نماز کن فیکون
نماز کن فیکون
به جهت هر حاجته مجرّب است چهاررکعت نماز بخواند. به یک سلام رکعت اول بعد از حمد ۱۰۰ مرتبه (وَ اُفَوِّضُ اَمْری اِلَی اللّهِ)
در رکعتدوم ۱۰۰ مرتبه (نَصْرَ مِنَ اللّهِ وَ فَتْحٌ قَریبُ)
و در رکعتسوم بعد از حمد ۱۰۰ مرتبه (اَلا اِلَی اللّهِ تُصیرُ الْإمُور)
و در رکعت چهارم بعد از حمد ۱۰۰ مرتبه (اِنّا فَتَحْنا لَکَ فَتْحاً مُبیِنا)
و بعد از سلام قبل از حرفزدن با کسی ۱۰۰ مرتبه (اَسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبّی وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ) و بعد سر به سجده بگذارد و حاجتش را بخواهد.
منبع:گنج های معنوی
ادامه مطلب
نماز زفاف
نماز زفاف
از حضرت امام باقر ـ علیه السّلام ـ منقول است که چون عروس را نزد تو بیاورند بگو که پیش که از آن وضو بسازد و تو هم وضو بساز و دو رکعت نماز بخوان و بگو که او را نیزامر کند که دو رکعت نماز بگذارد ، پس حمد الهی بگو و صلوات بر محمد و آل محمد بفرست.[1]
ازحضرت صادق ـ علیه السّلام ـ منقول است: هر گاه کسی اراده ی خواستگاری نماید، دو رکعت نماز بگذارد وحمد الهی را بگوید. [2]
علی علیه السّلام ـ فرماید: چون عروسی وارد شد، داماد دو رکعت نماز گزارده، دست بر پیشانی او بکشد و بگوید: خدایا! همسرم را برای من و مرا برای او مبارک گردان، و مادام که برای ما توافق خواسته ای زندگیمان را میمون ومبارک قرار ده، و چنانچه کار به جدایی کشید در مفارقت نیز خیر و خوبی مقدر فرما.[3]
[1] . حلیه المتقین، ص 75.
[2] . همان، ص 69.
[3] . بحار، ج 103، ص 268.
ادامه مطلب
درک یک رکعت نماز در وقت
درک یک رکعت نماز در وقت
وقتی بعضیها بیدار میشوند و میبینند، که وقت نماز گذشته است و به اندازه یک رکعت نماز خواندن وقت دارد، ویا نماز عصر را اینقدر تاخیر انداخته که یه موقعی یادش افتاده که به اندازه یک رکعت نماز خواندن وقت دارد.
و یا زنی از حیض پاک شده است و به اندازه یک رکعت نماز خواندن وقت دارد.
یا دیوانهای عاقل شده و به اندازه یک رکعت نماز خواندن وقت دارد.
در این موارد که بیشتر از این هم شما میتوانید بشمارید، چه باید کرد؟
یک قاعده هست معروف به قاعده: "من ادرک رکعة من الصلاة فقد ادرک الصلاة"، و مفهومش این است که: اگر شخصی یک رکعت از نماز را در وقت درک کند، همانند ادراک تمام وقت نماز به نسبت تمام رکعات نماز است.[1] یعنی اینیک رکعت را در وقت با تمام شرائط و کامل بتواند بخواند باید نماز را بخواند ونمازش هم ادا حساب میشود.
لذا مثلا زنی که در دوران حیض نمازش قضا ندارد، ولی وقتی پاک شد و به اندازه یک رکعت نماز خواندن وقت داشت و نماز را نخواند، در اینجا این نماز بطور کامل قضا دارد.[2]
در رساله مراجع معظم تقلید میتوانید به مسئله "وقت نماز" رجوع کنید. بطور مثال آیت الله سیستانی در توضیح المسائل خود میفرمایند:
مسأله 735 ـ کسى که به اندازه خواندن یک رکعت نماز وقت دارد، باید نماز را به نیّت اداء بخواند، ولى نباید عمداً نماز را تا این وقت تأخیر بیندازد.
مسأله 736 ـ کسى که مسافر نیست، اگر تا غروب آفتاب به اندازه خواندن پنج رکعت نماز وقت دارد، باید نماز ظهر و عصر رابه ترتیب بخواند، و اگر کمتر وقت دارد باید اول نماز عصر را بخواند و بعداً نماز ظهر را قضا کند. و همچنین اگر تا نصف شب به اندازه خواندن پنج رکعت وقت دارد، باید نماز مغرب و عشا را به ترتیب بخواند، و اگر کمتر وقت دارد باید اول عشا را بخواند و بعداً مغرب را بجا آورد، بدون آنکه نیّت اداء و قضا کند.
پی نوشت:
[1] جواهر الکلام فی شرح شرائع الإسلام؛ ج7، ص: 257
مائة قاعدة فقهیة؛ ص: 277؛ قاعدة من أدرک رکعة فقد أدرک الصلاة ؛ ص : 277
[2] تحریر الوسیلة؛ ج1، ص: 55
ادامه مطلب
بریدن از نماز, زمینه گرایش به مفاسد
سوره مریم ، آیه 59 :«فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوة واتّبعوا الشهوات »
«پس از انبیا گروهى جانشین آنها شدند که نماز را ضایع کردند و از شهوات پیروى نمودند».
اینآیه ، ابتدا ضایع شدن نماز را مطرح کرده و سپس در دام شهوات قرار گرفتن را. چون نماز ریسمان ارتباط با خداست ، همین که پاره شد، افتادن در وادى تباهى حتمى است ، همچون گسستن بند تسبیح ، که همه دانه ها در اثر آن پخش و گم مى شوند.
منبع: کتاب یکصد و چهارده نکته درباره نماز
ادامه مطلب