علّت استحباب خواندن نماز در مسجد
علّت استحباب خواندن نماز در مسجد
علامه طهرانی علّت استحباب خواندن نماز در مسجد و یا وجوب نماز در مسجد، مانند صلاة جمعه و صلاة عیدین با امام یا منصوب از ناحیه امام، را نهاز جهت اختصاص نماز و مکان خدا به مسجد (کما آنکه علّت توجّه به کعبه و بیت الله الحرام نه از جهت اختصاص خدا به آن موضع است) بلکه از جهات دیگرى می داند که با تدبّر و تأمّل معلوم می گردد و خاطر نشان می کند: کعبه را چون مرد موحّد و خداشناس حضرت ابراهیم بنا نموده، اوّلین کسى که علَم توحیدرا در جهان برافراشت و بت ها را شکست و بر زمین ریخت، و اوّلین کسى که حاضر براى قربانى فرزندش در راه خدا شد و او را به قربانگاه برد، و اوّلین کسى که بر مظاهر عالم پشت زد و خورشید و ماه و ستاره را معبود نشمرد، بلکه دل به ظاهر نداد و خدا را از ماوراء حجب با چشم دل دیدار کرد و فریاد لا أُحِبُّ الْآفِلین را به گوش جهانیان رسانید.
بنابراین در آیه عنوانکلام، خداوند امر مىکند که مؤمنین دل هاى خود را به هر جا که محلّ سجده واطاعت خدا و محلّ خضوع و خشوع و فناى در ذات اوست بسپارند، و وجهههاى ظاهرى خود را نیز به مساجدى که بر نام خدا بنا شده و محلّ سجده و اطاعت اوست بر خاک بگذارند و او را با اخلاص واقعى بخوانند.
ادامه مطلب
هشدار به ترک کنندگان نماز
هشدار به ترک کنندگان نماز
رسول گرامی (ص): هر کس از این امت نماز را ترک کند و به ثوابآن اعتقاد نداشته و از عذابش نهراسد، باکی نیست که او یهودی یا نصرانی یا مجوسی می میرد.
اصول ولفیریال ج 2، ص 69
رسول خدا (ص): از ما نیست کسی که نماز را ترک کند و به شفاعتما نمی رسد کسی که شراب بنوشد و نماز واجب خود را ترک کند و چنین اشخاصی بر سر حوض کوثر بر من و اهل بیتم وارد نخواهند شد.
فروع کافی، ج 3، ص 269
پیامبر اکرم (ص): هرگاه کسی نماز صبح را نخواند، فرشته ای از آسمان او را صدا می کند: ای زیانکار! و هرگاه نماز ظهرش را نخواند، فرشته ای به او می گوید: ای خیانتکار! و هرگاه شخص نماز عصر خود را نخواند، گوید: ای بی دین! و اگر نماز مغرب خود را نخواند، گوید:ای کافر! و اگر شخص نماز عشاء را ترک کند، گوید: وای برتو که در تو هیچ خیر و منفعتی نیست.
وسائل الشیعه، ج 3، ص 31
ادامه مطلب
رفع بداخلاقى به وسیله اذان
رفع بداخلاقى به وسیله اذان
عن ابى عمیر، عن هشام بن سالم ، قال – علیه السلام -:
و من ساء خلقه فاذنوا فى اذنه ؛
کسى که اخلاقش بد است در گوش او اذان بگویید.
(میزان الحکمه ، ج ۱، ص ۸۴)
ادامه مطلب
سه خصلت برای نماز گزار
سه خصلت برای نماز گزار
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
برای نمازگزار، هنگام نماز سه خصلت است: از قدمش تا به آسمانها ملائکه او را احاطه می نمایند، و از آسمانها تا بالای سرش خیر و احسان نثار می گردد، و فرشته ای که بر او موکل است می گوید:اگر این نمازگزار بداند که با که مناجات می کند،از نماز جدا نمی گردد.
من لا یحضره الفقیه، ج۱، باب فضل صلوه، ج ۶۳۶
ادامه مطلب