سیصد بار ((العفو))در قنوت نماز
سیصد بار ((العفو))در قنوت نماز
قال الصادق - علیه السلام -
امام سجاد (ع ) در (قنوت ) نماز وتر در وقت سحر سیصد بار مى گفت : العفو، العفو،
(وسائل الشیعه ، ج 4، ص 610).
ادامه مطلب
در حالى که مشغول نماز بود عبا از شانه مبارک ایشان افتاد
در حالى که مشغول نماز بود عبا از شانه مبارک ایشان افتاد
روینا عن على بن الحسین - علیه السلام -
درباره امام سجاد (ع ) نوشته اند: در حالى که مشغول نماز بود عبا از شانه مبارک ایشان افتاد، ولى حضرت توجهى نکرد، وقتى از نماز فارغ شدیکى از اصحاب عرض کرد: عباى شما از شانه تان افتاد و شما بدون توجه نماز خود را دنبال کردید، آن حضرت فرمود: واى بر تو! مى دانى در برابر چه کسى ایستاده بودم ؟ چنین فکرى مرا از توجه به عبا منصرف ساخته بود آیا نمى دانىاز نماز بنده آن مقدارى قبول مى شود که باحضور قلب باشد؟ آن شخص عرض کرد: یابن رسول الله ! بنابراین ما به هلاکت مى رسیم ، آن حضرت فرمود: نه خدا بهوسیله نمازهاى مستحبى شما، کاستى نمازهاى واجب را برطرف مى کند.
(بحارالانوار، ج 84، ص 265).
ادامه مطلب
درسهای آموختنی از وضو
امام صادق علیه السلام به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: مسواک کردن موجب پاکیزگی دهان و خشنودی خداست و از سنتهای موکد است و منافعی برای برون و درون دارد که بیشمار است. هم چنان که زواید غذا را با مسواک از دندان هایت میزدایی، آلودگی را نیز با تضرع وخشوع و شبزنده داری به درگاه خدا از بین ببر، ظاهر و باطن خود را از تیرگیهای مخالفت با فرمان خدا و ارتکاب گناهان بزدای. چوب مسواک، گیاهی پاک و لطیف است، دندانها هم وسیله خوردن. جویدن و گوارش است. مسواک سبب میشود که آلودگیهای غذا از بین برود و جوهر زلال آن آشکار شود و مثل حالتاولش گردد. خداوند را هم پاک و هم شفاف قرار داد و فکر و یاد و تکریم خدا را غذای قلب قرار داد. هر گاه غفلت و تیرگی، شفافیت دل را بزداید با صیغل توبه و آب اناب (بازگشت از گناه) آن را جلا بده تا به حالت نخست برگردد و صاف شود. (1) باید اندیشید همانگونه که مسواک، سبب سالم ماندن دندان و کمک به بهتر هضم شدن غذاست که قوای بدن و مایه حیات آدمی و طول عمر اوست، پاکسازی درون زمینهساز سعادت انسان است. معیار، خوب و دقیق انجام دادن کارهاست، نه کمیت بسیار. همچنان که وزیر در برابر سلطان کاری آسانتر از جنگیک جنگجو در میدان نبرد دارد، ولی و قربتر است. چون کارش حساستر و دقیقتر است، مراقبت بر حسن اجرای فرمان خدا حتی در مسواک زدن موجب قرب به اوست و بعید نیست نماز با مسواک، پاداشی هفتاد برابر داشته است. بنده باید مراقب باشد وقت حضور در مقابل خدا همه اعضایش، به خصوص عضوی که با آن کلام الهی را میخواند، آلوده به آلودگیهای دنیوی نباشد، این مراقبت لطیف، در خور هر گونه پاداش الهی است.
1) مصباح الشریعه
نام کتاب :نماز عارفانه
نویسنده:میرزا جواد ملکی تبریزی
ادامه مطلب
از پاکیزگی تا پاکی
پاکی و طهارت از کلیدهای نماز است و پاکی درون و پاکی بیرون، زمینه ساز سعادت است. خدا پاکیزگان و پاک جویان را دوست دارد. دوست داشتن خدا، حجاب را از دل بنده میزداید و او نور و سعادت را مییابد. نیمیاز ایمان، پاک سازی خویش از موجبات تیرگیها و آلودگیهای ظاهر و باطن است؛ نیم دیگر، آراستن خود به خوبیها و فضیلتهاست، چه به صورت وضو و عطر،چه با دوری از گناه و انجام نیکیها و آراستگی به اخلاق شایسته. البته طهارت باطنی و پاکیزگی درون از آلایشهای معصیت و پستیها و آلودگیهای اخلاقی، مهمتر از طهارت بدن است. چگونه ممکن است خداوند، طهارت لباس را درنماز خواسته باشد، بی آنکه پاکی درون، مطلوب او نباشد؟!
نام کتاب :نماز عارفانه
نویسنده:میرزا جواد ملکی تبریزی
ادامه مطلب