نمازیک سفر و عروج معنوی و روحانی است

نمازیک سفر و عروج معنوی و روحانی است

http://file.tebyan.net/a433b6090c/2558_159.jpg

وقتی بنده از پیشگاه مقدس حضرت حق باز می‎گردد، اولین چیزی را که سوغات می‎آورد، سلام از ناحیه او است. در دعای مسجد کوفه آمده است: «اَللهُمَّ اَنتَ السَّلامُ، وَ مِنکَ السَّلامُ، وَ اِلیکَ یَرجِعُ، وَ یَعُودُ السُّلامُ، حَیِّنا رَبَّنا مِنکَ السَّلام؛ خداوندا، تو خود سلامی و سلام از ناحیه تو است و به سوی تو باز می‎گردد. پروردگارا، ما را به سلام از ناحیه خود تحیّت گوی!”
حقیقت آن است که نماز در اصل یک سفر و عروج معنوی و روحانی است. گشت و گذاری در سپهر جان و هنگامی که عبد مخلص از این سفر روحانی برمی گردد مثل هر سفر محسوس دیگری چیزهایی با خود می آورد و دستاوردهایی از سفر خود دارد. به تعبیر عامه با خود از سفر سوغاتی می آورد اما این سوغاتی چیست؟ از منظر آیت الله بهجت این سوغاتی، سلامی از جانب خدا و ناحیه الله است. نمازگزار نماز خود را با سلام و تحیت و درود تمام می کند که از ناحیه خداست و به سوی او برمی گردد.

آیت الله بهجت


ادامه مطلب


[ سه شنبه 17 فروردین 1395  ] [ 2:29 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

بالاترین لذت ها در نماز جمع شده است

بالاترین لذت ها در نماز جمع شده است

http://file.tebyan.net/a433b6090c/13931207115611751_PhotoL_0.jpg


اما آن ها که مشام جان شان بیدار و هشیار است، عطر این سلام ها و حقیقت آن ها را برحسب ظرف معرفتی شان می چشند و حس می کنند و لذت های نماز را درمی یابند.
همچنان که این عالم دینی در بخش دیگری از اظهارات شان چنین می گویند که: “نماز، جامی است از اَلَذّ لذایذ که چنین خمری خوشگوار در عالمِ وجود نیست! نماز ، اعظم مظاهر عبودیّت است که در آن، توجه به حقّ می‎شود. تمام لذت‎ها روحی است و آنچه از لذات که در طیب [عطر] و یا از راه نساء به صورت حلال تکوینا ً مطلوب است، بیش از آن و به مراتب بالاتر، در نماز است… اما اگر کسی با وجود این همه مشوِّقات از قرآن و اخبار برای سیر و کمال، از آنها بهره‎مند نشود، در عقل او خلل است. نماز خواندن برای اهلش مانند حلوا خوردن است؛ لذا از نماز خواندن، خسته نمی‎شوند. ”

در این بخش هم آیت الله بهجت به ظرایف زیبایی اشاره می کند که عموما مبتلابه و دامنگیر عامه است. این که امکان دارد و محتمل است که بسیاری حظ و التذاذی از نماز خواندن شان نبرند و صرفا برای این که یک تکلیف مشقت بار دینی را به جا بیاورند از رختخواب کنده شوند و سر سجاده بنشینند اما اگر نمازگزار حقیقی و اهل، سر سجاده بنشیند در واقع سر سفره نشسته است و همان التذاذی را که اهل دنیا از خور و خواب می برند و خوردن را نه به عنوان یک امر مشقت بار که به عنوان امر شادی آور و لذت بخش دنبال می کنند او نیز نماز را به مثابه امری شادی آور و لذت بخش دنبال می کند.

تعبیری که آیت الله بهجت در این باره به کار می برند تعبیر زیبایی است: “نماز خواندن برای اهلش مانند حلوا خوردن است.” مثل این می ماند کسی از این که در راه حق کشته شود واهمه دارد و از این که از این حیات زمینی جدا شود وحشت دارد اما کسی که به آن معنای اصیل و اصلی حیات حقیقی دست یافته، مرگ در راه خدا را مثل خوردن حلوا و چشیدن شهد می بیند همچنان که از اولیا و بزرگان و معصومین علیه السلام شنیده ایم و نمونه اش همان عبارت زیبایی است که حضرت قاسم ابن الحسن خطاب به عموی گرامی شان می فرماید: “احلی من العسل / این چنین مرگی در نزد من از عسل شیرین تر است.”
ا
ین همان لذت فوق تصور ذهن ها و روح های غرق شده در محاسبات مادی و تنگ نظرانه است که از همه لذایذ زندگی در محسوسات فراتر می رود چون اصل و اساس لذت ها روحی است: “تمام لذت‎ها روحی است و آنچه از لذات که در طیب [عطر] و یا از راه نساء به صورت حلال تکوینا ً مطلوب است، بیش از آن و به مراتب بالاتر، در نماز است.”

آیت الله بهجت


ادامه مطلب


[ سه شنبه 17 فروردین 1395  ] [ 2:26 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چه کنم قلبم برای خواندن نماز قوت بگیرد؟

چه کنم قلبم برای خواندن نماز قوت بگیرد؟

http://file.tebyan.net/a433b6090c/08124365421722324422_thumb.jpg.png


شما به این فکر کنید که در آن کشور غریب، نیاز به رفیق دارید و بهترین رفیق برای شما پروردگار مهربان است. خود او در قرآن می‌فرماید که من از رگ گردن به بندگان نزدیک‌ترم. بنابراین شما باید برای حفظ دین و دنیای خود و مهمتر از آن، برای حسن عاقب خود، با خدا رفاقت کنید و راه رفاقت با خداوند متعال، برقراری ارتباط عمیق و همیشگی با او، به‌ خصوص از طریق نماز است.
اگر شما به واجبات مخصوصاً نماز اهمیّت بدهید و از گناه اجتناب کنید، خداوند رفیق شما می‌شود و دست شما را می‌گیرد و در بن‌بست‌ها شما را یاری می‌کند و نمی‌گذارد تنها باشید؛ چنان‌که در قرآن می‌فرماید: «مؤمنین به ما حق دارند که آن‌ها را یاری کنیم.»[۱]
همچنین به این فکر کنید که انسان بی‌نماز یا کسی که در خواندن نماز سستی می‌کند، در آخرت حتماً مؤاخذه می‌‌شود و چون کافر عملی از دنیا می‌‌رود، عذاب خواهد شد و عاقبت سختی در انتظار او است.

۱. الروم :۴۷.

حضرت آیت‌الله مظاهری


ادامه مطلب


[ سه شنبه 17 فروردین 1395  ] [ 2:20 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

دعاى هر روز جهت بهشتى شدن و رفع گرفتارى

دعاى هر روز جهت بهشتى شدن و رفع گرفتارى

http://file.tebyan.net/a433b6090c/858258225.jpg

از امام جعفرصادق(ع) روایت شده که حضرت آدم به خدا از نفس شکایت کرد وحی آمد بگو:

لا حَوْلَ قُوَّهَ اِلاّ بِالله (و به روایتی این دعا را) یا رَبّاهُ یا رَبّاهُ یا رَبّاهُ لا یَرُدُّ غَضَبَکَ اِلاّ حِلْمُکَ وَ لا

یُنْجی مِنْ عَقُوبَتِکَ اِلاّ التَّضَرُّعُ اِلَیکَ حاجَتیَ الَّتی اِنْ اَعطَیْتَنیها لَمْ یَضُرَّنی ما حَرَّمْتَنی وَ اِنْ

حَرَّمْتَنیها لَمْ یَنْفَعْنی ما اَعْطَیْتَنی اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ الْفَوْزَ بِالْجَنَّهِ وَ اَعُوذُبِکَ مِنَّ النّارِ یا ذَا الْعَرْشِ

الشّامِخِ الْمُنیفِ یا ذَالْجَلالِ وَالأِکْرامِ الْباذخ الْعَظیمْ یا ذالْمُلْکِ الفاخِرِ الْقَدیمِ یا الَهَ الْعالَمینَ یا صَریخَ

الْمُسْتَصْرِخینَ وَ یا مَنْزُولاً بِه کُلُّ حاجَهٍ اِنْکُنْتَ قَدْ رَضیتَ فَازْدُدْ عَنّی رِضاً مِنْکَ وَ قَرِّبْنی مِنْکَ زُلْفی

وَ اِلاّ تَکُن رَضیتَ عَنّی فَبِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ الِهِ وَ بِفَضْلِکَ عَلَیْهِمْ لَمّا رَضیتَ عَنّی اِنَّکَ اَنْتَ التَّوابُ الرَّحیمُ.

منبع:گنج های معنوی


ادامه مطلب


[ سه شنبه 17 فروردین 1395  ] [ 6:17 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]