نماز،وسیله رسیدن به باب مَلِک و پروردگار جهانیان است

43327619205092465883.jpg

نماز،وسیله رسیدن به باب مَلِک و پروردگار جهانیان است

نماز،وسیله رسیدن به باب مَلِک و پروردگار جهانیان است.(1)یعنی هر کسی بخواد به درگاه الهی راه پیدا کند و وارد حریم معنوی پروردگار جهانیان گردد بهترین مرکب و راهوار برای انسان نماز است و هر انسان عارف و ربّانی که پیوند محکم با ربّ العالمین پیدا کرده است از راه نماز،مراقب و مواظب نسبت به اوقات نماز،خضوعو خشوع در نماز بوده است. نماز انسان را به خدا نزدیک می کند لذا در روایات وارد شده که:

الصَّلاةُ قُربانُ کُلِّ تَقیٍّ
نماز وسیله و نردبان انسان های متقی برای رسیدن به پروردگار جهانیان است و انسان بی نماز و تارک الصّلاة فرسخ ها با خداوند متعال فاصله دارد و از او،پیامبر و اهل بیت دور می باشد.(2)
 منبع:
1- کشف الاسرار-ج1-ص251
2- کتاب نماز کلید بهشت-سید محمدرضا میرحبیب‌اللهی-ص27

 


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 11:05 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز جماعت در قرآن

08324892813156551510.jpg

نماز جماعت در قرآن

خداوند در قرآن کریم‌ می‌‌فرماید: «واقيموا الصلاة وآتوا الزكوة واركعوا مع الراكعين؛[1] همان گونه كه امر به نماز كرده به برپايى آن به صورت جماعت دستور داده است».‌‌

«یا مَرْیَمُ اقْنُتی لِرَبِّكِ وَاسْجُدی وَارْكَعی مَعَ الرَّاكِعینَ؛ اى مریم، فرمانبرِ پروردگار خود باش و سجده كن و با ركوع كنندگان ركوع نما».[2]

«فَإِذا قَضَیْتُمُ الصَّلاةَ فَاذْكُرُوااللَّهَ قِیاماً وَقُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِكُمْ فَإِذَا اطْمَأْنَنْتُمْ فَأَقیمُواالصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنینَ كِتاباً مَوْقُوتاً‌‌‌‌؛[3] و چون نماز را به جاى آوردید، خدا را - در همه حال - ایستاده و نشسته و بر پهلو آرمیده، یاد كنید. پس چون آسوده خاطر شدید، نماز را - به طور كامل - به پا دارید، زیرا نماز بر مؤمنان، در اوقات معین مقرر شده است».

در این آیات توصیه به نماز جماعت و انجام عبادت همراه دیگران شده است، زیرا اسلام به اجتماع سفارش كرده است. این که خداوند در فاصله جمعه تا جمعه سى و پنج نماز بر مردم فرض و مقرر كرده، كه يكى از آن‌ها را در جماعت واجب فرموده و آن نماز جمعه است، اما جماعت در نمازهاى ديگر واجب نيست ولى مستحب است و هر كس بدون علت از اين سنت و از جماعت مسلمانان روى گرداند نمازى براى او نيست و كسى كه سه جمعه پياپى بدون داشتن عذرى نماز جمعه را ترك كند منافق است.‌‌ و نماز انسان در جماعت بر بيست و پنج نماز فرادا برترى دارد.[4]

1-سوره بقره، آيه 43.

2-سوره آل عمران، آيه 43.

3-سوره نساء، آيه 103.

4- كتاب المحجة البيضاء في تهذيب الاحياء، محسن فيض كاشاني.


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 11:03 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

آیا مکان دعا و نیایش مهم است؟

آیا مکان دعا و نیایش مهم است؟

http://file.tebyan.net/a433b6090c/6.jpg

اصولا مکان برای نیایش مطرح نیست، بلکه باید دل، حاضر و آماده باشد، لیکن مع الوصف مکان هایی که روحانیت آن مکان ها به انسان آرامش می بخشد، برای دعا کردن سزاوارتر است.
عرش نیوز ؛ برای نیایش، مکان هم بی تأثیر نیست؛ هر چند که در کوچه و بازار، در باغ و راغ، در خلوت و جلوت و همه جا می توان نیایش کرد. اصولا مکان برای نیایش مطرح نیست، بلکه باید دل، حاضر و آماده باشد، لیکن مع الوصف مکان هایی که روحانیت آن مکان ها به انسان آرامش می بخشد، برای دعا کردن سزاوارتر است. شاید برای همین جهت بوده که در اسلام «مسجد» تأسیس شده است.

بشّار مکاری گوید: در کوفه خدمت امام ششم علیه السّلام رسیدم، حضرت مشغول خوردن خرما بود و مرا تکلیف کرد. عرض کردم: در بین راه که می آمدم، منظره ای دیدم که مرا سخت ناراحت ساخته، نمی توانم چیزی بخورم! فرمود: به حقّی که مرا بر توست بیا و میل کن. نزدیک رفته، شروع به خوردن کردم.

پرسید: در راه چه مشاهده کردی؟ عرض کردم: یکی از مأمورین را دیدم که زنی را با تازیانه می زد و او را به سوی دارالحکومه می برد و آن زن فریاد می زد: «المستغاث بالله و رسوله»، هیچ کس به فریادش نرسید!

فرمود: به چه جهت او را می زد! عرض کردم: از مردم شنیدم آن زن پایش لغزیده و به زمین افتاده است، در آن حال گفته: «لَعَن الله ظالمیکِ یا فاطمه»! از شنیدن این موضوع، امام آغاز به گریه کرد، آن قدر گریست که محاسن مبارکش تر شد!

فرمود: بشّار! بیا با هم به مسجد برویم و برای نجات این زن دعا کنیم! وارد مسجد شدیم، و هر یک دو رکعت نماز خواندیم. حضرت دست های خود را بلند کرده، دعایی خوانده و به سجده رفت. طولی نکشید که سر برداشته، فرمود: حرکت کن برویم، او را آزاد کردند ... .۱

آری، چون «مکان دعا» خود موضوعیت دارد، امام علیه السّلام با آن همه صفا و قداست، باید برای دعا کردن، راهی مسجد شوند تا اثر دعایشان زودتر ظاهر گردد.
داستان جوان مشلول که علی علیه السّلام نسخه دعایی به او دادند و فرمودند که باید در «مشعر» بخوانی تا شفا پیدا کنی، مشهور و معروف است.
در روایت آمده: برخی از گناهان آمرزیده نمی شود مگر در عرفات و مشعر. امام هشتم علیه السّلام فرمود: هیچ کس در این کوه ها(یعنی مکه) توقف نکرد مگر که دعای او مستجاب شد ... .۲

منبع:
۱. بحارالانوار، ج۱۱، ص۲۲۵.
۲. عدّة الداعی، ص۳۶.
۳. عرفان و عبادت، ص۵۴۸-۵۴۹. 


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 10:59 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خشوع چیست ؟

01074013654283630738.jpg

خشوع چیست ؟

پیامبر (ص ) : ما الخشوع ؟ قال : التواضع فی الصلاة و ان یقبل العبد بقلبه کله علی  ربه ...

از پیامبر اکرم (ص ) سؤال شد: خشوع چیست ؟ فرمود:فروتنی و خاکساری  در نماز و این که بنده با تمام قلبش به سوی خدا برود...

( بحار الانوار، ج ,84 ص 264 )


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 10:58 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]