چگونه برای نماز شب بیدار شویم؟
چگونه برای نماز شب بیدار شویم؟
امام باقر علیه السلام، چگونگی بیدار شدن برای نماز شب را بدون استفاده از ابزار بیدارکننده بیان نمودند.
رَوَى أَبُو حَمْزَةَ الثُّمَالِيُّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ مَا نَوَى عَبْدٌ أَنْ يَقُومَ أَيَّةَ سَاعَةٍ نَوَى فَعَلِمَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى ذَلِكَ مِنْهُ إِلَّا وَكَّلَ بِهِ مَلَكَيْنِ يُحَرِّكَانِهِ تِلْكَ السَّاعَۀَ.
ابو حمزه ثمالى از امام باقر عليه السّلام روايت كرده كه آن حضرت فرمودند: هيچ بندهاى نيست كه نيّت كرده و قصد داشته باشد در ساعتى كه مي خواهد از خواب بيدار شود و خداوند تبارك و تعالى بداند كه اين برخواستن فقط به خاطر رضاى او است، مگر اينكه دو فرشته را بر او گمارد تا در همان ساعت مورد نظر، او را تكان داده و از خواب بيدار كنند.
من لا يحضره الفقيه، ج1، ص: 479
ادامه مطلب
نماز جزيي از آسمان ها و زمين است و نهان دارد
نماز جزيي از آسمان ها و زمين است و نهان دارد
با چه ادله اي بر اين باوريم كه نماز رازمند است و مي توان در اين باره رازگشايي كرد؟ آيت الله جوادي املي در اين باره معتقد است: از جمله ادله اي كه مي گويد براي نماز چون ساير عبادات رازي وجود دارد اين است كه نماز جزيي از آسمان ها و زمين - نظام خارجي موجود - شمرده شده و هر موجودي كه پاره اي از نظام عيني و خارجي شمرده شود براي او جنبه غيب و نهاني است چنان كه براي او شهادت است و خداوند سبحان در اين باره فرمود: "و لله غيب السموات و الارض و اليه يرجع الامر كله / نهان آسمان ها و زمين از آن خداست و همه كارها به او باز مي گردد." البته منظور آيه خصوص چيزهايي نيست كه از آسمان ها و زمين نهان است بلكه مقصود نهان و درون آسمان ها و زمين نيز هست.
نماز راز و نهاني دارد چنان كه براي آن ظاهر و شهادتي است و از آنجا كه نماز راز و نهاني دارد چنان كه براي آن ظاهر و شهادتي است و از آنجا كه هر ظاهر چند درون دارد - و هر باطن نهاني براي ظاهر است - براي نماز نيز نهان هايي است كه بعضي بر بعضي ديگر برتري دارد.
منبع: خبرگزاری شبستان
ادامه مطلب
آیا با هر وضویی میتوان نماز خواند
آیا با هر وضویی میتوان نماز خواند
در وضو، هدف لازم نيست، يعني لازم نيست مثلاً وضو بگيرد براي نمازخواندن يا قرآنخواندن، بلکه همين که وضو گرفته شود قربةاليالله، کافي است.
وضو، قبل از وقت نماز به نیت قربت و طهارت اشکال ندارد؛ زيرا خود وضو عبادت است و زمانيکه وقت نماز داخل شد، ميتوان با همان وضو نماز خواند.
چنانچه انسان نذر کند که باوضو باشد، اين نذر، صحيح است و بايد به نذر خود عمل نمايد؛ زيرا لازم است متعلق نذر، رجحان شرعي داشته باشد. چه نذر، مطلق باشد، مثل اينکه بگويد براي خداست بر من که دو ساعت باوضو باشم و چه نذر، مقيد باشد، مثل اينکه براي خداست بر من که اگر حاجتم برآورده شد، دو ساعت باوضو باشم.
تهيه و تنظيم: حجةالاسلام والمسلمين سيدجعفر رباني
ادامه مطلب
کرامات شیخ
کرامات شیخ
از کرامات باهرۀ مرحوم آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی خراسانی فرزند حجت الاسلام شیخ احمد تنکابنی، در هنگام اقامت شهر فردوس، نماز باران است؛ وقتی اهالی اظهار داشتند مدتی باران نیامده و زراعت و دام از تشنگی هلاک می شوند، وی گفتند: فردا بعد از نماز جماعت، همراه جمعیت به طرف خارج شهر برای نماز می رویم؛ تعدادی برّه و بزغاله هم بیاورید.
روز موعود بعد از نماز جماعت، مرحوم حاج شیخ و مردم با پای برهنه به خارج شهر رفتند؛ در زمین مسطحیکه معروف به بند میرزا تقی بود، جمع شدند. مرحوم شیخ دستور دادند، برّه، بزغاله ها و اطفال شیرخوار را از مادرانشان جدا کنید؛ وقتی آن ها را جدا کردند، صدای ضجّه و ناله گوسفندان و اطفال بلند شد؛ این عمل چنان حال و هوایی به مجلس داد که بی اختیار همه گریه کردند.
در همان حال ایشان به نماز ایستادند؛ نماز که تمام شد گفتند: ای مردم! به منازل خود برگردید. هنوز مردم به میدان شهر نرسیده بودند که طوفان شدیدی وزید و بعد از آن هم باران مفصلی بارید.
منبع: سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری حوزه
ادامه مطلب