حکم تجسس در نماز گزاردن همسر

حکم تجسس در نماز گزاردن همسر

سبحانی حکم تجسس در نماز گزاردن همسر

حضرت آیت‌الله العظمی سبحانی به پرسشی درباره تجسس در نماز گزاردن همسر پاسخ گفته است.

متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:

پرسش:وارد خانه مى شوم و از همسرم مى پرسم که نماز گزارده است یا نه و او جواب مى دهد که خوانده ام، آیا تحقیق لازم است؟

پاسخ:اگر گفت نماز گزارده است، تحقیق لازم نیست. والله العالم


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 7:07 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

بعد نماز چه دعایی بکنیم

بعد نماز چه دعایی بکنیم

سفارش مرحوم آیت الله مجتهدی در خصوص دعاهای بعد نماز


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 7:04 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چرا در نماز به طرف قبله می ایستیم؟

چرا در نماز به طرف قبله می ایستیم؟

حج کعبه حجاج چرا در نماز به طرف قبله می ایستیم؟

یکی از سوالات مطرح در خصوص فلسفه احکام اینکه مگر خدا همه جا نیست پس چرا در موقع نماز خواندن باید حتما رو به قبله بایستیم؟

جواب:

 نماز خواندن به طرف قبله، به این دلیل نیست که خداوند مکان یا جهت معیّنى دارد بلکه علتش این است که انسان به حکم این که جسم است هنگام نماز ناچار است به یک طرف بایستد، ولى اسلام خواسته از این موضوع حدّاکثر استفاده را براى تکمیل این عبادت (نماز) بنماید، زیرا همه مى دانیم که خانه کعبه قدیمى ترین مرکز توحید است. خانه اى است که به دست قهرمان توحید، ابراهیم خلیل (علیه السلام) تجدید بنا شده و مورد توجّه تمام راهنمایان توحید و پیغمبران خدا بوده است.

توجّه به این مرکز توحید، توجّه به خداست. درست است که خداوند مکانى ندارد، امّا کسى که مقابل چنین مرکزى بایستد از لحاظ روحی اتصال معنوی بیشتری می تواند به خدا داشته باشد و گویا خود را در پیشگاه او حاضر مى بیند.

علاوه بر آن، توجّه عموم مسلمانان جهان در هر شبانه روز پنج مرتبه به این مرکز مقدّس، روح وحدت و یگانگى را در دل و جان آنها پرورش مى دهد و به وحدت اسلامى و هماهنگى مسلمین جهان کمک مى کند و اجتماعات مختلف اسلامى را از شرق و غرب عالم به هم مربوط مى سازد و شوکت و عظمت آنها را ظاهر مى نماید. (1)

(1) برگرفته از کتاب: پاسخ به پرسشهای مذهبی، ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 7:01 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

«تا خداوند مشكلات ما را حل نكند نماز نمی خوانیم»

«تا خداوند مشكلات ما را حل نكند نماز نمی خوانیم»

نماز تا خداوند مشكلات ما را حل نكند نماز نمی خوانیم!

آيا چنين باوري درست است؟

براي پاسخ به اين افراد بايد گفت:


1.اگر قرار باشد نماز فقط برای بی مشکل ها باشد، پس هیچ کس نباید نماز بخواند. زیرا همه مردم به شکلی مشكلى دارند. خداوند می فرماید: «همانا ما انسان را در رنج و زحمت آفريديم»  همچنین حضرت على عليه السلام ‏فرمودند: «دنيا خانه‏اى است كه با سختى‏ها عجين شده است»  

2.کسانی که می گویند: «تا خداوند مشکلات ما را حل نکند نماز نمی خوانیم» می پندارند که خداوند به نماز آنها احتیاج دارد و آنها با خداوند مبادله می کنند، نماز را می دهند و حل مشکلات را می گیرند در حالی که قرآن مى ‏فرمايد: « اگر همه مردم روى زمين كافر بشوند نقصى بر خدا وارد نيست و كمبودى براى خدا ايجاد نمى ‏شود» خداوند نمی خواهد ما برای او نماز بخوانیم بلکه می خواهد ما برای سعادتِ خودمان نماز بخوانیم.

3.آيا احتمال نمي دهند كه مشكلات فعلى به جهت ناسپاسي هاى گذشته و ترک نماز باشد؟! قرآن نماز را بالاترین نمونه یاد خدا معرفی می کند. و در آیه دیگر مي فرمايد: «و هر كس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت!»

4.آيا فكر نمي كنند با ترك نماز يكي از مهمترين ابزارهاي حل مشكل را كنار گذاشته اند؟ آيا نمي دانند خداوند براي رفع مشكلات، كمك گرفتن از نماز را توصيه نموده است: « از صبر و نماز يارى جوييد»

5.همچنین وجود برخي مشكلات سبب رشد مؤمنين است و نبايد آن را به عامل سقوط خود تبديل نمود.  حضرت موسى (ع) به خداوند عرض كرد: خدايا دوست ندارم كه همیشه بيمار و ضعيف گردم و در عبادت من سستى پيدا گردد و هم دوست ندارم هميشه سالم باشم كه تو را فراموش كنم، بلكه دوست دارم گاهى بيمار شوم كه تو را ياد كنم و گاهى سالم شوم، و تو را شكرگذارم.

جام نیوز

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:59 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]