران هم مسلمان شد.
اگر آرامآرام نمازهایمان به نماز اوّل وقت مبدّل شد، نمازی که تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ وَلَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَاللَّهُ یَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ [2]؛ است، بر ما اثر میگذارد و ما را از گناه باز میدارد.
همینکه آدم نمازش را اوّل وقت میخواند یا نمیخواند، امتحان بزرگی است. مؤمن به رضای پروردگار میاندیشد و پروردگار، نماز اوّل وقت را دوست دارد. امام رضا(علیه السلام) میفرمایند:
«عَلَیکَ أَبَداً بِأَوَّلِ الوَقتِ»[3]؛
همیشه نماز خود را اوّل وقت بخوان.
[1] الإحتجاج، ج2، ص 199 – 215.
[2] عنکبوت، آیۀ 45.
[3] بحارالانوار، ج80، ص 21.
ادامه مطلب
دو رکعت نماز کنار قبر پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم
دو رکعت نماز کنار قبر پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم
روایت شده: حضرت امام حسین علیه السلام شبى از خانه اش خارج و رو به سوى قبر جدش نمود، چند رکعت در آنجا نماز گزارد، بعد از نماز فرمود:
خداوندا! این قبر پیامبرت محمد مى باشد و من پسر دختر اویم، مشکلى برایم پیش آمده که خودبدان واقفى، پروردگارا! من کار نیک را دوست داشته و کار بد را زشت مى شمرم، و من از تو مى خواهم، اى داراى جلالت و بزرگوارى! به حق این قبر و کسى که در آن است تنها آنچه مورد خشنودى تو و رسولت مى باشد را برایم مقدر سازى.
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب
نماز و غسل على علیه السلام
ابن شهرآشوب با سند خود، از امام سجاد علیه السلام از امام حسین علیه السلام - ضمن خبرى بلند - نقل کرده که فرمود: امیر مومنان علیه السلام به حسین فرمود: به شما سفارش مى کنم که (چون از دنیا رفتم) کسى را از مرگ من آگاه نکنید.
سپس فرمود: تابوتى را از آن زاویه راست بیرون آورند و در کفنى که پیدا مى کنند کفن کنند، هرگاه غسلش دادند در آن تابوت بگذارند و چون جلوتابوت از زمین بلند شد، آنان عقب تابوت را بلند کنند (و هر جا که رفت ببرند) و اینکه حسن علیه السلام یک بار و حسین علیه السلام هم یک بار به عنوان امام بر او نماز گزارند.(1)
1-بحارالانوار، ص 149.
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب
اذان براى ظهر عاشورا
اذان براى ظهر عاشورا
هنگام ظهر فرا رسید (دو سپاه آماده شدند که به امامت امام حسین علیه السلام نماز جماعت را بخوانند) امام حسین علیه السلام به پسرش امام زین العابدین علیه السلام و یا حضرت على اکبر علیه السلام فرمود: اذان و اقامه بگو! وى اذان و اقامه گفت و سپس نماز خواندند.(1)
چه خوب است هنگام ظهر عاشورا در سراسر کشور تمام جوانان به اذان گوى جوان کربلا اقتدا کنند، و صداى اذاندر فضاى کشور طنین انداز شود. و نماز جماعت اقامه گردد، و رعب و وحشى در دل دشمنان بیفتد، تا همین امر سبب وحدت در بین نمازگزاران گردد.
1-بحارالانوار، 44، ص 314.
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب