مواردی که باید نماز را به جماعت خواند
مواردی که باید نماز را به جماعت خواند
1-کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحت می شود، باید نماز را با جماعت بخواند.
2- اگر پدر و مادر به فرزند خود امر کند که نماز را به جماعت بخواند، چون اطاعت پدر و مادر واجب است بنابر احتیاط واجب باید نماز را به جماعت بخواند و قصد استحباب نماید.
3- کسی که حمد و سوره و چیزهای دیگر نماز را به خوبی نمی داندو می تواند یاد بگیرد، چنانچه وقت نماز وسعت دارد ،باید یاد بگیرد و اگر وقت تنگ است، بنابراحتیاط واجب در صورتی که ممکن باشد، باید نمازش را به جماعت بخواند.
ادامه مطلب
با عجله تمام دو رکعت نماز گذاشت
با عجله تمام دو رکعت نماز گذاشت
عربىوارد مسجد پیامبر صلّى اللّه علیه وآله و سلّم شد، با عجله تمام دو رکعت نماز گذاشت ، در هیچ رکنى شرایط و آداب مربوطه نکرد و در قرائت و حفظ مخارجو الفاظ و حروف و کلمات هیچ گونه دقّتى به عمل نیاورد. به عبارت دیگر، نماز را با طماءنینه و سکون ، و وقار و خضوع و خشوع به جا نیاورد. آنگاه براى دریافت مزد نمازى که خوانده بود دستهایش را به آسمان برداشت و گفت : ((خدایا، اعلى علّیین ، بهشت را روزى من کن و قصرى زرّین و چهار حوریه به من عطا فرما.))
از قضا امام سجّاد (ع ) در آنجا حضور داشت و نماز خواندن شتابزده و در خواست اعرابى را از خداوند شنید، پس خطاب به او فرمود: ((اى برادر عرب ، کابین و ازدواج بزرگى طلب مى کنى )).
یعنى نمازى که تو با این وصف گزارده اى ، شایستگى درخواست بهترین نعمتها و عالى ترین مکانها را از درگاه بارى تعالى ندارد.(1)
پی نوشت:
1-نماز از دیدگاه قرآن و حدیث ، ص 154.
ادامه مطلب
اگر فردی با توجه کامل نماز بخواند.....

1. پیامبر خدا(ص): «هرگاه بنده به نماز ایستد و فکر و دلش متوجّه خداوند متعال باشد، وقتی نماز را تمام کند، مانند روزى است که از مادر متولد شده است».[1]
2. امیرالمؤمنین علی(ع): از رسول خدا (ص) شنیدم که میفرمود: «ای على! سوگند به خدایى که مرا به درستى و راستى بشارت دهنده و انذار کننده فرستاد،یقیناً هر یک از شما براى وضو برخیزد، گناهان از اعضایش میریزد و هنگامى که براى نماز به ظاهر و باطنش و به روى و به قلبش به سوى خدا میرود، از نماز فارغ نمیشود مگر مانند روزى که مادر او را زاییده، از همه گناهان پاکمیشود. و اگر میان دو نماز واجب خطایى به او برسد، پس از اداى نماز دیگر به همان صورت گناهش آمرزیده میشود».[2]
ادامه مطلب
عبادت صاحب ریاض(رحمه الله)
عبادت صاحب ریاض(رحمه الله)
صاحب ریاض(رحمه الله) رمز موفقیت خود و رسیدن به کمال واقعى را در عبادتخداوند سبحان و راز و نیاز با معبود خود مى دانست و همان طور که قبلاً گفته شد، علم را با گریه و زارى و مناجات به درگاه بارى تعالى تحصیل نمود. دانشمندان علم تراجم، کثرت عبادت و ارتباط وى را با خداوند، بسیار ستوده اند و نوشته اند: وى عادتش بر این بود که شب هاى جمعه را تا به صبح، شب زنده دارى کرد و به عبادت حق تعالى مشغول مى شد(1) و هیچ وقت تهجد و نماز شبشان قطع نمى شد.(2)
پی نوشت ها:
1- فوائد الرضویه ص 324
2- تراث کربلا ص 183
ادامه مطلب