چرا نماز بخوانیم؟
جهان را آفریدگاری است دانا و توانا، و موجودات را به گونهای زیبا آفریده و همه را از نعمتهای مورد نیاز آن برخوردار کرده است.
در بین همه موجودات، انسان را از نعمت عقل بهرهمندش ساخت، و به او قوه انتخاب و اختیار عطا کرد تا بتواند به کمک آن، راه نیک و بد را تشخیص دهد، از زشتیها دوری کند و به خوبیها عمل کند و سعادت زندگی دنیا و پس از مرگ خود را تأمین کند.
آیا تاکنون با خود اندیشیدهایم که چگونه میتوانیم شکر این همه نعمت را بجا آوریم، و آیا هیچگاه به این فکر بودهایم که چگونهمیتوانیم، آفریدگار بزرگ را سپاس گوییم، وظیفه انسانی خود را به انجام رسانیم، و فرمانش را اطاعت کنیم؟
نماز، شکر نعمتهای بیکران الهی و توجه به قدرت بیپایان اوست.
نماز دستور خداوند بزرگ برای انسانهای پاک و وارسته است.
نماز، نزدیکترین شیوه ارتباط با خالق یکتا و جلوهای است از بندگی انسان در پیشگاه او.
نماز، عالیترین ذکر خدا، موجب آرامش و اطمینان قلبها، مایه صفای باطن و روشنی روح و روان است.
نماز، همچون نهر آبی است که نمازگزار، روزی پنج مرتبه خود را در آن شستشو میدهد.
نماز، بسیج همگانی انسانهای وارسته، در هر صبح و شام و در هر جماعت و جمعه است.
نماز مقبول، انسان و جامعه را از کارهای زشت و ناپسند باز میدارد.
نماز، در بین واجبات، اهمیت بسیار دارد و نمازگزار نزد خداوند، دارای مقامی است بس والا و ارزشمند.
نماز، مهر تأیید اعمال انسان است و در حدیث میخوانیم که اگر نماز، قبول درگاه خداوند عالم بشود عبادتهای دیگر نیز قبول میشود و اگر نماز پذیرفته نشود، اعمال دیگر نیز قبول نخواهد شد.
نماز، پرچم دین است که همیشه باید برافراشته بماند و تا نماز در جامعه پا برجاست، دین اسلام زنده است. همچنان که توهین به پرچم یک کشور روانیست، هرگونه بیاحترامی به نماز و سستشمردن آن ناپسند است.
نام کتاب :آموزش نماز
نویسنده:محمد حسین فلاحزاده
ادامه مطلب
هیچ بنده اى نمى تواند محبت مرا به خود جلب کند ...
هیچ بنده اى نمى تواند محبت مرا به خود جلب کند ...
امام صادق علیه السلام فرمود:
«خداوند مى فرماید هیچ بندهاى نمى تواند محبت مرا به خود جلب کند مگر اینکه واجبات مرا دوست داشته باشد و به آن عمل کند.» (مَا تَحَبَّبَ إِلَیَّ عَبْدِی بِأَحَبَّ مِمَّا افْتَرَضْتُ عَلَیْهِ»،
(کافی، ج2، ص 82)
ادامه مطلب
تو به کامل ساختن واجبات بپرداز

رسول خدا صلی الله علیه و آله خطاب به امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: «هر گاه دیدى مردم به مستحبّات اشتغال دارند، تو به کامل ساختن واجبات بپرداز.» (إذا رَأیتَ النّاسَ یَشتَغِلونَ بِالفَضائِل فَاشتَغِل أنتَ بِاتمامِ الفَرائِض»،
(میزان الحکمة، ج 3، ص 2403).
ادامه مطلب
انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند
انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند
امام خمینی رحمت الله علیه: انسانباید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسیکه به هیچ قسم نمیتواند صحیحآن را یاد بگیرد، باید هر طوری که میتواند بخواند و احتیاط مستحب آن استکه نماز را به جماعت بهجا آورد. (توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 550.)
اگریکی از کلمات حمد یا سوره را نداند یا عمداً آن را نگوید یا به جای حرفی حرف دیگر بگوید، مثلاً به جای «ض»، «ظ» بگوید یا جایی که باید بدون زیر وزِبَر خوانده شود، زیر و زبر بدهد، یا تشدید را نگوید نماز او باطل است. (توضیح المسائل مراجع، ج 1،ص 552.)
ادامه مطلب