فلسفه ی مسح در وضو چیست؟
فلسفه ی مسح در وضو چیست؟
بعضی از حکمت های مسح سر و پاها عبارت است از:
1- این اعضا حتی به اندازه ی یک مسح و دست کشیدن،مورد توجه قرار گرفته و باید پاک شوند.
2- نمازگزار بداند که باید سر خود را(که محل افکار و عقاید و اندیشه هاست)برای نماز پاکیزه کند و پای خود را هم که وسیله ی حرکت به سوی اهداف الهی است،تطهیر نماید و حرکت در مسیر غلط باز دارد.این بدان معناست که نمازگزار برای رسیدن به خدا،باید از سر تا به قدم پاک و درست و منزه شود.
ادامه مطلب
آيا عبادت هاى ما قبول شده است ؟
آيا عبادت هاى ما قبول شده است ؟
ارزش مهمّ عبادت ها و نماز به قبولى آنهاست و خداوند از بندگان شايسته و اهل تقوا عبادت را مى پذيرد و انفاق و صدقات را قبول مى كند.(1)
انسانى كه به قبولى عبادت مطمئن نيست ، چرا مغرور به آن شود؟...
1- مائده ، آيه 27 و توبه ، آيه 53.
ادامه مطلب
آيا عبادت هاى ما تباه نشده است ؟
آيا عبادت هاى ما تباه نشده است ؟
برخى از گناهان است كه نماز و عبادت هاى يك عمر را حبط و تباه مى كند و افراد، از بازار عمل ، تهيدست برمى گردند. نماز و عباداتى كه همراه با برخى معصيت هاست ، آيا از حبط شدن به سلامت گذشته است تا به آنها دل خوش كنيم ؟(1)
1- مراجعه شود به آيات : هود 16 و فرقان 23.
ادامه مطلب
آيا حُسن عاقبت خواهيم داشت ؟
آيا حُسن عاقبت خواهيم داشت ؟
بسيارند آنانكه گرفتار فرجام بد و عاقبت سوء شدند. حُسن عاقبت و عاقبت بخيرى نعمت بزرگى است كه اولياء خدا همواره از خداوند مى طلبيده اند. حضرت يوسف از خدا خواسته كه : مرا مسلمان بميران وَ تَوَفَّنِى مُسْلِماً(1)
قرآن مى گويد: خردمندان ، يكى از خواسته هايشان از خدا آنست كه آنان را با نيكان بميراند. وَتَوَفَّنَا مَعَ الاَْبْرَارِ(2)
درخواست هدايت به صراط مستقيم ، دعا به تداوم اين راه است و قرآن در چند جا عاقبت را از آنِ اهل تقوا مى شمارد: وَالْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ(3)
مگر شيطان با آنهمه عبادت ، از محضر خدا رانده نگشت ؟ مگر افرادى پس از يك عمر نماز و عبادت ، در بدترين وضع روحى و عملى و گمراهى از دنيا نرفتند؟ پس نبايد به وضع فعلى مغرور شد!
1- يوسف ، آيه 101.
2- آل عمران ، آيه 193.
3- اعراف ، آيه 128، هود 49، قصص 83.
ادامه مطلب