به آن مرغ چنان سرگرم شده بود كه ندانست چند ركعت نماز به جاى آورده است

به آن مرغ چنان سرگرم شده بود كه ندانست چند ركعت نماز به جاى آورده است

34555675817938164179.jpg

مى گويند ابى طلحه در بوستان خود نماز مى گزارد، در اثناى نماز نظرش ‍ به مرغى افتاد كه در لابلاى شاخه هاى درختى گير كرده بود و راه نجاتى مى جست . وى به آن مرغ چنان سرگرم شده بود كه ندانست چند ركعت نماز به جاى آورده است . پس ، خدمت رسول اكرم (ص ) آمد و حال خود را بيان داشت و عرض كرد: ((بوستانم را صدقه قرار دادم ، در هر راهى كه صلاح مى دانيد مصرف كنيد.)) (1)
ببينيد چگونه مجاهده با نفس و مخالفت با شيطان موجب مى شود بوستانى كه مرغ درخت آن صاحبش را در نماز مشغول داشته است ، ترك گفته شود.

1- صلوة الخاشعين آية اللّه دستغيب ، ص 59.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 7:13 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نيت

نيت

38407850878546020845.jpg

قال الصادق (عليه السلام ): ان الله يحشر الناس على نياتهم يوم القيامة

خداوند به روز قيامت مردم را بر نيتهايشان محشور مى كند.

(پرواز در ملكوت ، ص 69)

نيت يعنى قصد انجام كار، و در آن نزديك شدن به خداى بزرگ و اطاعت از فرمان او معتبر است (1).

1 - نيت ركن عبادت است ، اگر عملى بدون نيت انجام شود يا نيت غير خدايى داشته باشد، باطل است (2).

2 - انسان بايد نماز را به نيت قربت ، يعنى براى انجام فرمان خداوند عالم بجا آورد و لازم نيست نيت را از قلب خود بگذراند يا مثلا به زبان بگويد كه چهار ركعت نماز ظهر مى خوانم ((قربة الى الله )).

3 - بايستى در همه چيز نيت داشته باشد، حتى در خواب رفتن و غذا خوردن .

رسول خدا (صلى الله عليه آله و سلم ) فرمود: هيچ گفتارى بدون عمل ارزش ندارد و هيچ گفتار و كردارى بدون نيت فايده اى ندارد و هيچ گفتار و كردار و نيتى بدون موافقت با سنت (روش رسول خدا) نتيجه بخش ‍ نيست )).

4 - خداوند در روز قيامت ، مردم را بر نيتهايشان محشور مى كند(3).

5 - يكى از مهمات آداب نيت ، كه از مهمات جميع عبادات است و از دستورات كليه شامله است ، اخلاص است و حقيقت آن تصفيه نمودن عمل است از شائبه غير خدا(4).

آداب و مستحبات نماز عباس عزيزى

1- توضيح المسائل ، م 943.

2- پرتوى از اسرار نماز، ص 116.

3- پرواز در ملكوت ، ج 2، ص 69.

4- آداب الصلوة ، ص 160.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 7:12 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اهمیت نماز

اهمیت نماز

77043088871649444142.jpg

از نظر اسلام نماز ارتباط بنده با خداست،ارتباط موجود ضعیف ونیازمند به خداوند قادر وبی نیاز"یاایها الناس انتم الفقراء الی الله "(1) هان ای مردم شما فقیران در گاه خداوند هستید.
الف:همه مسلمانان دوست دارندکه در نزد خداوند قرب ومنزلت پیدا کنند،بهترین وسیله تقرب به خداوند نماز است ،"الصلوه قربان کل تقی"(2) نماز موجب نزدیکی هرپرهیزکار است.
ب:همه مسلمانان دوست دارندکه خداوند از آنان خوشنود باشد ،بهترین وسیله خوشنودی خداوند نماز است پیامبر اکرم فرمودند "الصلوه من شرایع الدین وفیها مرضات الرب وهی منهاج الانبیاء"(3) نماز از احکام دین است ودر آن رضایت خداوند وآن راه وروش انبیاء است.
پ:همه مسلمانان دوست دارند قلب آنان آرام گیرد ،بهترین وسیله آرامش روح و قلب ،نماز است.زیرا نماز یاد خداوند است "اقم الصلوه لذکری "(4) نمازرابرای من به پادارید"الا بذکرالله تطمئن القلوب"(5)
همانا به یاد خداوند قلبها آرام می گیرد.
ت:همه مسلمانان دوست دارندکه بهترین عمل را انجام دهند،بهترین عمل نماز است.قال علی علیه السلام"اوصیکم بالصلوه وحفظها فانهاخیرالعمل"(6)
سفارش می کنم شما را به نماز ومحافظت از آن که همانا بهترین عمل است.
ث: :همه مسلمانان دوست دارندکه گناهانشان آمرزیده شود،بهترین وسیله آمرزش گناه، نماز است .قال علی علیه السلام"من اتی الصلوه عارفابحقها غفر له"(7) هر کس نمازی با معرفت به جا آورد آمرزیده می شود.
ج: همه مسلمانان دوست دارند به سعادت ورستگاری نائل شوند،بهترین وسیله سعادت نماز است "قد افلح من تزکی وذکراسم ربه فصلی"(8)به تحقیق رستگار شد کسی که پاکیزه گشت ویاد کرد نام خداوند را ونماز گزارد.
پاورقی:
1- سوره فاطر آیه 15
2- کتاب فروع کافی جلد 1صفحه 265
3- کتاب خصال جلد 2 صفحه 522
4- سوره طه آیه 14
5- سوره رعد آیه 28
6- کتاب بحار جلد 82 صفحه 209
7- کتاب خصال حلد 2 صفحه 628
8- سوره اعلی ایات 14 و15


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 7:11 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تاثير نماز بر عزت نفس انسان

تاثير نماز بر عزت نفس انسان

26671446269366437168.jpg

يکي از مظاهر مثبت روح و روان آدمي، احساس شايستگي و توانمندي و اعتماد به نفس است که احساس حقارت و ناتواني در مقابل آن قرار مي گيرد.دکتر"کراز"در مدرسه بهداشت دانشگاه "ميشيگان"رابطه بين دين و عزت نفس را در يک نمونه بزرگ غالبا مسيحي مورد بررسي قرار داد و به اين نتيجه رسيد، اشخاصي که در مقابله با مشکلات، شديدا متکي به دين و اجراي عبادت بودند، سطوح بالايي از عزت نفس را نشان مي دادند.(1)
در دين اسلام، خداوند انسان را در سني خاص مکلف به برپايي نماز مي کند که از دو جهت، جالب توجه است؛ اين که در اين سن، فرد قدرت انتخاب دارد و در واقع خداوند عزيز به انسان احترام گذاشته و از او دعوت به انجام امري سازنده مي کند؛ و در عين حال مي خواهد که افراد به اختيار خود آن را بپذيرند و اين نشانه شخصيت دادن به انسان و احساس کرامت نفس اوست:
انساني که در قالب زيباترين ارتباط با خدا و مبدا کمال، با انجام رکوع و سجود که از ارکان اصلي و اساسي نماز است، نمادي از فروتني و تسيلم در آستان ساحت ربوبي را نشان مي دهد.(2)خود را لايق پرستش خدا و ارتباط با او مي بيند و احساس شايستگي و توانمندي مي نمايد.او در هيچ مقطعي از زندگي تنها نيست و هميشه و در همه حال، ياري توانمند همراه اوست که راهنماي او در قبول مسئوليت هاي بزرگ زندگي است، او با اعتقاد به خداي خويش به جايگاه و عزت خود يقين دارد (والله العزه و لرسوله و للمومنين)"عزت از آن خدا و پيامبر و مومنان است"(3)او چون خداي خود را عزيز مي داند در سايه عزت الهي و تقوي و اطاعت از خداوند عزيز، احساس عزت و اعتماد به نفس مي کند.رسول اکرم (ص)مي فرمايد:(ان الله تعالي يقول کل يوم انا ربکم العزيز، فمن اراد عز الدارين فليطع العزيز) "خداوند تعالي در هر روز مي فرمايد من پروردگار عزيز شما هستم پس کسي که عزت دنيا و آخرت را مي خواهد بايد از خداوند عزيز اطاعت نمايد"(4)
و نيز مي فرمايد:(کسي که خود را در اطاعت خداوند خوار گرداند؛عزيزتر از کسي است که با نافرماني خدا به عزت مي رسد.)(5)

پی نوشت ها:

1.کونيک، هارولد جي، آثار دين بر بهداشت جسم و روان، ترجمه بتول نجفي
2.پژوهشگاه علوم انساني و مطالب فرهنگي تهران، 1380، ص 79
3.منافقون/(8)
4.جوادي آملي، ع-رازهاي نماز، نشر اسراء، قم 1383، ص 119
5.ري شهري، م.ميزان الحکمه (فارسي)، ج 7، ص 365، ح 12962

 

ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 اسفند 1394  ] [ 7:10 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]