عالمی که با نماز از دنیا رفت
امام محمد بغدادی داماد عمر الخیامی میگوید:
خیام مشغول مطالعه الهیات کتاب شفا بود چون بفصل واحد و کثیر رسید چیزی در میان اوراق مطالعه نهاد و مرا گفت:
جماعت را بخوان تا وصیت کنم، چون اصحاب جمع شدند بشرائط قیام نمود و به نماز مشغول شد و از غیر اعراض کرد، و نماز عشاء بگزارد و روی بر خاک نهاده وگفت:
اللهم انی عرفتک علی مبلغ مکانی، فاغفر لی فان معرفتی ایاک و سیلتی الیک
پروردگارا به اندازه فراخوار علمم ترا شناختم. پس مرا بیامرز چون جز معرفتو شناخت تو وسیلهای برای آموزش خود ندارم، این را گفت و جان بحق تسلیم کرد.(1)
1) داستان عارفان صفحه 126 (لغت نامه دهخدا خیام نقل از رسائل رشید جلد 1 صفحه 67.
ادامه مطلب
علی علیه السلام و خدیجه علیه السلام با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نماز میخوانند
ابن اثیر در اسدالغابة ابن حجر، در (الاصابه)، در ترجمهعفیف کندی، و بسیاری از دانشمندان تاریخ، داستان زیر را نقل میکنند که اوگفت: در روزگار جاهلیت، وارد مکه شدم و میزبانم عباس بن عبدالمطلب بود، و ما دو نفر در اطراف کعبه بودیم ناگهان دیدم مردی آمد، در برابر کعبه ایستادو سپس پسری را دیدم که آمد در اطراف راست او ایستاد؛ چیزی نگذشت زنی را دیدم که آمد در پشت سر آنها قرار گرفت، و من مشاهده میکردم که این دو نفر به پیروی از آن مرد، رکوع و سجود مینمودند. این منظره بی سابقه حس کنجکاویمرا تحریک کرد که جریان را از عباس بپرسم، او گفت: آن مرد محمد بن عبداللهاست، و آن پسر، برادرزاده او، و زنی که پشت آنها است، همسر محمد است. سپس گفت برادرزادهام میگوید: که روزی فرا خواهد رسید که خزانه های کسری و قیصر را در اختیار خواهد داشت. ولی بخدا سوگند، روی زمین کسی پیرو آیین اونیست جز همین سه نفر.
سپس راوی میگوید: آرزو میکنم که ای کاش من چهارمین نفر آنها بودم! این جریان راحتی کسانی که درباره نقل فضائل علی کوتاهی می ورزیدند نیز نقل کردهاند.(1)
1) فروغ ابدیت (جعفر سبحانی) جلد اول صفحه 243.
ادامه مطلب
پاداش نماز اول وقت
در کتاب مفید و آموزنده (نماز از دیدگاه قرآن و حدیث) که در گرد آوری این کتاب استفاده وافری از آن شده است آمده است که:
حضرت عبدالعظیم حسنی، از امام یازدهم حضرت حسن عسگری علیه السلام روایت میکند، که حضرت فرمود:
کلم الله عزوجل موسی بن عمران قال موسی: الهی ما جزاء من صلی الصوات لوقتها؟ قال: اعطیته سوله و أبیحه جنتی.(1)
موسی بن عمران با خداوند سخن گفت و عرض کرد: بار خدایا جزای کسی که نمازش را در اول وقت میخواند چیست؟ فرمود: خواستههایش را بر آورده و بهشتم را به او مباح میگردانم.
چون نماز گزار محبوترین و مفیدترین کارها خود را نادیده گرفته و فریضه الهی را بر همه منافع خود مقدم میدارد، خداوند نیز محبوترین جایگاه را که بهشت است برایش مباح و حلال میگرداند و او را به بهترین نعمتهای بهشت خویش متنعم مینماید.
1) بحار، جلد هشتاد و دوم صفحه 204.
ادامه مطلب
کلامی از علاّمه طباطبایی(ره) درباره اهمیت نماز شب
کلامی از علاّمه طباطبایی(ره) درباره اهمیت نماز شب
«استاد علاّمه طباطبایی (ره)» میفرمودند: چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم، به خاطر قرابت، خویشاوندی و رَحِمیّت گاهگاهی به محضر «مرحوم قاضی» شرفیاب میشدم. تا اینکه روزی کنار در مدرسهای ایستاده بودم که مرحوم قاضی از آنجا عبور میکردند، وقتی به من رسیدند، دست خود را روی شانهمن گذاردند و گفتند: «ای فرزند! دنیا میخواهی نماز شب بخوان! و آخرت میخواهی نماز شب بخوان!».
**مهر تابان (یادنامه علاّمه طباطبایی « قدس سره »، آیت الله سید محمد حسینی طهرانی، ص 16).***
ادامه مطلب