سخنرانى بعد از نماز صبح عاشورا
سخنرانى بعد از نماز صبح عاشورا
بنا به نقل ابن قولویه و مسعودى حسین بن على علیه السلام آنگاه که نماز صبحرا به جاى آورد، رو به سوى نمازگزاران نموده پس از حمد و سپاس خداوند بهآنان چنین فرمود:
((ان الله تعالى اذن...، خداوند به کشته شدن شما و کشته شدن من در این روز اذن داده است و بر شماست که صبر و شکیبایى در پیش گرفته و با دشمن بجنگید.))
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب
اذان گفتن امام در صبح عاشورا
اذان گفتن امام در صبح عاشورا
در جریان شهادت حضرت امام حسین علیه السلام آمده است:
که صبح عاشورا آن حضرت خود اذان و اقامه گفته و نماز صبح را با اصحابشان خواندند.
قابل توجه است که امام حسین در صبح روز عاشورا آخرین روز عمرش اقتدا به پدر بزرگوار خود کرده و همانگونه که امیر المومنین علیه السلام در صبح نوزدهم ماه مبارک رمضان خود اذان گفتند امام حسین علیه السلام هم در صبح عاشورا با داشتن موذن مخصوص خودشان اذان گفتند.(1)
1-اذان نغمه آسمانى ، 88.
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب
تمام شب براى عبادت
تمام شب براى عبادت
درحدیثى از امام سجاد علیه السلام آمده است، پدرم حسین علیه السلام به نزد یاران خویش رفت و به ایشان دستور داد خیمه ها را نزدیک هم بزنند و طنابهاى آنها را در هم داخل کنند و آنها را چنان نصب نمایند که خود میان آنها قرار گیرند تا با دشمنان از یک طرف رو به رو شوند و خیمه ها در پشت سر و سمت راست و چپ ایشان قرار داشته باشند که از سه سمت ایشان را احاطه کرده باشد، جز آن سمت که دشمن به نزد ایشان آید سپس خود آن حضرت به جاى خود بازگشت و همه شب را به نماز و دعا و استغفار آن شب را به پایان بردند و پس از مختصر استراحتى که حضرت کرد نماز صبح را با اصحاب خویش به جماعت به جا آورد و بعدبه تدارک و آماده سازى سپاه پرداخت.(1)
1-زندگانى امام حسین علیه السلام ، رسولى محلاتى ، 398.
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب
دعوت به بهشت بعد از نماز ظهر
دعوت به بهشت بعد از نماز ظهر
نماز جماعت به پایان رسید، امام رو به نمازگزاران گرداند و سخنان خویش را با حمد و سپاس خداوند آغاز کرد، آن گاه فرمود: خداوند در این روز کشته شدن شماو مرا امضا کرده است.
صبرا یا بنى الکرام فما الموت الا قنطرة تعبر بکم عن البوس و الضراء الى الجنان الواسعة النعم الدائمه؛
بر شماست که صبر و شکیبایى پیش گیرید اى بزرگ زادگان! صبر کنید که مرگ پلىبیش نیست که شما را از سختى ها و رنج ها به بهشت گسترده و نعمت هاى جاوید مى رساند. پس کدام یک از شما به خاطر انتقال از کاخ به زندان و شکنجه گاه است. همانا پدرم از رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم روایت کرد که آن حضرت مى فرمود: دنیا براى مومن همانند زندان و براى کافر همچون بهشت است و مرگ پل مومنان به سوى بهشت هایشان و پل کافران به سوى دوزخ آنان است. نه دوزخ شنیده ام و نه دوزخ مى گویم!
جلوه نماز در کربلا عباس عزیزی
ادامه مطلب