نمازگزار و پیمان و شهادت
نمازگزار و پیمان و شهادت
قرآن در ادام خواص نماز و صفات نمازگزاران میفرماید: «و الّذین هم لأماناتهم و عهدهم راعون» [1] آنانکه امانتهای خود را چه مالی و چه غیرمالی، رعایت میکنند و به تعهداتی که دارند، چه بین خود و خدا و چه بین خود و دیگران، پایبندند. تا آنجا که میفرماید: با من عهد ببندید و مرا طرف معامله خود قرار دهید.
برخی از بزرگان، رساله هایی به نام «رسال عهد» نوشتهاند. یکی از اینها نوشت ابن سیناست که تعهدات خود را در آن رساله بیان میکند. آنان عهد میکنندکه زبان، جز به ذکر خدا باز نکنند و در مجالس گناه و محافلی که سودی نداردحضور نیابند. در این عهدنامه ها مواد عهدی بین خود و خدا را توضیح میدهند.پس مؤمن با خدای خود عهدی دارد و خدا آن قدر نزدیک است که مؤمن میتواند بااو عهد ببندد.
«و الّذین هم بشهاداتهم قائمون» [2] کسانی که در شهادتهای خود ایستادگی میکنند. اگر به وحدانیت حق و رسالت شهادت میدهند، بر آن میایستند و اگر در دیگر مسائل حقوقی به حق، شهادت میدهند، بر آن پایداری می ورزند.
پی نوشت ها:
ادامه مطلب
نمازگزار بالاتر از نماز است
نمازگزار بالاتر از نماز است
این که در روایت آمده است « کسی که وضو می گیرد با آب وضوی او فرشته خلق می شود» یعنی با عمل صالح او «کُنْ فَیَکُون»(1) می
شود و گرنه فرشته ها نه از آتشند و نه از خاک. آن ها با نماز درست می شوند نظیر عسل بهشت که با عمل صالح ساخته می شود.
(وَ أَنْهارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفًّی)(2)
عسل بهشت از زنبور و کندو نیست بلکه با نماز و روزه درست می شود. حوری بهشت هم نظیر انسان نیست تا (خالِقٌ بَشَراً مِنْ طِینٍ)(
3) باشد (و از خاک و گل آفریده شده باشد) و یا مثل جن نیست تا (وَ الْجَانَّ خَلَقْناهُ مِنْ قَبْلُ مِنْ نارِ السَّمُومِ)(4)
باشد )و از آتش گرم و سوزان خلق شده باشد( بلکه او با نماز درست می شود با عبادت و اطاعت درست می شود،
بنابراین اگر فرشته موجودی است که با نماز درست می شود. نماز گزار بالاتر از نماز است، چون «فاعِلُ الْخَیْرِ خَیْرٌ مِنْهُ» بالاتر از هر کار
خیر، صاحب آن کار است، چون هر مؤثری از اثر خودش قوی تر است.
پاورقی
-------------------------------------------------------------
1)مأخوذ از آیه 82. سوره یس(36): »اِنَّما أَمْرُهُ آِذا أَرادَ شَیئاً أَنْیَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُونْ« فرمان او چنین است که هر گاه چیزی را اراده کند، تنها به آن می گوید: »موجود باشد« آن نیز بی درنگ موجود می شود.
2) سوره محمد(47): آیه 15.
3) سوره ص (38) آیه 71.
4) سوره حجر (15) آیه 27
ادامه مطلب
توصیه انبیا به نماز
توصیه انبیا به نماز
امام ششم (علیه السلام) دربار عظمت نماز فرمودند: شما سخن انبیا را در قرآن میشنوید، بنده صالح خدا، عیسای مسیح (علیه السلام) میگوید: خدا مرا بهنماز توصیه کرد.
امام صادق (علیه السلام) این سخن را در جواب معاویة بن وهب که از وی درباره بهترین وسیله تقرب و محبوبیت بندگان به پروردگار پرسیده بود فرمود: «ما اعلم شیئاً بعد المعرفة افضل من هذه الصّلوة! الّا تری انّ العبد الصّالح عیسی بن مریم علیه السّلام قال: و اوصانی بالصّلوة» [1] بهترین وسیل تقرب به پروردگار پس از معرفت خدا چیزی بالاتر از نماز نیست ـ معرفت جزء اصول اعتقادات است و بر اساس آن تقرب به وسیل نماز ممکن است ـ آیا ندیدی عیسی بن مریم را که میفرماید: خداوند مرا به نماز توصیه کرده است.
پی نوشت:
ادامه مطلب
غیبت در مسجد
غیبت در مسجد
رسول خدا (صلى الله علیه آله و سلم ) فرمود: ((به انتظار نماز نشستن در مسجد تا زمانى که حدثى از او صادر نشود عبادت است . پرسیدند: حدث چیست ؟ پیامبر فرمود: غیبت کردن ))(1).
امام حسن (علیه السلام ) فرمود: ((اهل مسجد زائران خدایند و بر صاحبخانه است که به زائرش هدیه اى دهد))(2).
در تورات مکتوب شده است که : ((خانه هاى من در زمین مساجد است ، پس خوشا به حال بنده اى که در خانه خود طهارت بگیرد، پس مرا در خانه من زیارت کند بر میزبان لازم است که از میهمانخود پذیرایى نماید))(3).
پی نوشت ها:
1- بحارالانوار، ج 83، ص 384.
2- الحکم الزهراء ص 15.
3- ثواب الاعمال ، ص 47.
ادامه مطلب