نمازمسافر و حکمجالب امامرضا(ع)
نمازمسافر و حکمجالب امامرضا(ع)
بااینکه آن دو نفر از یک منطقه آمده بودند و تفاوتی در سفر آنها نبود، امامبه یکى از آنها فرمود: نماز تو شکسته است و به دیگرى فرمود: نماز تو تمام است!
مسافرانکه از این پاسخ امام متعجب شده بودند، دلیل حکم امام را پرسیدند. ایشان خطاب به شخصی که نمازش را کامل دانسته بود، فرمود: تو به مقصد دیدار سلطان (مأمون) آمدهاى، بنابراین سفر تو، سفر گناه است و سفر گناه موجب قصر نماز نمىشود. (1)
بهاین ترتیب ملاحظه میشود که امام رضا(ع) حتى در مسائل شرعی هم از حکومت فاسق و ظالم ، دوری میجستند و مردم را از طاغوت بر حذر مىداشتند.
اینموضوع در سیره تربیتی آن حضرت نیز مشاهده میشد، به عنوان نمونه، بنان بن نافع نقل میکند که روزى مأمون از جایى میگذشت و حضرت جواد(ع) با کودکان بازى میکرد. کودکان از ترس میدان بازى را ترک کردند و تنها جواد(ع) آنجا ایستاد. مأمون از او پرسید: چرا همراه بچه ها فرار نکردى؟ فرمود: گناهى مرتکب نشدم تا از ترس بگریزم و جاده هم تنگ نیست تا آن را برایت باز کنم، از هر جا می خواهى عبور کن!
منبع:(1)(وسائل الشیعه ج 5، ص 510).
ادامه مطلب
اثر نماز

آیت الله مصباح یزدی میفرمود: در فرانسه از پروفسور مسلمانی پرسیدم: شما چطور مسلمان شدید؟ گفت: در یکی از جادههای الجزایر درحال سفر بودم، کنار جاده مردی را دیدم که خم و راست میشود، ماشین را نگه داشتم و از او پرسیدم چه میکنی؟ گفت: من مسلمانم و این مراسم دینی من است.گفتم: آخر در بیابان آن هم تنها، گفت: خدا همه جا هست. همین ماجرا جرقهایشد تا من دربارهی اسلام تحقیق کنم و خداوند لطف کرد و مسلمان شدم.
منبع: خاطرات حجت الاسلام قرائتی جلد 2
ادامه مطلب
نماز صبح
نماز صبح
رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم):
هنگامی که آفتاب طلوع می کند کافران و آفتاب پرستان
در برابر آن به سجده می افتند و خداوند نماز صبح را بر امت
من واجب فرموده تا پیش از آنکه کافران، آفتاب و
شیطان را سجده کنند امتم در برابر خداوند متعال سجده کنند.
(تفسیر ابوالفتوح رازی/ ج۱/ ص۱۶۱)
ادامه مطلب
نماز و توحید

نماز و توحید
رابطهنماز و توحید بسیار نزدیک است، توحید ما را به سوى نماز می کشاند و نماز روح توحید ما را زنده می کند. نماز با تکبیر آغاز میشود و در هر رکعت بعد از پایان سوره، قبل و بعد از رکوع و هر سجده و در پایان هر نماز، مستحب استاللّه اکبر بگوئیم. در ذکر رکوع و سجود، سبحان اللّه میگوئیم و در رکعت سوم وچهارم «لااله الا اللَّه» میگوئیم که همه مایه صیقل دادن روح توحید وجلوه دادن روح ایمان است.
42) طه، 14.
ادامه مطلب