نماز جمعه بر هر مسلمانى واجب است و باید به جماعت خوانده شود

05211548595970977775.jpg

 نماز جمعه بر هر مسلمانى واجب است و باید به جماعت خوانده شود.

زرارة بن أعین گوید: امام باقر(علیه السلام) فرمود:
«إنما فَرضَ اللهُ عزوجلّ مِنَ الجُمعةِ إلى الجمعةِ خمساً وثلاثینَ صلاةً، فیها صلاةٌ واحدةٌ فرضَها اللهُ فی جماعة وهی الجمعةُ...».
همانا خداوند عزوجل از جمعه تا جمعه دیگر، سى و پنج نماز را واجب گردانید که یکى از آنها را خداوند واجب نموده تا به جماعت بخوانند و آن نماز جمعه است...
قال رسول الله(صلى الله علیه وآله):
«إنّ اللهَ کتب علکیم الجمعةَ فریضةً واجبةً إلى یومِ القیامةِ».
همانا خداوند نماز جمعه را تا روز قیامت بر شما واجب و مقرّر فرمود.
قال رسول الله(صلى الله علیه وآله):
«الجمعةُ واجبةٌ على کلِّ مسلم فی جماعة».
نماز جمعه بر هر مسلمانى واجب است و باید به جماعت خوانده شود.
قطب راوندى نقل کرده که روز جمعه پیامبر(صلى الله علیه وآله)خطبه خواند و فرمود:
«توبواإلى ربّکم قبل أن تموتوا، وبادروا بالأعمالِ الزاکیةِ قبلَ أن تشتَغِلُوا،وصِلُوا الّذی بینکم وبین ربّکم بکثرةِ ذِکْرِکُمْ إیّاه، والصّدقةِ فی السِّر والعلانیةِ، واعلموا أنّ الله فرضَ علیکم الجُمعةَ إلى یومِ القیامةِ».
پیش از آنکه بمیرید، به سوى پروردگارتان توبه کنید،و قبل از آنکه گرفتار شوید، پیشى بجویید در انجام کارهاى شایسته، و میان خود و پروردگارتان پیوند برقرار کنید با زیاد یاد نمودن خداوند ، و دادن صدقه پنهانى و آشکارا، و بدانید همانا خداوند نماز جمعه را تا روز قیامت برشما واجب گردانید.
همچنین رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود:
«الجمعة عَلى مَن سَمِعَ النِّداءَ».
نماز جمعه بر هر کس که نداى اذان را بشنود واجب است.

برگرفته از کتاب نماز جمعه (سید علی قاضی عسکر)

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:42 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سوره جمعه و اهمیت آن

سوره جمعه و اهمیت آن
06100955690000472321.jpg

در این بحث می‌خواهم درباره نماز جمعه صبحت کنم و روز جمعه. در قرآن سوره‌ای به نام سوره جمعه آیه‌ای هم داریم درباره نماز جمعه عزیزمان این آیه را می‌خواند که «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِی لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ» من تفسیر می‌کنم.  «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» ‌ای کسانی که ایمان آوردیده‌اید «إِذَا» زمانی که «نُودِی» ندا شد صدای اذان بلند شد «إِذَا نُودِی لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ» روز جمعه که صدای نماز جمعه را شنیدید صدای اذان روز جمعه را شنیدید «فَاسْعَوْا إِلَى ذِکْرِ اللَّهِ» سعی کنید بدوید برای نماز جمعه «وَذَرُوا الْبَیْعَ» مغازه‌ها را ببندید «ذَلِکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ» نگویید مشتری از دستمان می‌رود این نیم ساعت یک ساعت بستن به نفع شما است «إِنْ کُنتُمْ تَعْلَمُونَ» (جمعه/9) اگر بدانید.  عرض کنم که نکاتی که اینجا من یاداشت کرده‌ام. اولین اقدام پیامبر بعد از هجرت به مدینه اقامه نماز جمعه بود پیامبر وقتی وارد مدینه شد هجرت کرد اولین کارش اقامه نماز جمعه بود نماز جمعه خط ویژه دارد مثل آمبولانس که میان ماشینها خط ویژه دارد «فَاسْعَوْا» نمی‌گوید «فَاذهَب» نمی‌گوید برو می‌گوید بدو یعنی خداوند روز جمعه به مردم یک هیجان نشاط خاصی می‌خواهد گفتند مغازه‌ها را ببندید «ذَرُوا الْبَیْعَ» رها کنید تجارت را!  نماز جمعه هم وزن حج «عَلَیْکَ بِالْجُمُعَةِ فَإِنَّهَا حَجُّ الْمَسَاکِینِ» (التهذیب/ج3/ص236) روایت آمده که سعی کنید بروید نماز جمعه ثواب حج دارد حج مساکین.


(حجةالإسلام و المسلمین قرائتی «مدّظلّه»)


ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:41 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نگفت که ما مى‌خواهیم جنگ بکنیم، خیر، جنگ را براى نماز کردند

42798990765714325040.jpeg

امام خمینى(ره)  از عاشوراى حسینى اینگونه یاد مى‌کند


 

 «سـیـدالشـهـدا(علیه السلام) در هـمـان ظـهـر عـاشـورا کـه جـنـگ بـود و آن جـنـگ بزرگ بود و همه در معرض خـطـر بـودنـد، وقـتـى یکى از اصحاب گفت که ظهر شده است، فرمود که یاد من آوردید نماز را و خـدا تـو را از نمازگزاران حساب کند و ایستاد در همان جا نماز خواند. نگفت که ما مى‌خواهیم جنگ بکنیم، خیر، جنگ را براى نماز کردند.»
( صحیفه نور، ج 12، ص 148 )


ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:41 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چهار نفر ، عمل (زندگی) را از نو آغاز می کنند

19991447824336723444.jpg
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند :
چهار نفر ، عمل (زندگی) را از نو آغاز می کنند : 1 – بیمار هنگامی که بهبود یابد 2 – مشرک هنگامی که اسلام می آورد . 3 – حج گذارنده، هنگامی که از مناسک آسوده شود . 4 – آنکه بعد از گذراندن نمازجمعه باز می گردد .
(بحارالانوار ج 86 ص 197)

ادامه مطلب


[ دوشنبه 25 خرداد 1394  ] [ 9:40 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]