نماز پيش از شهادت
نماز پيش از شهادت
پيامبر گرامى اسلام ـ صلى اللّه عليه وآله ـ چند نفر از مسلمانان را جهت تعليم احكام اسلام و قرآن به طرف يكى از قبايل عرب فرستاد ولى اين عده با خيانت قبايل هم پيمان پيامبر دستگير و تحويل مشركين مكه شدند. مشركين نيز تصميم به كشتن آنان گرفتند. از جمله آنها شخصى به نام (خُبَيب بن عدى) بود.چون خواستند او را بكشند گفت:(اگر ممكن است مرا رها كنيد تا دو ركعت نماز بگذارم).آنان گفتند: (مانعى ندارد).او دو ركعت نماز تمام و كامل گذارد و سپس گفت:(به خدا سوگند اگر به خاطر آن نبود كه گمان كنيد از ترس مرگ نماز را طول مى دهم بيشتر نماز مى خواندم).(لذا گفتند; خُبَيب نخستين كسى بود كه دو ركعت نماز را در هنگام كشته شدن سنّت نهاد).خُبيب را بالاى چوبى برافراشتند و چون او را محكم به چوبه دار بستند گفت:(خدايا! ما پيام پيامبرت را رسانديم اكنون در اين بامداد او را از وضع ما با خبر ساز!).سپس گفت:(خدايا! به حساب يكايك اينان برَس و ايشان را دسته دسته بُكُش و احدى را از اينان باقى مگذار).در حالى كه سخت او را بسته بودند به او گفتند:(از اسلام بر گرد تا تو را رها كنيم).گفت: (لا اله الاّ اللّه; به خدا قسم دوست ندارم كه از اسلام بر گردم و تمام آنچه روى زمين است از آن من باشد).گفتند: (دوست دارى كه محمد به جاى تو باشد و تو در خانه خود نشسته باشى؟)! گفت: (به خدا سوگند! دوست ندارم خارى به تن محمد فرو رود و من در خانه ام آسوده باشم).گفتند: (به لات و عزّى قسم كه اگر بر نگردى كشته مى شوى).گفت: (كشته شدنم در راه خدا ناچيز است).روى او را از قبله برگرداندند او گفت:(چرا روى مرا از قبله مى گردانيد؟ خدايا! من كه جز روى دشن نمى بينم. خدايا! اينجا كسى نيست كه سلام مرابر پيامبرت برساند پس تو خود سلام مرا به او برسان).رسول خدا ـ صلى اللّه عليه وآله ـ همچنان كه با اصحاب خود نشسته بود حال وحى به او دست داد و فرمود:(وعليه السلام ورحمة اللّه وبركاته). سپس گفت: (اينك جبرئيل است كه سلام خُبَيب را به من مى رساند!).سران مشركين چهل پسر از فرزندان كشته هاى بدر را فرا خواندند و به دست هر كدام نيزه اى دادند تا يكباره برخُبيب حمله بردند روى او به طرف كعبه برگشت و گفت:(الحمدللّه).پس از آن مشركى بر او حمله برد و نيزه اى به سينه اش كوبيد كه از پشتش در آمد و ساعتى با ذكر خدا و ياد محمد(ص) زنده بود تا شهيد شد(1).
(1)وسائل الشيعه جلد 3.
ادامه مطلب
نماز جماعت بوى بهشت مى آورد
نماز جماعت بوى بهشت مى آورد
عده اى از ملائكه خدمت رسول خدا ـ صلى اللّه عليه وآله ـ آمده و عرض كردند; خداوند جبار سلام رسانده و فرمود: به امتّت بگو هر كس بميرد و نماز جماعت نخوانده باشد بوى بهشت را درك نمى كند اگر چه اعمالش از اعمال اهل زمين بيشتر باشد.اى محمد! ترك كننده نماز جماعت نزد من و ملائكه لعنت شده هستند.اى محمد! دعاى تارك نماز جماعت مستجاب نمى شود(1).
(1)مناهج الشارعين.
ادامه مطلب
تكبيرة الاحرام سيد باقر شفتى در نماز
تكبيرة الاحرام سيد باقر شفتى در نماز
صاحب قصص العلماء مى نويسد; چون پشت سَرِ حجة الاسلام سيد باقر شفتى بانى مسجد سيد اصفهان نماز مى خواندم متوجه بودم كه موقع تكبيرة الاحرام اللّه را كشيده و مدّ مى داد. از ايشان علت اين كار سئوال شد فرمود:(در زمانى كه به كلمه مبارك (اللّه) تكلم مى كنم از حالت اختيار بيرون مى روم و اين مدّ دادن اختيارى نيست)(1).
(1)قصص العلماء.
ادامه مطلب
نماز جماعت و مرد نابينا
نماز جماعت و مرد نابينا
پيامبر(ص ) تصميم گرفت كسانى كه (بدون عذر شرعى) در منزل هاى خود نماز مى خوانند و در جماعت مسلمانان شركت نمى كنند خانه هايشان را آتش بزند.يك نفر نابينا به حضور پيامبر(ص) رسيد و عرض كرد: من نابينا (يا شب كور) هستم صداى اذان جماعت را مى شنوم ولى كسى نيست كه دستم را بگيرد و مرا به جماعت برساند پيامبر(ص) فرمود: از منزل خود تا مسجد طنابى ببند هنگام نماز جماعت آن طناب را بگير و با راهنمائى آن خود را به مسجد برسان و در نماز جماعت شركت كن(1).(قبول داريم كه نماز جماعت امتياز عظيمى دارد. و كار رسول خدا ـ صلى اللّه عليه وآله ـ در آن زمان اين عظمت را مى رساند. البته آن وقت مردم از اين موضوع غافل بوده و اين عظمت را درك نمى كرده اند. امّا در دنياى كنونى درك اين عظمت درميان مردم حس مى گردد و نياز به اين گونه فشارها ندارد). و ثانياً آن آتش زدن موردى خاص بوده است كه براى بيان اهميت نماز جماعت اين داستان بيان شد.
(1)تهذيب الاحكام ط جديد ج2 ص266.
ادامه مطلب