شروع نماز با الله اکبر
شروع نماز با الله اکبر
قال الصادق - علیه السلام -:
تحریم الصلوة التکبیر و تحلیلها التسلیم؛
به وسیله تکبیرة الاحرام، منافیات نماز حرام میگردد، و به وسیله سلام، حلال میشود.
(بحارالانوار، ج 85، ص 310)
ادامه مطلب
چند تکبیر در نماز
چند تکبیر در نماز
قال الصادق - علیه السلام -:
اذا افتتحت الصلوة فکبر ان شئت واحدة و ان شئت ثلاثاً و ان شئت خمساً و ان شئت سبعاً فکل ذلک مجز عنک غیر انک اذا کنت اماماً لم تجهر الا بتکبیرة؛
وقتی خواستی وارد نماز شوی، اگر خواستی یک تکبیر و اگر خواستی سه یاپنج یا هفت تکبیر بگو که به هر قسم عمل نمایی، کافی است، ولی اگر امام جماعت هستی جز یک تکبیر را بلند نگو.
(اصول وافی، ج 8، ص 641)
ادامه مطلب
پاداش تکبیرة الاحرام نزد خداوند
پاداش تکبیرة الاحرام نزد خداوند
قال العسکری - علیه السلام - فی تفسیره
فاذا رفع یدیه و قال: الله اکبر و اثنی علی الله، قال الله تعالی لملائکته: یاعبادی! اما ترونه کیف کبرنی و عظمنی و نزهنی عن ان یکون لی شریک او شبیه او نظیر و رفع یده و تبرء عما یقوله اعدائی من الاشراک بی؟ اشهدکم انی سأکبره و اعظمه فی دار جلالی و انزهه فی متنزهات دار کرامتی و ابرئه من اثامه و من ذنوبه و من عذاب جهنم و من نیرانها؛
پس وقتی که نمازگزار دو دستش را (جهت گفتن) الله اکبر بالا برد و ثنای خدا گوید خدای تعالی به ملائکه خود چنین میفرماید: ای عبادت کنندگان من! آیا نمیبینید بندهام را که چگونه مرا بزرگ و عظیم شمرد و از شریک و تشبیه و نظیر پاک دانست و دستش را قائلند؟ شما را شاهد میگیرم، به درستی که به زودی او را در دار جلالم بزرگ و عظیم خواهم کرد و پاک میگردانم او را در پاکیزگی دار کرامتم و او را از گناهان پاک میسازم و از عذاب جهنم و آتش آن او را حفظ میکنم.
(بحارالانوار، ج 82، ص 221)
ادامه مطلب
بلند کردن دست به هنگام تکبیرةالاحرام
بلند کردن دست به هنگام تکبیرةالاحرام
قال الباقر - علیه السلام -:
اذا قمت فی الصلوة فکبرت فارفع یدیک و لا تجاوز بکفیک اذنیک ای حیال خدیک؛
وقتیکه که به نماز ایستادی و خواستی تکبیرة الاحرام بگویی، دو دوستت را بلند کن و نباید دستها از گوشها، یعنی از کنار گونه هایت بالاتر میرود.
(اصول وافی، ج 8، ص 43)
ادامه مطلب