رفع مشکلات خانواده به وسیله نماز

 الرسول - صلی الله علیه و آله - اذا اصاب اهله خصاصة: قوموا الی الصلوة و قال: بهذا أمر ربی؛
چون مشکلی به اهل خانواده می‏رسید (برای رفع آن) می‏فرمود: برخیزید نماز (مستحبی) بخوانید بعد فرمود: این دستور خدای من است. (قصارالجمل، ج 1، ص 386)


ادامه مطلب


[ سه شنبه 12 آبان 1394  ] [ 7:57 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

جوان اهل نماز شب‏

  قال رسول الله - صلی الله علیه و آله -:
ذات یوم لأبلیس: کم اصدقاؤکم من امتی یا ابلیس؟ قال الامیر الجائر و الغنی المتکبر والذی لا یبالی من این یکتسب و فیما ینفقه و العالم الذی صدق الامیر علی جوره، و التاجر الخائن، والمحتکر، و الزانی و اکل الربا، و البخیل، والذی لا یبالی من این یجمع المال، و قال النبی - صلی الله علیه و آله - کم اعداءک من امتی؟ قال ستة عشر نفراً، انت یا محمد انی ابغضک و العالم العامل بالعلم و حامل القرآن اذا عمل بما فیه و المؤذن لله خمسة اوقات محب الفقراء و المساکین والیتامی، و ذو قلب رحیم، والمتواضع للحق و شاب نشأ فی طاعة الله الذی یصلی باللیل والناس بیام، والذی یمسک نفسه عن الحرام، و الذی ینصح فی الله (و فی راویة یدعو للاخوان و لیس فی قلبه شی‏ء) و الذی ابداً یکون علی الوضوء، و حسن الخلق، و المصدق بما ضمن الله له، و المحصنات المستورات و المستعد للموت و صاحب السخاء؛
پیامبر اسلام (ص) از ابلیس پرسید: در میان امت من دوستان تو چه کسانی هستند؟ ابلیس پاسخ داد: فرمانروای ظالم، متکبر، آن کس که که باکی ندارد که از چه راهی مال به دست آورد و در چه راهی مصرف کند دانشمندی که بدکاری حاکم را تأیید کند، تاجر خائن، محتکر، زناکار، رباخوار، بخیل، و کسی که باکی ندارد که چگونه اموالش جمع و انباشته است سپس پیامبر (ص) فرمود: چند نفر در میان امت من دشمنان تو هستند؟ پاسخ داد: شانزده کس که اولشان تویی یا رسول الله! دانشمندی که به علمش عامل است اهل قرآن که به آن عمل کند، مؤذن اذان پنجگانه، کسی که دوستدار فقرا و مساکین و یتیمان است آدم رحیم و مهربان، شخص متواضع در برابر حق، جوانی که اهل نماز شب باشد، کسی که خود را از ارتکاب به حرام باز می‏دارد، کسی که به خاطر خداوند دیگران را نصیحت کند، کسی که همشیه در حال وضو است، و صاحب اخلاق خوب آدم، تصدیق کننده به وعده‏های خدا، زنان پاکدامن و افرادی که خودشان را برای مرگ آماده می‏سازند، و آدم سخاوتمند.
(المواعظ العددیه، ص 226)


ادامه مطلب


[ سه شنبه 12 آبان 1394  ] [ 7:55 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سفارش پدر بر نماز

 عن حسن بن علی - علیه السلام -:
رحم الله امرء وعظ نفسه و وعظ اخاه و اهل بیته فقال: یا اهلاه صلواتکم صلواتکم زکوتکم زکوتکم مسکینکم مسکینکم، جیرانکم جیرانکم لعل الله تعالی یرحمه فیجمع له اهله یوم القیامة، فان الله تعالی اثنی علی نبی من انبیائه فقال: و کان یأمر اهله بالصلوة و الزکوة و کان عند ربه مرضیاً؛
رحمت خداوند بر مردی که اهل خانه‏اش را موعظه کند و بگوید: ای اهل خانه! نماز شما نماز شما، زکات شما، زکات شما، بیچارگان شما، بیچارگان شما، همسایه‏های شما، همسایه‏های شما، (که حق آنها را رعایت کند) شاید خداوند عنایت کند بر او و جمع گرداند برای او اهلش را در قیامت همانا خداوند یکی از انبیا را چنین ستایش نمود. او خانواده خود را به نماز و زکات امر می‏کرد، روی همین اصل مورد رضای خداوند قرار داشت.
(مجموعه ورام، ج 2 ص 212)


ادامه مطلب


[ سه شنبه 12 آبان 1394  ] [ 7:53 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تمرین رکوع و سجده برای فرزندان‏

 قال الباقر - علیه السلام -:
فاذا اتم له ست سنین علم الرکوع و السجود حتی یتم له سبع سنین فاذا تم له سبع سنین قیل له اغسل وجهک و کفیک، فاذا غسلهما قیل له صل؛ هنگامی که فرزندان شما شش ساله شدند، رکوع و سجده (صحیح) را به آن‏ها بیاموزید و در هفت سالگی به طفل بگویید: دست و رویت را بشوی و نماز بگذار.
(بحارالانوار، ج 88، ص 132)


ادامه مطلب


[ سه شنبه 12 آبان 1394  ] [ 7:45 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]