نماز درمان کننده امراض روحي است

نماز درمان کننده امراض روحي است

http://file.tebyan.net/a433b6090c/53224961687053266674_thumb.jpg.png

نماز درمان امراض روحي است كه گوئيا روزي 5 بار وارد چشمه‌ ساري زلال مي‌شويم كه خود آرامش آور است.
حضرت مولي امير المؤمنين (سلام ‌الله ‌عليه) در نامه به امام حسن و امام حسين (عليهم االسلام) فرمودند: «وَ اللهَ، اللهَ فِي الصَّلاهِ فَاِنَّهَا عَمُودُ دِينِكُمْ؛»1  و خدا را خدا را! در مورد نماز در نظر داشته باشيد كه آن، ستون دين شما است.
اهميت به نماز
خداوند خود امر به حفظ اوقات نماز و به ويژه نماز ظهر و عصر كه در خلال فعاليت روزانه است فرموده است: «حَافِظُوا عَلَي الصَّلَواتِ وَ الصَّلاهِ الْوُسْطي، وَ قُومُوا لِلّه قَانِتِينَ»2 نمازها را و به ويژه نماز ظهر را حفظ كنيد، و مطيع خداوند باشيد.
توجه به نماز
اين شيوه و سيره پيامبر اكرم (ص) بوده كه ايشان هيچ چيز را بر نماز مقدم نمي‌داشت. حضرت امير‌المؤمنين (عليه‌السلام) در وصف نوع برخورد با نماز پيامبراكرم (صلوات الله عليه) فرموده‌اند كه «كَانَ رَسُولُ الله (ص) لا يُؤْثِرُ عَلَي الصَّلاهِ عَشَاءٌ وَ لا غَيره»3 اين سيره هميشگي پيامبر بود كه هيچ كاري حتي شام خوردن را بر نماز مقدم نمي‌داشتند. «وَكَانَ اِذَا دَخَلَ وَقْتُهَا كَاَنَّهُ لا يُعْرِفُ اَهلاً وَ لا جَميعاً»4 در بيان سيره پيامبر است كه حضرت مولي فرمودند هر گاه كه وقت نماز فرا مي‌رسيد گوئيا پيامبر اهل و جمعي را نمي‌شناخت.
ويژگي نماز
در معرفي نماز روايات فراواني با بيانات متفاوت به ما رسيده است كه از جمله آن‌ها اين است:
1. بزرگ‌ترين ياد خداوند:
در قرآن كريم آمده است كه «وَ لَذِكْرُ اللهِ اَكْبَرُ وَ الله يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ»5  نماز بزرگ‌ترين ياد خداوند است. توجه كنيد كه اگر ديديد نماز شما را از پليدي باز نداشت او خود مي‌داند كه شما چه مي‌كنيد. نكته اين‌جا است كه در صدر اين آيه بحث از يكي از آثار نماز است كه آن شما را از پليدي و بدي باز مي‌دارد. در آخر فرموده او از كرده شما باخبر است اگر ديدي نرسيدي و به پاكي نرسيدي صفت نمازت را بنگر كه خداوند متعال بر آن مبنا كار را سامان مي‌دهد.
2. نماز چهره دين است:
پيامبر اكرم (صلوات‌ الله‌ عليه) فرموده‌اند: «لِكُلّ شَيء وَجْهٌ، وَ وَجْهُ دينِكُم الصَّلَاه»6 براي هر چيزي صورتي است كه چهره دينشان نماز است.
3. محبوب ترين اعمال است:
حضرت امام صادق (عليه‌السلام) فرمودند كه: «اَحَبُّ الاَعْمَال اِلَي اللهِ جل جلاله اَلصَّلاهُ»7 محبوب ترين اعمال نزد خداوند نماز است.
4. نماز مورد درخواست انبياء الهي:
آن‌قدر نماز داراي اهميت است كه حضرت ابراهيم خليل (عليه‌السلام) براي خود و فرزندانش از خداي تعالي درخواست نمازگزار بودن كرده است. «رَبِّ اجْعَلْنِي مُقيمَ الصَّلاهَ وَ مِنْ ذُرّيَّتِي، رَبَّنَا وَ تَقَبَّلْ دُعَاء»8 خدايا من و فرزندانم را از نمازگزاران قرار ده! اي خدا تو دعايم را پذيرا باش!
5. آخرين وصيت انيباء است:
از حضرت امام صادق (عليه‌السلام) گزارش شده است كه «وَ هِيَ آخِرُ وَصَايَا الاَنْبِيَاء»9  و نماز آخرين وصيت و سفارش انبياء است.
6. نور چشم رسول خدا:
از پيامبر اكرم (صلوات ‌الله‌ عليه) نقل شده است كه فرموده‌اند: «جَعَلَ اللهُ وَجَلَّ ثَنَاوُهُ قُرَّةَ عَيني فِي الصَّلَاهِ»10  خداوند جل جلاله نور چشم مرا نماز قرار داده است.
7. پيامبر از نماز خواندن سير نمي شد:
آن قدر نماز خلأهاي دروني را سيراب مي كند كه هر قدر انسان رشد يافته هم باشد مع الوصف نماز مي تواند به اوجي فراتر و برتر او را فرا بخواند. از پيامبر (صلوات الله عليه) نقل شده است كه آن قدر نماز را دوست دارم كه هرگز سير نمي شوم. همان گونه كه گرسنه به غذا و تشنه از آب، آري، گرسنه به غذا و تشنه به آب وقتي بخورد و بياشامد سير مي شود ليكن «وَ اَنَا لَا اَشبَعُ مِنَ الصَلاه»11 من از نماز سيرائي ندارم.
8. افضل اعمال است:
كسي از امام صادق (عليه‌السلام) برترين و بهترين اعمال نزد خداي تعالي را پرسيد. ايشان در پاسخ فرمودند: «مَا اَعْلَمُ شَيْئاً بَعْدَ الْمَعْرِفَهِ اَفْضَلُ مِنْ هَذِهِ الصَّلاهِ، اَلا تَري اَنَّ الْعَبْدَ الصَّالِحَ عِيسَي بْنَ مَرْيَمْ قَالَ: وَ اَوْصَانِي بِالصَّلاهِ وَ الزَّكَوهِ مَا دُمْتُ حَيّاً»  بعد از معرفت و شناخت برتر از اين نماز نمي‌شناسم. مگر نديده اي كه بنده صالح عيسي بن مريم فرمود: و مرا خداوند وصيت و سفارش تأكيد به نماز و زكات فرموده تا زماني كه زنده‌ام.
درآمد بحث:
امام علي (عليه‌السلام) از ركن اصلي دين يعني نماز بحث فرمودند، كه اموري را بايد در باب نماز مورد دقت قرار داد:
1. نماز از اعمال تعبدي است، كه بايد دقت جدي در وقت و انجامش داشت.
2. نماز درمان امراض روحي است كه گوئيا روزي 5 بار وارد چشمه‌ ساري زلال مي‌شويم كه خود آرامش آور است.
3. اين همه تأكيد اهل‌ بيت (عليهم‌السلام)، قرآن كريم و بزرگان دربارة نماز براي چيست؟ و آيا اين نماز ما با آن تأكيدات سازگاري دارد؟
فعل و ضميرها در عبارات نماز، چون دعا با رعايت ادب اسلامي، به شكل جمع به كار رفته است. اگر بنا بود كه نماز يك عمل شخصي باشد بايد مي گفتيم: «اِياكَ اعبد وَ اِياكَ استَعين،أهدِني اِلَي صِراط المُستقيم»، اما به شكل جمع آمده، حتي زماني كه در گوشه‌اي خلوت كرده‌ایم بايد از برادران ، خواهران ديني ياد كرده و همه را در دعاي خويش شريك سازیم.
اسلام، مصالح فرد را در سايه مصالح جامعه تأمين مي‌كند.
-------------------------------
منابع:
1. امام علي عليه السلام، نهج البلاغه،
2. سوره مباركه بقره، آيه شريفه 238.
3. تنبيه الخواطر، ج 2، ص 78.
4. تنبيه الخواطر، ج 2، ص 78.
5. سوره مباركه عنكبوت، آيه شريفه 45.
6. دعائم الاسلام، ج 1، ص 133.
7. صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج 1، ص 210، ح 638.
8. سوره مباركه ابراهيم، آيه شريفه 40.
9. صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج 1، ص 210، ح 638.
10. مكارم‌الاخلاق، ج 2، ص 366.
11. مكارم الاخلاق، ج 2، ص 366.
12. كليني، كافي، ج 3، ص 264، ح 1.


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 10:49 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خواندن نماز صحيح و باحال تنها وظيفه سرپرست خانه نيست

خواندن نماز صحيح و باحال تنها وظيفه سرپرست خانه نيست
 
http://file.tebyan.net/a433b6090c/51954691602546246741_thumb.png
 
خواندن نماز صحيح و باحال تنها وظيفه سرپرست خانه نيست، بلكه از نظر قرآن، خداوند مسئوليت سرايتنماز را به زن و بچه به عهده او گذاشته، و بر اوست كه با لحنى ملايم زن وفرزند را به ميدان نماز وارد نمايد، و آنان را به اين بهترين عمل تشويق كند.

و أمر اهلك بالصَّلوة و اصطبر عليها لا نسئلك رزقاً نحن نرزقك والعاقبة للتَّقوى. اهل بيت خود را به نماز امر كن، و خود نيز بر اين عبادتصبر و استقامت داشته باش، ما از تو روزى كسى را نمى طلبيم، بلكه روزىدهنده ايم، و عاقبت محمود و پايان نيك از آن اهل تقواست.در قرآن مى خوانيمكه از ويژگيهاى اسماعيل دعوت زن و فرزند به نماز بود :و كان يأمر اهلهبالصَّلوة . . . و نيز در قرآن مجيد مى خوانيم كه حضرت ابراهيم اقامه نماز را براى خود و نسلش تا قيامت از خداوند درخواست كرد.

ربِّ اجعلنى مقيمالصَّلوة و من ذرِّيَّتى. رسول حق در روايات متعددى از نماز به عنوان نورچشم ياد فرموده است. امام ششم(عليه السلام) فرمود :. . .ما مِنْ شَىْءبَعْدَ الْمَعْرِفَةِ يَعْدِلُ هذِهِ الصَّلاةَ. چيزى را بعد از معرفت نمىدانم كه با نماز برابرى كند.على (عليه السلام) فرمود :اُوصيكُمْبِالصَّلاةِ وَ حِفْظِها فَاِنَّها خَيْرُ الْعَمَلِ وَ هِىَ عَمُودُدينِكُمْ. شما را به نماز سفارش مى كنم كه بهترين عمل و ستون دينشماست.قرآن مجيد نماز را بازدارنده انسان از زشتى هاى ظاهر و باطن مى داند:انَّ الصَّلوة تَنْهى عن الفحشاء و المنكَر. چرا زن و بچه را به نمازنخوانيم، و زمينه مناسبى براى اقامه نماز جهت آنان برقرار نكنيم تا فضاىخانه از فحشا و منكرات پاك باشد، و خود و آنان با خيال راحت زندگىكنيم.حضرت باقر(عليه السلام) مى فرمايد :اِنَّ اَوَّلَ ما يُحاسَبُ بِهِالْعَبْدُ الصَّلاةُ فَاِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ ماسِواها.

اول برنامه اى كه درقيامت نسبت به آن انسان را به محاسبه مى كشند نماز است، اگر قبول شود بقيهاعمال هم قبول مى شود.ضايع كردن نماز، و سبك شمردن آن، و ترك اين عبادتبزرگ باعث محروميت از شفاعت پيامبر، و ورشكستگى در قيامت، و مطرود شدن ازرحمت حق، و ممنوع شدن از دخول در بهشت است. از نماز خود و زن و فرزندمان غافل نشويم، كه قيامت دچار شكايت زن و فرزند در پيشگاه حق نگرديم، بدينگونه كه به حضرت حق عرضه بدارند اگر دعوت به نماز شده بوديم اجابت مى كرديم، نبود نماز در پرونده ما در مرحله اول تقصير شوهر و پدر ماست و درمرحله بعد خود ما مقصّريم.خداوندا چون بى توجهى او ما را نسبت به نمازغافل كرد، انتقام ما را از او بگير، و وى را به لعنت خود دچار كن، و عذابش را دو برابر عذاب ما قرار بده!!كودكان عكس برداران عجيبى هستند، آنان تمام رفتار و كردار و اخلاق و حالات و حركات بزرگترها را تقليد مى كنند، اگرنماز بخوانيد، روزه بگيريد، قرآن تلاوت كنيد، خوشرو باشيد، محبت كنيد،وقار و ادب نشان بدهيد، همه و همه را تقليد و پس از مدّتى قدم اين حقايق در سرزمين وجود آنان ثابت مى شود.

در روايت بسيار مهمى آمده :عيسى(عليهالسلام) به قبرى گذشت كه صاحبش عذاب مى شد، سال بعد به همان قبر گذشتمشاهده كرد صاحبش از عذاب نجات يافته، سبب آن را از حضرت حق پرسيد، به اووحى شد، فرزند صالحى پيدا كرد كه راهى را اصلاح و يتيمى را پناه داد، بهخاطر عمل فرزندش او را آمرزيديم.عزيزان تربيت اولاد صالح و فرزندى كه اهلعبادت و كار خير باشد نه تنها بهره دنيائى بلكه سود برزخى و قيامتى دارد،سعى كنيد از اين تجارت بامنفعت غافل نمانيد.( يا ايها الذين آمنوا قواانفسكم و اهليكم نارا... )

    منبع : کتاب نظام خانواده در اسلام
    نويسنده :استاد حسین انصاریان

ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 10:47 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز جواد الائمه برا ی رفع گرفتاری

82128563861970231127.jpg

نماز جواد الائمه برا ی رفع گرفتاری

 جواد الائمه این نماز دو رکعت است که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و هفتاد مرتبه سوره «توحید» را مى خوانى
و پس از پایان نماز مى گویى:
اَللّهُمَّ رَبَّ الأَرْواحِ الْفانِیَةِ، وَ الأَجْسادِ الْبالِیَةِ، اَسْئَلُکَ بِطاعَةِ الاَْرْواحِ الرّاجِعَةِ اِلى اَجْسادِها، وَ بِطاعَةِ الاَْجْسادِ الْمُلْتَئِمَةِ بِعُرُوقِها، وَ بِکَلِمَتِکَ النّافِذَةِ بَیْنَهُمْ، وَاَخْذِکَ الْحَقَّ مِنْهُمْ، وَ الْخَلائِقُ بَیْنَ یَدَیْکَ یَنْتَظِرُونَ فَصْلَ قَضآئِکَ، وَیَرْجُونَ رَحْمَتَکَ، وَیَخافُونَ عِقابَکَ، صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَ اجْعَلِ النُّورَ فى بَصَرى، وَالْیَقینَ فى قَلْبى، وَ ذِکْرَکَ باِللَّیْلِ وَالنَّهارِ عَلى لِسانى، وَ عَمَلا صالِحاً فَارْزُقْنى.

اى خدا اى پروردگار ارواحى که از این جهان فانى رفته و اى پروردگار اجساد پوسیده از تو مى خواهم به حق فرمانبرى آن ارواح که بسوى اجساد خود بازگردند و به حق فرمانبرى اجسادى که با رگهاى خود پیوند شوند و به حق فرمان نافذت در میان آنها و گرفتن حقت از ایشان و در آن حال که خلائق در برابرت به انتظار صدور حکم و امیدوار برحمتت و خائف از عقاب تواند درود فرست بر محمّد و آل محمّد و نور و روشنى در دیده ام و یقین در دلم قرارده و ذکرت را شب و روز بر زبانم جاری ساز و عمل صالح روزى من گردان.

منبع: جمال الاسبوع، صفحه ۲۷۸ و بحارالانوار، جلد ۸۸، صفحه ۱۸۹ (با اندکى تفاوت).


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 10:45 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نمازی که رسول خدا به علی علیه السلام یاد داد

66457795800279491234.jpeg

نمازی که رسول خدا به علی علیه السلام یاد داد :

حضرت امیر المومنین علیه السلام فرمودند : هنگام وفات پیغمبر صل الله علیه و آله گفتم : یا رسول الله ! ما راوصیت فرما . فرمودند : به دو رکعت نماز بین مغرب و عشاء سفارشتان می کنم . در رکعت اول حمد و سیزدهمرتبه سوره زلزال و در رکعت دوم حمد و پانزده مرتبه توحید . البته هر کس در هر ماهی چنین کند از متقین باشدو اگر در هر سال انجام دهد از محسنین نوشته می شود و اگر در هر جمعه یک بار انجام دهد از نمازگزاران نوشتهمی شود و اگر در هر شب انجام دهد در بهشت همسایه من باشد و ثوابش را جز خدای رب العالمین جل و اعلی روشن نسازد.

منبع : ختوم و اذکار ج ۲ ص ۴۰۰


ادامه مطلب


[ جمعه 14 اسفند 1394  ] [ 10:44 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]