چادر نمازم را سر می‌کنم و خودم را در ملکوت نهان غرق می‌کنم

چادر نمازم را سر می‌کنم و خودم را در ملکوت نهان غرق می‌کنم

81045735694041970324.jpeg;

انگار همین دیروز بود... سجاده سفید و چادر مقنعه جشن تکلیفم را از مامان و بابا هدیه گرفتم... اولین نماز بعد از تکلیف شدن، آن هم با رعایت تمام سفارش‌هایی که مامان و مسئول امور تربیتی مدرسه کرده بودند.

هنوز صدای بابا در گوشم است؛ همین که قامت نماز را بستم گفت: «ماشاءالله به دخترم... آفرین!! من چطور شکر خدا را به جا بیارم برای چنین دختری؟!»

آن‌قدر حرف‌های بابا شیرین بود که هنوز طعم دوست داشتنی آن را با خود دارم...

یا حرف‌های مامان که: «تو الان بزرگ شدی، مثل من!... باید تمام کارهای خودت را به موقع و درست انجام دهی... بخصوص نماز»

روزگار گذشت تا حالا که برایم مهم شده بدانم علت کارهایم را. حتی علت حجاب در زمان نماز خواندم را.

پدر به من آموخت نماز «ملکوت نهان»1 میان من و خداست و می‌توان از این راه راحت با او رابطه برقرار کرد. مامان می‌گوید در هر رابطه‌ای باید حق و آداب هم‌صحبتی و معاشرت را رعایت کرد، و من خوب می‌دانم که هیچ رابطه‌ای مانند نماز حرمت ندارد و برایم ارزشمندتر نیست.

از آن‌جا که زیبایی‌های منِ دختر از دیگر موجودات بیش‌تر است و ظرایف وجودی‌ام به دیگران غالب است و خداوند می‌فرماید: «فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِیًّا»2 پس باید زیبایی‌هایم را تنها برای او خرج کرده و از غیر از او اجتناب می‌کنم و مطابق با امیال او رفتار می‌کنم.

چادر نمازم را سر می‌کنم و خودم را در ملکوت نهان غرق می‌کنم و همه جسمم را به‌جز گردی صورت و کفین دست‌هایم می‌پوشانم.

او امر کرده است که بر زنان واجب است که همه تنش و زیبایی‌های جسمی‌اش را از نامحرمان بپوشاند!

هنگام نماز همگان نامحرام‌اند جز تو که محرم دل هستی و وظیفه است که خود را حفظ کنم از غیر تو... از جن و انس و آدمیزاد و...

حرمتت را حفظ می‌کنم و هم‌کلام می‌شویم.

و خوب می‌دانم که «وَمَا کَانَ لِبَشَرٍ أَن یُکَلِّمَهُ اللَّهُ إِلَّا وَحْیًا أَوْ مِن وَرَاء حِجَابٍ أَوْ یُرْسِلَ رَسُولًا»3

از این‌جا می‌توان گفت که سخن گفتن [بنده با خدای سبحان] تنها از پشت حجاب میسّر است.

 1. کتاب رازهای نماز، آیت‌الله جوادی‌آملی.

2. سوره مریم، آیه 17.

3. سوره شوری، آیه 51.

 


ادامه مطلب


[ جمعه 30 بهمن 1394  ] [ 7:19 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

قضای نماز صبح به ادای نماز عشاء

قضای نماز صبح به ادای نماز عشاء

95864693114448336226.jpg;

 در نماز جماعت، هم خوانی نوع نماز امام و مأموم ضرورت ندارد. در نتیجه می توان نماز قضای خود را به نماز ادای امام جماعت اقتدا کرد یا برعکس، و یا نماز ظهر را با نماز عصر امام جماعت خواند. هم چنین اگر انسان نمازش را فرادا خوانده باشد، می تواند همان نماز را دوباره به جماعت بخواند. اما در این میان توجه به چند نکته ضروری است:

اولا: اگر امام جماعت در حال خواندن نماز احتیاطی است، یعنی به هر دلیلی احتیاطا نماز واجبش را دوباره می خواند. نمی توان به او اقتدا کرد، مگر آن که در احتیاط مورد نظر تکلیف امام و مأموم مانند هم باشد. مثلا هر دو مسافرند و بنا بر احتیاط نمازشان را جمع می خوانند (یعنی هم نماز شکسته و کامل می خوانند.)

ثانیا: اگر امام جماعت در حال خواندن نماز قضاء است، تنها در صورتی می توان به او اقتدا کرد که امام جماعت مشغول خواندن نماز قضای یقینی خود یا دیگری است و اگر به نیابت از یک فرد فوت شده نماز قضا می خواند هر چند او وصیت هم کرده باشد، اما یقین ندارد که واقعا نماز قضایی به گردن او بوده یا نه، نمی توان به او اقتدا کرد.

ثالثا: اگر امام جماعت مشغول خواندن نماز فرادا است و نیت جماعت هم نکرده، می توان به او اقتدا کرد و ثواب جماعت را برد، حتی اگر بدانیم این فرد دلش نمی خواهد امام جماعت شود باز می توان به او اقتدا کرد به شرط آن که این کار ما موجب اذیت او نشود و مشکلات دیگری را به دنبال نداشته باشد.

در واقع برای شکل گیری جماعت نیاز نیست امام جماعت نیت جماعت داشته باشد. بلکه نیت مأمومین برای اقتدا کافی است.

دیدار آشنا - مرداد ماه سال 1390 شماره 130

 


ادامه مطلب


[ جمعه 30 بهمن 1394  ] [ 7:19 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خداوند او را به پانزده بلا مبتلا می فرماید

خداوند او را به پانزده بلا مبتلا می فرماید

61971674893282877983.jpg;

 رسول خدا می فرماید: «کسی که نماز خود را سبک شمرده و آن را به موقع ادا نکرده و سستی نماید، خداوند او را به پانزده بلا مبتلا می فرماید: شش بلا در دنیا و سه بلا در موقع مردنش و سه بلا در قبر و سه بلا در قیامت و هنگامی که از قبر بیرون می آید.

شش بلای دنیوی:

1. خداوند برکت را از عمرش کم می کند.

2. برکت از روزیش برداشته می شود.

3. از صورتش نشانه نیکوکاران را بر می دارد.

4. هر کار خیری که انجام بدهد پذیرفته نمی شود و برای آن اجری ندارد.

5. دعایش مستجاب نمی شود.

6. از دعای نیکوکاران بهره ای ندارد.

سه بلای هنگام مردن:

اول آن که با ذلت و خوری می میرد.

دوم با گرسنگی.

سوم با تشنگی و حالت عطش او طوری است که اگر از نهرهای دنیا بیاشامد سیراب نمی شود.

سه بلایی که در قبر به او می رسد:

یکی آن که ملکی در قبر او گماشته می شود که او را زجر می دهد.

دوم آن که قبر برایش تنگ می گردد.

سوم آن که قبرش تاریک و در ظلمت است.

سه بلای روز قیامت:

یکی آن که ملکی او را بر صورتش می کشاند و مردمان به او می نگرند.

دیگر آن که در حسابش سخت گیری می شود.

سوم آن که خداوند نظر رحمت به او نمی فرماید و او را پاکیزه نمی کند و برایش عذاب دردناکی است.»2

منابع

1. وسائل الشیعه، ج3، ص29.

2. کتاب صلوات مستدرک نقل از فلاح السائل سیدبن طاووس.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 بهمن 1394  ] [ 7:18 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

یا رسول الله این عذاب برای کیست؟

یا رسول الله این عذاب برای کیست؟

23293310696030425312.jpg;

 در جهنم یک وادی ای است که از شدت عذاب آن، جهنمیان هر روز هفتاد هزار مرتبه از آن می نالند و در آن خانه ای از آتش است و در آن خانه چاهی از آتش و در آن چاه تابوتی است که در آن ماری است که هزار سر دارد و در هر سری هزار دهان و در هر دهانی هزار نیش و طول هر نیش هزار ذرع است.

اَنَس گفت: یا رسول الله این عذاب برای کیست؟

حضرت فرمود: «برای شراب خوار و تارک نماز.»1

1. لئالی الاخبار، صفحه 395.

 


ادامه مطلب


[ جمعه 30 بهمن 1394  ] [ 7:16 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]