جبرئیل به فرشتگان دستور داد پشت سر حضرت شیث برای خواندن نماز صف ببندند

وقتی حضرت آدم از دنیا رفت و شیث که او را ( هبة الله ) می گویند او را غسل داد و کفن کرد ، جبرئیل دست (( شیث )) را گرفت و برای نماز بر حضرت آدم جلو قرارش داد ، همان نمازی که امروز بر مردگان خود می خوانیم . جبرئیل به فرشتگان دستور داد پشت سر حضرت شیث برای خواندن نماز صف ببندند ، همان طور که الان برای نماز میّت صف می بندند.
( بحار الانوار ، ج 11 ف ص 263 ) .
ادامه مطلب
خداوند متعال نماز عصر و مغرب و عشا را مجموعاً بر حضرت آدم واجب کردد
خداوند متعال نماز عصر و مغرب و عشا را مجموعاً بر حضرت آدم واجب کردد
از نقل شده است : در اوّلین روزاقامت حضرت آدم و همسرش حوا ، در روی زمین ، خداوند متعال نماز عصر و مغربو عشا را مجموعاً بر حضرت آدم واجب کرد . در روایت امده است : اول کسی که نماز صبح را خواند حضرت آدم ابوالبشر ( ع ) بوده است . او هنگامی که از بهشت رانده شد و در زمین فرود آمد ، ساعت های آخر روز بود و هوا هنوز روشن بود و آرامش خاطر داشت . چون خورشید غروب کرد و جهان تاریک شد ، محزون گردید و شروع به نالیدن کرد ! او با ناراحتی در ظلمت و تاریکی ، شب را به پایان برد . وقتی روشنی در افق نمایان شد و تاریکی جای خود را با آن عوض کرد، حضرت آدم ( ع )
از خوشحالی دو رکعت نماز خواند و این اولین نمازی بود که وی بر روی زمین خواند .
( تاریخ ادیان جهان ، جلد1 صفحه 55 )
ادامه مطلب
نیت شخص مؤمن بهتر است از عمل او

حضرت صادق فرمود: کسى که نیتش صاف و درست و صادق است آن شخصى باشد که قلبى سالم و دلى پاک دارد، زیرا که سالم ماندن از خاطرات و اندیشه هاى سوء و نامطلوب به هنگام خالص کردن نیت است براى خدا درهمه امور و اعمال. رسول اکرمa فرمود نیت شخص مؤمن بهتر است از عمل او و فرمود: تمام اعمال به واسطه قصدها و نیتها امتیاز پیدا مىکنند و براى هر شخصى است آنچه نیت می کند.
(مصباح الشریعة، ترجمه مصطفوى، متن، ص 19)
ادامه مطلب
نیت های مؤمنان سه رتبه دارد
نیت های مؤمنان سه رتبه دارد
نیتهای مؤمنان سه رتبه دارد: گروهی از ترس دوزخ عبادت میکنندکه عبادت بردگان است، گروهی به آرزوی بهشت که عبادت تاجران است، و گروهی از محبت و عشق خدا را میپرستند که عبادت آزاد مردان و کریمان است.1
هر سه پرستش با اینکه مراتب مختلفی دارند، اما صحیح هستند، زیرا هر یک از این سه قسم برای خداوند متعال انجام گرفته است نه برای غیر او. هرچند آن کسی که خدا را از روی ترس عبادت میکند، جز خدا را نمیپرستد؛ولی هنوز از بند غضب رها نشده و نمیداند که باید از معبودش، بیش از نجات یافتن از آتش را طلب کند. او خدا را تنها واسطه برای فرار از آتش قرار دادهاست.
نیز آن کسی که بر اساس بهشت جویی، عبادت میکند، غیر خدا را نمیپرستد؛ ولی چون هنوز از قید و بند شهوت نرسته، نمیفهمد که باید از مولا و معبود، چیزی فراسوی رسیدن به بهشت را آرزو کند. او خدا را واسطه برای رسیدن به بهشت قرار داده است.
اما خردمندی که شوق خشنودی مولای خویش را دارد، او آزادمردی است که میفهمد چه میطلبد و این برترین عبادت است.2
فاش میگویم و از گفته خود دلشادم بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم.
نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
1 . . (الکافی، ج2، ص84)
2 . ر. ک: عبدالله جوادی آملی، رازهای نماز، ص 65.
ادامه مطلب