نماز و انفاق شيخ انصاري
نماز و انفاق شيخ انصاري
سيد علي دزفولي ، چنان احتياطش زياد بود كه به محتاط شهرت داشت، به سبب خاتم الفقها كه به ايشان مرتضي انصاري رسيد و او را از مشكلاتش آگاه كرد شيخ گفت :((فعلا هيچ مبلغي پيشم نيست نزد فلاني برو و بگو دو سال نماز به تو بدهد پولش را براي خودت نگهدار نمازها را خودم مي خوانم )) بدين گونه شيخ حاضر شد اين زحمت را تحمل كند و نماز استيجاري بخواند و پولش بخواند و پولش را به سيد بدهد،مبادا مايوس و دلشكسته شود.
منبع : کتاب نماز راز دوست ، نگارش علی رستمی
ادامه مطلب
اذان را با صداي بلند بگو و اقامه را تند بخوان
اذان را با صداي بلند بگو و اقامه را تند بخوان
معاوية بن وهب ميگويد:
سألت أبا عبداللَّهعليه السلام عن الأذان، فقال: "اجهر به وارفع به صوتك،وإذا أقمت فدون ذلك"، ثمّ قال: "لا، تنتظر بأذانك وإقامتك إلّا دخول وقتالصلاة، واحدر إقامتك حدراً".
از امام صادقعليه السلام درباره اذان پرسيدم، فرمود: "اذان را با صداي بلند بگو امادر اقامه صداي خود را پائينتر كن." سپس فرمود: "براي اذان واقامه خود منتظرهيچ چيز، جز فرارسيدن وقت نماز، مباش واقامه را تند وسريع بخوان."
- امامعليه السلام فرمود:
"الأذان ترتيل، والإقامة حدر".
"اذان را باترتيل بايد گفت اما اقامه را بايد سريع خواند."
منبع : کتاب احکام نماز ، محمدتقی مدرسی
ادامه مطلب
نخستين آموزش واجب
نخستين آموزش واجب
ـ ابو مالك اشجعي از پدرش: نماز، نخستين چيزي بود كه پيامبر به افراد تازه مسلمان، مي آموخت.
ـ پيامبر خدا صلّي الله عليه و آله - هنگام فرستادن معاذ به يمن - فرمود: تو بر كساني وارد مي شوي كه اهل كتابند. پس بايد نخستين چيزي كه آنان را بدان مي خواني، بندگي خداوند باشد. سپس هنگامي كه خدا را شناختند، آگاهشان كن كه خداوند پنج نماز در شبانه روز بر ايشان واجب كرده است.
منبع : کتاب سیمای نماز ، حسین انصاریان
ادامه مطلب
حكمت نماز
حكمت نماز
قرآن:
«نماز را براي ياد من، بپا دار.»
ـ پيامبر خدا صلّي الله عليه و آله : نماز واجب شده است ... براي بر پا داشتن ياد خدا.
ـ امام عليّ عليه السّلام : خداوند ايمان را جهت پاك كردن از شرك، و نماز را براي دوري از كبر واجب كرد.
ـ هشام بن الحكم: از امام صادق پرسيدم: با اينكه نماز مردم را از كار و زندگي باز مي دارد و تن هايشان را خسته مي كند، چرا واجب شده است؟ امام فرمود: در آن، علتهايي نهفته است. اگر مردم بدون هيچ آگاهي و يادآوري از پيامبر اكرم رها شوند و تنها به همان رسالت نخستين و حضور قرآن در ميان آنان بسنده شود، مانند امتهاي پيشين مي گردند كه به دين گرويدند و كتابهايي هم نوشتند و مردم را به دين خود فراخواندند و حتي براي آن جنگيدند، امّا با رفتنشان، دينشان هم رفت و اثري از آنان باقي نماند. حال آنكه خداوند تبارك و تعالي خواست كه مردم حضرت محمّد صلّي الله عليه و آله را از ياد نبرند. از اين رو نماز را بر آنان واجب كرد تا او را هر روز، پنج بار ياد كنند و نام [ مباركش ] را بر زبان آورند و به نماز و ياد خدا فرمان داده شدند، تا غافل نگردند و او را فراموش نكنند مبادا يادش از خاطرها برود.
ـ امام رضا عليه السّلام : حكمت نماز ، اقرار به ربوبيت خداوند جلّ جلاله و شريك نگرفتن براي اوست. ايستادن در پيشگاه جبروت الهي ، با خواري و بيچارگي، افتادگي و اعتراف و درخواست بخشش گناهان گذشته است. صورت نهادن بر خاك در هر روز براي بزرگداشت خداوند جلّ جلاله است، تا به ياد او ـ نه فراموشكار و گردنكش كه ـ فروتن و خوار و خواهان و مشتاق فزوني دين و دنياي خود باشد. افزون بر اين ها، نماز، ذكر خداوند جلّ جلاله و دوام آن در شب و روز است تا بنده، مالك و مدبّر و آفريدگارش را از ياد نبرد و گرنه سركشي و طغيان مي كند و اين در ياد كردن پروردگار جلّ جلاله و ايستادن در پيشگاهش نهفته است، كه او را از سرپيچي نهي مي كند و از انواع فساد باز مي دارد.
ـ در تبيين حكمت نماز ـ : اطاعتي است كه [ خدا ] آنان را بدان امر كرده و آييني است كه بر آن وادارشان ساخته است . در نماز بزرگداشت و گراميداشت خداوند و فروتني بنده هنگام سجده است و اقرار به اينكه بالاتر از او ، پروردگاري است كه به عبادتش مي پردازد و برايش سجده مي كند.
منبع : کتاب نماز در قرآن و حدیث، محمدی ری شهری.
ادامه مطلب