مفهوم قدقامت الصلاة
مفهوم قدقامت الصلاة
قال علی - علیه السلام - فی معنی قد قامت الصلاة فی الاقامة:
ای حان وقت الزیارة و المناجاة، و قضاء الحوائج و درک المنی، و الوصول الی الله - عزوجل - و الی کرامته و غفرانه و عفوه و رضوانه؛
قد قامت الصلوة بدین معنا است که هنگام دیدار راز و نیاز، برآورده شدن خواستهها، رسیدن به آروزها و رسیدن به خداوند - عزوجل - کرامت، آمرزش، بخشش و خشنودی او فرا رسیده است.
(بحارالانوار، ج 84، ص 132)
ادامه مطلب
بزرگ شمردن خداوند
بزرگ شمردن خداوند
و ربک فکبر:
و پروردگارت رابزرگ بشمار.
(سوره مدثر، آیه 3)
ادامه مطلب
بلند کردن دست به هنگام تکبیرةالاحرام
بلند کردن دست به هنگام تکبیرةالاحرام
قال الباقر - علیه السلام -:
اذا قمت فی الصلوة فکبرت فارفع یدیک و لا تجاوز بکفیک اذنیک ای حیال خدیک؛
وقتیکه که به نماز ایستادی و خواستی تکبیرة الاحرام بگویی، دو دوستت را بلند کن و نباید دستها از گوشها، یعنی از کنار گونه هایت بالاتر میرود.
(اصول وافی، ج 8، ص 43)
ادامه مطلب
پاداش تکبیرة الاحرام نزد خداوند
پاداش تکبیرة الاحرام نزد خداوند
قال العسکری - علیه السلام - فی تفسیره
فاذا رفع یدیه و قال: الله اکبر و اثنی علی الله، قال الله تعالی لملائکته: یاعبادی! اما ترونه کیف کبرنی و عظمنی و نزهنی عن ان یکون لی شریک او شبیه او نظیر و رفع یده و تبرء عما یقوله اعدائی من الاشراک بی؟ اشهدکم انی سأکبره و اعظمه فی دار جلالی و انزهه فی متنزهات دار کرامتی و ابرئه من اثامه و من ذنوبه و من عذاب جهنم و من نیرانها؛
پس وقتی که نمازگزار دو دستش را (جهت گفتن) الله اکبر بالا برد و ثنای خدا گوید خدای تعالی به ملائکه خود چنین میفرماید: ای عبادت کنندگان من! آیا نمیبینید بندهام را که چگونه مرا بزرگ و عظیم شمرد و از شریک و تشبیه و نظیر پاک دانست و دستش را قائلند؟ شما را شاهد میگیرم، به درستی که به زودی او را در دار جلالم بزرگ و عظیم خواهم کرد و پاک میگردانم او را در پاکیزگی دار کرامتم و او را از گناهان پاک میسازم و از عذاب جهنم و آتش آن او را حفظ میکنم.
(بحارالانوار، ج 82، ص 221)
ادامه مطلب