خطا و کفر و نفاق در کوتاهی نماز!
خطا و کفر و نفاق در کوتاهی نماز!
از امام رضا(علیه السلام) نقل است که فرمودند: بر وقت های نماز محافظت کنید چرا که بنده ایمن از حوادث نیست و کسی که وقت نماز واجب براو داخل شود و عمدا کوتاهی کند خطا کننده است.
بنابراین نه تنها انسان باید بکوشد نمازهای واجب و نیز نماز صبح را در وقت آن به خوبی و حضور قلب به جای آورد بعلاوه باید بکوشد در اول وقت آن نماز صبح و سایر نمازها را بگزارد و در غیر این صورت خطا کار است!
چرا که ترک عمدی گناه نزدیک به کفر و مورد لعن است و امام علی(علیه السلام) فرمودند: خدایا لعنت کن کسی را که نماز را عمدا ترک می کند همچنین نباید با بی حالی و خواب آلود و کاهلانه به نماز ایستاد که همه اینها به فرموده امام باقر(علیه السلام) از علامات نفاق است بنابراین به ویژه در ابتدای صبح باید به صورتی برنامه ریزی نمود که کسالت و خواب آلودگی برای انسان در نماز به وجود نیاید که این ممکن نمی شود مگر در صورت اهمیت قائل شدن برای نماز و برای سعادتمندی خود!
منبع: تبیان
ادامه مطلب
نماز خیمه ی دین!
نماز خیمه ی دین!
عصاره ی همه ی خوبی ها در نماز موج می زند و در قیامت نیز آنچه پیش از همه مورد پرسش قرار می گیرد و شرط قبولی دیگر اعمال نیز می باشد همین نماز است: «أَوَّلُ ما یُحاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ الصَّلاةُ»
اولین عملی که از بنده در قیامت مورد محاسبه قرار می گیرد نماز است. فان قبلت قبل سایر عمله: اگر نماز مقبول افتاد سایر اعمالشان نیز قبول می شود. از این رو اهمیت نماز برکسی پوشیده نیست و کوتاهی و اهمال در آن عواقب ناگواری را برای سعادتمندی انسان به همراه خواهد داشت سبک شمردن نماز و اقسام بلاها!
حضرت زهرا(سلام الله علیها) از پدر بزرگوارشان حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) پرسیدند: پدرجان! مردان و زنانی که نسبت به نماز بی اعتنا هستند و نماز را سبک می شمارند چه مشکلات و عواقبی را در پیش دارند؟
حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) فرمودند: ای فاطمه! هر کس از مردان و زنان نمازش را سبک بشمارد خداوند او را به پانزده نوع بلا و مصیبت گرفتار می سازد. شش مورد در دنیا و سه مورد در وقت مرگ و سه مورد در قبر و سه مورد در قیامت هنگامی که از قبر خارج شود!
توسعه ی معنوی در پرتو نماز – سید جلال رضوی همدانی
ادامه مطلب
قرآن و نماز در كنار هم
قرآن و نماز در كنار هم
هر نماز گزاری در شبانه روز ده بار سوره حمد را میخواند و چون این سوره هفت آیه دارد میشود هفتاد آیه ، بعد از حمد سوره دیگری هم باید خوانده شود. اگر فرض كنیم سوره توحید باشد كه پنج آیه دارد و در جوع میشود پنجاه آیه ، بنابراین مجموعه آیاتی كه نمازگزار باید در هر شبانه روز بخواند یكصد و بیست آیه خواهد بود و تلاوت این تعداد آیه در هر روز ، قرآن را از مهجوریت بیرون میآورد.و رابطه انسان با قرآن را زیاد میكند. به علاوه قرآن و نماز بارها كنار هم آمدهاند از جمله در سوره فاطر آیه 29 میخوانیم «كسانی كه قرآن تلاوت میكنند و نماز به پا میدارند» و در سوره اعراف آیه 170چنین آمده است: «كسانی كه به قرآن تمسك كرده و نماز به پا میدارند» آری قرآن و نماز هم در كنار هم هستند و هم در درون هم.
یكصدو چهارده نكته درباره نماز/ حجه الاسلام قرائتی
ادامه مطلب
انواع نمازگزاران
انواع نمازگزاران
پیامبر اكرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: امت من چهار گروهند:
- نمازگزاران سهلانگار اینان اهل «وَیل» اند كه یكی از دَرَكهای جهنم است. خداوند در قرآن درباره آنان فرموده است:«ویل بر نمازگزارانی كه از نماز غفلت كنند» (سوره ماعون 4-5
- آنهایی كه گاهی نماز میخوانند و گاهی نمیخوانند: اینان اهل «غَیّ»اند كه یك دیگر از دركهای دوزخ است. خداوند درباره این گروه فرموده است : نسلی پس از آنان آمدند كه نماز را ضایع كردند و به دنبال شهوتها رفتند و به زودی «غَیّ» را دریابند
سوره مريم 59
- گروهی كه هرگز نماز نخوانند: اینان اهل «سَقَر»اند كه نام درك دیگری از جهنم است. خداوند میفرماید: «از دوزخیان بپرسند چه چیز شما را به سقر كشید؟ مي گویند:نماز نمیخواندیم.» سوره مدثر42-43
- آنهایی كه همیشه نماز میخوانند و در نماز خشوع و حضور قلب دارند. اینان رستگارانند چنانكه خداوند فرماید:«مؤمنان رستگار شدند آنها كه در حال نماز خشوع دارند.» سوره مؤمنون 1-2-4
-
نماز و نمازگزاران/آیةالله جوادی آملی
ادامه مطلب