رکوع و سجود صحیح
رکوع و سجود صحیح
قال رسول الله - صلی الله علیه و آله -:
اتانی جبرئیل من عند الله - تبارک و تعالی - فقال: یا محمد ان الله - عزوجل - یقول: انی افترضت علی امتک خمس صلوات من اوفی بهن علی وضوئهن و موافیهن و رکوعهن و سجودهن کان له بهن عهد ان ادخله بهن الجنة، و من لقینی قد انتقص من ذلک شیئاً فلیس له عندی عهد، ان شئت عذبته، و ان شئت رحمته؛
جبرئیل از سوی خدای بزرگ، بر من فرود آمد و گفت: ای محمد! خداوند - تبارک و تعالی - میفرماید: من بر امت تو پنج نماز واجب گردانیدم، که اگر کسی آنها را با وضو و وقت رکوع و سجود درست ادا نماید، او را بر من پیمانی (حق) است که او را به بهشت برم و کسی که مرا ملاقات کند، در حالی که از این شرایط (نماز) چیزی کم باشد، مرا با او پیمانی نیست و اگر خواستم، او را عذابش میکنم، و اگر خواستم، او را مورد مهر خویش قرار میدهم.
(کنز العمال، ج 7، ص 281، ج 18880)
ادامه مطلب
شرایط پنج گانه نماز
شرایط پنج گانه نماز
قال رسول الله - صلی الله علیه و آله -:
بنیت الصلاة علی اربعة اسهم، سهم منها اسباغ الوصوء، و سهم منها الرکوع و سهم منها السجود و سهم منها الخشوع... و اذا لم یتم سهامها صعدت و لها ظلمة و غلقت ابواب السماء دونها، و تقول ضیعتنی ضیعک الله، و یضرب الله بها وجهه؛
نماز دارای چهار سهم است (و بدون اینها کامل نمیشود:)
- وضوی کامل ساختن
- رکوع (با طمأنینه)
- سجود (با طمأنینه)
- و خشوع...
و چون یکی از این شرایط پنج گانه در نماز رعایت نشود، این نماز، تاریک و بی فروع به آسمان برده میشود و فرشتگان درهای آسمان را بر آن میبندند و نماز را به زمین باز میگردانند، در این هنگام خطاب به صاحب خود میگوید: مرا ضایع و تباه کردی، خدای تو را تباه کند و سپس آن فرشته نماز را به صورت صاحبش میزند.
(بحارالانوار، ج 84، ص 264)
ادامه مطلب
تأثیر طولانی رکوع و سجود
تأثیر طولانی رکوع و سجود
قال علی - علیه السلام -:
لا یقرب من الله سبحانه الا کثرة السجود و الرکوع؛
چیزی جز کثرت سجود و رکوع، شخص را به تقرب خداوند سبحان نرساند.
(تصنیف غرر الحکم، ص 175)
ادامه مطلب
عادت به رکوع و سجود
عادت به رکوع و سجود
قال الصادق - علیه السلام -:
لا تنظروا الی طول رکوع الرجل و سجوده، فان ذلک شیء اعتاده فلو ترکه استوحش لذلک ولکن انظروا الی صدق حدیثه و اداء امانته؛
به رکوع و سجدههای طولانی افراد نگاه نکنید، زیرا ممکن است به آن عبادت کرده باشند، و برای او یک امر عادی شده باشد؛ و اگر آن را ترک کنند وحشت کنند، بلکه راستگویی و امانتداری او را بنگر.
(تفسیر نورالثقلین، ج 1، ص 496، ص 105)
ادامه مطلب