مستحب است قلب هم سمت قبله باشد

مستحب است قلب هم سمت قبله باشد

23841225559714066447.jpg

 امام صادق (علیه السلام ) فرمود: ((چون رو به قبله نمودى ، از دنیا و هرچه در آن است و از خلق و هر چه بدان مشغولند، ماءیوس باش و دل خود را از هر آنچه که او را از خداوند مشغول مى نماید، خالى ساز و با دیده باطن عظمت خداوند را ببین ، و به یاد آور روزى را که در پیشگاه الهى خواهى ایستاد، روزى که هرکس بدانچه از پیش فرستاد گرفتار است )).و در حدیث نبوى است که : ((هرگاه بنده اى به نماز بایستد و قلبش با خدا ومتوجه او باشد، پس از نماز، همچون روزى خواهد بود که از مادر متولد شده است ))(1).بدون شک صحیح نیست در پیشگاه حضرت حق داراى دو حالت باشى ، در یک حال توجه به او و در یک حال توجه به دنیا و خلق دنیا.

پی نوشت:

1- اسرار الصلوة ، ص 198.

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 خرداد 1394  ] [ 5:40 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز براى زیاد شدن روزى

نماز براى زیاد شدن روزى

42760253177128367547.jpg

در روایتى آمده است مردى خدمت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) آمد و گفت: یا رسول اللّه من عیال مندم و قرض دارم و زندگى بر من سخت مى گذرد، به من دعایى بیاموز تا با خواندنش، خداوند روزیم را زیاد کند، تا بتوانم قرضم را ادا کنم و به خانواده ام برسم. رسول خدا(صلى الله علیه وآله)فرمود: اى بندهخدا وضوى کاملى (از نظر آداب و شرایط) بگیر; سپس دو رکعت نماز بخوان و رکوع و سجود آن را به نیکى بجا آور و پس از نماز بگو:

یا ماجِدُ یا واحِدُ یا کَریمُ، اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِمُحَمَّد نَبِیِّکَ نَبِىِّ الرَّحْمَةِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ،
اى با مجد و شوکت اى یگانه اى بزرگوار توجه کنم بسویت بوسیله پیامبرت محمّد پیامبر رحمت درود خدا بر او و آلش.

یا مُحَمَّدُ یا رَسُولَ اللهِ، اِنّى اَتَوَجَّهُ بِکَ اِلَى اللهِ رَبّى وَرَبِّکَ وَرَبِّ کُلِّ شَىْء،

اى محمّد اى رسول خدا براستى من متوجه گشته ام بوسیله تو بسوى خدا پروردگار خود و پروردگار تو و پروردگار هرچیزى.

وَاَسْئَلُکَ اللّهُمَّ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَاَهْلِ بَیْتِهِ،

و از تو خواهم خدایا که درود فرستى بر محمّد و خاندانش

وَ اَسْئَلُکَ نَفْحَةً کَریمَةً مِنْ نَفَحاتِکَ، وَفَتْحاً یَسیراً، وَرِزْقاً واسِعاً،

و از تو خواهم نسیمى کریمانه از نسیمهاى رحمتت و گشایشى آسان و روزى وسیعى

اَلُمُّ بِهِ شَعَثى، وَاَقْضى بِهِ دَیْنى، وَاَسْتَعینُ بِهِ عَلى عِیالى.(1)

که پریشانیم را بدان برطرف کنم و قرضم را بدان ادا کنم و کمک جویم بدان بر عائله ام.

البتّه تمام این دستورات بعد از آن است که انسان تلاش و سعى لازم را براى تحصیل روزى انجام دهد و الاّ دعاى او - طبق روایات - مستجاب نمى شود.

منبع:

1. مکارم الاخلاق، صفحه 336.


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 خرداد 1394  ] [ 5:39 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز ترازوی سنجش اعمال است

نماز ترازوی سنجش اعمال است

46943650560141715421.jpg

 حجت الاسلام والمسلمین محمد علی جاودان،  با تاکید بر جایگاهو اهمیت نماز، اظهارداشت: در طول شبانه روز خواندن نماز جزء اعمال معمولی مردم است، در حالی که عمال دیگر مانند نماز شب مورد غفلت قرارمی گیرد.

وی در ادامه به روایتی از رسول اکرم(ص) " الصَّلَوةُ مِیزَان؛ مَن‌ وَفَی‌ اسْتَوْفَی‌/ (من لایحضره الفقیه ، ج1 ، ص 2 ؛ مستدرک الوسائل ج3، ص 14 و ج1 ، ص 172)" اشاره کرد و گفت: دراین روایت آمده که نماز ترازو است و هرکس ترازو را آن قدر که باید پر کند، چرا که نماز میزان و معیار سنجش دیگر اعمال ماست.

حجت الاسلام والمسلمین جاودان با تاکید بر لزوم درک معانی نماز، ابراز داشت: برخی از اعمال ما بر اساس عادت است و بعضی دیگر بر اساس طبیعت. بخشی که اختیاری است به نیت ما بر می گردد. اگر سراسر زندگی انسان تحت کنترل باشد، فرد خوشبختی خواهد بود.

وی در ادامه به بیان خاطره ای از مرحوم آیت الله العظمی بهجت(ره) پرداخت و گفت: ایشان به ثروتمندانی که در پی مال اندوزی بودند می گفتند "اگر اینها می دانستند چه لذتی در نماز پنهان شده، ثروت را رها می کردند و به دنبال نماز می رفتند".

این استاد حوزه یادآور شد: نماز خواندن انسان های معمولی به منظور استغفار از گناهان است، در حالی که هدف از نماز خواندن ائمه معصومین علیهم السلام حفظ و نگهداری عمل صالح بود.

حجت الاسلام والمسلمین محمد علی جاودان،حسینیه شیخ مرتضی زاهد تهران،

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 خرداد 1394  ] [ 5:39 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تعقیبات نماز

تعقیبات نماز

68321859851345075303.jpg

برابرآنچه از روایات استفاده مى شود، تعقیبات (علاوه بر کمال نماز و قبولى آن) سبب فراوانى روزى است.(1) و مؤمن تا هنگامى که پس از نماز، در ذکر خداوند است، گویا در نماز است و ثواب نماز را دارد،(2) و دعا پس از نماز واجب، از نماز مستحب بهتر است.(3) مرحوم علاّمه مجلسى فرموده است: تعقیبات نماز، به قرآن و ذکر و دعایى گویند که پس از نماز، متّصل به نماز باشد، و افضل آن است که با وضو و نشسته و رو به قبله باشد، و بهتر آن است که همانند تشهد بنشیند و در اثناى تعقیب سخن نگوید، مخصوصاً در تعقیبات نماز مغرب. و برخى گفته اند همه شرایط نماز را در تعقیبات رعایت کند; ولى ظاهراً پس از نماز در هر حالى مشغول خواندن قرآن، ذکر و دعا باشد فى الجمله ثواب تعقیبات نمازرا دارد; هرچند در حال راه رفتن باشد.(4) از ائمّه اطهار(علیهم السلام) درتعقیبات نماز، دعاهاى فراوانى براى امور دنیا و آخرت وارد شده است، و چون بهترین عبادت جوارحى و بدنى، نماز است و تعقیباتى که وارد شده است در تکمیلنماز و رفع نواقص آن نقشى مؤثّر دارد و همچنین سبب ترفیع درجات و آمرزش خطایا و گناهان است و براى به دست آوردن حاجات نیز مفید است، از این رو قسمى از تعقیبات را این جا ذکر مى کنیم. تعقیبات بر دو گونه است: 1ـ تعقیبات مشترک. 2ـ تعقیبات خاص.
1. خصال، جلد 2، صفحه 504، حدیث 2 و بحارالانوار، جلد 82، صفحه 321، حدیث 6.
2. مفاتیح الجنان، فصل تعقیبات نماز.
3. بحارالانوار، جلد 82، صفحه 324، حدیث 17.
4. همان مدرک، صفحه 314 - 317 (با تلخیص).

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 خرداد 1394  ] [ 5:39 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]