رهایی از گرما، با نماز

رهایی از گرما، با نماز
پیامبر (ص ) : اذا اشتد الحر فابردوا بالصلاة فان الحر من فیح جهنم
هر وقت گرما و شدت آن بر شما سخت گرفت ، توسط نماز آن راخنک کنید، زیرا گرما و حرارت از جوشش جهنم است
( بحار الانوار، ج ,80 ص 15 )
ادامه مطلب
نمازهاى رفع بیمارى

1. نماز براى شفا از هر بیمارى سه روز را روزه بدار و در روز سوم ، نزدیك ظهر غسل كن و به درگاه حق برو، خرقه اى نظیف با خود بردار و چهار ركعت نماز بخوان . هر چه مى خواهى از قرآن در آن قرائت كن و تا مى توانى شكسته دل باش . پس از نماز نیز لباس خود را در آور و خرقه را بپوش و گونه راست را بر زمین بگذار و بگو: یا واحد یا ماجد یا كریم یا حنان یا قریب یا مجیب یا ارحم الراحمین صل على محمد و آله واكشف ما بى من ضر و معزه و البسنى العافیه فى الدنیا و الاخراة و امنن على بتمام النعمة و اذهب ما بى فانه قد آذانى و غمنى .امام صادق علیه السلام فرمود: ... بر این دعا مداومت كن كه خدا شفایت بخشد. (595)2. نماز براى رفع تب دو ركعت است و مانند نماز صبح مى باشد. صورت راست را بر زمین گذارده و ده بار بگوید: یا فاطمه بنت محمد استشفع بك الى اللّه فیما نزل بى ؛ اى فاطمه دختر محمد صل الله علیه و آله ! از این عارضه تو را نزد خدا شفیع قرار مى دهم و از تو شفاعت مى جویم .(596)3. نماز براى رفع بیمارى چشم دو ركعت است . بعد از نماز بگو: یا اللّه یا رحمن یا رحیم یا سمیع الدعوت یا معطى الخیرات اعطنى خیر الدنیا و خیر الاخرة و قنى شر الدنیا و شر الاخره و اذهب عنى ما اجد فقد عاظنى الامر و احزننى .(597)4. نماز براى رفع نابینائى دو ركعت است ؛ پس از نماز بگو: اللهم انى اءسئلك و اءرغب الیك اتوجه الیك بنبیك نبى الرحمة یا محمد انى اتوجه بك الى اللّه ربى اءن یرد على بصرى . (598)5. نماز درد گردن دو ركعت است ؛ در هر ركعت ، حمد یك بار و سوره زلزلت سه بار خوانده مى شود.6. نماز درد سینه چهار ركعت مى باشد؛ در هر ركعت ، حمد یك بار و در ركعت اول ، سوره انشراح یك بار و در ركعت دوم ، سوره توحید را سه بار بخوان و در ركعت سوم سوره والضحى یك بار و در ركعت چهارم آیه یعلم خائنة الاعین و ما تخفى الصدور خوانده شود (599)(600)7. نماز درد سر دو ركعت است كه در هر ركعت ، حمد یك بار و توحید سه مرتبه و این آیه را: قال رب انى وهن العظم منى واشتعل الراس شیبا و لم اءكن بدعائك رب شقیا (601) بخوان . (602)8. نماز درد پا دو ركعت است ، در هر ركعت ، یك بار حمد و آیه آمن الرسول را بخواند. (603)
595- مكارم الاخلاق ، ص 394.596- همان ص 396.
597- بحارالانوار، ج 95، ص 78.
598- مكارم الاخلاق ، ص 396.
599- سوره مومن / 19.
600- مكارم الاخلاق ، ص 396.
601- سوره مریم / 4.
602- مكارم الاخلاق ، ص 396.
603- همان ، ص 397.
ادامه مطلب
برای وسعت رزق این دعا را در سجده بخوانید
برای وسعت رزق این دعا را در سجده بخوانید
یا خَیرَ المَسؤُولینَ، وَ یا خَیرَ المُعطینَ، اُرزُقنی وَ ارزُق عَیالی مِن فَضلِکَ الواسِع فَانَّک ذُو الفَضل العَظیم
به گزارش فرهنگ نیوز ، امام باقر علیه السّلام فرمود: برای وسعت رزق از خداوند در نماز واجب پس از ذکر سجده این دعا خوانده شود:
«یا خَیرَ المَسؤُولینَ، وَ یا خَیرَ المُعطینَ، اُرزُقنی وَ ارزُق عَیالی مِن فَضلِکَ الواسِع فَانَّک ذُو الفَضل العَظیم؛ ای بهترین سؤال شدگان، ای بهترین بخشندگان، از فضل و فزونی خود روزی من و عیالم را برسان، چه اینکه تو دارای فضل و فزونی بزرگ هستی.»
منبع:
۱. اصول کافی، ص۵۵۱.
۲. عرفان و عبادت، ص۶۰۴.
ادامه مطلب
آیا وضو دارای اثرهای خوب دنیوی است؟

وضو در کنار آثار متعدد و بزرگ اخروی، آثاری نیز در امور دنیایی انسانها دارد که عبارتاند از:
1. سلامتی جسم؛ در حدیثی پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) خطاب به امام علی (علیه السلام) میفرماید: «وضو گرفتن قبل و بعد از غذا خوردن باعث شفای جسم و رفع بیماریهای آن است»
2. برطرف کننده فقر و افزایش روزی؛ امام صادق (علیه السلام) فرمود: «وضو گرفتن قبل و بعد از خوردن غذا، فقر را برطرف کرده و رزق و روزی را زیاد میکند». (الکافی، ج 6، ص 290، ح 2 و 5)
3. زیاد شدن خیر خانه؛ این مورد که اعم از مورد قبلی است.
در روایتی از امام صادق امام صادق (علیه السلام) نقل شده است: «هر کس دوست دارد که خیر خانهاش (که هم شامل مال و اموال و هم فرزند و امور معنوی خانواده) زیاد شود، هنگام آماده شدن غذا وضو بگیرد». (المحاسن، ج 2، ص 424)
4. برطرف شدن ناراحتی؛ یکی دیگر از آثار وضو گرفتن بعد از غذا، برطرف شدن هم و غم است. از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در باب وضو نقل شده است: «وضوی بعد از غذا همّ و غم را برطرف میکند». (الکافی، ج 6، ص 290)
گفتنی است؛ آثاری که برای عمل نیک و یا بد در آیات و روایات بیان شده است؛ از یک نگاه اخرویاند و از نگاهی دیگر دنیوی؛ یعنی اینگونه نیست که آثار دنیوی آن بیارتباط با آثار اخروی باشند؛ مانند سلامتی جسم که در وضو به اندازهی خود اثرگذار است؛ چرا که برای عبادت و بندگی خداوند و داشتن آخرتی نیکو سلامت جسم به اندازه خود تأثیر دارد؛ بنابر این، آثار دنیوی به نوعی به آثار اخروی بر میگردند؛ به علاوه، خیلی از آثار به ضمیمهی اعمال نیک دیگر اثر بخشاند.
ادامه مطلب