همراهی خدا با نمازگزاران
همراهی خدا با نمازگزاران
وَ لقَدَ اَخذاللهُ میثاقَ بَنی اِسْرائیلَ وَ بَعَثنا مِنهُمْ اثنیْ عَشَرَ نقیباً وَ قالَ اللهُ اِنّی مَعَكُمْ لَئِنْ اَقَمتمُ الصَّلاةَ. (مائده / 12) " و خدا از بنی اسرائیل پیمان گرفت و از آنها دوازده رهبر و سرپرست برانگیختیم و خداوند گفت من با شما هستم اگر نماز را بر پا دارید… ."
در این آیه حمایت و همراهی خدا از بنی اسرائیل را مشروط به شروطی می كند كه اولین آنها بر پاداشتن نماز است. یعنی تا وقتی كه نماز را برپا دارند مشمول حمایت خداوند می شوند و ترك نماز، ترك هدایت خداوند را در پی دارد. این معنا می تواند شامل تمام نمازگزاران و تاركان نماز نیز باشد.
(مائده / 12)
ادامه مطلب
قرآن و نماز جماعت
در آیات 43 بقره و 43 آل عمران و 103 نساء و... توصیه به نماز جماعت و انجام عبادت همراه دیگران شده است، زیرا اسلام به اجتماع سفارش كرده است و انزوا و گوشه نشینى را محكوم نموده است.[1]
[1]. قرائتى، تفسیر نور، ج1، ص117.
ادامه مطلب
بسم الله و عبور از رودخانه
بسم الله و عبور از رودخانه
یک نفر برای شنیدن وعظ و سخنرانی به شهر می رفت اما رودخانه ای سر راهش بود و او بواسطه نداشتن وسیله شخصی و سوار شدن بر قایق کرایه ای اغلب اوقات دیر به مجلس سخنرانی می رسید.
روزی واعظ در اهمیت بسم الله الرحمن الرحیم صحبت می کرد، تا اینکه به این جمله رسید: ای مردم در این آیه اسم اعظم خداوند ذکر شده است نکات مهمی در این اسم مطرح است و فواید زیادی هم بر آن مترتب است، حتی اگر کسی بسم الله بگوید، می تواند از روی آب عبور کند.
آن مرد بیدار دل، خوشحال شد و پنداشت کارش آسان گردیده است، لذا تصمیم گرفت روز بعد بسم الله بگوید و از روی آب عبور کند. صبح روز بعد، وقتی کنار رودخانه رسید، قایقی برای رفتن به آن طرف رودخانه نبود، او هم بسم الله گفت و از روی آب گذشت.
بعد از چند روزی به فکر افتاد که به خاطر سپاسگزاری از واعظ، او را به خانه اش مهمان کند. اما قایقی حاضر نبود، به همین خاطر از واعظ خواست با هم بسم الله بگویند و از روی آب عبور کنند.
مرد بیدار دل بسم الله گفت و به طرف دیگر رودخانه رفت و از آن طرف فریاد زد و از واعظ خواست بیاید.
واعظ گفت: من نمی توانم از روی آب بیایم.
مرد بیدار دل با تعجب گفت: همان مطلبی را که به من آموختی، به آن عمل کن.
واعظ گفت: آن چیزی که همرا تو هست با من نیست و آن ایمان به بسم الله الرحمن الرحیم است.
صداقت و اخلاص و ایمان وسایلی هستند که انسان را به سرمنزل مقصود می رسانند، دانش و علم تنها برای رسیدن به مقصود کفایت نمی کند.
اخلاق و احکام-ص418
ادامه مطلب
دعا های قبل و بعد از تکبیره الاحرام
دعا های قبل و بعد از تکبیره الاحرام
مستحب است قبل از تکبیره الاحرام بگوید:
اللهم الیک توجهت ، ومرضاتک ابتغیت، وبک آمنت ، وعلیک توکات، صل علی محمد وآل محمد ، وافتح قلبی لذکرک، وثبتنی علی دینک ، ولاتزغ قلبی بعد اذ هدیتنی، وهب لی من لدنک رحمه ، انک انت الوهاب .
وهمچنین بگوید:
اللهم رب هده الدعوه التامه ، والصلوه القائمه ، بلغ محمدا (صلی الله علیه وآله) الدرجه والوسیله والفضل والفضیله ، بالله استفتح ، وبالله استنجح وبمحمد رسول الله (صلی الله علیه وآله) اتوجه، اللهم صل علی محمد وآل محمد ، واجعلنی بهم عندک وجیها فی الدنیا والاخره ومن المقربین .
مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:
یا محسن قد اتاک المسی ء وقد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسی ء انت المحسن وانا المسی ء بحق محمد وآل محمد صل على محمد وآل محمد وتجاوز عن قبیح مـا تـعـلـم مـنی
یعنى اى خدایى که به بندگان احسان مى کنى بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کـرده اى کـه نیکوکار از گناهکار بگذرد , تو نیکوکارى و من گناهکار , به حق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایى که مى دانى از من سر زده بگذر(2)
منبع:
1-احکام عمومی/محمد وحیدی /ج2
2- رساله توضیح المسائل مراجع
ادامه مطلب